Oğlumla ilgili rapor

Maddi durumunuz varsa bu raporu almasaydiniz keske benim oglumada oyizim belirtisi dendi isterseniz rapor alin ama ilerde karsisina vikar memurlukta vs yada baska biseyde sonucta kayitli olucak. Biz almadik kendi imkanlarımizla ozel egitim aldiriyoruz. He tabi size baska bisey icin lazim olduysa bilemem

Maddi durumunuz varsa bu raporu almasaydiniz keske benim oglumada oyizim belirtisi dendi isterseniz rapor alin ama ilerde karsisina vikar memurlukta vs yada baska biseyde sonucta kayitli olucak. Biz almadik kendi imkanlarımizla ozel egitim aldiriyoruz. He tabi size baska bisey icin lazim olduysa bilemem
Eğitim görsun diye aldık .maddi olarak özele yetemezdik malesef

Aynen maddi olarak yetemem .o raporu almak zorundaydım .iyi olsun da önemli değil

ya bir de sanırım yani bence her memurlukta o rapor engel olmayabilir
atıyorum dediğiniz gibi polislik ne bileyim pilotluk gibi uç şeylerde karşısına çıkabilir diye düşünüyorum.
Tecrübeli, bilgili arkadaşlar vardır tabi.

ya bir de sanırım yani bence her memurlukta o rapor engel olmayabilir
atıyorum dediğiniz gibi polislik ne bileyim pilotluk gibi uç şeylerde karşısına çıkabilir diye düşünüyorum.
Tecrübeli, bilgili arkadaşlar vardır tabi.

İnan şuan düşündügum oğlumun ilerde olacak mesleği değil.elbette en iyi yerlere gelmesini isterim .ama şuan bunu düsunemem zaten o rapor olmasada en iyi yerlere gelemicek bu şekil . enazindan tedavi olursa şansı articak varsın memur olmasın .

Otizm derecesi az mı?
Eğer oğlumda otizm olsaydı alırdım ben raporu,sonuçta uzun bir eğitim dönemi gerekiyor ama dercesi az ise tabi ki almamaya değer
Nasıl gidiyor gelişme gozlemliyormusunuz?

4 yaşina girmesine 4 ay kaldi
Benim de kizin 4 e girmesine 5 ay var ve durumumuz hemen hemen ayni dikkat daginikligi var sadece bizde yarin saglik kuruluna gidip rapor alacagiz
Ozel egitime basladik 3hafta oldu hatta
Konuşmasında bayagi duzelme var
Daha dikkatli
Tabi ilk hafta 5 bilemedin 10 saniye dikkatliydi simdi 45 50 saniye dikkatini veriyor
Eminim ileride daha cok dikkat edecek
Ustelik rapor bittiginde kendi yasitlarina ulasirsa raporu ona gore yenilenecek ve duzelecek

Benim de kizin 4 e girmesine 5 ay var ve durumumuz hemen hemen ayni dikkat daginikligi var sadece bizde yarin saglik kuruluna gidip rapor alacagiz
Daha dikkatli
Tabi ilk hafta 5 bilemedin 10 saniye dikkatliydi simdi 45 50 saniye dikkatini veriyor
Ustelik rapor bittiginde kendi yasitlarina ulasirsa raporu ona gore yenilenecek ve duzelecek
Hiç vakit kaybetme .ben bunu anladım her geçen saniye bile boşa gidiyor.belki 2 yaşlarındayken yaşıtları patır kütür konuşurken goturseydim şimdiye tedavisi tamamlanmıştı belkide ben konduramadim sanırım oğluma herşey normal konusucak sandım .çok şükür konuştu ama diaolog kuramiyoruz

Hiç vakit kaybetme .ben bunu anladım her geçen saniye bile boşa gidiyor.belki 2 yaşlarındayken yaşıtları patır kütür konuşurken goturseydim şimdiye tedavisi tamamlanmıştı belkide ben konduramadim sanırım oğluma herşey normal konusucak sandım .çok şükür konuştu ama diaolog kuramiyoruz
Bizde de diyalog yok
Bu arada pandemi dolayisiyla gidemedim ben yoksa simdiye konusurdu
Bizim kiz pc bagimlisi o yuzden de biraz ilerleme yavas olabildigince oyun kurmaya calisiyorum sende dene bize ogretmeni oyle diyor

Daha dikkatli
O şunu der bu bunu der diye evlatlarımızı harcayamayız. En doğru kararı vermişsiniz çocuk düzelmeye başlamış bile bak😍sorunları halının altına süpüre süpüre bu tacizciler eşlerini sevgililerini öldürenler uyuşturucu kullananlar türemedi mi? Siz basit bir sorunda ilgilisiniz başka anne çocuğunda ağır davranış problemi var paşammmmm diye seviyor anca hiç bir şey yapmadan

Bizde de diyalog yok
Bu arada pandemi dolayisiyla gidemedim ben yoksa simdiye konusurdu
Bizim kiz pc bagimlisi o yuzden de biraz ilerleme yavas olabildigince oyun kurmaya calisiyorum sende dene bize ogretmeni oyle diyor
Aynen banada dedi .akşamları bir saat falan benimkisi araba çok sevdiği için onunla oynuyoruz

Daha önce konular açtım oğlum anaokulunda uyum saglayamiyor . psikiyatri tanıya hiperaktif ve dikkat bozukluğu yazmışdi.bugun sağlık kuruluna gittim konuşma için rapor psikiyatri yonlendirmisti beni .aldım raporu tekrar psikiyatriye yönlendirdi ..bu rapor ilerde karşına cikarmi dedim evet dedi polislik doktorluk falan durumunda .eğer ben yanlış anlamadiysam polis olamaz heralde ilerde .bilen beni aydınlatsın .başka çarem kalmadı.cocugumun hiperaktif olduğundan emin değildim sadece bı kağıt parcasinda gördüm .çok zor bı çocuk evdeyken öyle böyle anlasabiliyoruz ama dışardayken tam bir facia . tanımadığm insanlar Allah yardımcın olsun diyor .aslında moralim çok bozuk kızlar keşke buna hiç gerek kalmasaydi .yapacak bisiyim kalmadı.eger eğitim görmezse ilerde yine uyum sağlayamıyor diye okuldan gönderilecek ben bunun yaşanmasını istemiyorum . beni biraz rahatlatirmisiniz .başına aynı şey gelipte çocuğu eğitimden sonra düzelen varmı ?

Araştırma hastanesi sağlık kurulundan aldığım rapor cözger raporu
İleride tanısı kaldırılırsa problem olmaz. Daha önceki konularınızda çocuğunuzun hiperaktivite dikkat dağınıklığı bozukluğu olmadığını doktorun size ek eğitim alsın diye bunu önerdiğini söylemiştiniz. Gerekli incelemeler sonucu dik. Ve hip. Çıktı mı çıkmadı mı? Yani bu bahsettiğiniz sadece eğitim alsın diye mi verildi? Sağlık kurulu da onayladığına göre gerçekten böyle bir durum var demektir değil mi? Lütfen su an polisliği vs düşüneceğiniz son şey olsun zira şu an siz kabullenmeseniz bile eğitim alıp önüne geçmezseniz ileride çok sıkıntı yaşarsınız. Şu an önceliğiniz gerekli eğitimleri alıp bu durumun önüne geçmek olsun. Ki kısa sürede sizin de çocuğunuza desteğiniz ile çözüme kavuşacağına inanıyorum ❤️

O şunu der bu bunu der diye evlatlarımızı harcayamayız. En doğru kararı vermişsiniz çocuk düzelmeye başlamış bile bak😍sorunları halının altına süpüre süpüre bu tacizciler eşlerini sevgililerini öldürenler uyuşturucu kullananlar türemedi mi? Siz basit bir sorunda ilgilisiniz başka anne çocuğunda ağır davranış problemi var paşammmmm diye seviyor anca hiç bir şey yapmadan
Mesela kuzenimin kayninin oglu var 6 yasinda hala konusamiyormus
Dedim gondersinler devlet karsiliyor e kim goturup getirecekmis
Servis gelip aliyor sonucta
Buyuk kolaylik
Kizim icinde degisiklik oldu
Hergun anne okul okul diyor

İnan şuan düşündügum oğlumun ilerde olacak mesleği değil.elbette en iyi yerlere gelmesini isterim .ama şuan bunu düsunemem zaten o rapor olmasada en iyi yerlere gelemicek bu şekil . enazindan tedavi olursa şansı articak varsın memur olmasın .

aynen öyle
iyi ki başladınız eğitime
inşallah çabucak düzelir yavrunuz.

Mesela kuzenimin kayninin oglu var 6 yasinda hala konusamiyormus
Dedim gondersinler devlet karsiliyor e kim goturup getirecekmis
Servis gelip aliyor sonucta
Buyuk kolaylik
Kizim icinde degisiklik oldu
Hergun anne okul okul diyor
Doğurmakla anne olunmuyor. Çocuğumuz engelli de olabilirdi. Götürmeyecekmiydik tedaviye ve rehabilitasyona pesss.6 yaşında konuşmamak ne demek?😞

İleride tanısı kaldırılırsa problem olmaz. Daha önceki konularınızda çocuğunuzun hiperaktivite dikkat dağınıklığı bozukluğu olmadığını doktorun size ek eğitim alsın diye bunu önerdiğini söylemiştiniz. Gerekli incelemeler sonucu dik. Ve hip. Çıktı mı çıkmadı mı? Yani bu bahsettiğiniz sadece eğitim alsın diye mi verildi? Sağlık kurulu da onayladığına göre gerçekten böyle bir durum var demektir değil mi? Lütfen su an polisliği vs düşüneceğiniz son şey olsun zira şu an siz kabullenmeseniz bile eğitim alıp önüne geçmezseniz ileride çok sıkıntı yaşarsınız. Şu an önceliğiniz gerekli eğitimleri alıp bu durumun önüne geçmek olsun. Ki kısa sürede sizin de çocuğunuza desteğiniz ile çözüme kavuşacağına inanıyorum ❤️

Doktorumuz aslında konuşma için bana önerdi eğitim almasını .bu hiperaktivite sonradan tekrar gittim çocuğum okula uyum sağlayamıyor dedim .reçete kağıdına hip.ve dik.bozuklugu yazıyordu.sonra ben sağlık kuruluna gidince sordum hocam sanırım hiperaktivite var evet dedi yani şimdi tam emin oldum olduğuna varsın memur olmasın iyi olsunda .bı amca kızının böyle olduğunu tedaviden sonra büyüyünce avukat olduğunu söyledi bana

Ram raporu ile çözger farklı şeyler biri hastane tarafından verilir. Çocuğun bu eğitimlere ihtiyacı bu bu sebeplerden vardır diye buna çözger raporu denir. Ram raporu ise elinizde çözger raporunuz ile bulunduğunuz ilçe ram( rehberlik arastırma yani) oraya basvuru yaparsınız bu sefer ordaki psikolog rehberlik uzmanları çözger raporu doğrultusunda size ram raporu cıkarır, alacağı eğitimleri belirler. Ram raporunu eğitim almak istediğiniz rehabilitasyona götürdüğünüzde haftada 2 saat servis dahil devlet tarafından karşılanan eğitim hakkınız başlar. Sadece çözger raporuyla rehabilitasyondan bildiğim kadarıyla ücretsiz eğitim alamazsınız. Muhtemelen ya özel karşılayacaksınız ya da ram dan da rapor almanız istenecek. kızım ram raporlu benimde

Ram raporu ile çözger farklı şeyler biri hastane tarafından verilir. Çocuğun bu eğitimlere ihtiyacı bu bu sebeplerden vardır diye buna çözger raporu denir. Ram raporu ise elinizde çözger raporunuz ile bulunduğunuz ilçe ram( rehberlik arastırma yani) oraya basvuru yaparsınız bu sefer ordaki psikolog rehberlik uzmanları çözger raporu doğrultusunda size ram raporu cıkarır, alacağı eğitimleri belirler. Ram raporunu eğitim almak istediğiniz rehabilitasyona götürdüğünüzde haftada 2 saat servis dahil devlet tarafından karşılanan eğitim hakkınız başlar. Sadece çözger raporuyla rehabilitasyondan bildiğim kadarıyla ücretsiz eğitim alamazsınız. Muhtemelen ya özel karşılayacaksınız ya da ram dan da rapor almanız istenecek. kızım ram raporlu benimde
Belkide öyle olacak bir bana verilen raporla daha bir psikiyatriye daha gidicem .kızınıza gelişme varmi

Bunu bilmiyordum yarin belgeye bakarim
Ram icin de randevu alip cagirirlar sonucta

Bu arada otizm mi yazar raporda yoksa dik daginikli ve hiperaktivite mi

Back