Benim oğlu hiperaktif veli tanıdığım arkadaşım var. Her türlü raporları var ve normal devlet okulunda okudu ilkokulu (şimdi ortaokullu oldu
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
) Öncelikle Allah kolaylık versin kolay değil durumunuz. Ama kendinize eziyet edip,kaygılanıp, üzülmeyin bu kadar sizin gibi birçok aile var dışarda, yani yalnız değilsiniz. Zor olsada okuyor ve hayata karışıyor böyle özel çocuklar. Hatta devlet okullarında (özel okullarda bilemiyorum durumu) özel ders dışı eğitim de alabiliyorlar ailenin isteğine bağlı olarak. Doğru tanı ve gerekli ilaç tedavisiyle zamanla hayatları daha kaliteli ve sosyal bir hale geliyor. Özel bir çocuğunuz var ve çocuğunuza uygun eğitim ve sağlık hizmeti almanız en doğal hakkınız. Çocuğum etiketlenecek diye kaygılanmayın. Bunu tam olarak etiketlemeden çok tanılama ve tanısına uygun olarak yaşam şartlarının iyileştirilmesi, kalitesinin arttırılması gibi düşünün. Etrafınızda her zaman anlayışlı insanlar, eğitimciler, veliler, eş-dost çıkmayabilir. Sizde her zaman herkese karşı anlayışlı olmak zorunda değilsiniz. Diğer gelecek size ve evladınıza güzel anılar kazandırır. Sağlıklı bir hayatı, iyi bir eğitimi ve güzel bir mesleği olur.