- 21 Aralık 2022
- 4.814
- 21.402
- 238
- Konu Sahibi Barta kulesi
-
Bi videoda yırtmak istediğinde yırtmak için başka bişey verebilirsiniz diyordu kitabı yırtamayız ama bu gazeteyi kağıdı yırtabiliriz deyin diyordu diğerleri için pek bi fikrim yok
Kısmen ben. Benimki de erkek. Bence bu erkek cinsiyeti ile ilgiliaynı aydalar zaten biliyorsun, ben de kitap falan okuyamıyorum artık. Okutmuyor çünkü. Bugün kitaptaki bir arabanın içine girmek istedi mesela ahshhrhr
İstediği olmayınca da yarım saat mizildandi falan. Erkek işte
Benim de 31 temmuzda iki yaslarini dolrucak ikizlerim var. Benim oglum da biraz oyle yalniz bizim yanimizda genelde anane babanne oldu, benim verme dedigim seyleri verdler.sureki kiziyordum hem esim hem babannesi, vermeyin, yapnayin diye, dinlemiyorlardi en sonunda cok fena patladim , hele bi verim benim verme dedigim seyi bak noluyo dedim, benden baya bi korktular ki oglum 1 saat aglasa bile vermedilre, cunku annem de ben de vermiyorduk. Mesela durup durup, utu, elektirik supurgesi, sarjli supurge, tornavida gibi sacma, ona zarar verecek seyler icin sonsuzq kadar bagirip agliyordu. En son sesi kisildi aglamaktan. Ben soyle bi sey uyguladim,bisey istediginde acikliyorum hayir bu tehlikeli, bu oyuncak degil oynayamazsin , agliyor tepiniyor , fiesat veriyorum aglamasina, bunun icin aglayacaksan aglayabilirsin, ama onu sana vermicem, cunku tehlikeli. Yalniz bu sglama krizlerine sabretmek cok zor . Cok cok sabirli ve asiri kararli olmaniz lazim. Ve bu kararin sonunda asla vermemelisiniz, ay cok agladi vereyim dediginiz anda,aglayinca istedigimi yaparlar kodlaniyor beyinlerine. Boyle boyle esim ve kayinvalidem de ayni seyi yapinca sakinledi. Yoksa surekli bisey isteyen mizil mizil asla aglamasi bitmeyen evde stres sinir eden bi cocuk haline donusmustu. Tabi 2 yasin da etkisi var, daha fazla anliyor dediklerimizi. Siz kararli olun aglasin, ama cok da kendini yipratacak kivama gelmeden onun hizasina egilin ve soyleyin , o twhkikeli , oyuncak degil, ya da pis, sana gore degil gibu. Kesin ne net cumlelerle cok laf kalabaligi etmeden soyleyin. Bu uygulama cocuk psikiystisinde de gecer. Aglayarak biseyleri elde edemeyecegini ogrenmesi lazim. Cunku hayat cok acimasi gercekte. Hic kimse onlara evde verdigimiz iltimaslari vermeyecek gercek hayatta.
Ben de iç dökebilir miyim, çok üzgünüm bu ara. 10 ve 5 yaşlarında iki kızım var. Küçük iki gün önce beş yaşı doldurdu. Her şeye itiraz ediyor bıktım usandım. Yemek, banyo aklınıza gelebilecek her şeye… ablasına zaman ayıramıyorum hiç. Ben mesleğim gereği yaz tatilindeyim, eşim yoğun çalışıyor. Bu yaz evde durmayacağız diye kursa falan başlatmadım çocukları. Havuzdu bisikletti günlerini geçiriyorlar. Üçümüz için oyun kuramıyorum, yaş farkı beklediğimden fazla olmaya başladı. Ortak bir etkinlik bulamıyorum. Günlerim avazım çıktığı kadar bağırıp çocukları başımdan yollamaya çalışmakla geçiyor. Hiç böyle hayal etmemiştim çok üzgünüm
Kızım 20 aylık ve sizinkiyle çok benzer.Kitap okutmaz hemen yırtar kitabı.Oyuncaklarinin yüzüne bile bakmaz.Oynadigi tek şey ilk kelime kartları.Onlara bayılıyor.Bi hafta öncesine kadar asla ama asla bebek arabasına binmiodu.Bi eşimde bı bendeydi AVM ye falan gidersek.Bi haftadır nereye gidersek gidelim önce onun koşup, oyanip, yorulup, kendisinin kucağımıza gelmesini bekleyip, öyle arabaya koyuyoruz.Bi de bizimki hiç uyumuyo.Sabah 7 de de uyansa,10 da da uyansa,öğlen 12 1 gibi de uyusa,akşam 5 6 da da uyusa gece en erken 1 de uyuyo.Huysuzluk falan yapmio ama.Yemek yiyo,müzik dinlio YouTube da, kartlarıyla oynuyo arabasini suruyo,bizimle takılıo
Adı üstünde erkek!
Hani şu çok bilen ‘aaa biz öğrettik asla yapmaz ailede ne görürse o’ falan diyen anneler iyi okusun.
Aynı evde aynı anne babayla hem de aynı zamanda büyüyen iki bebek.
Fıtrat, huy önüne geçilecek bir şey değil.
Ve maalesef genelde(çok akıllı söz dinleyenler var biliyorum ama istisnalar) erkek çocukları, ebeveynlerinin sabrını sınamaya dünyaya gelmişler.
Hani bunu da geçersen karşısı cennet misali bir hayat
2 erkek anası olarak diyeceklerim bu kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?