Emzirilen bebeklerin ilk aylarda Anne sütünden baska birseye ihtiyaclari yoktur. Ishal ve asiri sicak oldugu zaman Su ve sekersiz cay verilmelidir.Hayir Sütünüz yoksa Bebegi emziremiyor ama Biberon ile besliyorsaniz ve bebek yeterince Biberon ile icebiliyorsa bu onlar icinde gecerli. Ek gidaya gecildigi takdirde Bebegin su icmesi mutlaka gerekli. Dördüncü aydan sonra Bebeklerin 0,5 litre sivi ( Su- herhangi baska sivi ve Anne sütünün toplami). 1 yasindan 4 yasina kadar da 1 litre kadar icmeleri gerekiyor günde. Bu hergün Cocugun zar zor onca suyu icmesi anlamina gelmiyor yavas yavas, oyun ile, biberonu veya bardagi, kasigi eline tutusturarak eh birazda SABIR, ne yapacaksiniz ;-))))Bebegin sadece ögleyin mi yemek yiyor ve hergünmü ? Eger suyu istemiyorsa sütten haric sivi birseye alismasi icin Hipp, Netle Alete gibi markalarin sekersiz cay ve meyve sulari var onlardan ver oda olmazsa Rezene ve Papatya cayi verebilirsin yaz aylarinda sicak olmak zorundada degil. Meyve sularina alismaya baslayinca yavas yavas icerisine az miktarda su koymaya baslayabilirsin sonrada suyun miktarini arttirabilirsin.
Kabizliga karsi ise bagirsaklari tembellestiren Havuc, Muz, Pirinc ve rendelenmis Elma dan uzak dur.Ispanak veya kabak gibi seyler pisir ver. Karnina saat yönünde masaj yapabilirsin. Umarim yazdiklarim sana birazcikta olsa yardim eder. Sevgiler
yazdıkların için çok teşekkür ederim ama benim bulunduğum yerde bahsettiğin markaların ürünleri yok.ıspanak kabak gibi şeyleri bile ile gidenlerden rica edip getirtiyorum.taze meyve pek bulunmuyo.olsada sadece yerli olarak çıkan elma ve armut oluyo ancak.ben ek gıdaya yeni başladım.günde 2 defa ancak veriyorum az az.bir öğün sebze çorbası yada meyve,diğer öğün de yoğurt yada muhallebi veriyorum azıcık.ama en az 400-500 ml kendi sütümü veriyorum.mamada veriyorum.ama ek gıdaya başladığımız için azda olsa su vemeye çalışıyorum bir damla içiremiyorum.ağzına zorla döktüğümdede az sonra kusuyo.bulandırıyomu su onu anlamadım.ama su olayına çare bulmalıyım..