• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ogluma istklal marsini nasil ogretebilirim

Okuma bilmiyorken dedeme okutarak dinledigim şiir ve masallari ezberlemiştim sonra kendim okuyor gibi yapiyormusum ve annemler okumayi söktüm sanmiş ama sonra anlamislar ezberledigimi 😄 Üstün zeka filan da değilim normal biriyim.
4-5 yaşinda cocuk ezber yapar duyarak daha iyi yapar hatta.
Her cocuk bir degil kiminin gorsel isitsel zekasi gelismis oluyor bende oyle kolay ezberleyemezdm illa ki eminim o yas grubunda ezberlwyebilen cikacaktir ama genele gore davransa en azindan yaris olmasa

Her cocuk bir degil kiminin gorsel isitsel zekasi gelismis oluyor bende oyle kolay ezberleyemezdm illa ki eminim o yas grubunda ezberlwyebilen cikacaktir ama genele gore davransa en azindan yaris olmasa

Yapamiyorsa zorlamayin tabi ki. Arkadaş o yas grubu okuma bilmeden ezbeleyemez dediği için genel yazdim yani o yaşın kapasitesinin üzerinde bir şey degil ogretmenin istedigi.
Ama sizin cocugunuzun ezberleme şekli farklidir ya da ezberlemesi icin gerekli tekrar gereksinimi farklidir canı istemez vs bu da olabilir.
Denersiniz olmazsa ogretmenle gorusursunuz.

Geçen gün sosyal medyada önüme düştü 5 yasinda cocugu hafız mi yapmışlar nedir. Arapça koca kitabi ezberlemiş kız. Beyninde hafızaya yer kalmamıştır esprisi yaptım kendi kendime.
Yani iki kıtayı ezberler.
Ben de ilk şiirimi o yaşlarda ezberlemiştim. Hala daha aklımda

Keske maddiyatim olsa da gondermesem bende orman okullari,montessori vs gibi gibi egitim felsefesi benimsemis kurumlardan egitim alsin isterdm ama ulkemizde egitimde firsat esitligi yok basmakalip sistm var ve buna uyum saglamayan zorluk yasiyor mecbur kaliyosn yapacak bisey yok gibi gorunuyor

Milletin gece gece içini karartmayayım, ben özel okul + Anadolu lisesi mezunuyum onlar da esit derecede berbat çünkü sistem berbat😑😑😑Sizi de gayet bilinçli gördüm bence akıllı, başarilı bir çocuk yetistirceksiniz.

Size karışık olduğu için üç gün tekrarlı yapabileceğiniz bir şablon atmaya çalıştım. Malesef tam bitiremeden gönderilmiş oldu iki sefer sildim.
Küçükken bu şekilde bir iki günde 10 kıtayı ezberledim.
(Her satıra bir numara verecek olursam tekrarımı şu şekilde yapıyordum.
1, 1+2, 1+2, 2+3, 2+3, 3+4, 3+4, 2+3+4,
1+2+3+4 yapıp birinci kıtayı bitirip sağlamlaştırıyordum.) Satırları birbirine bağlamış oluyorum böylece. Bölündüğü içinde daha kolay ezberleniyor.
Siz her virgül arasını bir gün içinde tekrar edip, ertesi gün diğer satır sayısını tekrara geçeceksiniz. (Tekrar ederken geriden bir satır eksiltirken, bir satır eklemiş oluyorsunuz.)
Kardeşime de yaptırdım ama sizin çocuğunuz kadar küçük değildi.
7 ,8 yaşındaydı.
4 yaş çok küçük bu marş ezberi için.

Gün içinde de arka planda kayıt açıp dinletebilirsiniz.

Umarım karışık gelmemiştir,
Belki işinize yarar.
Yarış işini de konuşursunuz yapmasınlar.
Aslında birkaç veli beraber yaşlarının üzerinde bir taleple geldiklerini söyleyip iptal ettirmeyi denemek ezberletmeye çalışmaktan daha mantıklı olurdu.

Milletin gece gece içini karartmayayım, ben özel okul + Anadolu lisesi mezunuyum onlar da esit derecede berbat çünkü sistem berbat😑😑😑Sizi de gayet bilinçli gördüm bence akıllı, başarilı bir çocuk yetistirceksiniz.
Umarim basaririm soylediklerinizi hakkini veririm insaallah

Size karışık olduğu için üç gün tekrarlı yapabileceğiniz bir şablon atmaya çalıştım. Malesef tam bitiremeden gönderilmiş oldu iki sefer sildim.
Küçükken bu şekilde bir iki günde 10 kıtayı ezberledim.
(Her satıra bir numara verecek olursam tekrarımı şu şekilde yapıyordum.
1, 1+2, 1+2, 2+3, 2+3, 3+4, 3+4, 2+3+4,
1+2+3+4 yapıp birinci kıtayı bitirip sağlamlaştırıyordum.) Satırları birbirine bağlamış oluyorum böylece. Bölündüğü içinde daha kolay ezberleniyor.
Siz her virgül arasını bir gün içinde tekrar edip, ertesi gün diğer satır sayısını tekrara geçeceksiniz. (Tekrar ederken geriden bir satır eksiltirken, bir satır eklemiş oluyorsunuz.)
Kardeşime de yaptırdım ama sizin çocuğunuz kadar küçük değildi.
7 ,8 yaşındaydı.
4 yaş çok küçük bu marş ezberi için.

Gün içinde de arka planda kayıt açıp dinletebilirsiniz.

Umarım karışık gelmemiştir,
Belki işinize yarar.
Yarış işini de konuşursunuz yapmasınlar.
Aslında birkaç veli beraber yaşlarının üzerinde bir taleple geldiklerini söyleyip iptal ettirmeyi denemek ezberletmeye çalışmaktan daha mantıklı olurdu.
Anladim parcaya bolup butune gidecegiz tumevarim yontemi gibi deneyecegim yarin biraz nabiz yoklamasi da yaparim velilerle cok tsk ederm

Geçen gün sosyal medyada önüme düştü 5 yasinda cocugu hafız mi yapmışlar nedir. Arapça koca kitabi ezberlemiş kız. Beyninde hafızaya yer kalmamıştır esprisi yaptım kendi kendime.
Yani iki kıtayı ezberler.
Ben de ilk şiirimi o yaşlarda ezberlemiştim. Hala daha aklımda
Ezberlenebilir dogrudur ama kendi cocugum ozelinde konustum benim.oglm zorlanir

Yapamiyorsa zorlamayin tabi ki. Arkadaş o yas grubu okuma bilmeden ezbeleyemez dediği için genel yazdim yani o yaşın kapasitesinin üzerinde bir şey degil ogretmenin istedigi.
Ama sizin cocugunuzun ezberleme şekli farklidir ya da ezberlemesi icin gerekli tekrar gereksinimi farklidir canı istemez vs bu da olabilir.
Denersiniz olmazsa ogretmenle gorusursunuz.
Yarisma kisminin olmamasini isteyecegim

Benim oglum 4 bucuk yasinda ama hc ezberi yok bir sarkinin nakaratini anca ezberledi
12 Mart yaklasmasiyla ogretmrni 2 kita ezberletin dedi ama dar zamanda nasil ezberletecem
Aranizda egitmciler,bu yoldan gecmis velilerin tavsiyelerine ihtiyacim var
Öğret
Acikcasi strese giricek diye uzuliyorm gunluk sik tekrar ettirin dedi ogrtmen ben cocugumu biliyorm ezberleyemez
Bana gòre çok gereksiz bir şey. O yaş grubuna göre kelimeler bile yok marşını içinde.. Çocuk anlamadan söylemeye çalışacak..

Ama öğrensin diye diretiyorlarsa, Onu üzmeden, baskı yapmadan keyifle öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

Her gün evde dinletin bol bol . Tabi dinleyeceği kişi de kendisi gibi küçük bir çocuk olursa çok iyi olur. Dinleyerek daha güzel ezberliyor çocuklar

Dinleteceğiniz sesi kısık kullanırsınız çünkü bazı çocuklar çok bağırıyorlar.

Anladim parcaya bolup butune gidecegiz tumevarim yontemi gibi deneyecegim yarin biraz nabiz yoklamasi da yaparim velilerle cok tsk ederm
Rica ederim.
Mesela 1 ve 2'nin sırası geldiği gün
önce 1'i (örn. 3defa)
sonra 2'yi (3 defa) ayrı ayrı,
en son 1 ve 2'yi beraber ( 3 defa)
tekrar edebilirseniz daha verimli olur.

Çocuklar çok çabuk sıkılıyorlar böyle şeylerden. Bu sistemli bir yöntem olsa da
iki satır bile düzgün ezberlese bir çocuk helal olsun denir. Bu yaşta zorlamasınlar gerek yok yani. Ha bu kadar kısa sürede vardır ezberleyen belki, o çocuğun da ya işitsel zekası ya dil zekası çok yüksektir.
O yaşta şarkı ezberliyor çocuklar ama cümleleri bu kadar uzun değil ve arka planda senkronize müzik var. Diğer velilerde sizinle hemfikir olur gibi bence.

Okuma bilmiyorken dedeme okutarak dinledigim şiir ve masallari ezberlemiştim sonra kendim okuyor gibi yapiyormusum ve annemler okumayi söktüm sanmiş ama sonra anlamislar ezberledigimi 😄 Üstün zeka filan da değilim normal biriyim.
4-5 yaşinda cocuk ezber yapar devamli duyarak daha iyi yapar hatta.
Ya o yaşlarda çoğumuz basit bir şarkı tv deki bir reklam masal vs ezberleyebilir hoşuna gider unutmaz ama ödev olarak bir şey ezberleyemez çocukluğumdaki çoğu reklamı şu an ezbere biliyorum sahne sahne bile anlatırım ama o yaşlarda kimse bana istiklal marşını ezberletemezdi hem bilmediğim çok kelime var hem ödev imkansız yani en azından benim için

Back