- 25 Ağustos 2023
- 389
- 131
- 23
- Konu Sahibi Bremenin mizikacisi
-
Demek ki bu yas iicn ezber yapilabiliyor anlaminda dedimSubyana vermek ne demek? Zorunlu tutmamış çocuğu, ne kadar yapabilirse artık. Siz de küçücük çocuğu başlamışsınız başkalarıyla kıyaslamayla. Her çocuğun öğrenme süreci farklıdır, kıyaslama yapmayın.
Gittigimz yollari kisileri anlatir bazen aylarca gormedifimz kisiler hakkinda konusurFarkında olmadan üzerinde baskı kurmuş olabilirsiniz. Böyle durumlarda çocuk kendini kapatıyor biliyorsunuz. Yani biliyorsa da cevap vermiyor kasıtlı olarak mesela. Genel olarak sizle sohbet ederken parkta tanıştığı bir çocuğu adını söylerek anlatır mi mesela size hani şarkı şiir dışında da yine hafızasinda tutmaz mı pek bir şeyleri sizce ?
O zmaan cok ustelemeyim gunlik yatmadan once 5 dk falan tekrar yapaym artik nolursaValla benimki şarkıları ezberlemiş dinleye dinleye sanırım. Ama tabii ki şarkı ve İstiklal Marşı birbirininden farklı sözleri zor.
Ama ben gidipte oturtucam mümkün değil yani benim kızımda öyle kıta kıta ezberleyemez.
Zaten açık konuşayım bu yaşta bir çocuğa ezber dayatmak bana saçma ve geliyor.
Zaten ilerde ezberleyecek.
Demek ki hafızası gayet güzel sadece şarkı şiir ezberlemekten hoşlanmıyor olabilir. Bence öğretmeni ile görüşün baskı kurmak istemiyorum zorlanacak gibi görünüyor deyin. Eğer 12 Mart için bir etkinlik falan düşünüyorsa çocuğunuza farklı bir görev versin oldu bittiGittigimz yollari kisileri anlatir bazen aylarca gormedifimz kisiler hakkinda konusur
Bide yaris yapabilirim yazmis hoca smdi gruba tekrar baktim hazirlikli olun gibisindenDemek ki hafızası gayet güzel sadece şarkı şiir ezberlemekten hoşlanmıyor olabilir. Bence öğretmeni ile görüşün baskı kurmak istemiyorum zorlanacak gibi görünüyor deyin. Eğer 12 Mart için bir etkinlik falan düşünüyorsa çocuğunuza farklı bir görev versin oldu bitti
Benim kızım 3yaşında şuan çoğu türkçe ingilizce şarkıyı ezbere biliyor. Gün içinde sürekli şarkı dinleriz dinleye dinleye ezberledi. Sizde sürekli ezberlemesi gereken kısmı youtubedan açıp dinletebilirsiniz.Zorla degilde nasil ogretebilrim arkadaslarimin bazisi subyana gonderoyo cociklar namaz sureleri ve sofra duasi ezberliyolarms aslinda ezberlenebiliyo ama nasil en azindan Turkce blmigorm ama ogretmenin verdigi odev bu bari daha erkenden soyleseydi ne yapcam blmiyorm
Bide yaris yapabilirim yazmis hoca smdi gruba tekrar baktim hazirlikli olun gibisinden
Dini egitim veren kucuk yas grubuna burada subyan mektebi deniyoSubyana gitmek ne demek? B Bremenin mizikacisi
Dogrudur ama benim oglum ezberi kuvvetli degil malesef ezberleyen ezberliyo ama bebim oglm zorlanirBenim kızım 3yaşında şuan çoğu türkçe ingilizce şarkıyı ezbere biliyor. Gün içinde sürekli şarkı dinleriz dinleye dinleye ezberledi. Sizde sürekli ezberlemesi gereken kısmı youtubedan açıp dinletebilirsiniz.
Yatmadan 5 dk tekrae ettiricem ama.eminim 3.gunde skilacak umursamicakŞarkı türkü başka istiklal marşı başka içinde çocuğun ilk kez duyacağı bir sürü kelime var eğlenceli gelmeyecek ki aklına yazsın. 4 bucuk yaş ya okuduğu kitabı vs çoğunluğunu hiç aklında tutabilir mi işine gelen dikkatini çeken kısımları yazar hafızasına bana beklenti fazla gibi geldi sizde de öğretmende de.
Bunu da deneyecegim tsk edermİlkokulda olsa ezberi yarışı anlarım ancak oğlunuz daha küçük ve ilgisi olmayabilir şiire şarkıya o yüzden diretip onu zorlamamak gerekir öğretmeniyle konuşmanızı öneririm .
Ya da illa öğrensin diyorsanız sevdiği bir arkadaşı okurken videoya alsın ailesi size yollasın mesela ricada bulunun, bak arkadaşın sana göndermiş hadi biz de ona yollayalım falan diye motive edebilirsiniz belki
O zaman öğretmene söyleyin başka bir görev versin. Kendi çocuğunuzu siz daha iyi tanırsınız. Bu yaşta zorlamaya gerek yok çocuğu.Dogrudur ama benim oglum ezberi kuvvetli degil malesef ezberleyen ezberliyo ama bebim oglm zorlanir
Devlet kurumlarinda boyle imkanim olsa montessori,orman anaokulu tarzi yerlerde egtim almasini isterdmBilmiyorum eğitimci değilim belki yaptığı kendince doğrudur da 4 yaşındaki çocuk da az bir zahmet at yarışı gibi koşturmasın yahu. Bu ülkede ezbercilik neden böyle berbat, biz çocukken en azından 7 yaşında başlıyorduk böyle şeylere yakında doğum salonundan çıkarıp başlatacaklar ezberletmeye.
Haklsniz gunluk 5 dk tekrari yapacm baktm umrusamiyo birakicam aklima gelen tek yontrm de buO zaman öğretmene söyleyin başka bir görev versin. Kendi çocuğunuzu siz daha iyi tanırsınız. Bu yaşta zorlamaya gerek yok çocuğu.
Öğretmende bi tuhaf neyin yarışı yani 4 yaş kaybetme yenilme duygusunu yeni yeni anlayabilen bi yaş grubu neden çocukları zor bi alanda yarıştırıyor tekerleme falan verseydi.Yatmadan 5 dk tekrae ettiricem ama.eminim 3.gunde skilacak umursamicak
4.5 yaşında okuma mı biliyor neyi ezberleyecek ezber biraz da tekrar edebilmek değil midir sadece duyarak nasıl olacak ?Benim oglum 4 bucuk yasinda ama hc ezberi yok bir sarkinin nakaratini anca ezberledi
12 Mart yaklasmasiyla ogretmrni 2 kita ezberletin dedi ama dar zamanda nasil ezberletecem
Aranizda egitmciler,bu yoldan gecmis velilerin tavsiyelerine ihtiyacim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?