İlköğretim Yorum ve Soruları Oğlum okula gitmeyi ve ders çalışmayı sevmiyor.

nuvanda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
690
0
96
Diğer
beynim durdu artık bu çocukla ne yapcam ben,şöyle anlatayım biroğlum var benim 7 yaşında birinci sınıfa gidiyor 1.sınıf annelerinede yazmıştım birkaç kere başa çıkamıyorum senenin başından beri okulu istemiyor ders yapmayı istemiyor artık anlatmaktan dilimde tüy bitti bazen bağırıyorum çağırıyorum artık sinirlerim çok bozuldu bu gün okula bıraktım öğretmeni ile karşılaştık diğer çocukların defterlerini dosyalarını gösterdi hepsi dolu aferinli yıldızlı felan 10 dakkada yaptılar bu ödevi sizinkine 1saat verdim yinede yapmadı sürekli elinde birşeyler kıpır kıpır yerinde durmuyor dersi dinlemiyorfelan dedi ağlamamak için kendimi zor tutum çok utandım sabah 9 derse giriyo akşam 5 de eve geliyor inanmazsınız 6:30 da derse bir oturuyoruz 9:30 kalkıyoruz yaptığımızda 2 sayfa soru çözme yani okumayı hiiiiç istemiyor ne olur bana bir fikir verin ne yapıyım düzeltmek için çok üzülüyorum böyle gitsin istemiyorum

Benim de 6 yaşında bir oğlum var ve bundan 2 sene önce 4-5 aylığına sahibi pedagog olan bir yere oyun grubuna vermiştim. hemde sizinki gibi hiç laf dinlemediği , yerinde durmadığı, sürekli kıpırdadığı için, 2 ay sonra hem okul sahibi hemde müdürü olan bayanla görüştüğümde bana oğlumda dikkat dağınıklığı olduğunu eğer okul öncesi eğitim almazsa 1 sınıfta ve ilerleyen senelerde çok sorun çıkacağını söyledi. ondan sonra işe girip tam gün anaokuluna yazdırdım, başlarda çok zorlandı ama şimdi allaha şükür iyi.
Kısacası çoğu anne baba bende dahil bu konuda bilinçli olmadığımız için çocuğun kendiliğinden böyle davrandığını, bilerek yaptığını düşünüyor olabiliriz ama ben anlattıklarınız kadarıyla sizin çocuğunuz da da dikkat dağınıklığı olduğunu düşünüyorum.
Bence bir doktora götürürseniz sizi yönlendirir, baştan bir sorun varsa çözülürse ilerki okul hayatında daha başarılı olur diye düşünüyorum

bir sene kreşe gönderdim ordada kuralları çok zor yaptı el yıkama sıraya girme felan sonra bulunduğum yerde bir özel okulun ana sınıfına gönderdim herşeyi baştan aldık sıraya girmek felan toplu verilen komutları almıyor birebir ismiyle söylenince yapıyor dedi o zamn öğretmeni şimdi aynı okuln 1.sınıfına gidior arkadaşlarının çoğunu ana sınıfından tanıyo yabancılık çekmiyo yani bilmiyorum ki ama zaten dedim ya dinlemiyo sınıfın içinde boş boş geziniyo diyor öğretmeni ama teşekkür edrim pedagog iyi fikir gibi geldi ben bir araştırayım çok sağolasın canım

yardım etmek için birbirini ezen sizlere yorumlarınızdan dolayı çook teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.

canım öncelikle kolay gelsin benim kızımda derslerini yapana kadar saatler geçiyor tek farkı okulu çok seviyor ama bu şekilde üzülmekle bir yere varamazsın biraz daha sabır çocuğuna çok yumuşak davran ben oyunlarla yaptırıyorum kardeşi var mesela çıkartma yapacak hadi herkes eller havaya diyorum sonra hep beraber geriye sayıyoruz hatta melodilerle sayıyoruz bazen ben bilerek yanlış yapıyorum hadi kızım ben doğru yapmışmıyım diyorum sonra o yanlışımı buluyor çok eğleniyor dün ödevini yapıyordu kendi kendine yap dedim ama yanında duruyorum her doğru yaptığında aferin kızım süpersin ne kadar güzel yapıyorsun diyerek gaza getirdim sonunda kafadan çözmeye çalıştı inanamıyorum gibi çok büyük tepkiler veriyorum harikasın ben bile bu kadar hızlı yapamam falan diye sonunda bana ne dedi biliyor musun anne senin sayende bir matematik dehası oldum tabi ben koptum:))))bütün dersleri oyun haline getirdik bazen öğretmen oluyorum başkan seçiyorum hızlı okursa bazen çocuk oluyorum dene derim hem sen zevk alırsın hemde o mutlu oluyor naçizane benim çözümlerim bunlar birde bende kpss ye çalışıyorum kendim de derse oturunca hangimiz önce bitirecez diyorum hatta onun kitabını alıp ben okuyorum o da bana dak.a tutup sayıyor:)hayat bilgisinde de ayları günleri biz şimdi hangi gündeyiz bahara kaç gün kalmış tanıdıklarımızın doğum günlerini sayıyoruz hangisi yaz hangisi kış onlara kaç gün kaç ay kalmış onları sayıyoruz işte bazı davranışları bulup doğru ya da yanlış olup olmadığını konuşuyoruz atatürkün çocukluğunu komik ve ilginç yollarla öğreniyoruz türkiyede hangi iller var haritadan bakıyoruz neresi uzak neresi yakın falan yani ben artık ders falan çalışamıyorum tüm zamanımı o aldı beraber göz egzersizleri bile yapıyoruz inan ben kendimi unuttum çok zor bir sene ama yapacak bir şey yok bağırıp kızmak onu dahada uzaklaştırır umutsuzluğa ben asla başaramama sürükler tabi bunları söylemek kolay senin yaşadıkların belki daha zor ama belki işe yarar her çocuk farklıdır daha da zorlarsa üzülme hepimiz geçtik bu yolları başımızda 1 saat oturup ders çalıştıranımız yoktu mutlaka çok zeki bir çocuktur sadece kırılma noktası vardır sabret sadece öpüyorum senide kuzuyuda umarım kısa zamanda sıkıntılarınızı atlatırsınız...

ya canım bende karşılaşıyorum bazen, mesela çocukta zeka olarak hiç bi problem yok, ama işte işte bişey sorunu var diyolar bi çeşit öğrenme bozukluğuymuş ama zekayla alakası yok, bu tip sorunları olabilir çocuğunun bence ilkin bu tip bişey var mı onu araştır, geçenlerde bi arkadaş yazmıştı bu bölüme ama sorunun bilimsel adını hatırlayamadım, diğer arkadaşın dediği gibi hiperaktivite ve dikkat bozukluğu falanda olabilir, aslında bu tip problemleri öğretmenler hemen fark ediyor, keşke öğretmen seni yönlendirseydi, bi de belki öğretmenin yanlış bi tutumu varsa ondan kaynaklanabilir, bazı çocuklar diğerlerine göre daha hassas ve dirençsiz oluyo çünkü duygusal olarak, okul konusunda içine kapanmış olabilir psikolojikman, ya da yoğun bi ödül ceza ve rekabet ortamı varsa, o yüzden de olabilir
nacizhane tavsiyem evde tv açmayın faydası olur diye biliyorum

Son düzenleme:
Yaşadığınız olayı birçok velinin yaşadığını bilin ve çok fazla üzülmeden çözüm yollarına bakın.Öncelikle bir doktora götürüp dikkat eksikliği hiperaktivite gibi problemlerin olup olmadığını öğrenin sorunun kaynağını öğrenirseniz çözüm bulmanız daha kolay olur bence.Bazı çocuklar birebir eğitimle başarıyı yakalayabilir umutsuz olmayın.

aayyy çok sağolun ya teşeekkürler bende sizin gibi oyunla yaptırıyorum ilk başlarda nisbeten işe yarıyordu ama şimdi ne yaparsan yapıyım oyunlar taklalar şakadan bayılmalar kaar etmiyor gaza da gelmiyor zaten ben on ları okuyamam deyip baştan kestirip atıyor oğlum bende senin yaşında okuyamıyodum zaman la okudum çok çalışştım başardım sende başaracaksın diyorum hiç etkilenmiyor sürekli ağlıyor ders yaptıtırırken aslında çok ağlayıp sızlayan bir çocuk değildir inşallah senin dediğin gibi bir ırılma notası vardır bizde onu kısa zamanda kırarıbende öptüm gerçekten çoooook sağolu
kesinlikle tv açmıyorum zaten çok araştırdım çok ümidim kalmadı ama getirecem bir doktora ya öğretmenimi seviyorum diyor ama ismini bile bilmiyor öğretmenin tutumu nasıl çok kestiremiyorum yani çok çok da karışıp oğlumu zıt almasından çekiniyorum evet benim oğlum çok duygusal aşırı derecede etkileniyor bu orlamalardan ama mecburum bir şekilde görev edinmesi lazım bu hafta öğretmeniyle konuşacam sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim:26::26::26:
çok teşekkürler dikkate alıcam

bu arada matematik le ingilizce de gayet iyiyiz bir okuma yazmada işte onuda yapıyor ama yavaş yaptığı için galiba hiç istemiyor

canım mat ve ing de gayet iyiyse bence öğrenmeyle alakalı bi sorunu yoktur uzman değilim ama sanmıyorum yani demekki sadece psikolojik okula gitmek istemeyişi. zaten yazmayı seven bi çocuk ben hiç görmedim bu sistemde, benim oğlum 2 ye gidiyor türkçe ödevlerini görmelisin berbat, kısa ve özensiz cümleler, özet ya da bi soru varsa var yok şeklinde ne olduğu belirsiz cevaplar amacı az yazsın mümkün olduğu kadar kısa olsun. Bence sen yinede çocuklarla çalışan bi psikologa götür, çünkü çocuklar kendilerini bizim gibi net ifade edemiyor halen. mesela saçma bi sebebten ağlıyodur, buna ağlanırmı diye kızarsın halbuki ağlama nedeni bambaşkadır onu söylemez. psikolog onu konuşturup derdini anlayabilir. evet canım çocuklarla öğretmeni hakkında konuşmak çok dikkat gerektiriyo olumsuz bi yönlendirme yapmamak için kelimelere dikkat etmek lazım. öğretmenle nasıl konuşursun hiç bilemiyorum valla, bu konuda tecrubeli değilim, bizim öğretmen herşeyi yanlış anlamaya meyilli olduğu için (sanırım geçmiş kötü veli deneyimleri yüzünden) genelde konuşmuyorum artık pek, sadece onun söylediklerine tamam evet tamam deyip geçiyorum

matematik ve ing öğretmenleri farklı ama nedense bende çok çok öğretmenle alakalı bir durum gibi düşünmüyorum tabi ufak tefek etkileride yok değil çocuğuma öğretmeni hakkında olumsuz hiç hiçbirşey yansıtmıyorum söylemiyorum sürekli öğretmeninin sözünü dinle o ne derse o nu yap gibi sözler söylüyorum ama dedim ya ne okulu ne öğretmenini nede okulda ki arkadaşlarını çok sevmiyor bir iki çocuk var onları seviyor ama galiba onlar benimkini istemiyor:26:ya bir görseniz birinci sınıf çocuğu değil sanki bunlar hepsi kurtlar vadisinden çıkmış gibi onlarla oynayabilmen için güzel tekme atman hızlı koşman vs.gibi şeyler gerkiyormuş benimkide allah versin hımbıın tekiistiyor yapmak ama olmuyor bakalım bu hafta ya sıkı başladık inşallah böyle devam eder

doğru söylüyosun canım, arkadaş konusuda diğer konular kadar önemli aklıma gelmemişti sen söyleyene kadar, mesela birinci dönem bi çocukla oturuyodu benimki, okuldan soğumuştu resmen, her gün bi kavga, her gün işte bana şunu yaptı bunu dedi, allahtan ikinci dönem değişti sıra arkadaşıda rahat ettik, şimdiki arkadaşını sevdiğinden hiç şikayet etmiyo artık okuldan, umarım daha iyi olur artık oğlunun durumu

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim aslında herşeyi onlar için yapıyoruz onlar için uğraşıyoruz ama bazen yetmiyor işte inşalllah hepsinin kaderleri ömürleri güzel olur başarıdan başarıya koşsunlarrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…