Oğlum

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.491
11.063
Merhabalar 12,5 aylık oğlum bü(su) mam(mama) kelimeleri dışında kelime kullanmıyor. Kalk, ver, al, ışığı aç,komutlarını alıyor. Alkış yap deyince sallar (el sallamayı öğretemedim) aslan ne yapar dediğimde yapıyor meme nerede dediğimde eller Araba sürerken nann sesi çıkarır. Baba dede anne nene babıldama şeklinde bilinçli değil. Ama anne anane nerede dediğimde bakar. Göz teması ve isme tepkisi var. Çocuk psikiyatrisine randevu aldım ama size de sormak istiyorum normal midir kelime azlığı ya da davranışları

Çok normal geldi bana ya genelde erkek cocukları geç konusuyor zaten kız cocukları gibi değiller

12 aylık bebekten beklentiniz çok fazla. Zaten tek tük artar kelimeler. Ki bazen 1,2 ay sessizleşip sonra daha fazla kelimeyle dönebiliyorlar. Komutları alıp, bul tak vb yapıyor, göz teması normalse. Geç konuşmasına takılmaya gerek yok.

Dün gözlemledim görümcemin kızı da 13 aylık birtek mama diyor. Müzik duyunca el sallayıp kıvırıyor. Alkış yapmıyo gibi gibi.... Tabi her cocuk bir değil benim yeğenim 8-9aylıkken bumdan fazlasını yapıyordu.
Çok normal geldi bana ya genelde erkek cocukları geç konusuyor zaten kız cocukları gibi değiller

Sakın bunun altına yatmayın derim bir erkek çocuk annesi olarak . Benim oğlum 2,5 yaşında tamamen konuşmaya başladı . Yani 2 yaşında başlamıştı kelimeleri . Sürekli konuşun iletişim halinde olun zaten hafızasına yer eder zamanla oda konuşmaya çalışır .

Ama 12,5 aylık bebek için çok normal kelimeleri . 1,5 yaşında olsa anlardım da . Dediğim gibi sürekli konuşun herşeyi anlatın . Saçınızı tararken bile bu tarak annecim saçımızı tarıyoruz vs deyin nesneleri de bilsin

İyi de cocuk daha 12 aylıkmış. 2 yaşına kadar illa konuşur panik yapmayo gerektiecek bir durum yok ki

İyi de cocuk daha 12 aylıkmış. 2 yaşına kadar illa konuşur panik yapmayo gerektiecek bir durum yok ki
Yok yok panik olarak demedim . Alttaki yorumumu okudunuz mu bilmiyorum demek istediğim erkek çocuk anneleri bazen 3-4 yaşında gelinceye kadar ihmal ediyorlar “geç konuşur” algısı yüzünden . Ama 12 ay çooookk erken daha yeni yeni keşfediyor herşeyi

Heh işte her çocuk farklı biliyorum ama normal sınırlarda mı onun telaşındayım. Mesela çok nettir yürüme konusunda 18 aya kadar yolu var o yüzden onu stres yapmıyorum

12 aylıkken kaç kelime biliyordu acaba

Bul tak tam anlamı ile yapamıyor beraber yapıyoruz. Göz teması var komut her şeyi anlamıyor ama bazı şeyleri yap deyince yapıyor

Heh işte her çocuk farklı biliyorum ama normal sınırlarda mı onun telaşındayım. Mesela çok nettir yürüme konusunda 18 aya kadar yolu var o yüzden onu stres yapmıyorum
Bence suan konusma konusunda da stres yapmayın. Ekranlardan uzak tutun. Bol bol oyunlar oynayın. Bazı kelimeleri söylemesi için daha fazla kullanabilirsiniz. Top - at-tut- al - gibi gibi.. Genelde bu kelimeleri oyun oynarken tekrarlandığı için daha kolay öğreniyorlar tek heceli söylemesi kolay.. Baktınız 2 yaşa doğru hiç ilerleme yok hala eksik olduğunu düşünüyorsanız bazı şeylerin konuşma terapistleri var onlarla iletişime geçin. Kuzenimin oğlu var 2 yaşında yaklasık o da cok az kelime söylüyormus. Oyun grubuna başlamasını önermiş konusma terapisti. Anne baba cocuk konusmasa da derdini anladığı için çocuklar konusma ihtiyacı duymuyor bazen. Ama farklo insanlarla muhatap olmak zorunda kalınca kendini ifade etmek adına konusma çabasına girebiliyorlar. Siz de her istediğini lep demeden yapmamaya gayret edin bence evde :)

12 aylıkken kaç kelime biliyordu acaba
Oğluma bişeyleri ögretiyordum ama söylemiyordu , 2 -3 gün sonra ansızın söylerdi hep maşallah dil becerisi baya iyiydi . Şimdi 3,5 yaşında . Vala tam hatırlamıyorum çünkü bizim uyaran eksikliğimiz vardı . Baya bir oyun evleri topluma falan karıştık onun da etkisi vardır diye düşünüyorum

Merhaba benim kızım 19 aylık bu söylediklerinizi anca diyor al ver baba dede bı (abi) attım bukadar başka inanın kelimesi yok ve ben hiç telaş etmemişim şimdi sizin yazdığınızı okuyunca bi telaş olmadım değil. Ben 2 yaşına kadar söyler diye düşüniyorum hep oğlumda tek tük söylerdi iki yaşında birden cümle kurmaya başladı biz bile anlamadık. Yani kızım bide herşeyi önden yaptı erken oturdu 9 aylık yürüdü göz teması algısı sosyalleşmesi aşırı iyi. İsmine duyarlı söylediğimiz her komutu anlıyor ve yerine getiritor. Elbet konuşur tabi siz içiniz rahat etsin götüründe bazı şeyler konuşmadanda önemli özellikle göz teması ve sosyal oluşu

Normal. 1 yaşında 1-5 kelime arası oluyor zaten . 18 aylıkken açılmaya başlıyorlar. 2 yaşında tam konuşuyorlar. Kızlar genelde 18 aylıkken iki kelimeli cümlelere başlıyor. Erkeklerde 2 yaş civarı başlıyor. Genelde erkeklerde kızlara göre bi 6 ay gecikme oluyor.

Bul tak tam anlamı ile yapamıyor beraber yapıyoruz. Göz teması var komut her şeyi anlamıyor ama bazı şeyleri yap deyince yapıyor
Babıldaması var mıydı? Benim kızım 11 aylık , neredeyse hiç babıldamıyor. Doktora götürdüm 15 . aya kadar bekleyelim dedi , konuşma gecikmesi olabilir diye.
Sizin tek tük kelimeleriniz varmış bence telaşlanmayın.
Bir de test yapıldı otizmi de değerlendirdi. Otizm yokmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…