Bebek Beslenmesi ogluma dıyet yaptıralımıyım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mer_res

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2013
247
115
123
oglum 3 yasında ve 31 kılo son 1 yılda 12 kılo aldı hastanede yattı o zaman sureklı serum verdıler 5 gun boyunca zaten hafıf tombıs olan oglum resmen obez oldu kendı doktorumuz bı sorun yok dedı endokrınolojıye goturdum yıne yedıklerıne dıkkat edın dedı nasıl zayıflatırım bılmıyorum

kilosu cidden çok fazla,mutlaka bir uzmandan yardım alın.Bu yaşta katı zayıflama yöntemleri olmaz elbet ama şeker ve unu en aza indirebilirsiniz

kilosu cidden çok fazla,mutlaka bir uzmandan yardım alın.Bu yaşta katı zayıflama yöntemleri olmaz elbet ama şeker ve unu en aza indirebilirsiniz

keske oglumdan once anneanne ve babaannesını egıtebılsem yası tutmadıgı halde calıstıgım okulun ana sınıfına goturecegım sırf onlar bakmasın dıye

Canım oğluna çok geçmiş olsun öncelikle.
Yakın zamanda böyle bir vaka takip ettik biz, çocuk doktoru kilo dolayısıyla yönlendirmişti. Diyetisyen bazı tavsiyelerde bulunmuş;
abur cuburu tamamen kesip daha ziyade saf protein (yağsız yada az yağlı et-balık-yumurta vs) ve az yağla pişirilmiş sebze yemekleri koymuştu beslenme listesine. Meyve tek bir ara öğündü, öğle-sabah arası.
Ben de annesine günde en az bir saat çocuğu park yada açık havada oynayıp hareketli zaman geçirebileceği bir alanda zaman geçirtmesini, tv-bilgisayarı günde 1 saatten fazla izletmeyip daha ziyade hareket içeren oyunlarla zaman geçirtmesini (dans-yaşıtlarıyla oyun vs.) önerdim.
Gördüğün üzere hiç öyle katı bir uygulama yoktu, sadece doğal beslenme ve hareketli oyun içeren günler geçirdi ve zaten olması gereken bu, keşke her çocuk böyle yetiştirilse.
Yanlış anımsamıyorsam 6 ayda sorun büyük ölçüde çözüldü
Anne olarak sana büyük iş düşüyor, umarım bahsettiğim vakada uygulananlar işine yarar, kolaylıklar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…