Oğlum ve yüzme

Slm kızlar 7,5 yaş oğlum var geçen sene yüzme kursuna 2 ay civarı gitti ayda 8 saat grupça,basit ayak el hareketleri falan yapıldı,Bu sene tekrar gondereyim dedim öğrensin 2 ders aldı yine grup ama bu hoca daha ilgili,çocuk kesinlikle öğrenmiyor nefes alıp vermeyi bile hocanın tüm ısrarına rağmen yapamıyor öğretmen suda algısı kapalı dedi beni duymuyor hiçbir şekilde..Benim oğlumda gozlemledigim asla yüzmeye hevesli değil hiç istemiyor gitmek,gitmem gitmem diye tutturmuyor ama gitmesek olur mu diyor amacım sadece öğrenmesi hobi ya da profesyonel olarak yapması değil sadece bilsin istiyorum ne öneriyorsunuz hevesli olmadığı için verim alamiyoruz hiçbir şekilde

Suda yüzemiyor mu şuan? Mesela kurbağ stili bile olmuyor mu?

Yüzme bilsin istiyorum çünkü Allah korusun başımıza her şey gelebilir ayağım takılıp suya düşsem ben yüzme bilmiyorum boğulup giderim misal,oğlum bilsin istiyorum

Yani fazla takıntı yapıyorsunuz bence.
Ben hollandada yaşıyorum kanallar ülkesi / su ülkesi ama burda bile zorlamıyor kimse çocuğunu.
Okullarda seçmeli ders.
Bilmeyen bir sürü kişi var.
Üstüne gittikçe daha çok istemez.

Slm kızlar 7,5 yaş oğlum var geçen sene yüzme kursuna 2 ay civarı gitti ayda 8 saat grupça,basit ayak el hareketleri falan yapıldı,Bu sene tekrar gondereyim dedim öğrensin 2 ders aldı yine grup ama bu hoca daha ilgili,çocuk kesinlikle öğrenmiyor nefes alıp vermeyi bile hocanın tüm ısrarına rağmen yapamıyor öğretmen suda algısı kapalı dedi beni duymuyor hiçbir şekilde..Benim oğlumda gozlemledigim asla yüzmeye hevesli değil hiç istemiyor gitmek,gitmem gitmem diye tutturmuyor ama gitmesek olur mu diyor amacım sadece öğrenmesi hobi ya da profesyonel olarak yapması değil sadece bilsin istiyorum ne öneriyorsunuz hevesli olmadığı için verim alamiyoruz hiçbir şekilde
Ayni yas oğlum var bilmiyordu geçen seneye kadar can simidi olmadan korkuyordu. 2 yas büyük ablasının gazıyla çıkarmış kolluklari havuzda ondan sonra öğrendi kızım balık gibi hemen öğrendi bu yaz 4 yaşına girecek oğlum var sıra onda umarım bu yaz oda çıkarır kolluklari
Benimkiler kursa gitmediler heveslilerdi
Ben küçükken annem bizi kursa yazdirirdi kardesimle ama hiç öğrenemedik kardeşim babamdan ben kızımdan öğrendim yuzmeyi

İstemiyorsa zorlamayın hepten soğur ve korkar. Bundan seneler önce 4-5 yaş grubunda yüzme dersi ile öğrenmiştim özel bir okulda ve bu el ayak çırpma gibi şeyler öğrenmeden 3-4 günde direk suda durabiliyorduk , öğretme şeklide bence etkili el çırp ayak çırp çok teknik önce suda durmayı öğretmeleri gerekiyor. Bizde bir öğretmen suda biri direk daldırarak refleks yüzme metoduyla öğretti bir nevi battık çıktık. Yüzmeyi sevmek ve küçükten aşılamak çok önemli ben daha sonra minikler dalış klübündeydim ve 2 sene öncesine kadar dalışı bırakmadım bir tutku benim için 🥰 oğlunuzun korkuları varsa önce onları konuşun ve başka bir kurumda deneyin eskiden çok azdı kaliteliydi şimdi mantar gibi her yerde var ama verim yok

Çocukken aylarca yüzme kursuna gittim suyun üzerinde kalamıyordum. Sonra ailecek gittiğimiz tatilde boyumu geçen deniz suyunda çırpınırken öğrendim, o gün bugündür çok iyi yüzdüğümü söylerler :nazar: bence bir de denizde deneyin şansınızı, belki öğrendiklerini göstermek için ortama ihtiyacı vardır benim gibi.

Öğrenmedi çok verimli olmadı 10 kişilik gruplar falan tama 2 ay da olmayabilir ama 1 aydan fazlaydi
10 kişilik gruplarda kolay öğrenilmiyor. 1,5 -2 ayda o kadar kalabalık grupla nasıl öğrensin?
Maksimum 5-6 kişi olması gerekli. İmkanınız varsa başka bir kursa yazdırın derim ben.

10 kişilik gruplarda kolay öğrenilmiyor. 1,5 -2 ayda o kadar kalabalık grupla nasıl öğrensin?
Maksimum 5-6 kişi olması gerekli. İmkanınız varsa başka bir kursa yazdırın derim ben.
Bahsettiğim geçen seneydi şu anki 6 kişi

Bakin bunu kiyas yapmak icin yazmiyorum. Kizimi yuzmeye yazdirdigimizda 2 yasindan küçüktü. 3. Dersten sonra suda durmayi basardi. 6 dersten sonra 5 metreye kadar yuzuyordu. 16 saat derste ogrenemediyse 2 secenek vardir. Ya ogretmeni cok basarisiz ya da cocugunuz yuzmeyi sevmiyor. Sizin durumunuzda 2. Secenek gecerli gibi duruyor. Yuzme icin israrci olmak yerine farkli bir brans secseniz daha iyi olur sanki
Doğru bir kıyas değil, bebekler yüzme konusunda daha başarılı yüzme bilerek doğuyorlar zaten. Sizin çocuğunuz da neredeyse bebek iken başlamış. Ve sanıyorum özel ders almıştır 1-2 kişilik gruplarla.

16 saat 2 ay olur, hafta sonları birer saatten desek 10 kişilik sınıfta, öğrenememesi anormal mi oluyor şimdi..

Bahsettiğim geçen seneydi şu anki 6 kişi
Tamam devam etsin o zaman, geçen seneyi saymayın. Benim oğlum da 5 yaşında başladı şimdi. Zaman zaman istemiyorum diyor sonra hoşuna gidiyor gidicem diyor dönem dönem yani.
Başladığı sınıfta aylardır çalışan çocuklar var mesela.

İnsanların kafası neden basmıyor yüzme bilmek elzem birşey.Allah korusun havuza düşer arkadaşlarıyla şakalaşırken vs her dakika çocuğun dibinde her yaşta olamayız bu nedenle bu beceriyi en azından boğulmayacak kadar kazanması gerekiyor.çocuğunuzla ilgili başka bir hocayı deneyin ve sadece yüzmeyi bilse yeterli olacağını çok iyi olmasada olacağını söyleyin gerekirse sizde girin onunla yüzün bir şekilde bu sorunu çözmek lazım.

Doğru bir kıyas değil, bebekler yüzme konusunda daha başarılı yüzme bilerek doğuyorlar zaten. Sizin çocuğunuz da neredeyse bebek iken başlamış. Ve sanıyorum özel ders almıştır 1-2 kişilik gruplarla.

16 saat 2 ay olur, hafta sonları birer saatten desek 10 kişilik sınıfta, öğrenememesi anormal mi oluyor şimdi..
Hala suyun icinde nefes alamiyor olusu, yuzmek degil ama suda batmadan duramiyor olusu ustelik bunlari 7 yasinda yapamiyor olusu normal olmuyor bence. Ya ogretmen tırt. Ya cocukla ilgilenecek vakti olmuyor kalabaliktan, veya cocuk istemiyor. Ki zaten istemedigini soyluyormus

Öğrenmedi çok verimli olmadı 10 kişilik gruplar falan tama 2 ay da olmayabilir ama 1 aydan fazlaydi
benim kızımda öğrenememişti 🤣gruptan bazı çocuklar 2.ayin başında baktım üst gruba geçti bizim kız aynı grupta çırpınıyor 😂😂😂sanıyorum yapacak birsey yok. baktım beceremiyor hafta içi çalışıp hafta sonu iki günümü sabahın köründe kalkıp beceremediği yüzmeye götürmeye harcamadim.

Zorlamayin yasi kucuk ilerde tekrar denersiniz yada kendisi isteyebilir israr ters tepecek bu sekilde

Hala suyun icinde nefes alamiyor olusu, yuzmek degil ama suda batmadan duramiyor olusu ustelik bunlari 7 yasinda yapamiyor olusu normal olmuyor bence. Ya ogretmen tırt. Ya cocukla ilgilenecek vakti olmuyor kalabaliktan, veya cocuk istemiyor. Ki zaten istemedigini soyluyormus
Üstelik bunları 7 yaşında yapamıyor oluşu derken? Ne oluyor 7 yaşındaki çocuk 2 yaşındakinden daha mı kolay öğrenebiliyor?
Ayrıca her çocuk güle oynaya gitmiyor, istemeden giden de öğreniyor. Kimi 3 ay da öğrenir kimi 5-7 ayda.

Kendi örneğinizden yola çıkarak normal/anormal tanısı koyuyorsunuz ama dediğim gibi minnacık bebeğe özel ders aldırarak anlattığınız şeyler kıyas için doğru değil.

Üstelik bunları 7 yaşında yapamıyor oluşu derken? Ne oluyor 7 yaşındaki çocuk 2 yaşındakinden daha mı kolay öğrenebiliyor?
Ayrıca her çocuk güle oynaya gitmiyor, istemeden giden de öğreniyor. Kimi 3 ay da öğrenir kimi 5-7 ayda.

Kendi örneğinizden yola çıkarak normal/anormal tanısı koyuyorsunuz ama dediğim gibi minnacık bebeğe özel ders aldırarak anlattığınız şeyler kıyas için doğru değil.
Yani cocuk istemese bile istemedigi bir seye zorlanmali mi? Yada sizin icin vazgecme kistasi ne?

Yani cocuk istemese bile istemedigi bir seye zorlanmali mi? Yada sizin icin vazgecme kistasi ne?
Benim için yüzmeden vazgeçme kıstası istememesi olmaz. Sadece hastalık olur. Çünkü yüzme bir zorunluluk.

Çocuğu olimpiyatlara hazırlamıyoruz, michael phelps olmasını beklemiyoruz (en azından ben beklemiyorum) yüzmeyi öğrensin yeterli.
Çocuk satranç, bale, basketbol, futbol gibi branşları istemez anlarım. Çünkü bu branşlar ve benzerleri hobi için, çocuk keyif alsın diyedir. Yüzmeyi bunlardan ayırıyorum. Bence okuma yazma gibi bir ihtiyaç yüzme.

Ve evet çocuğumun gitmek istemediği dönem oldu yine de gönderdim pişman değilim Neden istemediğini tespit edip gidermeye çalıştık eşimle. Şu an severek gidiyor. Futbol olsa böyle mi yapardık aman gitmesin keyif aldığı sporu bulana kadar devam derdik. Umarım anlatabilmişimdir.

X