- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
Sirke diye satılan şeyler sirke değil çünkü. Evet sirke yaptığımız malzemeler genelde doğal oluyor bahçeden topladığımız üzüm, elma vs. Şifa için kullanılacaksa ev yapımı sirke olmalıAllah aşkına sirkenin neyini seviyor da istiyor çocuğunuz yahu?
Ayrıca bi bitmedi gitti şu organik beslenme işi...
Tamam mümkün olduğunca doğalını almaya çalış ama herşeyi evde yapmaya çalışmak nedir? Sirkeyi yaptığınız elma/üzüm sanki çok mu doğal? En organik denilen meyve bile bir şekilde kimyasala maruz kalıyor, sudan ya da topraktan...
Ben gitmedim zaten de, doktorun acile gidin değerlendirsinler demesi şaka mıydı, dünden beri onu düşünüyorum :)
Evet haklısınız ama sinek o asitli suya girdiği an tüm işlevini kaybediyor herşeyi ağız yoluyla alıyoruz elbet ama canlı bir halde diğer organlara ulaşırsa. Asittede canlı hiç birşey brınamadıgına göre sorun yok hastaneye gitsede çocugun midesini yıkayacak değillerNeden şaka olsun.
Tam değerlendirilmesi için söylemiştir.
Evet çoğu yorum doğru, mide asidi çoğu mikroorganizmayı öldürür, ama hepsini değil. Eğer öyle olsa idi bağırsak enfeksiyonu diye bir şey olmazdı. Çünkü o hastalıkları da hep ağız yoluyla alıyoruz.
Örneğin kist hidatik denen hastalık. Yumurtasını ağzımızdan alıyoruz, bağırsakta safra asidi ve sindirim enzimleri sayesinde açılıyor ve larva ortaya çıkıyor. Bağırsak duvarına tutunuyor. Oradan kan yolu ile karaciğere ve diğer organlara gidiyor.
Eşim farketmemiş malesef. Cam şişe de, ulaşamayacağı yerde duruyor, kendisi alıp içemez. Ben sonradan farkettim, belki de oğlum içerken yoktu, bilemiyorum..
Bence de protein olmuştur çoktan dimi :) :)
Evet haklısınız ama sinek o asitli suya girdiği an tüm işlevini kaybediyor herşeyi ağız yoluyla alıyoruz elbet ama canlı bir halde diğer organlara ulaşırsa. Asittede canlı hiç birşey brınamadıgına göre sorun yok hastaneye gitsede çocugun midesini yıkayacak değiller
Aynen dediğim gibi beni endişelendiren şey yumurtasıydı, dr da riske atmak istemedi. Ama ben gitmedim acil kalabalığını göze alacak kadar bir durum olmadığına karar verdim.Sinek konusunda haklısınız. Ancak konu sahibi ilk mesajında yumurta da olabilir demiş. Doktora da bu şekilde anlattı ise kist ve yumurtalar aside dayanıklı olabileceği için doktor temkinli davranmak istemiş olabilir.
Benim hatam buzdolabında saklamayı akıl edememek olduBende evde sirke yapıyorum tadı çok güzel çocuğun sevmesine şaşmamalı. Sirke olup da süzdükten sonra cam kavanozlara alıp buzdolabında saklıyorum sineklenmiyor o zaman, o gördüğünüz sinekler meyve sineği fermantasyon sonucunda oluşuyorlar, hatta sirkede sinek yoksa olmamıştır o sirke, olduğu sineklerden anlaşılıyor. Buzdolabında saklamak da sinekleri bertaraf ediyor sirke olgunlaştıktan sonra. Çok sağlıklı bir iş yapıyorsunuz doğal sirke vücuda çok yararlı
Aynen dediğim gibi beni endişelendiren şey yumurtasıydı, dr da riske atmak istemedi. Ama ben gitmedim acil kalabalığını göze alacak kadar bir durum olmadığına karar verdim.
Bayramdan sonra kontrole götüreceğim.
İnşallah birşey yoktur..
Biliyorum söylediğiniz hastalığı, sanırım örneklemek amacıyla söylediniz, çünkü o çiğ et yiyen köpeklerden geçiyor diye biliyorum.Neden şaka olsun.
Tam değerlendirilmesi için söylemiştir.
Evet çoğu yorum doğru, mide asidi çoğu mikroorganizmayı öldürür, ama hepsini değil. Eğer öyle olsa idi bağırsak enfeksiyonu diye bir şey olmazdı. Çünkü o hastalıkları da hep ağız yoluyla alıyoruz.
Örneğin kist hidatik denen hastalık. Yumurtasını ağzımızdan alıyoruz, bağırsakta safra asidi ve sindirim enzimleri sayesinde açılıyor ve larva ortaya çıkıyor. Bağırsak duvarına tutunuyor. Oradan kan yolu ile karaciğere ve diğer organlara gidiyor.
konuyla ilgili bilgim yok ama siz böyle yazınca aklıma geldi. İnternette okumuştum. Bir bayan sirke yapmaya çalışırken evde şarap yapıyorAllah aşkına sirkenin neyini seviyor da istiyor çocuğunuz yahu?
Ayrıca bi bitmedi gitti şu organik beslenme işi...
Tamam mümkün olduğunca doğalını almaya çalış ama herşeyi evde yapmaya çalışmak nedir? Sirkeyi yaptığınız elma/üzüm sanki çok mu doğal? En organik denilen meyve bile bir şekilde kimyasala maruz kalıyor, sudan ya da topraktan...
Hadi canım nasıl yapmış onu ya yazık bilmeyerek içtiği için güah olmamıştırkonuyla ilgili bilgim yok ama siz böyle yazınca aklıma geldi. İnternette okumuştum. Bir bayan sirke yapmaya çalışırken evde şarap yapıyorSalatalara katıp katıp yerlerken birinin uyarısıyla şarap yaptığını farkediyor. Ve işin kötüsü, kapalı bir bayan
yapımları çok benzer birbirine. Ufak nüans farklılıklarıyla sonuç değişmişHadi canım nasıl yapmış onu ya yazık bilmeyerek içtiği için güah olmamıştır
Yaplan üzüm elma doğal olmasada yararlı kısmı fermante olması hazır sirkelerde fermantasyon işlemi yapılmıyor
Sirke diye satılan şeyler sirke değil çünkü. Evet sirke yaptığımız malzemeler genelde doğal oluyor bahçeden topladığımız üzüm, elma vs. Şifa için kullanılacaksa ev yapımı sirke olmalı
konuyla ilgili bilgim yok ama siz böyle yazınca aklıma geldi. İnternette okumuştum. Bir bayan sirke yapmaya çalışırken evde şarap yapıyorSalatalara katıp katıp yerlerken birinin uyarısıyla şarap yaptığını farkediyor. Ve işin kötüsü, kapalı bir bayan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?