- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
- Konu Sahibi minikbebegim9640
Pahalı 4 5 yıl önce tek dozunu 180TL yaptırmıştım. iki doz olarak yapılıyor
yaa uff.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Pahalı 4 5 yıl önce tek dozunu 180TL yaptırmıştım. iki doz olarak yapılıyor
Öfff iki katı olmuşDaha yeni yaptırdık biz de, 300 lira civarı verdik tek doza. İki doz toplamda 600 lira.
Süt alerjisi olan çocuklar daha ağır geçiriyor zaten bağırsakları diğerleri gibi olmadığından. Fakat 3yaşında artık süt alerjisinin etkilerinden kurtulmuştur çocuğunuz. Ara ara probiyotikle çocuğunuzun bağırsaklarına destek olabilirsiniz. Zararı yok, faydası var. Özellikle kefir içmeyen, ev yapımı yoğurt yemeyen çocuklarda kullanılmalı diye düşünüyorumbiz de oğlumun inek sütü alerjisi olduğunu anlamamıştık ilk doz rotavirüs aşısını yaptırdım. sonra alerji anlaşılınca dr 2.dozu yapmadı. tek dozun ne kadar koruyuculuğu olur bilmiyorum. ocakta 3 yaşında olacak, kreşe gidiyor şu anda. konuyu görünce korktum vallahi
en son kaç yaşında yapılıyor acaba? oğlum ilk dozu 7 aylıkken filan oldu herhalde tam hatırlamıyorum, 3 ay sonra 3 yaşında olacak. bize olmaz herhalde bilemedimGeçmiş olsun, çabucak atlatır inşallah.
Yaptırsan bir dert yaptırmasan bir dert. Bizde de alerji şüphesi vardı. İkinci dozu ertelemeye karar vermiştik ama yaptırdık geçen hafta yine de. Aşı ciddi yıprtatıyor bağırsakları özellikle hassas olan bebekleri. Hastalığı da baya kötü ama.
Özel aşı bunlar. Rota vürüsü ve meningokok aşısı. Bunları çocuğunuzun doktoru söyler ya da tavsiye ederYa ben bu aşıyı neden bilmiyorum aşıları tam ama ebe bana hiç böyle bir aşıdan bahseymedi şuan sinir oldum çünlü bir tane daha aşı duydum onuda dememişlerdi kendi kendinemi gerek duymadı anlmadım ki
evet alerji etkileri geçti çok şükür. ev yapımı yoğurt da kefir de veriyorum. ara ara probiyotik de alıyor. rotavirüsü endişelendirdi beni eksik dozumuz olduğu için. kreşe de yeni başladık hastalıklara kucak açtık resmenSüt alerjisi olan çocuklar daha ağır geçiriyor zaten bağırsakları diğerleri gibi olmadığından. Fakat 3yaşında artık süt alerjisinin etkilerinden kurtulmuştur çocuğunuz. Ara ara probiyotikle çocuğunuzun bağırsaklarına destek olabilirsiniz. Zararı yok, faydası var. Özellikle kefir içmeyen, ev yapımı yoğurt yemeyen çocuklarda kullanılmalı diye düşünüyorum
Valla ne doktor söyledi ne ebe bu virüsü geçirdiğinde bile söylemiler sormadılar yaptırmadınız mı felan diyede neyseki atlattık çok şükür 3 yaşında dahda olmadıÖzel aşı bunlar. Rota vürüsü ve meningokok aşısı. Bunları çocuğunuzun doktoru söyler ya da tavsiye eder
Bizim doktorumuz tavsiye etmişti. Baya ilgili bir doktordu. Şimdi zaten aldı yürüdü fenomen oldu.Valla ne doktor söyledi ne ebe bu virüsü geçirdiğinde bile söylemiler sormadılar yaptırmadınız mı felan diyede neyseki atlattık çok şükür 3 yaşında dahda olmadı
Rota aşısının tarihleri var, yenidoğanken yapılıyor sadece (2. ve 4.ay). Şu an olmayan hastalığı düşünmek sadece sizi strese sokar. Yapabileceğiniz çocuğun bağışıklığını yüksek tutmaya çalışmak, bağırsakları için probiyotik içeren gıdalar tüketmesine dikkat etmek. Tüm hastalıklar için geçerli bu sonuçta.evet alerji etkileri geçti çok şükür. ev yapımı yoğurt da kefir de veriyorum. ara ara probiyotik de alıyor. rotavirüsü endişelendirdi beni eksik dozumuz olduğu için. kreşe de yeni başladık hastalıklara kucak açtık resmen
Cok yanlis yönlendirme yapiyrosunuz. Bunu okuyan anneler sizden etkilenip yaptirmazsa ve sonra Allah korusun bebekleri bu virusu kaparsa sonucu cok kotu olabiliyor.Benim oğlum 5 aylıkken olmuştu ama bizde aşı yaptırmamıştık. Kolayca atlattık emdiği için. Aşı yaptırdığı halde daha zor atlatanlar oldu tanıdıklarımdan
Bizede aile hekimimiz ben yigenlerime yaptirmadim ama size yaptirmayin diyemem dedi.Ben de rotavirüsü arkadaşımın uyarısıyla 4 aylıkken son günlerinde yaptırdım hatta geçmiş zamanı demişlerdi. Büyük çocuklara yapılmıyor. Ama meningokok aşıları yapılıyor diye biliyorum. Bilgilendirme çok zayıf devlet hastaneleri genelde söylemiyor. Çok büyük ihmal bu en azından yapılabileceğini söyleseler Meningokoklar da çok önemli hatta rotadan daha ölümcül malesef ama rotadan daha pahalı
Meningokoklar ölumcul olabiliyor ama bazende el ayak ampüte ediliyor… yani cok cok onemli! Allahim herkesi korusun..Ben de rotavirüsü arkadaşımın uyarısıyla 4 aylıkken son günlerinde yaptırdım hatta geçmiş zamanı demişlerdi. Büyük çocuklara yapılmıyor. Ama meningokok aşıları yapılıyor diye biliyorum. Bilgilendirme çok zayıf devlet hastaneleri genelde söylemiyor. Çok büyük ihmal bu en azından yapılabileceğini söyleseler Meningokoklar da çok önemli hatta rotadan daha ölümcül malesef ama rotadan daha pahalı
Bexsero da var 3 doz meningokok 2 hepsi dolara bağlı artıyor . Oğluma yaptıracağım doktoru bexseroyu 3 siz yapalim diğerini tek doz dedi.Özel aşı bunlar. Rota vürüsü ve meningokok aşısı. Bunları çocuğunuzun doktoru söyler ya da tavsiye eder
Evet yaptıracağım onu da, bir sonraki ay inşallah. Kesinlikle öyle. Allahım korusun hepsini.Öfff iki katı olmuş
Meningokok aşısını da yaptıracak mısın? Bence es geçme onu da yaptır. Pahalı ama hasta olacağına giden para olsun
En son 8 aylık olana kadar diyor nette ama doktora da bir sorun yine de.en son kaç yaşında yapılıyor acaba? oğlum ilk dozu 7 aylıkken filan oldu herhalde tam hatırlamıyorum, 3 ay sonra 3 yaşında olacak. bize olmaz herhalde bilemedim