• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum tek başına yatmıyor, lütfen deneyimlerinizi aktarın...

Sizin durmunuz farklı tabi,haklısınız.
Ama geç değil ki..?
"Sen erkek adamsın,aslansın kaplansın :) büyüdün kocaman oldun,abi oldun vs bu gece ayrı yatarsan sabaha şu şu hediye var " türünde konuşmalar etkili olmaz mı...?

evet öyle olacak artık.

vericez ara gazını bakalım işe yarayacak mı...

havalar biraz ısınsın da aman üstünü açmıştır derdi olmasın bari...

o kadar gaz veriyormuşuz ki çocuk artık ayrı ev tutmak istiyormuş "ben erkeğim yalnız yaşarım" hesabı. sırnaşık şey

bızımkıde 11 ayına kadar yatagında yattı park yatakdı sallanıyordu nezaman cocugu alta aldık sallanmadı tabı bırde ev degıstırdık ondan sonra busbutun yatagında yatmadı bırde benımde kolayıma rahatıma gelıyordu sabaha kadar emmek ıcın ugras yatır al yanımda olunca ıyıydı ama kotude oldu alıstı 20 aylık hala bızımle yatıyor delıksız uyku uyumuyorkı ayrıda yatmak ıstemıyor bazen beraber yatmakda hosuma gıtmıyor deıl ama alısıyorlar ısde

kızım 20 aylık oldu hala beraber yatıyoruz.Kendi yatağını unutmasın diye uyur uyumaz yerine koyuyorum ama uyanınca hemen yanımıza gelmek istiyor meleğim.Şikayetçi değilim gerçi.Gün boyu hem ben onu özlüyorum hem de o beni:çok üzgünüm:Bari gece koyun koyuna yatıp özlemimizi gideriyoruz.Tek problem eşimle aramızda yatması.Kocama sarılıp uyumayı çok özledim.Şeniz

ya ben tam da böyle planlamıştım aslında.

ama hesaplayamadığımız sorunlardan dolayı hayata geçiremedim.

oğlumun sağlığı daha öncelikliydi disiplinden.

şimdi düzeldi neyse ki ben de bunun derdine düştüm işte zemuszemus

canım ya senin durumun farklıymış ama sağlık için yanında yatırmışsın...zamanla odasına alışır inşallah..merak etme..eğer hiç başademeyecek gibiysen hani uykusuz kalıyosun ya..benim 4 yaşındaki kızım da öyle ;ben odamıza 2 li koltuğu almıştım yatağını güzelce ona yapıp yatırdım da 3 kişi sıkışmaktan kurtarmıştım bi ara....yatağına yatmamak için direniyor 1 aydır...halbuki daha 3/4 aylıkken ayırdım odasını..ayrı yatmayı öğrendi kışın sobalı olduğu için tek oda ama yazın ayrı uyuyordu ta ki başka bir eve taşınana kadr..odasıyla bizim odamızın mesafesi var..korkuyor sanırım koşarak annne diye odamıza yastıkla birlikte geliyor bazen de hiiç duymam sabah bakmışım ki kolumda uyuyor..aslında çözmek lazım bu sorunu ...odasına büyük ışıklı bişiler mi alsak bilmem ki kiracıyız diye duvarlarına da bişi yapmak istemiyorumm..

ben de çok kötü alıştırdım.. 17 aylık oğlumla beraber uyuyorum, ki babasını da almıyoruz yanımıza, eşim salonda koltukta uyuyor. çünkü eşim çok deli uyur, dikkat etmez,oğluma sert bişi yapacak uykusunda diye korkuyoruz o yüzden salonda uyuyor. oğlumu önce beşiğinde uyuturum, sonra süt içmek içn uyanır, sütünü içirir tekrar beşiğine yatırırım, ama tekrar uyanır bu kez süt de istemez, emmek de istemez gözlerini hiç açmadan ağlamaya başlar, bana sarılıp yatınca yanıma susar ve uykuya devam eder.. bu hep böyle olduğu için ne kızabildim, ne kıyabildim.. o yüzden hep yanımda uyur. ama gerçekten ben hep uykusuzum. her sabah belim ağrıyarak uyanıyorum. yani resmen dayak yemiş gibi kalkıyorum yataktan.. ne yapıcaz bilmem.. çok denedim. ama çok ağlıyor çok bağırıyor.. kıyamıyorum, bazen de sabredemiyorum.. :(

7 aylıkken odasını ayırdım.. kaldır yatır yöntemiyle yatağındada kendi uyumaya alıştı 1 yaşımızı doldurduk yatağında ve odasında çok mutlu":emir_bebek:

çocukların ebeveyn yatağına alınmasını doğru bulmuyorum.kendinize bir sorun bakalım bu manzaraya yurtdışında rastlanıyor mu...

tek yapacak şey baştan alıştırmamak ama bazı durumlarda mecbur oluyor ama yinede alıştırabilirsin yanına fazla alma gelince yine yatağina yatır zamanla alışır:emir_bebek:

merhaba arkadaşlar.
oğlum 3 yaşında ve hala aramızda uyuyor.
önce ayağımda sallayıp kendi yatağına koyuyorum ama ilk uyandığında kalkıp hemen yanımıza geliyor. öyle mahsun mahsun gelip sarılınca da kıyamıyorum geri yollamaya.
ayrıca kendi başına uyumasını nasıl ve kaç yaşında sağladınız?
kendi yatağında uyumaya nasıl teşvik edebilirim?
siz bu konuda neler yaptınız anlatabilir misiniz kısaca?

Benim de oğlum 3 yaşında iken yanımıza gelip yatardı. Biz bu olayı sorun olarak görmedik. Sonuçda bir şekilde bunu atlatacaktır dedik. O geldiğinde eşim onunyatağına giderdi. Bu olay 1 sene sürdü. Sonra bir gün kendiliğinden "ben artık büyüdüm. Kreşdeki arkadaşlarım kendi yataklarında uyuyorlar. Bende uyucam" dedi. Zamanı gelmişti ve gitti yattı. Bence tadını çıkarın. Düşünsenize okul çağına gelmiş ve halen annesi yada babası ile yatan çocuk duydunuz mu?

evet benimde sıkıntım bu. umarım birileri okur ve bir fikir verir kızım 20 aylık 40 ı çıkar çıkmaz odasında yatırdım odasına alışkın yalnız sallayarak yatmaya alıştı geceleri birkaç kez kalkıyodu yanına gidip pış pış dierek tekrar uyutuyodum ancak son 2 aydır çok değişti uyku düzeni geceleri saat başı kalkar oldu ve sürekli beni istiyor alıp tekrar sallamak zorunda kalıyorum böle oluncada uykusuzluk diz boyu çalışmıyorum evdeyim ve gün içerinsinde hep yanımda oduğu için sinirlerim iice gerilmeye başladı ve kızım ne yapsa artık bana batar oldu aslında herşeyiyle bilinçli ve düzgün bir anne olma çabası içerindeyim gelgelelim bu uykusuz olmam beni çok agrasif yaptıki bazı durumlardada dövdüğüm oluyo en çok bunun için sıkıntılıyım hele geceleri sırt bırt uyanması bide sabah ezanını duyuyo korkuyo bende yanıma alıyorum ama tabi uyumak ne mümkün sizlerden duymak sitediğim şeyler başta sabırlı nasıl olabilirim kendimi nasıl frenleyebilirim bunun için psikolojik destek almayada razıyım ayrıca uyutma yöntemleri (masallar okuyorum ninniler sölüyorum malum sallayarakda uyutuyorum bazen yanıma alıp uyutuyorum ama çok uzun sürüyo uyumayıncada hemen geriliyorum eşimde herşeyde bana destek olan biri ama oda benim böle artık bunalmama üzülüyo aslında okadar çok sölenecekşeyler varki tecrübeli arkadaşlarımın desteklerini bekliyorum:58::58::58:

Benim oğlumda da uykuya dalma problemi var 2 saat yatakta uyutmaya çalışıyorum ve saçımı çekerek uyuyor çok geriliyorum artık. Öfkemi kontrol edemiyorum bağırıyorum bazen sinirlerim bozuluyor,uyuyunca sonra vicdan azabı çekiyorum gelgitler içindeyim bende. Umarım geçecek bu günler..

Gerçekten zor bir durum uyku problemi bizde de vardı, ama çok şükür atlattık oğlum 2,5 yaşını geçti doğduğundan beri sallayarak uyuyordu sonra sallamayı bıraktık odasında çekyatta beraber uyumuya başladık sonra buna alıştı beraber uyumuya daha sonra kolayımıza geldi yatağımızı da paylaşmaya başladık, evet çok güzel sarılıyoruz masallar anlatıyoruz güzel geçiyor fakat uyuduktan sonra ne o rahat uyuyabiliyor ne de bizi rahat uyutabiliyordu dönmeler, tekmeler, mırıldanmalar artık gündüzleri uykusuz yorgun bir şekilde uyanmaya başlamıştım uykusuz olmam beni sinirli de yapmaya başlamıştı artık dayanamadım ve eşime artık bir şekilde bundan kurtulmamız gerekiyor dedim o da ama nasıl??? bu nasıllar epey bi uzamaya başlamıştı. En sonunda bi kanalda gördüğüm tekniği uygulamaya karar verdim zor olucaktı ama olucaktı başka şansımız yoktu. İlk gün öğlen uykusuyla başladım, evde kimse yoktu, bütün herşeyi tv'yi vs kapattım gayet sessiz bir ortam yarattım hikaye okudum ve anlattım bak sen artık büyüdün burası senin yatağın, burası da bizim yatağımız artık senin kendi yatağında yatman gerekiyor gibi bir açıklama yaptım itirazları sürdü tabiki, hadi iyi geceler deyip öptüm ve yatağına koydum. Ve önce yatağının kenarında bekledim bak ben burdayım dedim sen simdi uyu. Sürekli ağladı fakat her kalkmasında yatağına koyup suratımı yandan görecek şekilde göz temasını kestim çünkü göz göze geldiğimizde beni alıcak düşüncesine kapılıp kalkmaya daha fazla meyilli oluyordu:) . İstikrarlı bir şekilde iki üç kez açıklamadan sonra sadece yatağına dedim onun kalkma bahanelerini, ağlamalarını görmezden gelerek ilk gün 1 saate yakın sürdü. Akşam bu süre yarım saate düştü ve ertesi gün 15 dakika ilk iki gün zor oldu ama sonrası inanın çok rahat oluyor. Ve her gün yanından biraz daha uzaklaştım yatağının yanında bekliyordum ilk gün, ikinci gün biraz daha uzaklaştım kapının önünde daha sonra holde beklemeye başladım. Ve derken artık biz olmadan uyuyor. Hatta 1 hafta sonra yanımıza geldi bi gece ben ayamadım tamam yatsın artık dedim. Fakat kendi rahat edemedi anne beni yatağıma götür dedi. Bi de uyurken yanında battanesi, oyuncağı varsa daha da kolay oluyor. Gece yanınıza geldiğinde kesinlikle battaniyeyi yanınıza almayacağınızı ona yatağında sarılacağını söyleyin o zaman geceleri artık hiç gelmemeye başlıyor benim nacizene yatağına alıştırma metodum buydu umarım işinize yarar:)))

Son düzenleme:
bende ayırmayı düşünüyorum ama çok zor olacak çünkü sabaha kadar babası ve benim aramda yatmak istiyo ve emerek uyuyo başka türlü uyumuyo nasıl yapacagım bilmem hem memeden kesmem lazım hemde yatagını ayaımam lazım fikirlerinizi bende takip edecegim başarırım inşallah

Back