öncelikle bebeğiniz hayırlı evlat olsun inş. gözünüz aydın..
ben de 2 bebek büyütmüş biri olarak bir kaç tavsiyede bulunacağım size.
benim ilk kızım çok iştahlı bir bebekti tabi ben bunu ilk ay anlayamadım ağlamasının nedeni doymamasıymış halbuki kilo alımı da normaldi..ben her emzirmeden sonra yanıma 1 ölçek mama hazırlayıp koydum emzirme işimiz bitince mamayı verdim kızım bu bir ölçek bitmesine rağmen ağlamayı kesmiyor sinirleniyor daha çok istiyordu:)ogünkü iştah durumuna göre takviyesini yaptım..şuan kızım 5 yaşında boyu-kilosu 8 yaşında gösteriyor:)ben ve eşim de iri yapılıyız..bebekken de kiloluydu hala iştahlı bir çocuk ..aşırı kilolu değil ama iyi yani:)
ben mama alan bebek yada biberon alan bebek anne memesini almaz diyenlere hiç katılmıyorum.2. bebeğim de 1 aya yakın yoğun bakımda kaldı doğar doğmaz:
bu süre zarfında annesütünü sağdık ve biberonla beslendi ama memeyi görünce yapıştı bebek:)
bebeğim hastaneden eve gelince ben bu sefer derin dondurucumda bebeğim hastanedeyken sağıp dondurduğum sütlerimden vermeye başladım her emzirmeden sonra..hep emzirdim hem takviye yaptım biberonla..bu çok iştahlı değil normal bir bebek ama çok güzel toparlandı ,ortalama aylık 1-1,5 kilo aldı .uykuları hep iyi oldu..uyku düzeni iyi olunca çabuk büyüyor bebekler..
benden sana tavsiye mama çok kötü bir şey değil unutma senin de bebeğinin de uykuya ihtiyacı var..o doyarsa sen de dinlenirsin dinlenince sütün birikir ve anne sütü de otomatik olarak artar. bebek sürekli memede olunca memede süt birikmez damla damla bebeğin ağzına girer ama doyurucu olmaz...
mama olarak SMA yı öneririm ben..korkma besle bebeğin çabuk sağlıklı büyür annesi