Ogluma istklal marsini nasil ogretebilirim

Yasal yerler mi bunlar? Google'a baktigimda hicbir resmi kuruma bagli gorunmuyorlar?
benim okulum yanında belediyenin açtığı sıbyan mektebi var. muhtemelen kuran öğreticileri çalıştırılıyor bayağı bildiğiniz anasınıfı yapmışlar belediyenin içine

yerli malı haftasında 5 yaş grubuna meyve-sebzelerle ilgili şiirler ezberlettik
birçoğu ezberleyip okudu bazıları heyecandan karıştırdı (problem yok)
1-2 öğrencim sanki bu iş için yaratılmışlardı
her çocuk farklıdır 4 yaş istiklal marşı için küçük olabilir. 2 kıta çok uzun gelebilir. öğretmenin yerinde olsaydım tek dize ezberletmeye çalışırdım

Hırs bilincin önüne geçmiş olabilir ya da bütün şubelerden öğrenebilenleri toplayacaklardır gösteri için. Bilemiyorum. Talep bana da makul gelmedi. Benim çocuklar bir garip ikisinin de istiklal marşını ezberlemeye çalıştığına şahit olmadım ama duya duya ezberlediler. her çocuk aynı olamaz. Bunu öğretmenin düşünmesi lazım

Benim oglum 4 bucuk yasinda ama hc ezberi yok bir sarkinin nakaratini anca ezberledi
12 Mart yaklasmasiyla ogretmrni 2 kita ezberletin dedi ama dar zamanda nasil ezberletecem
Aranizda egitmciler,bu yoldan gecmis velilerin tavsiyelerine ihtiyacim var
Ayni yasta yegenim var iki aydir ona kadar say diyorum saymak istemiyorum diyor canim istemiyor diyor. Annesine sikayet ettim bu daha sayilari bilmiyor dedim aninda ona ladar saydi. Sayabildi. Yirmiye kadar ezberledim aslinda dedi. On birden sonra yetmis 90 100 dedi yani yirmiye kadar sayamadigina gercekten emin oldum o an. İstiklal marsini nasil ezberlesin o yastaki cocuk..istisnadir yani

Bosa stres veliye de miniklere de

Diyanete bağlı onlar. Resmi.adı bu olmasa da halk arasında böyle geçiyor. Diyanet ana okulları diye bakabilirsiniz.

benim okulum yanında belediyenin açtığı sıbyan mektebi var. muhtemelen kuran öğreticileri çalıştırılıyor bayağı bildiğiniz anasınıfı yapmışlar belediyenin içine

Uye yazinca googleladim, sibyan mektepleri yasal yerler gibi gorunmedi ama bilen biri varken sorayim dedim. Diyanet'in anaokulu oldugunu ilk kez görüyorum yalniz Diyanetle hicbir bagi olmayan ama adi acik acik sibyan mektebi olan yerlerde varmis.

Bilmiyordum ben.

Ben diyicem cocugum zorlayamam ama yaris olmasona karsiyim.istemiyorm gicik veli mode on olacak ama

Haklsiniz istiklal.marsinin ne oldugunu bilmiyolar onun yerine istiklal.maasoyla ilgili kitap,bayrak etknligi vs yapsa bence daha cok amacina ulasir

Bugün ablam da bu muhabbeti yaptı okulda okuma bayramı olacak yeğenime kıyafet alacağını söyledi. Öğretmen İstiklal marşı'nı ezberletecekmiş hatta bazı çocuklar bütün kıtalarını ezberleyecekmiş dedi. Ben de gülmüştüm ilkokula giden 2'ye giden çocuk Koca kıta'yı nasıl ezberlesin ben 40 yaşında ezbere bilmiyorum diye gülüştük

Eeee o da aynı derecede saçmalık, çocuğa Arapça ezberletince çocuk gerçekten o duaların anlamını anlayacak mı? Boşu boşuna zihnini doldurmuş olacaksınız. 4 yaşında beyin sünger gibidir ne versen onu alır. Çizgi film izliyorsa İngilizcesini açın, güzel uygulama kitapları var mantık inşa eden onlardan alın, boyama yapın , lego yapın ... boş ezberden kimseye hayır yok çocuğun beyin gelişimini destekleyin.

valla ben de bu yıl velilerden duyduğum kadarıyla öğrendim. hatta devletin belirlediği min aidat ücreti 200 iken orası 500 topluyordu ama yasallığı nedir kim denetliyor bilmiyorum

Benim oglum 4 bucuk yasinda ama hc ezberi yok bir sarkinin nakaratini anca ezberledi
12 Mart yaklasmasiyla ogretmrni 2 kita ezberletin dedi ama dar zamanda nasil ezberletecem
Aranizda egitmciler,bu yoldan gecmis velilerin tavsiyelerine ihtiyacim var
Sürekli internetten açıp birlikte söyleyin. Bir süre sonra şarkı gibi ezberler.

4.5 yaşında okuma mı biliyor neyi ezberleyecek ezber biraz da tekrar edebilmek değil midir sadece duyarak nasıl olacak ?
Hay yaşa yaaa kimse de dayatmaya baskıya bişey dememiş ögretmen hele şaşılacak gibi resmen zorunluluk yarışma vs çok sacmaaaa kimse kusura bakmasın da yani bu şekilde o çocuktan verimde alamazsın

Yazık gerçekten yıllar geçti ama eğitim sistemi 1 milim ilerlememiş, yine ezbere dayalı ve son derece aptalca Şu sistemde ziyan olan yıllarıma acıyorum gerçekten, ortaokula da liseye de hiç gitmeseydim de olurmuş, bombos ezberle geçen yıllardan kafamda hiçbir şey kalmadı.

Son düzenleme:
Cizgi film izliyor Rafadan Tayfa fani ingilizce alt yapi olusturscaksa onun yerine ingilzce acarim tavsiye edeceginiz guzel icerikli ingilizce cizgi filme acigim uygulama kitap tavsiyeinizi de ogrenmek isterim tsk ederim simdiden bende subyana gondermek istemedim bu yuzden icerik,guvenlik,hemde soyut seyleri kavrama duzeyinde olmadigi icin

Bana da sacma geldi ama sistem ogrtmen ne ddiyosa kabul ediyorz ne diyelm en ufak elestiri fikir soylesek gereksi demogojiye girilecek gicik veli konumuna giricez

4.5 yaşında okuma mı biliyor neyi ezberleyecek ezber biraz da tekrar edebilmek değil midir sadece duyarak nasıl olacak ?

Okuma bilmiyorken dedeme okutarak dinledigim şiir ve masallari ezberlemiştim sonra kendim okuyor gibi yapiyormusum ve annemler okumayi söktüm sanmiş ama sonra anlamislar ezberledigimi Üstün zeka filan da değilim normal biriyim.
4-5 yaşinda cocuk ezber yapar devamli duyarak daha iyi yapar hatta.

Keske maddiyatim olsa da gondermesem bende orman okullari,montessori vs gibi gibi egitim felsefesi benimsemis kurumlardan egitim alsin isterdm ama ulkemizde egitimde firsat esitligi yok basmakalip sistm var ve buna uyum saglamayan zorluk yasiyor mecbur kaliyosn yapacak bisey yok gibi gorunuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…