• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi oğlum tam öğrendi derken başa mı dönüyorum lütfen bi yardım

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

_bambu_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2013
946
30
68
kızlar oğlum 26 aylık. 1 ay önce tuvalet eğitimine başladık ve kısa zamanda sonuç aldık. ama şimdi bir haftadır çişini önce altına biraz kaçırıyo ondan sonra söylüyo her seferinde külot değiştiriyorum ne yapmam lazım nasıl davranmam gerek çözemedim ne olur bi yardım edin herşey güzel gidiyo derken başa mı dönüyorum acaba siz de yaşadınuız mı ya da fikriiz va mı bu konuda???

Aynı şeyi bende yaşıyorum şu anda. Ben 28 aylıkken başladım ve 2 hafta gibi kısa bir sürede öğrenmişti çok şükr. Şimdi ise önce gece kaçırmaya başladı daha sonra gündüzleri de "anne ypıyoruum"diyerek çişini yapıyodu.(şimdi 32 aylık)ben de napcamı şaşırdım. Tepki mi vermeliyim yoksa akışına mı bırakmalıyım? İnş arkadaşlardan bi çözüm önerisi gelir biz de faydalanırız..

Aynı şeyi bende yaşıyorum şu anda. Ben 28 aylıkken başladım ve 2 hafta gibi kısa bir sürede öğrenmişti çok şükr. Şimdi ise önce gece kaçırmaya başladı daha sonra gündüzleri de "anne ypıyoruum"diyerek çişini yapıyodu.(şimdi 32 aylık)ben de napcamı şaşırdım. Tepki mi vermeliyim yoksa akışına mı bırakmalıyım? İnş arkadaşlardan bi çözüm önerisi gelir biz de faydalanırız..

kimse yorum yapmamış yok mu hiç tecrübesi olan???
4 aydır mı kaçırıyo canım nasıl tepkiler veriyosun ben çok stressli oluyorum napcamı bilmiyorum

kimse yardımcı olmamış depresyona girmek üzereyeim çok bunaldım yok mu hic tecrübesi olan arkadaşlarrr

yardımcı olabilecek kimse yok mu kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

yardımcı olabilecek kimse yok mu kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Canım ben anne değilim öncelikle ama sakin ol lütfen annelerin çoğu yaşıyor bu durumu.biz kocaman insanlar bile üşüttüğümüzde affedersin tuvalete koşarken bile kaçırabiliyoruz belki oğlun azıcık soğuk almıştır.oğluna bağırma böyle bir şey tekrarladığında tatlı dille oğlum tuvaletinin geldiğini ilk hissettiğinde söyle bana de ve zaten yapıyorsundur bunları da hani oyun oynarken falan oğlunun yüz halinden cişinin geldiğini anlayabilirsen haydi gidelim tuvalete falan de ve bence en önemlisi oğlunla bir etkinlik yapıyorsun diyelim etkinliğin ortasında ayy oğlum benim tuvaletimin geldiğini hissediyorum ben bir tuvalete gideyim hemen de bir de gün içnde oğlunun çişi gelmese bile haydi ben tuvaletimi yapayım sonra da sen yap tamam mı gibi cümlelerle onu tuvalete götür canım.inş sorunun çözülür biran önce forumtakipte yazını görünce cevaplamak istedim:31:

Canım ben anne değilim öncelikle ama sakin ol lütfen annelerin çoğu yaşıyor bu durumu.biz kocaman insanlar bile üşüttüğümüzde affedersin tuvalete koşarken bile kaçırabiliyoruz belki oğlun azıcık soğuk almıştır.oğluna bağırma böyle bir şey tekrarladığında tatlı dille oğlum tuvaletinin geldiğini ilk hissettiğinde söyle bana de ve zaten yapıyorsundur bunları da hani oyun oynarken falan oğlunun yüz halinden cişinin geldiğini anlayabilirsen haydi gidelim tuvalete falan de ve bence en önemlisi oğlunla bir etkinlik yapıyorsun diyelim etkinliğin ortasında ayy oğlum benim tuvaletimin geldiğini hissediyorum ben bir tuvalete gideyim hemen de bir de gün içnde oğlunun çişi gelmese bile haydi ben tuvaletimi yapayım sonra da sen yap tamam mı gibi cümlelerle onu tuvalete götür canım.inş sorunun çözülür biran önce forumtakipte yazını görünce cevaplamak istedim:31:

canım çok teşekkür ederim yorumun için dediklerini uygulayayım inşaallah işe yarar.. sabırlı olmaya çalışıyorum kısa zamanda çözülür umarımm

canım çok teşekkür ederim yorumun için dediklerini uygulayayım inşaallah işe yarar.. sabırlı olmaya çalışıyorum kısa zamanda çözülür umarımm

Rica ederim canım inş işe yarar.iyi bayramlar canım bu arada:31:

Ayni sorunu bende yasiyorum....Oglum 34 aylik cok rahat wcye alistik....Disarda nerde olursam olayim soyledi....1,5 aydir ana okuluna gidiyor... Simdi okul 15 gunluk tatile girdi....Okuldada rahattik sadece cok nadir okulda oglen uykusunda yapti.....Bu bir haftadir asla cisini soylemiyor kaka haric....Bazén wcye bile girmek istemiyor gitsede yapmiyor yada cok ender yapiyor....Genelde altina yapip kendisi ustunu cikartiyor....Okullar haftaya aciliyor boyle devam ederse okul sorun cikartacak....Kizlar fikirlerinizi yardimlarinizi bekliyorum yoksa kafayi yicem....

Ayni sorunu bende yasiyorum....Oglum 34 aylik cok rahat wcye alistik....Disarda nerde olursam olayim soyledi....1,5 aydir ana okuluna gidiyor... Simdi okul 15 gunluk tatile girdi....Okuldada rahattik sadece cok nadir okulda oglen uykusunda yapti.....Bu bir haftadir asla cisini soylemiyor kaka haric....Bazén wcye bile girmek istemiyor gitsede yapmiyor yada cok ender yapiyor....Genelde altina yapip kendisi ustunu cikartiyor....Okullar haftaya aciliyor boyle devam ederse okul sorun cikartacak....Kizlar fikirlerinizi yardimlarinizi bekliyorum yoksa kafayi yicem....

canım biz babaanneyi çağırdık ilgiyi arttırdık hiç kızmıyoruz daha iyi gibi

canım Allah kolaylık versin benim kızım var 4 yaşına 3 ay kaldı 2.5 yaşından beri çok uğraştım ama sonunda oldu. benim kızım önce çok iyiydi gece bile kuru kalkıyordu ayrıca kızım tek torun babaanne dede bizim üst katta oturuyor amca yenge hepsinin ilgisi üstündeydi.nasılki yenge hamile kaldı 2. TORUN haberi duyuldu inanır mısın daha annesinin karnında 7 aylık bebeği kıskandı ve 1 hafta içinde kızım çok değişti hırçınlaştı ve altına ıslatmaya, gece ıslatmalarına başladı.Hiç altına kaka yapmadı ama hep çişini yaptı.ne yapacağımı şaşırdım ama bez takmadım inatla bir yaz çarşaf kıyafet ... yıkadım. sonra bir program izledim ve ondan sonra denilen uygulamaları yapınca şimdi Allaha şükür düzeldi ama ben 6-7 ay uğraştım. mutlaka böle yapmasının bir nedeni vardır. bence bir uzmanla görüş ben tv den bile izleyince çok faydasını gördüm. insan doğru zannettiği çok yanlışı çıkıyor. bir dene istersen.Allah yardımcın olsun...

bir kitapta okumuştum çok hoşuma gitmişti.

çocuğunuz bir işe dalmışken ya da tuvaletinin olduğunu anladığınız anda şunu söyleyin "oğlum/kızım tuvalete gidip bakalım mı çişin gelmiş mi?" şeklinde belki işinize yarar diye söyleyeyim dedim.

daha önce aynı durumda olduğumuzu yazmıştım. artık dayanamaz olduğumda psikoloji okumuş yakın bi arkadaşımla paylaştım. dediklerini söyliyim:sen o her altına yaptığında onunla özel olarak ilgilendiğini düşünebilir çocuk(üstünü değiştirmeler,gerekirse banyo yaptırma faln).bunun tekrarlanmasını istediği için devam ettiriyodur,ihtimallerden biri bu.o çişini yaptığında asla tepki verme,hiçbişey söylmeden üstünü değiş...dedi.ben de aynısını yaptım ve sanki yeni eğitime başlıyormuş gibi yarım saate bi saate wcye götürdüm.ve bu yöntem tuttu çok şükür.fakat geceleri ve öğle uykusunda o uykuya daldıktan sonra bez bağlıyorum.gece eğitimi vermedim güzdüz iyice oturursa ona da başlıycam ama havalarda soğumaya başladı yaza sarkıtsam çok mu uzar bilmiyorum,zaten şimdilik çok üstüne düşmüyorum.. :44:

bende yardım ıstıyorum kızım 23 aylık konusmadıgı solylemedıgı bılmedıgı hıc bıse yok çısınıde soyluor ama oyunla falan bole lazımlıga tuwalete mumkun degıl oturtamıorum lutfen yorumlarınızı beklıorum :18:

Arkadaşlar ben ana sınıfı öğretmeniyim çocuk gelişimi, hakkında az çok bilgim var sayılır umarım söyleyeceklerim işinize yarar ben kızıma 3 günde öğrettim 28 aylık falandı gece gündüz kaka çiş hepsini aynı anda öğrendik hiç bir sıkıntıda yaşamıyoruz öncelikle çocukların dünyasında birşeyler değiştiğinde tepki olarak bu davranışları yapabiliyorlar çok ısrar etmek birilerinin yanında onun tuvalet eğitimi ile ilgili sohbet etmek v.b çocuklarda ters tepebiliyor sadece söyleyeceğim tuvalete küçük su kovası top çocuğun sevdiği ne varsa koyun çişini her tuvalete gidip yaptığında söylediğinde 5 yada 10 dakika suyla oynama gibi bir ödül koyun ama sadece söylediğinde ve çişini kakasını yaptığında verin bazen oynamak içinde gitmek isteyebilirler ama tuvalete gidip yapmadığında bu ödülü vermeyin altına falan yaptığında asla tepki vermemek lazım çünkü tuvalet eğitimi ve güven duygusunun oluşması birbiriyle çok alakalı..kimsenin yanında ve asla çocuğun yanında altına yaptı falan yoruldum uf puf gibi tepkiler vermeyin çocuklar böyle bu işi dahada uzatacaktır..annelik zor iş ama sabırlı olmak lazım bence..

bende yardım ıstıyorum kızım 23 aylık konusmadıgı solylemedıgı bılmedıgı hıc bıse yok çısınıde soyluor ama oyunla falan bole lazımlıga tuwalete mumkun degıl oturtamıorum lutfen yorumlarınızı beklıorum :18:[/QU
demekki kızın hazır değil çok üstüne gitme derim bence...

Benim oglumda 2011 dogumlu gectigimiz yaz ogretmeye basladim mart gibi ilk zamanlar zordu ama hic bikmadan devam ettim kazanan Ben oldum dilute gecede gunduzde temizlendik once sabir la devam etmek

Zamanla jersey duzelir canim ilk zamanlar oyle oluyor hic kendini uzme kacirmalar oluyor her cocukta tutmayi ogrencek bence birkmadan devam Edin

Back