• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ogluma istklal marsini nasil ogretebilirim

Bremenin mizikacisi

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2023
389
131
23
Benim oglum 4 bucuk yasinda ama hc ezberi yok bir sarkinin nakaratini anca ezberledi
12 Mart yaklasmasiyla ogretmrni 2 kita ezberletin dedi ama dar zamanda nasil ezberletecem
Aranizda egitmciler,bu yoldan gecmis velilerin tavsiyelerine ihtiyacim var

Dört yaşında çocuğa zorla birşey yaptırmak bana hiç mantıklı gelmedi
Zorla degilde nasil ogretebilrim arkadaslarimin bazisi subyana gonderoyo cociklar namaz sureleri ve sofra duasi ezberliyolarms aslinda ezberlenebiliyo ama nasil en azindan Turkce blmigorm ama ogretmenin verdigi odev bu bari daha erkenden soyleseydi ne yapcam blmiyorm

Zorla degilde nasil ogretebilrim arkadaslarimin bazisi subyana gonderoyo cociklar namaz sureleri ve sofra duasi ezberliyolarms aslinda ezberlenebiliyo ama nasil en azindan Turkce blmigorm ama ogretmenin verdigi odev bu bari daha erkenden soyleseydi ne yapcam blmiyorm
Normal marş olarak dinletin o zaman . Bence marş olarak söyledikçe ezberleyebilir

Ezberleyince ne olacak, anlamini anlayacak mi :KK51: tamamiyle abesle istigal, kucucuk bir cocuga anlamayacagi bir seyi neden ezberletiyorsunuz, cocugun ne isine yarayacak? Not: Tamamiyle Cumhuriyet sevdalisiyim, derdim asla cumhuriyetmizle degil, ezbere dayali aptal egitim sistemiyle.
Acikcasi zor geldi yasiyla uyumlu odev degil ama ogretmen ezberletseniz iyi olur dedi digrr yandan arkadasim cocugunu subyana verdi orada namaz sureleri sofra duasi vs ezberletmisler en azindan Turkce ezbetlemesi nspeten daha kolay

Merhaba. Çocuğunuza ağır geldiğini düşünüyorsanız öğretmeni ile görüşün zorunlu tutamaz çünkü.
Ancak siz genel olarak dinlediği şeylerin aklında kalmadığını düşünüyorsunuz sanırım çocuğunuzun doğru mu anladım ? Mesela masal okuduğunuzda onu geri az çok içerik olarak size anlatabiliyor mu ? Şarkı dinlemeyi seviyor mu ?

Merhaba. Çocuğunuza ağır geldiğini düşünüyorsanız öğretmeni ile görüşün zorunlu tutamaz çünkü.
Ancak siz genel olarak dinlediği şeylerin aklında kalmadığını düşünüyorsunuz sanırım çocuğunuzun doğru mu anladım ? Mesela masal okuduğunuzda onu geri az çok içerik olarak size anlatabiliyor mu ? Şarkı dinlemeyi seviyor mu ?

Allah Allah 4 yaşındaki çocuğa da İstiklal Marşını ezberletin diyen bir yer ilk kez duyuyorum.
Kızım 4 yaşta kreşte.
Oğlum 8 yaşında 3. sınıfta daha oğluma ezberletmediler.
Ayrıca ben şimdi düşünüyorum da kızıma öğret deseler kusura bakmasınlar bu yaşta bir çocuğa ezber dayatamam …

Benim oglum 4 bucuk yasinda ama hc ezberi yok bir sarkinin nakaratini anca ezberledi
12 Mart yaklasmasiyla ogretmrni 2 kita ezberletin dedi ama dar zamanda nasil ezberletecem
Biraz abartmamislar mi anaokul bebesi zor ezberliyor. İlla ezberlesin derseniz 12marta kadar hiç durmadan evde iki kıta çalacak,duya duya ezberler.

Evet dogru anlamisisniz cok hafizasinda tutamiyo bir iki kitabi en az 3 5 kez dinledikten sonra aklinda kaliyo bastan sona sevdigi bir sarkiyi ezberlemisligi yok ancak nakarat kisimlari bzilarinin iki misrasini falan

Allah Allah 4 yaşındaki çocuğa da İstiklal Marşını ezberletin diyen bir yer ilk kez duyuyorum.
Kızım 4 yaşta kreşte.
Oğlum 8 yaşında 3. sınıfta daha oğluma ezberletmediler.
Ayrıca ben şimdi düşünüyorum da kızıma öğret deseler kusura bakmasınlar bu yaşta bir çocuğa ezber dayatamam …
Acikcasi strese giricek diye uzuliyorm gunluk sik tekrar ettirin dedi ogrtmen ben cocugumu biliyorm ezberleyemez

cocugunu subyana verdi
Subyana vermek ne demek? Zorunlu tutmamış çocuğu, ne kadar yapabilirse artık. Siz de küçücük çocuğu başlamışsınız başkalarıyla kıyaslamayla. Her çocuğun öğrenme süreci farklıdır, kıyaslama yapmayın.

Çocuklarda bu konuda bariz bireysel farklılıklar oluyor; biri ezberler diğeri ezberleyemez yani. Okuma yazma bilmeyeb çocuklar elbette dinleyerek ezberler. Siz okuyacaksınız o dinleyecek, bazen dinlemicek, bazen dinlemiyo gibi yapacak ama dinleyecek, bazen sizi tekrar edecek.. ama dediğim gibi çok fark var çocuklar arasında. Bu sene müzik etkinliklerinde şarkıları da şıp diye kapan bir öğrencim var, bana hatırlatıyor bazen hatta, ezberi de bir o kadar iyi. Ama sınıftaki diğer çocuklar öyle değil, onlar da başka alanlarda iyi mesela gibi…
Bide istiklal marşının sözleri çok zor. Çocuklar anlayabildiği şeyleri daha rahat ezberliyorlar. Bir sene ‘rahmet yapıyo, diye bir söz var şiirde. Çocuk ha bire yağmur yağıyo diyo, çünkü yapan bildiği tek şey yağmur 🙃 çok da zorlamıyouz tabi işte grup halindeyiker ortalamaları sürüklüyor gidiyor. Siz de çok takmayın, değim hibi duyarak ezberliyorlar

Acikcasi strese giricek diye uzuliyorm gunluk sik tekrar ettirin dedi ogrtmen ben cocugumu biliyorm ezberleyemez
Valla benimki şarkıları ezberlemiş dinleye dinleye sanırım. Ama tabii ki şarkı ve İstiklal Marşı birbirininden farklı sözleri zor.
Ama ben gidipte oturtucam mümkün değil yani benim kızımda öyle kıta kıta ezberleyemez.
Zaten açık konuşayım bu yaşta bir çocuğa ezber dayatmak bana saçma ve geliyor.
Zaten ilerde ezberleyecek.

Farkında olmadan üzerinde baskı kurmuş olabilirsiniz. Böyle durumlarda çocuk kendini kapatıyor biliyorsunuz. Yani biliyorsa da cevap vermiyor kasıtlı olarak mesela. Genel olarak sizle sohbet ederken parkta tanıştığı bir çocuğu adını söylerek anlatır mi mesela size hani şarkı şiir dışında da yine hafızasinda tutmaz mı pek bir şeyleri sizce ?

Her gün iki satır ezberletmeye çalışın. Benim kızım aynı yaşta kreşte öğrenmişti. Eve gelip bize okuyodu. Normal çocuk şarkısı mesela ezberlemedi mi hiç.
Yanlış söylediği yer illa ki olur.

Back