Bebek Beslenmesi oğluma su içiremiyorum..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yazdıkların için çok teşekkür ederim ama benim bulunduğum yerde bahsettiğin markaların ürünleri yok.ıspanak kabak gibi şeyleri bile ile gidenlerden rica edip getirtiyorum.taze meyve pek bulunmuyo.olsada sadece yerli olarak çıkan elma ve armut oluyo ancak.ben ek gıdaya yeni başladım.günde 2 defa ancak veriyorum az az.bir öğün sebze çorbası yada meyve,diğer öğün de yoğurt yada muhallebi veriyorum azıcık.ama en az 400-500 ml kendi sütümü veriyorum.mamada veriyorum.ama ek gıdaya başladığımız için azda olsa su vemeye çalışıyorum bir damla içiremiyorum.ağzına zorla döktüğümdede az sonra kusuyo.bulandırıyomu su onu anlamadım.ama su olayına çare bulmalıyım..

:ecrin_bebek:Merhaba Canim,

Normal sekersiz meyve suyunu da su ile karisitirip ver. Eger buzlugun varsa ispanak aldiginda yika dogra ve suyu epey bi cekildikten sonra posete koy, havasini cikar ve buzluga at. Ben Oglumu maalesef hic emziremedim ilk günden beri sise veriyoruz. Ek gidaya basladigimizdan beri sabahlari sütünü bebek Bisküvisi ile karistirip veriyorum ( disleri cikmaya basladigindan beri biberonu almiyor, doktor damaklari agriyordur dedi) arada bazen eline ekmek veye kek yada ona banezer birseyler veriyorum veya kemirmesi icin biraz ekmek.Ögleyin yemek veriyorum, sehriye corbaasina bayiliyor ;-)) Patate shaslayip tavuk pisiriyorum rendeleyip karistiriyorum, pirinc pilaviicine sebze, makarna püreleyip bazen icine kiyma atiyorum v.s. ögleden sonra yogurt veya meyve sonra aksam yemegi. Senin nasil pisirdigini bilmiyorum ama hergün taze yemek pisirmek zorunda degilsin o yemegi 2-3 gün verebilirsin. Veya imkanin oldugunda carsiya falan indiginde ihtiyacin olanlari alirsin pisirdikten sonra porsiyonlara ayirip buzluga atabilirsin, üzerine hangi yemek oldugunu yaz stres faktörüde kalkar ortadan. Buzluktaki yemek 3-4 hafta kalabilir ve merak etme herhangi bir sorun cikmaz Eger yeterince süt emiyorsa kendine dert yapma o kadar, suya yavas yavas alisacak. Benim oglumda suyu icmek istemiyordu kusacak gibib Cocugum ici gidip dilini cikariyordu, mideleri bulandigi icin bunu yapiyorlar, bilmedikleri yabanci bir tad. Canim elma verebilirsin tabiiki ama kabizlikta degil, armut rendeleyip vermeyi dene. Elmanin icerisine Bebek Bisküvisi varsa onuda ezip dene onuda sever bebek. Bu arada Bebegin Kiz mi Erkek mi, kac aylik. Kafana fazla takma bunlari bende yasadigi m icin söylüyorum. O anlar o kadar zor geliyor ki kendini caresiz hissediyorsun ve bebegin icin en iyisini en dogrusunu yapmaya calisiyorsun degil mi ? :1hug: Öpüyorum

canım çok güzel bilgiler vermişsin sağol. :1hug: dedikleriini deneyeceğim.6 buçuk aylık bi oğlum var.benimkide emmedi 3 aydan sonra sağıp verdim sütümü.hala sağarak veriyorum.günde 500 ml falan çıkıyo süt.ama fazla içmak istemiyo ve 2 aydır çok az kilo almış.dr bir buçuk aydır ek gıdaya başlamamız gerektiğini söyledi ve ben bir haftadır ancak başlayabildi.çok fazla bişey istemiyo ben 50-60 ml olarak az az veriyorum günde 2 defa ancak veriyorum almıyo fazlasını.ama suyu hiç içmiyo.kusuyo hemen.iş nedeniyle çok geri bir yerdeyim ve burda doğru düzgün sebze meyve yok.elimde olanlarla vermeye çalışıyorum.herobaby nin meyve püreleri var,başka marka yok.oda herzaman olmuyo.haftaya ile gidecem.doldurup gelecem meyve sebze hazır ek gıda falan.senin dediğin gibi hazırlayıp buzluğa atabilirim inşallah bozulmaz.biraz eski bi dolap burdaki.2. el almıştım.nofrost değil zaten.dururmu diyosun bu dolapta.ayrıca ben 3 e kadar evde olmuyom annemde ben ek gıda vermeyi beceremiyom almıyo diyo.sadece ben evdeyken veriyom o 2 öğünü.ama genede alıştırmaya çalışıyorum.biraz önce muhallebi verdim.bi kaşık aldı 2. ciye ağzını kitledi,oysa dün aynı mamayı iştahla yemişti.senin bebeğinde yapıyomuydu böyle.yani bi gün yediğini diğer gün yememezlik yapıyomuydu.tekrar sağol yazdıkların için..

Ay ay yerim ben onun minik agzini :1hug: Ben emziremedim Canim sütüm yoktu ama bebegini emziren anneleri görünce bazen icim gidiyor, o duyguyu bende tatmak isterdim ama ne yapalim, cok sükür saglilki oglum o herseyden daha önemli. Ek gidaya gec basladin diye kafani hicbirseye takma , bazen böyle seylerde kendimizi suclu hissederiz degilmi ? Yemekleri degisik yapmaya calis yani mesela Patates püresi yap az soganli , pürele koyu olursa icine sicak su koy, kare kare dogra patates corbasi yap, ez icine rendelenmis kiyma, tavuk bunu pirinc ve makarna ilede yapabilirsin. Beylerimizin birde agiz tadlari var artik herseyi begenmiyorlar. Suyu dedigim gibi midesini bulandiriyor ve bilmedigi bir tad meyve suyu ile karistirmaya calis. Havuc varsa yakinlarinda haslayip ezerek verebilirsin bazen. Eger buzlugunda kendiniz icinde birseyler dondurabiliyorsaniz, ( Buzdolabinin buzlugumu) sorun degil icin rahat etmeyecekse 2 hafta da bir pisir. Canim biraz tuhaf olacak ama no frost neydi ya burda o deyimi hic kullanmaya kullanmaya unuttum valla. Iki ögün ne veriyorsun canim belki eve geldiginde cocuk yemistirde tokdur. Tabii benim oglumda bir gün yedigini bazen öbür gün yemiyordu. Merak etme bu dönemlerde agiz tadlarini, hoslandiklari yemekleri bulmaya calisiyor bebekler eger Bebek bir yemegi yemiyorsa o yemegi sevmedigi anlamina gelmez 5-6 kere yediginde ancak tadini alabiliyorlar, alisabiliyorlar. Düsünsene biz bile bilmedigimiz bir yemek denerken ne kadar cekiniyoruz. Saat ücten sonra en azinda bir ögünü süt vermeye calis zaten bütün gün evde degilsin 3 gibi eve geliyorsun ve ek besin veriyorsun bebegin seni hissetmesi ve tanidik hosuna giden birseyi yemesi gerekiyor annnesi :ecrin_bebek: Yemegi güldürerekte verebilirsin hoslandigi birsey yap gülerken ver agzina kasikla o arda yutar. Senin icin zor biliyorum ama inan o kücük insanlar icin daha zor bizim dünyamiza alismak. Bu arada unutmadan ek gidaya ögleyin baslamak (yemek) daha iyi olur canim. Hafta sonu calismiyorsan hafta sonu sen dene. Kendinede bir tabak beraber yiyin. Ay ben cok konustum demi. Öpüyorum canim

canım benim kızım neredeyse 9. ayına girecek ama hala doğru düzgün su içmiyor doktorum sorun değil emiyorsa dedi.bende çok stres oluyorum nasıl olurda susuz durur bu kız diye içim içimi yiyor. ben nuby nin su akıtmayan biberonunu aldım onu ısırınca ağzına su akıyor biraz biraz ondan içiyor ama çok gelirse ağzına bbüvvvvv yapıp oyun yapıyo hatun

çare bulursan banada söyle canım.

Merhaba Canim,

eger Cimcime günde 500 ml kadar süt iciyorsa sorun yok ama ek gidaya basladi iseniz yavas yavas vermeye calis, ha almiyorsa kendini hic strese sokma, ben deli olacaktim ) sizin yazdiklarinizi okuyunca ya bende böyleydim demi diyorum kendi kendime ama bunlarin hepsi gecici bir süre. Plastik bardak ver eline gidiginada kalinca bir önlük veya havlu döke döke icsin veya kasikla. Ayni bardaga kendinede koy sen icmeye basla, iciyor gibi yap oda yavas yavas alisir. Oyunla alisacak Hanimefendi Annesi ne yapican a.s

Benim bebişte ilk iğreniyodu.Biberonda denemiştim bende içirmeyi..Sonra annem bana fincanda vermemii söyledi bende öyle denedim..Valla bayıla bayıla içiyor

normal su verince benim kızım da içmiyor ısıtıyorum hafif sıcak olunca çok güzel içiyor mamayıda sıcak seviyor bide sıcak dene

emzirirken suya gerek yok dedi drumuz. bende ek gıdaya başladım emerken giderir dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…