How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Oğluma mektup (2)

allah kavustursun canim hayirlisiyla insallah hayirlisiyla gitsin hayirlisiyla gelsin
rabbim cümlesinin evlatlarini korusun hepsi rabbime emanet olsun :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Sevgili ırna ve biittoosum sizlere çok teşekkür ediyorum.
ırnacığım ayrılık koymaya başlamadı mı?Bana anlatır mısın neler yaptığını?

Sevgili İrna ve biittoosum sizlere çok teşekkür ediyorum.
İrnacığım ayrılık koymaya başlamadı mı?Bana anlatır mısın neler yaptığını?

ayrılıktan çok merak benim heryanımı sardı realim.ne yapıyor,yoruluyormu,yemek çok sectiği için acaba yemek yiyebiliyormu,ya açsa,asla gözüne uyku girmez,uyuyabiliyomu,arkadaşları nasıl,bu gibi sorularla meşgulüm şuan.
özlemedim şimdilik çünkü sağolsun bir gün hariç hergün aradı konuştuk.talimler nedeniyle çok yoruluyormuş,ve korktuğum olmuş yemekler berbatmış.aslında benim oğlana göre berbattır eminim.yemek konusunda beni çok üzdüğü için bazen iyi oluyor sana desemde, çokda üzülüyorum ama.keşke hiç ayrım yapmadan,allahın verdiği her bir nimeti yeseydi.:çok üzgünüm:
belkide benim taktığım sorun kimine göre çok basit bişey.kocamdan çok onun etrafında döndüm,her teline oynadım.sanırım şımarttım.şimdi zorlanacak belkide,yada ben öyle düşünüyorum.ama yapmak ve bazı şeylerin yaşamak zorunda.onu düşünmem farklı dedim yaa hala sırtına havlu sokmaya uğraşan ben.daha büyümedimi yoksa gözümde,yoksa hala benim küçük oğlummu..
evet küçük ve yakışıklı,accikde,sinirli oğlum benim.onu çok seviyorum.

Sevgili ırna,haberleşmenize sevindim.Umarım hayırlısı ile bitirir askerliğini...Biz de rahatlıkla hebrleşiyoruz.Çok şükür askerlik eskisi gibi değil artık.Haberleşmemize izin var hiç değilse.....

Canım oğlum;
Dünkü telefon konuşmamızı yazmak istiyorum.Sen ne konuştuğumuzu biliyorsun ama ben duygularımı yazmak istiyorum.
Baban dün sabah senin yanından geldi.Benim korkularımın aksine senin çakı gibi bir asker olduğunu söyledi.Hatta kilo bile aldığını söyledi...
Telefon çalınca senden ya da ağabeyinden olduğunu düşündüm önce.Babanın eve dönüp dönmediğini merak ettiğini,bunun için aradığınızı düşündüm.
Ama telefonu açar açmaz bana
"Anne gideceğim yer belli oldu,SıLOPı " dedin.
Ben kısa bir sesizlik sonrası daha doğrusu kısa bir panik sonrası sana defalarca "doğru söyle " dedim.Sen de defalarca aynı yanıtı verdin.
O kısa sürede neler neler düşünmedim ki?
En sonunda mantık galip geldi.Vatan toprağının her yeri aynı...Allah büyük sen gitmeyeceksin o gitmeyecek de bu vatanı kim bekleyecek?
"Güle güle git oğlum"dedim gururla.......
Sonradan da şaka yaptığını,yine ızmir'de kaldığını sadece Buca'ya gideceğini söyledin.
ınan sevinemedim desem yeri....
Hayırlı olsun...Vatan sağolsun.
Allah o yavrularımızın düşmanlarına aman vermesin.
Bir asker nasıl yetişiyor,bir evlat nasıl yetişiyor bilemezler..
Neyse oğluşum Allah tüm askerlerimzile birlikte siz benim yavrularımı da korusun......

Canım Oğlum;
Yemin törenin için gün sayarken,öyle bir günle çakıştı ki,çok üzgünüm inan.Babanın sınavlarına denk geldi.Maalesef gelemeyeceğiz.Senin buna için için üzüleceğini,kendini çok yalnız hissedeceğini düşünüyorum.Çünkü sen duygusal bir çocuksun.Nedenlerinden çok,sonuçlarınla ilgilendiğini adım gibi biliyorum.ıki kardeş....Biri duygusal, diğeri mantıkla hareket eden....
Ağabeyin mantığıyla hareket ettiği için,böyle şeyleri tasa etmeyeceğini düşünüyorum.
Ama sen öyle değilsin.
Gelebilmeyi,seni sevindirebilmeyi çok isterdim.
Üzgünüm...Çok üzgünüm....

Sevgili Oğluşum;
uzun zamandır yazamıyorum.Yoğunluktan değil ama fırsatım olmuyor.Evelki günlerde senin hastalandığını ağabeyin telefonda bize anlatıverdi.O gün bana akşam olmadı.Elim kolum bağlandı.Yanına gelebilmek imkansız.Gelsek de görebilmek imkansız.
Neden anneler ilk anda hep en kötüsünü düşünürler ki?
Sonraki iki gün boyunca hep nasıl olduğunu merak ettim durdum.Arayabiliyordun.En azından ayaktaydın.Şu an saat sabahın 6'sı.Sen hep bu satlerde ararsın bekliyorum.
Gerçi tahminim faranjitinin azdığı yönünde.Hastalığa sevinilmez ama ben buna da razıyım...
Bizden soracak olursan,aynı tas aynı hamam yani.
Evde neşe yok,ses yok,Sadece küçük S..'ya gün doğdu,boşlukları dolduruyor.Amansız bir konuşma hastalığı vardı zaten.Sizlerden sonra da dozajı arttırdı sağolsun.
Birazdan E...'yı uyandırmam lazım.Okul vakti..Rutin bir yaşayış.Benden bugünlük bu kadar.ıyi haberlerini bekliyorum.Seni bolcana öpüyorum...

gecmiş olsun realist
ne güzel iki tene asker anasısın yüreklisinnnnn:)
muktuplarının sevinçle huzunle okumaya devam eediyorummmm:)

realistim canım benimm
ben 1. oğluşunu okurken şimdi 2. de gitmiş askere
allah sana sabır versin
sağ salim kavuş kuzucuklarına
daha 21 aylık olan oğlumu okur gibiyim mektuplarında
gözyaşlarıyla okuyorum
canım hayırlşı teskereler diliyorum oğluşlarına

Canım oğlum,sevgili yavrum....
Bugün senin yemin törenin.Ve bugününde yanında olamadığımız için çok üzgünüm.Umarım baban da üzgündür.
Onun sınavı ile senin törenin çakıştı ne yazık ki...
Kader işte 365 günde 1 güne denk geldi....
Bunda da bir hayır vardır demek lazım.Ama yanında olabilmeyi, o atmosferi seninle ve diğer ailelerle paylaşabilmeyi,o gururu bir kez daha yaşayabilmeyi gerçekten çok isterdim.
Olmadı ne yazık ki....
Sen de bu kadere kızıyorsundur eminim.Şartları zorlayabilmemizi istemişsindir mutlaka.Bana kalsa şartlarımı gerçekten zorlardım.
Ama baban ancak bu kadar zorlayabiliyor.
Onu da anlamamız lazım....
Sana usta birliğinde başarılar diliyorum.
Zamanının su gibi geçmesini istiyorum.
Hayırlı teskereler canım oğlum benim...

Sevgili Ayn iyi dileklerin için teşekkürler canım.Demek ki bir asker de sende var.Allah evlatlarımıza hayırlı uzun ömürler nasip etsin.

Canım oğlum,sevgili yavrum....
Bugün senin yemin törenin.Ve bugününde yanında olamadığımız için çok üzgünüm.Umarım baban da üzgündür.
Onun sınavı ile senin törenin çakıştı ne yazık ki...
Kader işte 365 günde 1 güne denk geldi....
Bunda da bir hayır vardır demek lazım.Ama yanında olabilmeyi, o atmosferi seninle ve diğer ailelerle paylaşabilmeyi,o gururu bir kez daha yaşayabilmeyi gerçekten çok isterdim.
Olmadı ne yazık ki....
Sen de bu kadere kızıyorsundur eminim.Şartları zorlayabilmemizi istemişsindir mutlaka.Bana kalsa şartlarımı gerçekten zorlardım.
Ama baban ancak bu kadar zorlayabiliyor.
Onu da anlamamız lazım....
Sana usta birliğinde başarılar diliyorum.
Zamanının su gibi geçmesini istiyorum.
Hayırlı teskereler canım oğlum benim...

fisfisfisişte bazen isteyipde yapamdığımız çok şeyleri içimize atıyoruzzzz :kedi:

fisfisfisişte bazen isteyipde yapamdığımız çok şeyleri içimize atıyoruzzzz :kedi:
Evet benim de içime attığım şeyler vfar ne yazık ki.Bu konuda hakikaten eşime kızgınım.Ama söylesem de anlamayacak o yüzden,üstelemiyorum.Aslında gerçekten o da haklı.Ama ben en zor şartlarda dahi olsam bir saat bile uyku uyuyamayacağımı bilsem bile,o çocuğumu o ortamda yalnız bırakmazdım.Maalesef anne ile baba arasındaki fark bu....
Babalar elinden ne gelirse yapıyor evlatları için.Anneler de elinden gelmeyen şeyler için bile çabalıyor evlatları için......

hayırlı teskereler.allahım sağlıklı bir şekilde size kavuşturmayı nasip etsin.
7.5 aylık oğlum var ve şuan uyuyor.
yazınızı okuyunca etkilendim,yüzüne bakıyorum oğlumun ve allahım ömür verirse,görürsek ben nasıl dayanırım bilmem:(((
şuan onu babası dışında kimseye bırakıp bir yere gidemiyorken........

benimde oğlum 4 aylık şimdiden askerliği düşündüğümde içim bi tuhaf oluyor zaten mafoldumben,,tüm asker anneleri, Allah kavuştursun.:nazar:

benimde oğlum 4 aylık şimdiden askerliği düşündüğümde içim bi tuhaf oluyor zaten mafoldumben,,tüm asker anneleri, Allah kavuştursun.:nazar:
Amin canım.Ama uzun süren yürek sızısından sonra alışıyor insan.O sızı gurura dönüşüyor.Allah yeter ki kısa süreli ayrılıklar versin.

canım koşarak buraya geliyorum senin askerine yazdığın mektupları okuyorum
çünkü benim bir oğlum askerlik yapamaçaktııııı seni anlamaya çalışyorum :(
-----------------------------------------------------
melesef olamadım asker anası realist
oğlum askere gidemedi ne dilim soyledi nede kelemim yazdı burayaaa
oğlum asker muanesiine gitti apar topar hemen buradaki bi hasteneye yolladılar muane için
ama kilosu yüzünde gidemediiii melasef çok ağladım çok üzüldüm işde rapor da askerlik yapmaz dedilerrr:(

melesef olamadım asker anası realist
oğlum askere gidemedi ne dilim soyledi nede kelemim yazdı burayaaa
oğlum asker muanesiine gitti apar topar hemen buradaki bi hasteneye yolladılar muane için
ama kilosu yüzünde gidemediiii melasef çok ağladım çok üzüldüm işde rapor da askerlik yapmaz dedilerrr:(

Kilo verdikten sonra da mı almıyorlar askere.Bence bir an evvel kilo vermeye başlasın....Üzülme senin her şer bildiğinin arkasında senin için bir hayır vardır.....

Kilo verdikten sonra da mı almıyorlar askere.Bence bir an evvel kilo vermeye başlasın....Üzülme senin her şer bildiğinin arkasında senin için bir hayır vardır.....
--------------------- evet canım ama kilo ver demediler savaşta karada askerlik yapamaz dedilerrr her şeyden bi hayır vardıı
oğlumun kilosoda boy bi sekseniki kiloda yüzmirbir :(
tşk ederim bende burda senin sevinçlerine üzüntülerine ortak olmaya çalışyorum seni sen olarak anlamaya çalışyorum o güzel oğlarına hayırlı teskerlerrropuyorumnanaktan

Şu teknoloji ne güzel şey be oğlum.Seni özlediğim zaman açıyorum face'i videoda senin o güzel sesin ve gitarınla çalıp söylediğin parçayı dinliyorum.Azıcık gözlerim doluyor ,azıcık özlemim gidiyor."oooo sarıl bana,beni biraz anlasana"..
Sanki seni anlatıyor.Ölürüm aşkına yar,ölürüm diyar diyar deyişin,uzaklarda oluşunu hatırlatıyor.
Öylesine konuşturuyorsun ki gitarını,benim gözümde onu senden daha iyi çalabilen bir insan daha yok.
Yüreğimi titretiyorsun inan...
Umarım hedeflediğin yere gelirsin.Ve umarım bu ayrılığımız sadece bu kadardır...
Ben belki fazla şey istiyoorum ama yine de istiyorum.
Oğullarımı ve kızıma uzakta istemiyorum.
Evlerimiz ayrı olsun ama bir bahçe içinde olsun....
Ayrılık beni çok üzüyor.Hayatınıza ambargo koymak değil niyetim,şu kısacık dünyada,güzellikleri paylaşmaktır istediğim.
İnşallah Allah dualarımı kabul eder de hepiniz çok güzel yerlerde,ama akşam olunca da aynı çatının altında birleşirsiniz........

Back