• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum yuruyemiyor çok uzgunummm

gecen dr a gittik ayni ayda dogan bebek vardi.. annesi ayakkabi giydirmis alti kalin olanlardan öyle adim atiyordukii biraksan kendi gidecekmis gibi.... ama ben elinden tutuyorum bebegimim parmak üstünde duruyor resmen hic adim yok.... anneyiz iste hep kiyas hep endise....

gecen dr a gittik ayni ayda dogan bebek vardi.. annesi ayakkabi giydirmis alti kalin olanlardan öyle adim atiyordukii biraksan kendi gidecekmis gibi.... ama ben elinden tutuyorum bebegimim parmak üstünde duruyor resmen hic adim yok.... anneyiz iste hep kiyas hep endise....

Kıyaslama canım...O bebek çok çok erken yürümüş..Her bebeğin gelişimi farklı...Durur durur yaşıtlarına fark atar bazan..Hiiiiç belli olmuyor bu işler :)

kızlar 16 ay 20 günlük bir oğlum var ama yurumeye hiç hevesi yok yanlız yurumuyor ayakta bile duramıyor bazen kafaya takmaya çalışıyorum bazende çok uzuluyorum yurumesinide çok istiyorum ne yapabilirim onuda bilmiyorum sizin bebekleriniz kaç aylıkken yurudu yurumeden önce neler yapabiliyordu tecruerinizi paylasircaniz çok sevinirim belki içim bir nebzede olsa rahatlar

Dert etme canımm

Benim kızımda 16 aylık düne kadar hiç ayakta duramıyordu..

Ama durduk yere dün kendisi tay tay yaptı sonra kendi başına ayaga kalkmaya çalıştı

Her annenin bir takim endiseleri oluyor malesef....benim oglum uzun zaman tutunarak yuruyordu....cani istese elimden tutup disarda yuruyordu....ama tek basina bir saniye bile ayakta duramiyordu dizlerinden tutup ayaga bile kalksa cigligi basiyordu buda beni cok korkutuyordu....daha 2 hafta once birgun sadece ayaklarindan bastirip durmasini sagladim aniden biraktim dimdik birkac saniye ayakta durdu sonra birkac saniye birkac gun sonra omuzlarindan tutup evde yuruttum o yuruyunce birden birakinca yurumesine devam etti esimle saskinliktan gulme krizine girdik oyle 2 gun surdu simdide burkac gundur desteksiz net yuruyor aslinda hem aceleci olmamali hemde cocuklarimiza yardimci olmamiz lazim cunku cok kirkuyorlar....birde nekadar gec yururse hem kemikleri daha saglam oluyormus hemde saha ilk adimlarinda saglam atiyorlarmis allah tum annelere kolaylik versin....

kızlar 16 ay 20 günlük bir oğlum var ama yurumeye hiç hevesi yok yanlız yurumuyor ayakta bile duramıyor bazen kafaya takmaya çalışıyorum bazende çok uzuluyorum yurumesinide çok istiyorum ne yapabilirim onuda bilmiyorum sizin bebekleriniz kaç aylıkken yurudu yurumeden önce neler yapabiliyordu tecruerinizi paylasircaniz çok sevinirim belki içim bir nebzede olsa rahatlar

Canım sakın üzülme inan bende senin gibi çok kafaya takıyodum. Benim oğlumda 1,5 yaşında yürümeye başladı. Şimdide ah biraz otursa diye dua ediyorum :)) Sabırlı ol ve üzülme

benım oğlum tam 17 yalıktı yürüdü. çook üzülüyordum,yürümüyor diye ama her çocuk farklı oluyor kıyaslamakta hata bence hem bizi hemde bebeklerimizi yıpratıyoruz.

doktora her sorduğumda hayır sizin çocuğunuz yürümüyor değil derdi tutanarak kalkıyor 1 2 dahi atabiliyorsa o çocuk bizim gözümüzde yürüyor demektir derdi.

bizim doktorumuzda 20 ay kritik dönm ddemişti 20 . aya kadar bekleyin demişti.

kızım 11 aylıkken yürüdü.biz dışarıçıktığımızda,markete gittiğimizde birelinden ben diğer elinden babası yada teyzesi tutardı 20 dakiakaya yakın yürütürdük,bacak gelişimi için..sizde sürekli dışarıya çıkarıp,uzun mesafelerde yürütün,çok kısa zamanda yürümeye başlayacaktır..

canim cocuklari yürümeleri icin asla zorlayamazsin yapacak birsey yok zamani geldiginde aniden kalkip yürürler,benim kizim 10 aylik yürüdü oglumsa 15 aylik masaya falan tutunarak yürüyordu,birgün aniden kendiliginden kalkip yürüdü.18 ayina kadar normalmis.ins bi sorun yoktur

benim kızım 18. ayında yürüdü
emekliyormu tutunup ayağa kalkıyormu
elinden tutuğunuzda yürüyormu bunlar önemli

esim 18 aylik yurumus, yurudugu gibi tuvalete gitmis vs... bazi çocuklar geç yururler normal, onun disinda gelisimi normal ise korkacak bisey yok, doktorunuzla gorusunuz

Back