• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum Metin ve Ben..

mucizemucize

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
3
1
36
Van
Merhaba arkadaşlar
20 gün önce oğlum Metin'e kavuştuk..
Bu benim ilk çocuğum, normal doğum yapacaktım fakat doğuma 10 gün kala sıkıntım olunca sezaryenle gerçekleşti doğum..
Hastanede 1 gün kaldık..
Oğlum 3550 gram geldi dünyaya..
Şişliği geçince 3150 grama düştü..
Bebeğim doğdu doğalı sürekli emmek istiyor, resmen göğsümü emzik olarak kullanıyor..
Sütümü arttırmak için her türlü çayı ve üzüm pekmezini vs tükettim
Dr 2 saatte bir emzir demişti ama bebeğim sürekli ağlıyor (gazını çıkarmasına ve altını kontrol etmeme rağmen)
İlk gece hastanede Aptamil mama verilmişti..
10. günden sonra günde 1 defa 60 cc mama takviyesi yapmaya başladım
Kilosu 15. günde 3750 gramdı
Her gün huyu değişiyor bebeğimin..
Son bir kaç gündür iyice doymamaya başladı
Günde 2-3 kez mama vermeye başladım, kalan zamanlarda da sürekli emiyor
Arada, gece dahil maksimum 40 dklık uyuklamalar yapıyor (gündüzleri bu kadar bile değil)
Çok yoruldum
Günlerdir uykusuzum
Forumu az kurcaladım gece çayından bahsediyor bir çok arkadaş ama bir o kadarı da faydası olmadığından bahsetmiş
Bebeğimin gazı olmadığından eminim
Kontrolümüzde hamdolsun Dr'umuz da her şeyin normal olduğunu söyledi
Sanırım bir doymama sorunuyla karşı karşıyayız
Bebeğim emziğe de alışamadı, yerine göğsümü tercih ediyor :)
Acaba mamayı mı arttırayım ?
Yada yeterli mi ?
Kimileri ağlamasına dayanın yazmış ama nerdeyse patlayacak bebeğim :(
Göğsüme alınca hemen susuyor ama
Eşim geçen gün wee baby yarı otomatik pompa almış
Gerçi emzirdikten sonra denedim 10 cc kadar süt ancak geldi
Kimisi de bu pompalar çok etkili değil diyor
Ve yine merak ettiğim bir soru da mama veriyorsanız günde 1 çay kaşığı kadar su verin bebeğinize diyorlar, doğru mudur ?
Yanlış bir şey yazdıysam kusura bakmayın
Çok uykusuz ve yorgunum :(
Rabbim olmayanlara da nasip etsin
Tüm uykusuz gecelere rağmen anne olmak harika bir duygu..

öncelikle hayırlı olsun hem bebeğiniz hem de anneliğiniz.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş.yazdıklarınızı okuyunca seneler önce yaşadığım şeyleri başka biri benim yerime anlatıyor zannettim :) beim oğlum beni yalancı meme yerine kullanırdı.hep göğsüm ağzındayken uyurdu.asla yalancı meme kabul ettiremedim.dahası dışarı çıkmaya korkardım.çünkü uykudan uyandığı zaman onu tek susturabilen şey yine anne sütü olurdu :) sizin konunuza gelince; benim tecrübelerim doğrultusunda yazıyorum,asla mama vermeyin.sizi çok iyi anlıyorum yorgunluk ve 5 dk bile olsa kendinize zaman ayıramamak insanı yıpratır hatta bitirir.ama mama vermeye başladığınızda bebeğiniz yavaş yavaş mamaya alışmaya ve sizi daha az emmeye başlıcak.bu da sütünüzün azalmasına neden olur.evet sizi rahatlatır ama en sağlıklı olan anne sütünü ve aranızdaki en güzel geçirdiğiniz bağı mamayla değişmeyin derim.ki ben oğlumu yaklaşık 2 sene emzirmiş bir anneyim ve asla mama vermedim.süt pompaları eletrikli pompa değilse zaten pek işe yaramıyor. oyüzden bende acaba süt yok mu diye hiç endişeye kapılmayın.bebeğiniz her ay anne sütü içerek en az 500 gr alıyorsa zaten doyuyordur.eğer alamıyorsa zaten dr'da mama takviye veriyor.biliyorum bunlar zor günler ama inanın hepsi geçiyor :)

öncelikle hayırlı olsun hem bebeğiniz hem de anneliğiniz.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş.yazdıklarınızı okuyunca seneler önce yaşadığım şeyleri başka biri benim yerime anlatıyor zannettim :) beim oğlum beni yalancı meme yerine kullanırdı.hep göğsüm ağzındayken uyurdu.asla yalancı meme kabul ettiremedim.dahası dışarı çıkmaya korkardım.çünkü uykudan uyandığı zaman onu tek susturabilen şey yine anne sütü olurdu :) sizin konunuza gelince; benim tecrübelerim doğrultusunda yazıyorum,asla mama vermeyin.sizi çok iyi anlıyorum yorgunluk ve 5 dk bile olsa kendinize zaman ayıramamak insanı yıpratır hatta bitirir.ama mama vermeye başladığınızda bebeğiniz yavaş yavaş mamaya alışmaya ve sizi daha az emmeye başlıcak.bu da sütünüzün azalmasına neden olur.evet sizi rahatlatır ama en sağlıklı olan anne sütünü ve aranızdaki en güzel geçirdiğiniz bağı mamayla değişmeyin derim.ki ben oğlumu yaklaşık 2 sene emzirmiş bir anneyim ve asla mama vermedim.süt pompaları eletrikli pompa değilse zaten pek işe yaramıyor. oyüzden bende acaba süt yok mu diye hiç endişeye kapılmayın.bebeğiniz her ay anne sütü içerek en az 500 gr alıyorsa zaten doyuyordur.eğer alamıyorsa zaten dr'da mama takviye veriyor.biliyorum bunlar zor günler ama inanın hepsi geçiyor :)

Teşekkür ederim cevabınız için
Fakat öyle ağlıyor ki dayanamıyorum, kıyamıyorum
Kaynanam ilk gece hastanede mama verdikleri için onu arıyor diyor, bilemedim doğrusu..

öncelikle bebeğiniz hayırlı evlat olsun inş. gözünüz aydın..
ben de 2 bebek büyütmüş biri olarak bir kaç tavsiyede bulunacağım size.
benim ilk kızım çok iştahlı bir bebekti tabi ben bunu ilk ay anlayamadım ağlamasının nedeni doymamasıymış halbuki kilo alımı da normaldi..ben her emzirmeden sonra yanıma 1 ölçek mama hazırlayıp koydum emzirme işimiz bitince mamayı verdim kızım bu bir ölçek bitmesine rağmen ağlamayı kesmiyor sinirleniyor daha çok istiyordu:)ogünkü iştah durumuna göre takviyesini yaptım..şuan kızım 5 yaşında boyu-kilosu 8 yaşında gösteriyor:)ben ve eşim de iri yapılıyız..bebekken de kiloluydu hala iştahlı bir çocuk ..aşırı kilolu değil ama iyi yani:)
ben mama alan bebek yada biberon alan bebek anne memesini almaz diyenlere hiç katılmıyorum.2. bebeğim de 1 aya yakın yoğun bakımda kaldı doğar doğmaz::(bu süre zarfında annesütünü sağdık ve biberonla beslendi ama memeyi görünce yapıştı bebek:)
bebeğim hastaneden eve gelince ben bu sefer derin dondurucumda bebeğim hastanedeyken sağıp dondurduğum sütlerimden vermeye başladım her emzirmeden sonra..hep emzirdim hem takviye yaptım biberonla..bu çok iştahlı değil normal bir bebek ama çok güzel toparlandı ,ortalama aylık 1-1,5 kilo aldı .uykuları hep iyi oldu..uyku düzeni iyi olunca çabuk büyüyor bebekler..

benden sana tavsiye mama çok kötü bir şey değil unutma senin de bebeğinin de uykuya ihtiyacı var..o doyarsa sen de dinlenirsin dinlenince sütün birikir ve anne sütü de otomatik olarak artar. bebek sürekli memede olunca memede süt birikmez damla damla bebeğin ağzına girer ama doyurucu olmaz...
mama olarak SMA yı öneririm ben..korkma besle bebeğin çabuk sağlıklı büyür annesi

bende 4 ay once anne oldum.. sutum ne yaptıysam artmadı.. Benim oglan da kendini yırttı emmedi... 3 ay boyunca 2 saatte bir sagdim sagdigim halde bile 60 cc anca cikti... 60 cc ile bebek doyar mi? bende dr tavsiyesiyle aptamil vermeye basladim dogdu dogali... hem anne sutu alip hemde 60 cc içtigini bilirim 20-25 gunlukken... gunduz ne kadar beslersen bebek de gece o kadar iyi uyur sende dinlenirsin.. bebegini gece uykusuna yatirdiginda en gec saat 23.00 de ruya ogunu ver ister sagdigin sutu ver ister mama.. bi kac gun sonra gece 2,5 gibi uyanacak sonra gene beslenip 5,5 gibi uyanacak... gunduz guzel beslersen gece surekli uyanmaz sende rahat eddersin o da raahat eder cnm. Allah saglik versin ikinize de ...

bebeğin hayırlı olsun güle güle sağlıcakla büyüt inşallah. ben bebeğimi 2,5 aydan fazla emdiremedim maalesef.bu yüzden hep imrenmişimdir emdiren annelere. sütün olduğu müddetçe emdirmeyi bırakma ama yetmiyorsa açta bırakma tabiki, takviyesini yap. ve sakın sütüm az ya da yetmiyor diye düşünme, piskolojik olarak etkileniyoruz elimizde olmadan.
mama kullanımında bebeğini iyi gözlemle, kimi mamalar bebeğe yaramıyor yani bağırsaklarına yaramıyor, çok kabıızlık çekebiliyorlar. mamanın bebeğine iyi gelip gelmediğini anlaman için 1 hafta 10 gün kullanman gerekir. bize dr. aptamil önermişti ama iyi gelmedi. bebelactan memnun kaldık. her çocuğun yapısı farklıdır. su konusuna gelince evet mama veriyorsan su da vermelisin. anne sütü veriyorsan suya gerek yok, süt kendi içinde barındırıyor çünkü ;)

Back