How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Oğluma mektup (2)

Dün bütünbir gece rüyamda mide bulantısı ile uğraştım durdum.Ne uyanıp gerçekliğini anlayabildim,ne de tam uyıuyabildim.Sabaha kadar çektiğim mide bulantısı hala gerçek miydi, rüya mıydı anlamış değilim.
Sabah sen aramayınca ben seni aramak istedim.Senin çıkman gereken telefona başka bir kınalı kuzu çıktı.Senin rahatsız olduğunu ve öğlene kadar izinli olduğunu ,merak etmememi söyledi.Öğlene yakın sen aradın.Ve mide bulantısı çektiğini söyledin.Bu bir tesadüf müdür bilemedim.Geçmiş olsun yavrucuğum....

Kaldı iki haftan oğluşum.Artık gün sayıyorum.Ne kadar uzun geldi bu ayrılık bilsen.Seni almaya geleceğiz.Ağabeyin biletini ayırttırdı iznini de aldı.Böylelikle yemin törenine gelemeyişimizin açığını kapatmayı planlıyoruz.Kardeşlerine de izin alacağım.Allahtan E...'nın sınavı yok o tarihlerde.Seni alır almaz Altınolukta bir hafta tatil yapacağız Allahın izniyle...Erken tatirl.Bu sene bu kadar herhalde.Çünkü küçük S...'nın sünneti var bu yıl.Ve Ramazan da erken geliyor.Cnımız sağolsun da her şey olur.
Ben de bugün tahlil sonuçlarımı aldım.Beş yıldan bu yana yaptırmamıştım.Şeker,kolesterol ve romatizma değerlerimi.Allah şükür bomba gibi çıktı..
Eh sağlıklı beslenmek için yaptığım onca fedakarlık boşa çıkmamış demek ki...
Çevremdeki herkes benim beslenme şeklimle alay edip"ölmeyecek misin ?" diye sorduğunda "Sağlıklı yaşamak istiyorum" cevabını vermekten bıkmıştım artık.Demek ki paranoyak değilmişim.ışe yarıyormuş...ışte belgesi bende....
Neyse boşver gelince bol bol konuşacağız.ıçim kıpır kıpır,coşuyor,öyle büyük özlemle bekliyorum ki geleceğiniz günü.O günkü mutluluğumu şimdiden hayal ediyorum da içim içime sığmıyor.Allah sizi benden ayırmasın.Allah sizin acınızı bana göstermesin.Tek dileğim budur......
Öpüyorum seni canım kuzum.
Allah senin yerine gidenlere de hayırlı teskereler nasip etsin...

Bitti bitiyor derken zamanın ne kadar da yavaşladığını farkettim son demlerde....
Hadi dedikçe takılıveriyor sanki akreple yelkovan.
Ah!....beklentim olmasa atlı kovalamışcasına hızlı gidecek biliyorum.Ama ne çare ilerlemiyor sanki...
Akşam E....seni rüyasında görmüş oğluşum.Neredeyse anlatıken de ağlayıverecekti..
Senin öldüğünü ve kendisinin saatlerce ağladığını anlattı.Korkma dedim.Ben de çok sevdiğim insanları ölmüş gördüğümde(rahmetli) babaannem bana onun için ömür yazıldığını söylerdi,üzülme dedim...Ama o hala, o rüyanın etkisindeydi belli...
O rüyadan sonra sen aradın.Canlı bomba alarmı aldığınızı hiç uyumadığını falan söyleyince,ben de panikledim..Allah sana ve senin gibi bı vatanı bekleyen ana kuzularına yardım etsin...
Şehitlere üzüldüğümüzü konuştuk.
Bir gün önce de senin yaz planlarını anlattın sen söyledim ben dinledim...
Telefondan sonra baban kıskandı herhalde ki bana "oğlunla beraber konuşacak ne çok şeyiniz var.Telefonu ben açınca benimle o kadar uzun konuşmuyor" deyiverdi..
Ben de onun seni anlayamıyacağını,benim daha iyi anladığımı ve desteklediğimi söyledim....
Gerçek de bu değil mi zaten.ıLETıŞıM.....
Hadi artık inşallah bu son mektubumdur sana...Bütün hayatın boyunca "annem bana hiç mektup yazmadı" dememen içindi bu.
Anlık sevinçler yaşamanı istemediğimden, ebedi hatıra olsun bu sana....
Her gün telefonla görüştüğümüz için ayrıca yazmadım....
Bu mektupların sonuç bölümünü birlikte yazmak için son bir mektupluk boşluk bırakıyorum.....

Seni seviyorum.....Dünyadaki herşeyden vazgeçebilecek kadar,uğruna tüm değerlerimi yerle bir edebilecek kadar.........Seni seviyorum gerçek bir anne yüreğinin sevebileceği kadar......

Bugün son hazırlıkları yapıyorum.Ağabeyin dün geldi.Havaalanından sabah aldık.Ve geri sayım başladı,kınalı kuzum.Biz yarın sabah yola çıkıyoruz.Altınolukta kalacağız,cumartesi ve pazar.Pazartesi sabahı ızmir'e geçip seni alacağız...
Sorsan, bazen asırlar kadar uzun,bazen de an kadar kısa geçen bir zaman dilimiydi benim için şu son beş ay...
Neler yaşadım sizsiz,neler anlatamadım şu satırlarda.Herşey yine de bende gizli..
Kardeşlerin büyüdü,boy attılar.Ben değişmediğime inanıyorum ama zaman da acımasızca iz bırakıyor görüntümüzde.....
Bende meçhule gidiş başladı,sizlerde umutlar yeşerirken...Hayatın acımasız gerçeği işte.
Birileri gidecek ki birileri gelsin.....
Ama yok öyle.Daha yaşlanmayı istiyorum.Tek istemediğim,sizlere muhtaç olmak.
Ben ayakta ölmek istiyorum......
Neyse nereden geld,m yine bu konulara bilmiyorum ama yazmak istedim....
En mutlu günlerim şu an...Ağabeyin geldi.Sen askerliği bitirmek üzeresin.....
Gitarını da getireceğim.Sesini,müziğini seni dinlemeyi özledim.Bana konser vereceğini de çok iyi biliyorum...Seni....Sizleri çok seviyorum.Hayatımın renkleri,neşesi,anlamı,amacı sizleri çooooooooooook seviyorum....
Görüşmek üzere....

Back