• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum yuruyemiyor çok uzgunummm

prematurem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
1.186
10
0
Fransa
kızlar 16 ay 20 günlük bir oğlum var ama yurumeye hiç hevesi yok yanlız yurumuyor ayakta bile duramıyor bazen kafaya takmaya çalışıyorum bazende çok uzuluyorum yurumesinide çok istiyorum ne yapabilirim onuda bilmiyorum sizin bebekleriniz kaç aylıkken yurudu yurumeden önce neler yapabiliyordu tecruerinizi paylasircaniz çok sevinirim belki içim bir nebzede olsa rahatlar

ben hıc bu aya kadar gelıpte yurumeyen cocouk gormedım..bı dr falan gosterdınızmı bır sorun yoksa beklemekten baska care yok..

kızlar 16 ay 20 günlük bir oğlum var ama yurumeye hiç hevesi yok yanlız yurumuyor ayakta bile duramıyor bazen kafaya takmaya çalışıyorum bazende çok uzuluyorum yurumesinide çok istiyorum ne yapabilirim onuda bilmiyorum sizin bebekleriniz kaç aylıkken yurudu yurumeden önce neler yapabiliyordu tecruerinizi paylasircaniz çok sevinirim belki içim bir nebzede olsa rahatlar

canım bır doktora fılan goturdun mu
erken mı dogdu bebeğın
cocuk doktoru fılan bısey soylemedı mı biz simdi ne desek boş
ınsallah en yakın zamanda yürür

her defasinda normal kontrollerine götürüyorum her defasinda yakında yürür yada 18 aylık oluncaya kadar bekleyelim diyor bugün yine kontrole götürdüm drda şaşırdı yinede 18 aylık oluncaya kadar bekleyelim dedi...ama çok uuzuluyorum neden yurumuyor sadece elinden tutarsam yürüyor yada birseyleri tutarak ne myapacagimi şaşırd
aranızda çocuğu böyle olan yokmu neler yaptınız yurumesi için....

her defasinda normal kontrollerine götürüyorum her defasinda yakında yürür yada 18 aylık oluncaya kadar bekleyelim diyor bugün yine kontrole götürdüm drda şaşırdı yinede 18 aylık oluncaya kadar bekleyelim dedi...ama çok uuzuluyorum neden yurumuyor sadece elinden tutarsam yürüyor yada birseyleri tutarak ne myapacagimi şaşırd
aranızda çocuğu böyle olan yokmu neler yaptınız yurumesi için....

canım bende 18 aylık olana kadar beklendıgını bılıyorum ellerını bırakınca ayakta durabılıyor mu peki
sevdıgı seylerı uzaga koysan
gerci emekliyorsa ıse yaramaz emekleyerek gıder alır

aslında erken doğdu 34+4 te ama herşeyi normaldi kilosu boyu iyiydi oğlum biraz kilolu dr ondanda kaynaklanabilir dedi ama benim ilk oglumda kiloluydu kiloları hemen hemen aynı ilki yaşında yurudu bunda hala tik yok yurumeyi geçtim artık tek başına ayakta duramıyor elini bıraktığım anda oturuyor evin içinde elini tutsam güzel yürüyor dışarıda yurutsem hemen emeklemek istiyor ya çok az yürür yada hemen oturur kaldirsam bile ağlıyor

aslında erken doğdu 34+4 te ama herşeyi normaldi kilosu boyu iyiydi oğlum biraz kilolu dr ondanda kaynaklanabilir dedi ama benim ilk oglumda kiloluydu kiloları hemen hemen aynı ilki yaşında yurudu bunda hala tik yok yurumeyi geçtim artık tek başına ayakta duramıyor elini bıraktığım anda oturuyor evin içinde elini tutsam güzel yürüyor dışarıda yurutsem hemen emeklemek istiyor ya çok az yürür yada hemen oturur kaldirsam bile ağlıyor

canım senın oglan bıraz tembel galıba:52:
çok takma dıyecem olmuyor bılıyorum sende elınden tut hep uzun uzun yurut evde yuusun dısarda yurumuyorsa kaslarıda kuvvetlenır hem belın agrıyacak ama olsun sabret bakalım 2 ay daha sonra 18 aylık olunca doktorlarla konusur bı cozum bbulursunuz
Allah yardımcın olsun

Emekliyorsa sorun yok demişti dr.bana da canım..Benim bebeklerim 4 aylıkken dönmeye başladılar..Herhalde erken yürürler dedim..Hatta oğlum kızımdan gelişim olarak daime 2 ay önde gidiyordu..Ancak kızım 15,oğlum 17 aylıkken yürüdüler...Düzeltilmiş yaşlarıyla tabi..İnternette heryerde 18 aya kadar süre tanınıyor..Ama dr. dediğine göre 24. ayda da yürüyebilirmiş..Dediğim gibi emekliyorsa sorun yok..Kilosu varsa bu yüzden de gecikiyor olabilir..

Son düzenleyen: Moderatör:
http://www.kadinlarkulubu.com/cocugum-buyurken/407567-hala-yurumuyor.html

bu konuyu paylaşmıştım ben de aylar önce,yazını görünce aynı üzüntüleri yaşadım,
kızım tam 24 aylıkken yürüdü,ama yürüdü Elhamdülillah,
Çocuğunun desteksiz oturması kaç ayı bulmuştu hatırlıyormusun arkadaşım?

benim oğlum ilk emeklemeye başladığı anda desteksiz oturmaya başladı 10 aylık uzereydi..benim ilk oğlum 5 yaşında 13+3 günlükken yurudu birden yanıma yürüyerek geldi ama ondan öncesi gayretleri nelerdi hatirlamiyorum

gören kişiler aaaa daha bu yuruyemiyormu denelerine sinir oluyorum....muhakkak birgün elbet yürütecek ama bunda çaba yok...aslında benim merak ettiğim çocuklarıniz ilk yurumeye yakın neler yapıyordu nezaman desteksiz ayakta durmaya başladı süresi nekadardi yada hiçbir belirtisi olmadan direk yurutebildilermi

hepinizden tecruerinizi bekliyorum ne zaman yuruduler yurumeden önce ilk adımları herkes paylassinki bizden sonrakilere tecrübe olsun....bu dertten muzdarip birçok insan var eminim....

Desteksiz ayakta durunca senden kopup cesaretlenmeye de başlıyor zaten,
Yada mesela koltuk kenarında falan yürüyen çocuk en geç iki haftada kopup ordan oraya atıyor kendisini..
işi ki bu noktaya kadar gelebilsin çocuk..

hepinizden tecruerinizi bekliyorum ne zaman yuruduler yurumeden önce ilk adımları herkes paylassinki bizden sonrakilere tecrübe olsun....bu dertten muzdarip birçok insan var eminim....

Yada mesela koltuk kenarında falan yürüyen çocuk en geç iki haftada kopup ordan oraya atıyor kendisini..

Canım benim oğlum ha yürüdü yürüyecek diye beklerken 3-4 ay kadar sadece sıraladı... Daha sonra taytay dönemi..Pek cesaretli değildi bu konuda.. 50 cm kadar uzağında durup hadi annecim gel gel gibi cümlelerle şevklendirmeye çalıştım..Bana gelince sarılıp öpüyordum..Alkış yapıyordum.. Oğlum 8 aylık kızım da 10 aylık desteksiz oturmayı başarabildiler...Şimdi oturmak nedir bilmiyorlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
herkesten tecrübelerini paylassin isterim eminim bu konuda bir çok kişi dertlidir en azından. içimiz rahat eder yapmak gereken birşey varsa yaparız

benim oğlum uzun bir süredir koltuklari duvarı tutarak yürüyor gel bana deyince önce gülüp sonra oturup ekleyerek geliyor bir kaç saniyelik mesafeyi bile tutmak için ekleyerek gidiyor elini bırakmak istesem hemen oturuyor serçe parmagim bile tutarak yürüyor ama tek başına 0

benim bebeğim yok ama ben de çok zor yürümüşüm hatta ayaklarımın üstüne basamamışım annem hep güneşte tutmuş bir süre beni ama yürüyememe sebebimin ne olduğunu bilmiyorum hep zor yürüdün hep güneşlendik seninle der ama nedenini bilmiyorum. yardımcı olur mu bu size bilmiyorum ama sadece bilin istedim.

Back