Ogluma istklal marsini nasil ogretebilirim

Demek ki bu yas iicn ezber yapilabiliyor anlaminda dedim

Gittigimz yollari kisileri anlatir bazen aylarca gormedifimz kisiler hakkinda konusur

O zmaan cok ustelemeyim gunlik yatmadan once 5 dk falan tekrar yapaym artik nolursa

Gittigimz yollari kisileri anlatir bazen aylarca gormedifimz kisiler hakkinda konusur
Demek ki hafızası gayet güzel sadece şarkı şiir ezberlemekten hoşlanmıyor olabilir. Bence öğretmeni ile görüşün baskı kurmak istemiyorum zorlanacak gibi görünüyor deyin. Eğer 12 Mart için bir etkinlik falan düşünüyorsa çocuğunuza farklı bir görev versin oldu bitti

Bide yaris yapabilirim yazmis hoca smdi gruba tekrar baktim hazirlikli olun gibisinden

Benim kızım 3yaşında şuan çoğu türkçe ingilizce şarkıyı ezbere biliyor. Gün içinde sürekli şarkı dinleriz dinleye dinleye ezberledi. Sizde sürekli ezberlemesi gereken kısmı youtubedan açıp dinletebilirsiniz.

Benim 1.sınıfa giden oğluma tvden açmıştım duyarak güzel ezberliyor. 3 yaşındaki oğlum da ezberlemiş bize okuyordu. Hatta 1 yaşındaki kızım da İlaaaal ubaaan diyip bağıryor oy. Çocuklar duyarak çok iyi ezberlerler. Benim yöntemim bu 10 tekrar yeter diye düşünüyorum

Bide yaris yapabilirim yazmis hoca smdi gruba tekrar baktim hazirlikli olun gibisinden

Bilmiyorum eğitimci değilim belki yaptığı kendince doğrudur da 4 yaşındaki çocuk da az bir zahmet at yarışı gibi koşturmasın yahu. Bu ülkede ezbercilik neden böyle berbat, biz çocukken en azından 7 yaşında başlıyorduk böyle şeylere yakında doğum salonundan çıkarıp başlatacaklar ezberletmeye.

İlkokulda olsa ezberi yarışı anlarım ancak oğlunuz daha küçük ve ilgisi olmayabilir şiire şarkıya o yüzden diretip onu zorlamamak gerekir öğretmeniyle konuşmanızı öneririm .
Ya da illa öğrensin diyorsanız sevdiği bir arkadaşı okurken videoya alsın ailesi size yollasın mesela ricada bulunun, bak arkadaşın sana göndermiş hadi biz de ona yollayalım falan diye motive edebilirsiniz belki

Şarkı türkü başka istiklal marşı başka içinde çocuğun ilk kez duyacağı bir sürü kelime var eğlenceli gelmeyecek ki aklına yazsın. 4 bucuk yaş ya okuduğu kitabı vs çoğunluğunu hiç aklında tutabilir mi işine gelen dikkatini çeken kısımları yazar hafızasına bana beklenti fazla gibi geldi sizde de öğretmende de.

Dogrudur ama benim oglum ezberi kuvvetli degil malesef ezberleyen ezberliyo ama bebim oglm zorlanir

Yatmadan 5 dk tekrae ettiricem ama.eminim 3.gunde skilacak umursamicak

Bunu da deneyecegim tsk ederm

Devlet kurumlarinda boyle imkanim olsa montessori,orman anaokulu tarzi yerlerde egtim almasini isterdm

Benim oglum 4 bucuk yasinda ama hc ezberi yok bir sarkinin nakaratini anca ezberledi
12 Mart yaklasmasiyla ogretmrni 2 kita ezberletin dedi ama dar zamanda nasil ezberletecem
Aranizda egitmciler,bu yoldan gecmis velilerin tavsiyelerine ihtiyacim var
4.5 yaşında okuma mı biliyor neyi ezberleyecek ezber biraz da tekrar edebilmek değil midir sadece duyarak nasıl olacak ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…