Gerçekten zor bir durum uyku problemi bizde de vardı, ama çok şükür atlattık oğlum 2,5 yaşını geçti doğduğundan beri sallayarak uyuyordu sonra sallamayı bıraktık odasında çekyatta beraber uyumuya başladık sonra buna alıştı beraber uyumuya daha sonra kolayımıza geldi yatağımızı da paylaşmaya başladık, evet çok güzel sarılıyoruz masallar anlatıyoruz güzel geçiyor fakat uyuduktan sonra ne o rahat uyuyabiliyor ne de bizi rahat uyutabiliyordu dönmeler, tekmeler, mırıldanmalar artık gündüzleri uykusuz yorgun bir şekilde uyanmaya başlamıştım uykusuz olmam beni sinirli de yapmaya başlamıştı artık dayanamadım ve eşime artık bir şekilde bundan kurtulmamız gerekiyor dedim o da ama nasıl??? bu nasıllar epey bi uzamaya başlamıştı. En sonunda bi kanalda gördüğüm tekniği uygulamaya karar verdim zor olucaktı ama olucaktı başka şansımız yoktu. İlk gün öğlen uykusuyla başladım, evde kimse yoktu, bütün herşeyi tv'yi vs kapattım gayet sessiz bir ortam yarattım hikaye okudum ve anlattım bak sen artık büyüdün burası senin yatağın, burası da bizim yatağımız artık senin kendi yatağında yatman gerekiyor gibi bir açıklama yaptım itirazları sürdü tabiki, hadi iyi geceler deyip öptüm ve yatağına koydum. Ve önce yatağının kenarında bekledim bak ben burdayım dedim sen simdi uyu. Sürekli ağladı fakat her kalkmasında yatağına koyup suratımı yandan görecek şekilde göz temasını kestim çünkü göz göze geldiğimizde beni alıcak düşüncesine kapılıp kalkmaya daha fazla meyilli oluyordu:) . İstikrarlı bir şekilde iki üç kez açıklamadan sonra sadece yatağına dedim onun kalkma bahanelerini, ağlamalarını görmezden gelerek ilk gün 1 saate yakın sürdü. Akşam bu süre yarım saate düştü ve ertesi gün 15 dakika ilk iki gün zor oldu ama sonrası inanın çok rahat oluyor. Ve her gün yanından biraz daha uzaklaştım yatağının yanında bekliyordum ilk gün, ikinci gün biraz daha uzaklaştım kapının önünde daha sonra holde beklemeye başladım. Ve derken artık biz olmadan uyuyor. Hatta 1 hafta sonra yanımıza geldi bi gece ben ayamadım tamam yatsın artık dedim. Fakat kendi rahat edemedi anne beni yatağıma götür dedi. Bi de uyurken yanında battanesi, oyuncağı varsa daha da kolay oluyor. Gece yanınıza geldiğinde kesinlikle battaniyeyi yanınıza almayacağınızı ona yatağında sarılacağını söyleyin o zaman geceleri artık hiç gelmemeye başlıyor benim nacizene yatağına alıştırma metodum buydu umarım işinize yarar:)))