Bebek Beslenmesi oğlum küvezde,bense makineyle süt sağmaya çalışıyorum ama sütüm az..ne yapmalıyım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
boza,beyaz üzüm,bol su,komposto,kuru meyve,koyu ayran,süt arttırıcı çaylar ver eczanelerde acaip arttırıyor,pekmez,kısacası bol sıvı alın,soğan,bulgur bunları tüketin bol bol sütünüz olsun inşallah..

merhaba,
öncelikle Allah analı-babalı büyümesini nasip etsin.dilerim en kısa zamanda toparlanır evinize gelir kuzun.
benim kızlarımda 22 gün küvezde kaldı.makine ile sağdım.başlarda sütüm boldu.sonra azaldı.ben makine ile sağma ve psikolojime bağladım bu durumu.
süt arttırıcı olarak herkes birşeyler önerir.benim yiyip içmediğim birşey kalmadı.
faydasını gördüğüm şeyler
*alkolsüz bira -günde 2-3 tane içiyordum.
*rezene ve papatya çayları
*bulgur pilavı+yeşil soğan
*dereotu
*su
bira dışında diğerlerine devam ediyorum.sütüm baştaki gibi bol olmasa da geldi.iki bebeğe yetmiyor malum.mama ile takviye yapıyorum.
bu arada makina ile 2 saatte bir sağmalısın.en çok gece sağmak arttırıyor.bebeğin eve geldiğinde seni emmeye başladığında sütün de artacaktır.moralini yüksek tut canım

allah yardımcınız olsun çok zor bende yaşadım tam 10gün öldüm öldüm dirildim... erken doğum ve sezeryandı benmkide ilk 3 gün sütüm olmadı ama sonraları yetti çok şükür denemediğim şey kalmadı hatta tüm gebeliğimde 10 kilo aldım süt arttırmaya çalışırken 6 kilo:17:

önerebiliceğim bende işe yarayanlar: hümana çay
salatalık (bende çok işe yaradı)
kavun (buda süper süt yaptı şimdi bulmak oldukça zor ama imkanınız varsa diye yazdım)
hoşaf
su
geçmiş olsun...

aynen bende bol sıvı alıyorum ekmeği az yemeğe bol salata yemeye çalışıyorum..bitki çayı içiyorum sürekli ama sanırım makineyle sağmak moralimi bozmuş olabilir..yarın ilkkez emzirmeye çağırdılar inş..emerse kısa sürede çıkaracaklarmış inş :))

Merhabalar, ilk cocuğunda sutu ytemeyen bir anne olarak şimdiki hamileliğimde düşüncelerine ve tavsiyelerine cok güvendiğim bir arkadasımdan gelen mesajı aynen sana kopyalıyorum
Bn aynen uygulayacağım
Bol Sutlu günler...

canim en etkili sut arttirici cemen tohumu benim arastirmalarima gore ardindan bira mayasi devedikeni ve rezene
bira mayasi internetten siparis edebilirsin ama su anda linkini bulamiyorum sen bir arastir
cemen tohumu ve devedikeni tabletlerini eczadukkani diye bir siteden siparis edebilirsin devedikeni almadim ben ama cemen tohumunu ordan aldim linki
http://www.eczadukkani.com/standart-...el-kapsul.html

onun disinda cemen tohumu devedikeni ve rezeneyi de aktardan aldim ve sabah kalkinca birbucuk litreye yakin kaynar suda hepsinden birer tatli kasigini demlendirdim kaynatmayacaksin demlendireceksin-15 dk kadar/ sonra bunu suzup ayri bir surahiye alacaksin ve aklina geldikce gun icinde iceceksin tohumlari suda cok bekletme cunku cok aci oluyor

ayni gun icinde hem tablet hem de cay seklinde alma\ ya birini ya oburunu tuket
tablet olarak alirsan da her gun birer adet cemen tohumu ve devedikeni ve 2=3 adet de bira mayasi alacaksin
kesinlikle faydasi var cok sukur ben su anda sadece emzirerek besliyorum Inciyi
bol sutlu gunler canim

bende araştırdım...

Az sütü gelen annelere nasıl beslenmesini tavsiye ediyorsunuz?
Bu dönemde anne sütünü artıran yiyeceklere ağırlık vermeli. Bunlar kısaca şöyle özetleyebiliriz: Bolca rezene ve ısırgan çayı tüketilebilir . Şişmanlatmayan demir kaynakları olarak yeşil mercimek, brokoli, roka, ıspanak, pazı, dereotu, çekirdekleri ile birlikte yenen siyah üzüm, dut pestili, yumurta ve yağsız kırmızı et tercih edilebilir. Hamilelikle bu demir kaynakları alırken, 20 dakika öncesi veya sonrasında, süt ürünleri ve koyu çay tüketilmemeli. Aksine yenilen yemeklere limon sıkılırsa daha faydalı olur. Susam yağı ile memelere dıştan dairesel şekilde hareketlerle masaj yapılması da katkı sağlar. Ayrıca günde 3 litre su içilmelidir. anne sütünü en çok artıran ise alkolsüz biradır (malt özü), Sabah, öğle ve akşam sadece bir kahve fincanı içilecek alkolsüz bira, anne sütünü artırıp, içeriğindeki B vitamini sayesinde de annenin bağışıklık sistemini korur.
1. saraçoğlu süt kürü
Tek bir kür yok : Bu konuda önerdiğim tek bir kür yoktur. Çünkü, emziren bir annenin sütünün erken azalmasının birçok nedeni olabilir. Bu durumu mutlaka öncelikle hekimleriyle görüşmelerini öneririm.

Hamilelerin, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin dışında yetişen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca mevsiminde olsun veya olmasın ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleri ile oynanmış) tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu ürünleri, örneğin mısır, hamilelerin ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir.

Önermiş olduğum kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogogue (anne sütünü artırıcı) dır. Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.
Taze beyaz üzüm
Dereotu
İncir (taze veya kurutulmuş)
İncir-havuç
Taze beyaz dut
Haşlanmış taze beyaz dut kurusu kürleridir.

Yukarıda isimlerini yazmış olduğum kürlerin hazırlanma ve kullanma şekillerini vermiş bulunuyorum. Aynı anda yukarıda belirtmiş olduğum kürleri birden fazla kürün uygulanmaması gerektiğini özellikle belirtmek isterim.

Bunların dışında diğer yardımcı kürler ise,
Anason
Kereviz
Taze kereviz yaprakları
Bal kabağı
Çilek
Kıvırcık salata
Sumak
Rezene çayı
Tere
GÜNÜN KÜRÜ

Kür 1 : Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcı etki yapar.
Kür 2 : Sabah akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.
Kür 3: anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre suda haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde iki kere tüketiniz.

Not: Bu kürler aynı anda uygulanmaz. Uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır. Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

1. 1-Çaylar

◦Rezene
◦Anason
◦Ihlamur
◦Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/...yazidizi1.html

2- Yiyecekler

◦Haşlanmış mısır
◦Borulce
◦Soğan

◦Bulgur
◦Pişmaniye
◦Tahin helvası
◦Taze Bezelye
◦Çekirdek
◦Taze Fasulye
◦Tel Kadayıf
◦Sütlü Tatlı
◦Nar

◦Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)
◦Çemen&çemen otu&çemen otu hapı
◦Pişmaniye

3-İçecekler

◦Vitamalt
◦Kefir
◦Meyva Suları
◦Dut Pekmezi
◦Vişne kompostosu
◦Kayısı Hoşafı
◦Kuru maya (sulandırılıp içilecek)
◦Dolmalık fıstık (8-10 tane ılık şekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)
◦Humana still
4- Baharatlar

◦Kimyon
◦Çörekotu

NOT: Altı çizili olanlar tarafımdan denenmiş onaylanmıştır.İtalik yazılanlar aynı zamanda gaz probleminede iyi gelir.

5-Düzenli yemek, uyku ve huzur

Bütün bu gıdaların yanında en önemlisi düzenli yemek, uyku ve huzur, mutluluk :) bide sütüm azmı çokmu,gittimi geldimi diye çok fazla uğraşmamak .(zaten sütün olmaması çok nadir görülen bir durumdur ancak meme dokusunun zedelenmesi veya yokluğu durumunda söz konusudur. Her kadının bebeğine 6 ay yetecek süt üretimi olur, kendisi kurcalayıp düşürmezse) Şu konuyuda eklemek isterim bebek evlatlık edinip emziren anneler var.Düşünün doğum yapmadan sadece severek hormonlarını uyarıyor ve bebeğini emziriyor doğum yapmış onu karnında taşımış bir annenin sütü illaki olacaktır.

Tüm bu yiyecekler anne sütünü belki psikolojik belki bi şekilde arttırıyor ama eğer bu artan sütünüzü bebeğiniz iyice tüketemez memede kalırsa,memede süt bitmediği için yeni süt yapımı için yeterli horman beyne ulaşmayacağından sütünüz artmayabilir, hatta azalabilir.(benim öyle olmuştu) Bunun için bebek emdikten sonra memeyi iyice sağın hiç süt kalmayacak şekilde.Bu sağdığınız sütleri derin dondurucuda bekletin bebek ek gıdaya geçince kahvaltılarına katarsınız.Hemde sağdıkça sütünüzde bariz artar.Ne kadar süt talebi o kadar süt arzı. Benim gördüğüm sağmak tüm bu yiyeceklerden daha fazla anne sütünü artırıyor. Bence düzenli bitki çayı(yukarıdakilerden) baharat ile destekleyip bolbol sağarsanız sütünüz artar azalmaz.

Birde Bebeğinize sevgiyle bakmak,onu okşamak, öpmek, koklamak sonra emzirmek boş memeyi bile dolduruyor. Onun rızkı zaten belli siz ne yeseniz içsenizde Onun için tesbit edilmiş süt mutlaka gelecek.Zaten süt olayı beyindek bi hormandan kaynaklanıyor bunun içinde hormanları en iyi moral,neşe,dinlenme,uyku,ılık duş harekete geçirir.

Sonuç olarak bir anne olarak nacizane tavsiyem; bitki çaylarınızı için, iyi dinlenin,sütünüzü sağın, neşeli olun, bebeğinizi bol bol sevin, sütüm yeterli diye düşünün sütünüz bol,tosununuz hayırlı olsun :)
Yeni doğum yapan veya doğum yapıpta sütü az olan anneler sütünüzün artması için bil hassa denenmiş bitkileri sizlerle paylaşmak istedim.Gerçekten işe yarıyor herkese tavsiye edebilirim.

Isırgan otu: Yarım Tatlı kaşığı yaprak 1 su bardağı suda haşlanıp biraz demlenir ve günde 2-4 bardak içilir.
Funda Yaprağı: 1 lt suya 1 çay bardağı konup 10 dk kaynatılır.
Isırgan funda yaprağı ve kekik ile karıştırılarak içilebilir.
Rezene: İstediğiniz kadar içilir.
Çörekotu yağı: Günde 3 defa 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilir.
Dereotu: Tohumu ezilerek toz haline getirilir 1-2 tatlı kaşığı 1 bardak kaynar suya atılıp 15 dakika demlenir.
Hodon (Hıyarotu, Sığır Dili): 1 bardak suya 2 tatlı kaşığı atılıp 15 dk demlenir ve günde 3 bardak içi

Benimde ilk günler sütüm hic yoktu, herseyi deniyordum teker teker, en cok karisik meyve suyu süt yapiyordu..
Ayrica sütüm yok deme, negatif cümleler kurma kendi piskolojini daha fazla bozarsin canim..

çok teşekkür ederim cevaplar için...bolca sıvı almalı diyorsunuz yani ortak olarak...inş bebeğim eve bi gelsin bence o daha da arttıracak diye umuyorum inşallah :)

bebeğim küvezde yatarken doktorum en az 5 litre demişti benimki bugun itibariyle 5 aydan gün alıyor ve hala emziriyorum çok şükür. demet demet maydonoz dere otu ye. en az 1 tane tüm marul ye canım. sütünü aventle sağ çok faydasını göreceksin. iki marka daha denedim en iyi bu marka çekiyor. ben paraya kıyıp elektirikli almıştım küvezdeyken ve sütümü sağıp sürekli götürüyordum. mamayla beslenmesine izin vermedim. çabucak toparladı. 5 hafta eksik doğmuştu kızım. bide biberon tavsiyem olacak nacizane chico nun step 1 diye bi biberonu var anne göğsüne benziyor. süt dolu dolu akmıyor. bu biberonla besledim ve göğsümü aldı daha sonra. kolay gelsin çok çok sütün olsun inşallah

bende önceki oğlumda 350 tlye medela diye bi makine aldım..işim bitince bi tanıdığıma vermiştim..tekrar lazım olunca istedim o da bulamadı bana lansinohu aldı..benim ona veriğimden farksız pek verim alamadım..keşke önceden bilseydim markayı..

Back