Oğlum sinek yuttu

Sirke diye satılan şeyler sirke değil çünkü. Evet sirke yaptığımız malzemeler genelde doğal oluyor bahçeden topladığımız üzüm, elma vs. Şifa için kullanılacaksa ev yapımı sirke olmalı

Ben gitmedim zaten de, doktorun acile gidin değerlendirsinler demesi şaka mıydı, dünden beri onu düşünüyorum :)

Neden şaka olsun.

Tam değerlendirilmesi için söylemiştir.
Evet çoğu yorum doğru, mide asidi çoğu mikroorganizmayı öldürür, ama hepsini değil. Eğer öyle olsa idi bağırsak enfeksiyonu diye bir şey olmazdı. Çünkü o hastalıkları da hep ağız yoluyla alıyoruz.

Örneğin kist hidatik denen hastalık. Yumurtasını ağzımızdan alıyoruz, bağırsakta safra asidi ve sindirim enzimleri sayesinde açılıyor ve larva ortaya çıkıyor. Bağırsak duvarına tutunuyor. Oradan kan yolu ile karaciğere ve diğer organlara gidiyor.

Evet haklısınız ama sinek o asitli suya girdiği an tüm işlevini kaybediyor herşeyi ağız yoluyla alıyoruz elbet ama canlı bir halde diğer organlara ulaşırsa. Asittede canlı hiç birşey brınamadıgına göre sorun yok hastaneye gitsede çocugun midesini yıkayacak değiller

Bebekken bahcede oynadıgım top böceklerden annem birnsürü çıkarmış allah bilir yutmuşumdurda 30 yaşındayım hiç hasta bile olmam ahhaha hrp böcekten

Bisey olmaz kız vitamin vitamin, kıyma yemiş farzet ay kendimden tiksindim

Şaka bir yana bence bi sorun olmaz kuzum ama için rahat etsin dersen bi doktora sor

Eşim farketmemiş malesef. Cam şişe de, ulaşamayacağı yerde duruyor, kendisi alıp içemez. Ben sonradan farkettim, belki de oğlum içerken yoktu, bilemiyorum..
Bence de protein olmuştur çoktan dimi :) :)

Bende evde sirke yapıyorum tadı çok güzel çocuğun sevmesine şaşmamalı. Sirke olup da süzdükten sonra cam kavanozlara alıp buzdolabında saklıyorum sineklenmiyor o zaman, o gördüğünüz sinekler meyve sineği fermantasyon sonucunda oluşuyorlar, hatta sirkede sinek yoksa olmamıştır o sirke, olduğu sineklerden anlaşılıyor. Buzdolabında saklamak da sinekleri bertaraf ediyor sirke olgunlaştıktan sonra. Çok sağlıklı bir iş yapıyorsunuz doğal sirke vücuda çok yararlı

Sinek konusunda haklısınız. Ancak konu sahibi ilk mesajında yumurta da olabilir demiş. Doktora da bu şekilde anlattı ise kist ve yumurtalar aside dayanıklı olabileceği için doktor temkinli davranmak istemiş olabilir.

Aynen dediğim gibi beni endişelendiren şey yumurtasıydı, dr da riske atmak istemedi. Ama ben gitmedim acil kalabalığını göze alacak kadar bir durum olmadığına karar verdim.
Bayramdan sonra kontrole götüreceğim.
İnşallah birşey yoktur..

Benim hatam buzdolabında saklamayı akıl edememek oldu
Kesinlikle dolapta şaklayacağım bundan sonra.

Ben de olsam ben de götürmezdim. Bence unutun artık.

Biliyorum söylediğiniz hastalığı, sanırım örneklemek amacıyla söylediniz, çünkü o çiğ et yiyen köpeklerden geçiyor diye biliyorum.
İnşallah bizim durumumuzda buna benzer birşey yoktur
Genel kontrolde belli olacak artık

Sinek yutmaktan bişey olmaz yahu ben sirke içmesine takıldım.
Yanlışlıkla bile yutuyoruzdur. Kim bilir neler yutuyoruz farkında olmadan.

Bi şey olmaz arkadaşım allah aşkına sirke zaten yumurtasını öldürmüş tür.bide mide asitinde o kadar yediğimiz et falan eriyor da ufacık sinek mi erimesin ayrıca bence azcık sirke içmesi bağırsakları için falan çok yararlı olduğunu düşünüyorum ben hamile iken kola gibi bardak bardak sirke içiyordum valla doktoruma sordum sarhoş olmazsan sorun yok demişti

konuyla ilgili bilgim yok ama siz böyle yazınca aklıma geldi. İnternette okumuştum. Bir bayan sirke yapmaya çalışırken evde şarap yapıyor Salatalara katıp katıp yerlerken birinin uyarısıyla şarap yaptığını farkediyor. Ve işin kötüsü, kapalı bir bayan

Hadi canım nasıl yapmış onu ya yazık bilmeyerek içtiği için güah olmamıştır

Ben küçükken köyde damda uyurken sinek çiğnemiştim. Uykuluydum çiğnedim çiğnedim meğer sinekmiş
Bu arada benim kızım da 5 yaşında. Milletin çocuğu şeker,çikolata ister. Benim ki "anne bana bir tabak turşu koysana der" oturur çikolata yer gibi kornişon yer :)
4 aylıkken ve 1 yaşındayken 3 boyutlu tomografi çekilmişti ameliyat dolayısı ile.
O zaman bir doktor ufak ölçülerde sirke tavsiye etmişti. Vücudundaki radyasyonu atabilmesi için.
Şimdi her yemeğin yanında elma/üzüm sirkeli,zeytinyağlı salata yer.
İkisini de sağ olsun Manisa dan yollarlar bana tanıdıklar.

Yaplan üzüm elma doğal olmasada yararlı kısmı fermante olması hazır sirkelerde fermantasyon işlemi yapılmıyor

Fermente gıda olarak pek çok şey var evde rahatlıkla yapılabilecek. İlla sirke yapıp tüketmek gerekmiyor.

Sinek üremese bile farklı bozulmalar meydana gelebilir.

Gayet iyi biliyorum çünkü ailem de yapıyor ama böyle sinek üreyecek şekilde değil.

Bahçeden de toplasanız organik olmuyor o meyveler. Alıntı yaptığınız yazımda da belirttiğim gibi, topraktan sudan vs bir şekilde kimyasala maruz kalıyor.

Bunu belirtmek istemedim, konu sahibi belki alkol tüketiyordur diye.

Ama görüldüğü gibi çok ufak farklılıklarla, aynı sıvı şarap ya da sirke olabiliyor. O yüzden yapımı o kadar basit değil.

Yabikide bisey olmaz okurken istemsizce guldumm benim kardesim kucukken karincalari yiyodu bilmeden bi problem olucagni sanmiyorum midede yasamalari imkansiz coktan diskisiyla atmistir bile iciniz rahat olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…