oğlum yuruyemiyor çok uzgunummm

cvp verdigin için teşekkür ederim ben yurt dışında yasadigim için güneş yüzü gördüğümüz yok benim üzüldüğüm desteksiz ayakta hiç duramıyor bıraktığım saniyede oturuyor elinden tutarsam güzel yürür arkasından tutarsam yurumesi değişiyor

senin kızın 24 aylıkken yürümüş umarım bizimki o zamana kadar kalmaz dr herhangi birşey soyledimi test felan yapıldığı ilk desteksiz bir süre nekadar ayakta durabildi....bence benimki dahada geç yürütecek gibi....

siz böyle yazınca aklıma erkek kardeşim geldi..Annem çok üzülürdü konuşamıyor diye..kocaman çocuk olmuştu 6-7 aylık çocuklar gibi agu yapıyordu..soran oldukça annem daha da telaşlanırdı..şimdi kendisi 21 yaşında susturabilene aşkolsun.. eğer bebeklerin ayaklarında problem varsa hiç emekleyemez ve ayakları üzerine kısa süreli dahi basamaz..bunları yapabiliyorsa telaşa gerek yok büyük bir ihtimalle tembellik yapıyor.."oğluuuum koş bi ekmek alıver,hadi benim kuzum" cümlesini geç duymak istiyor demekki

hiç üzülme arkadaşım benim oğlumda geç yürüdü. 16 ayını geçmişti yürümeye başladığında. Elini tutup yürüyorsa kendi başına da yürür zamanı gelince. 34 haftada doğdu diyorsun.
2 ay erken doğmuş gibi düşün şu an normal doğsaydı 14 aylık olacaktı.
çok geç değil bence. Kilolu olunca popoyu kaldırmaları zor oluyor.
Zamanı gelip yürümeyen çocuk yok.
Benimki sıralıyordu ben 2 metre ötede gel annecim deyince 1-2 adım atıp düşüyordu. Zamanla o adımalr arttı ve yürümeye başladı.
Ilk adım arabası varsa yada birinden ödünç alabilirsen yararı olur.

benim ilk oglumda geç konuştu her kontrollerde soruyordum onlarda normal derlerdi bende ahh bir konuştuğunda yeterki varsin kafam sissin ama demez olaydim şimdi 2 saniye susmuyor tam dili açıldı güzel konuştu şimdide ana okulunda fransızca öğreniyor 2 dil tam karışacak önce turkcesini düzeltmeye çalışırken şimdide fransızların düzeltmeye çalışıyorum annelerin dertleri bitmiyor

oyuncak baston bebek arabası da olabilir..kızım kendisi için aldığımız oyuncak bebek arabasını sürmeye çalışırken ilerletti yürümesini :)

Selam canım..benim ilk çocuklarım ikiz biri 15-diğeri 18 aylıkken yürüdü3. çocuğumda 16 ay bitiminde yürüdü..
bazı çocuklarda olabiliyor canım ama sen yinede bir doktora götür

ben hiç yurutece koymadım çok nadir zamanlar koydum dediğin ara ayı arkadaşımdan aldım önce heves edip yurudu şimdi onuda hevesi kalmadı ilgisini cekmiyor elimden tutunca canı isterse okadar hızlı yuruyorki ama tek başına ayakta hiç duramıyor bıraktığım anda oturuyor bugün ikinci kez bir kaç saniye ayakta durdu tam adım attı düştü

tek eliyle yürüyorsa zamanla yürür canım merak etme..korkuyor olabilir..

Selam canım..benim ilk çocuklarım ikiz biri 15-diğeri 18 aylıkken yürüdü3. çocuğumda 16 ay bitiminde yürüdü..
bazı çocuklarda olabiliyor canım ama sen yinede bir doktora götür

normalde devamlı rutin kontrollere götürürüm daha 13 aylikti dr yurumesi yakındır dedi ama yok geçen ay gittim kontrole 18 aylık oluncaya kadar normal dedi bugün gittim yurumuyor dediğimde dr tuhaf baktı sonra oğlum küçük bir masayı itekleyip birkaç adım attı dr bu yürür dedi 18 aylık oluncaya kadar bekleyelim dedi 2 ay sonra randevu verdi benim merak ettiğim desteksiz ayakta durmuyor desteksiz ayakta durmadanda yurutebilirmi

canım selam....elınden tutunca yuruyosa bence yakındır ....benım kısı 18 ayında yurudu ayakta tay tay durmaları ıkı cuuc dakıka bulmustu ve su ılkadım yurume arabalaruı var ya yurutec degıl ama yurume arabalaruı dıye gecıyo onu almıstım cok ıyı oldu onunla ıkı ay surmeden yuruduler al bence dr yurutecı degıl ama onu tavsıye edıyo dengede durmasını saglıyo chııcconunkı guzeldı ..bı kızım sıkıntı oldugu anlasıldı parmak ucu basısı topukları yere koymayısı bacaklarında sertlık oldugu anlasıldı ortopedıste bu hususta fıkrını soyluyo ..suımdı adım atmaya basladı otuzuncu ayda fızık tedavıyle ..oglun yurur bence 18 te ama yınede bı norolog ve ortopes-dıste goster ıcın rahat eder...bıde bacakları kasları guclensın dıye her gun saf zeytınyagıyla masaj yap faydasını ben cok gordum...benımkıler de cok erken dogdu sımdı otuz aylılar ve cumle kurmaya basladık

Doktor kontrolündeyse sorun etme. Elbetteki annesin, üzülüyorsun ama doktorlar bir sorun bulmadıysa beklemekten başka yapacak birşey yok. Elinden tutunca yürüyorsa az bekle bakalım. Benim yakın bir arkadaşımın kızı da 18-19 aylıkken yürüdü, ayakta bile durmuyordu o. Şimdi 4 yaşında maşallah at koşturuyor evde. Bi de akıllı ki sıpa.

şimdi bizim ufaklık uyuyor abisi okuldan çıksın dönüşte hep beraber dışarı cikalim arabayı alıp kapinin önünde yürüsun arabasiyla birde hergün azimle disarda deneyelim şansa bugün havada güzel cvplariniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürler allahın izniyle oğlum ilk yürüdüğünde baslik açacam oğlum yürüyor diye allahım hepimizin evlerini bağışlasın....

allah bağışlasın uzun ömürlü olurlar inşallah bakalım 18 ayini dolduruncaya kadar beklicez elinden tutunca yürüyor ama bir süre sonrada çabuk pes edip emeklemek istiyor arabayı yine denedim bugün gidip geliyor hemen bırakıyor acaba oyuncak pusetimi alıp onumu denesem bazende diyorum kendi haline bırakayım kendisinin canı nezaman isterse ilk oğlumun üstüne hiç düşmedim kendisi 13 aylıkken yurudu ama hep yururecdeydi aslında bir yandan düşünüyorum elbet yürüyecek ama dr dr dolaşmaktan korkuyorum.....

merhaba canım her cocuk farklı erken yurumenın erken emeklemenın zekayla akılla bır ılgısı yok hanı bazı anneler ovunurya benım cocugum cok akıllı erken yurudu erken sunu bunu yaptı... bunlar kesınlıkle kıstas olmamalı senın yavrunun acelesı yok galıba nasılsa yuruyecek uzulme elınden tutup duruyorsa cok ıyı ben cok duydum 18 aylık 20 aylık yuruyen...kılosuda etken olabılır bıde sokaga parka falan cıkar sen arkasına gec ellerını yukardan tutarak yurut onu yorulana kadar oda cok ıse yarıyor cocuk adım atıp ılerledıkce hevesı gelıyor bazı cocuk usengec oluyor galıba bıraz desteklenmek ıstıyor:)kolay gelsın ama sakın uzulme allah saglık versın:)

Kızlar daha bir ay önce konuyu acmıştım oglum yürüyemiyor diye başlığı değiştiriyorum bugün itibariyle oglum yürüyor çok mutluyum muhakkak her anne cocuğu yuruyemiyeyince telaslaniyor haklı olarak ama herseyin bir zamanı varmış kendilerini hazır hissedince elbet yürüyecekler bizimkinede bugüne kismetmis hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ilgilenip Cvp verdiginiz icin allahım evlatlarımızı bagislasin....

Gözünüz aydın :)

9 bitiyor fakat elinden tutsam adim atma yok ... arti asil konu gece uyku problemi sabaha kadar inliyor anlamiyorum ama hergün olmuyoyr.. arti ayaklarini havaya kaldirip yatiyor inliyor... problem yok diyor dr ama geceleri ben görüyorum .....korkuyorum..

Eee zaten ay olarak çok küçükmüş daha..9 aylık..Endişe etmeyin hemen........Bu kadar erken yürüyen bebek pek yok zaten....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…