aayyy çok sağolun ya teşeekkürler bende sizin gibi oyunla yaptırıyorum ilk başlarda nisbeten işe yarıyordu ama şimdi ne yaparsan yapıyım oyunlar taklalar şakadan bayılmalarcanım öncelikle kolay gelsin benim kızımda derslerini yapana kadar saatler geçiyor tek farkı okulu çok seviyor ama bu şekilde üzülmekle bir yere varamazsın biraz daha sabır çocuğuna çok yumuşak davran ben oyunlarla yaptırıyorum kardeşi var mesela çıkartma yapacak hadi herkes eller havaya diyorum sonra hep beraber geriye sayıyoruz hatta melodilerle sayıyoruz bazen ben bilerek yanlış yapıyorum hadi kızım ben doğru yapmışmıyım diyorum sonra o yanlışımı buluyor çok eğleniyor dün ödevini yapıyordu kendi kendine yap dedim ama yanında duruyorum her doğru yaptığında aferin kızım süpersin ne kadar güzel yapıyorsun diyerek gaza getirdim sonunda kafadan çözmeye çalıştı inanamıyorum gibi çok büyük tepkiler veriyorum harikasın ben bile bu kadar hızlı yapamam falan diye sonunda bana ne dedi biliyor musun anne senin sayende bir matematik dehası oldum tabi ben koptum:))))bütün dersleri oyun haline getirdik bazen öğretmen oluyorum başkan seçiyorum hızlı okursa bazen çocuk oluyorum dene derim hem sen zevk alırsın hemde o mutlu oluyor naçizane benim çözümlerim bunlar birde bende kpss ye çalışıyorum kendim de derse oturunca hangimiz önce bitirecez diyorum hatta onun kitabını alıp ben okuyorum o da bana dak.a tutup sayıyor:)hayat bilgisinde de ayları günleri biz şimdi hangi gündeyiz bahara kaç gün kalmış tanıdıklarımızın doğum günlerini sayıyoruz hangisi yaz hangisi kış onlara kaç gün kaç ay kalmış onları sayıyoruz işte bazı davranışları bulup doğru ya da yanlış olup olmadığını konuşuyoruz atatürkün çocukluğunu komik ve ilginç yollarla öğreniyoruz türkiyede hangi iller var haritadan bakıyoruz neresi uzak neresi yakın falan yani ben artık ders falan çalışamıyorum tüm zamanımı o aldı beraber göz egzersizleri bile yapıyoruz inan ben kendimi unuttum çok zor bir sene ama yapacak bir şey yok bağırıp kızmak onu dahada uzaklaştırır umutsuzluğa ben asla başaramama sürükler tabi bunları söylemek kolay senin yaşadıkların belki daha zor ama belki işe yarar her çocuk farklıdır daha da zorlarsa üzülme hepimiz geçtik bu yolları başımızda 1 saat oturup ders çalıştıranımız yoktu mutlaka çok zeki bir çocuktur sadece kırılma noktası vardır sabret sadece öpüyorum senide kuzuyuda umarım kısa zamanda sıkıntılarınızı atlatırsınız...
kesinlikle tv açmıyorum zaten çok araştırdım çok ümidim kalmadı ama getirecem bir doktora ya öğretmenimi seviyorum diyor ama ismini bile bilmiyor öğretmenin tutumu nasıl çok kestiremiyorum yani çok çok da karışıp oğlumu zıt almasından çekiniyorum evet benim oğlum çok duygusal aşırı derecede etkileniyor bu orlamalardan ama mecburum bir şekilde görev edinmesi lazım bu hafta öğretmeniyle konuşacam sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim:26::26::26:ya canım bende karşılaşıyorum bazen, mesela çocukta zeka olarak hiç bi problem yok, ama işte işte bişey sorun var diyolar bi çeşit öğrenme bozukluğuymuş ama zekayla alakası yok, bu tip sorunları olabilir çocuğunun bence ilkin bu tip bişey var mı onu araştır, geçenlerde bi arkadaş yazmıştı bu bölüme ama sorunun bilimsel adını hatırlayamadım, diğer arkadaşın dediği gibi hiperaktivite ve dikkat bozukluğu falanda olabilir, aslında bu tip problemleri öğretmenler hemen fark ediyor, keşke öğretmen seni yönlendirseydi, bi de belki öğretmenin yanlış bi tutumu varsa ondan kaynaklanabilir, bazı çocuklar diğerlerine göre daha hassas ve dirençsiz oluyo çünkü duygusal olarak, okul konusunda içine kapanmış olabilir psikolojikman, ya da yoğun bi ödül ceza ve rekabet ortamı varsa, o yüzden de olabilir
nacizhane tavsiyem evde tv açmayın faydası olur diye biliyorum
çok teşekkürler dikkate alıcamYaşadığınız olayı birçok velinin yaşadığını bilin ve çok fazla üzülmeden çözüm yollarına bakın.Öncelikle bir doktora götürüp dikkat eksikliği hiperaktivite gibi problemlerin olup olmadığını öğrenin sorunun kaynağını öğrenirseniz çözüm bulmanız daha kolay olur bence.Bazı çocuklar birebir eğitimle başarıyı yakalayabilir umutsuz olmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?