Canım oğluna çok geçmiş olsun öncelikle.
Yakın zamanda böyle bir vaka takip ettik biz, çocuk doktoru kilo dolayısıyla yönlendirmişti. Diyetisyen bazı tavsiyelerde bulunmuş;
abur cuburu tamamen kesip daha ziyade saf protein (yağsız yada az yağlı et-balık-yumurta vs) ve az yağla pişirilmiş sebze yemekleri koymuştu beslenme listesine. Meyve tek bir ara öğündü, öğle-sabah arası.
Ben de annesine günde en az bir saat çocuğu park yada açık havada oynayıp hareketli zaman geçirebileceği bir alanda zaman geçirtmesini, tv-bilgisayarı günde 1 saatten fazla izletmeyip daha ziyade hareket içeren oyunlarla zaman geçirtmesini (dans-yaşıtlarıyla oyun vs.) önerdim.
Gördüğün üzere hiç öyle katı bir uygulama yoktu, sadece doğal beslenme ve hareketli oyun içeren günler geçirdi ve zaten olması gereken bu, keşke her çocuk böyle yetiştirilse.
Yanlış anımsamıyorsam 6 ayda sorun büyük ölçüde çözüldü
Anne olarak sana büyük iş düşüyor, umarım bahsettiğim vakada uygulananlar işine yarar, kolaylıklar diliyorum
[/QUOTE
tesekkurler canım yardımın için faydalı olacak insallah söylediklerini uygulayacagım calıstıgım okulun yası tutmamasına ragmen anasınıfına getırıp göturecegim.O zaman tv ve bilgisayar bagımlılıgı da azalır kosu bandında yürütecegim abur cuburu kesecegim ama et konusuna gelince sebze ve meyve zaten yemiyor sadece et yumurta tavuk ama sınırlama getiremiyorum doyduğunu bilmiyor ete bakalım insallah yapabiliriz.