Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Oğlum kreşe başlıyor kafam karışık

sekercik

oğlumun kardeşi gel gel:)
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
6.140
28
158
46
Balıkesir
Selam kızlar
oğlum 2009 kasım doğumlu
bu yaşa kadar annem baktı sağolsun ama artık arkadaş edinme yaşı geldi
bugün 3 kreş gezdik kafam karıştı.
size danışmak istiyorum...
1- ilk gittiğimiz kreşin binası çok kötüydü bir apartmanın giriş dairesiydi,fakat öğretmen, bu ay sonu bizim eve çok yakın ve geniş bir binaya taşınacaklarını söyledi, çok sıcakkanlı ve canayakın bir öğretmen vardı uyguladıkları eğitim modeli montessoiri ağırlıklı olarak diğer eğitim programlarından da esinlendiklerini ifade etti, haftada belli saatlerle ing, orf, müzik, drama dersleri varmış satranç da olabilirmiş ilgiye bağlı olarak. geziler düzenliyorlarmış etkinlikleri filan var bir öğrt var, sınıflar yaklaşık 15 kişilik; yanlarında kız meslek mezunları varmış. saat benim iş saatime uyacak servis yok, fakaaaat kadın hamile, doğumuna da çok az kalmış doğumdan 20 gün sonra işe geleceğini söyledi fakat ben tereddütteyim çünkü kendi çocuğunun bakıma ihtiyacı çok. bizimkiyle ne kadar ilgilenebilir. onun dışında ben kadından elektirik aldım.
fiyat da çok uygundu.

2- ikinci gittiğimiz kreş 2 katlı bir binaya kurulmuştu ve bahçesi genişti, etkinlik alanı vardı parkı güzeldi benim oğlumu 4 yaş grubuna alacaklar fakat yine meslek lisesi mezunları var, ing drama müzik beden eğitimleri var, güler yüzlüydüler oğlumla konuşurken çömelip göz hizasına inerek konuşmaları benim için artıydı. servis yok fakat sahibi, ben alabilirim servis kullanmıyorum gerekirse ben arabamla alıyorum dedi, burda 12 yıldır hizmet veriyorlarmış. fiyat bir öncekine yakın.

3- aklımda kalan son kreş... özel bir kolejin anaokulu aslında. bir villaya kurulmuş, benim eve uzak fakat servis var, şimdi erken çocukluk dönemi olduğu için haftada 6 saat ing, diğer dersler beden müzik drama vs. var. oğlum öğretmeniyle tanıştı ve hemen kaynaştı oturdu onunla oynadı sohbet etti, bir şey daha dikkatimi çekti her şey ahşap. dolaplar masalar sandalyeler duvarlar... diğer kreşlerde hepsi plastikti, masa sandalye vs. beslenme konusunda da uzmanları istanbuldaki merkezden çocukların alacağı günlük kalori miktarını hesaplayıp özel bir mönü hazırlıyormuş , servis hariç bir ücret söylediler ama ücret çok tuzluydu. fakat bir kreşten daha çok okuldu, kafam karıştı işte. eksi yönü saati, meb e bağlı olduğu için 8.30-16.30 çalışıyorlar ve tam okullarla birlikte açılıyorlar bu da beni sıkıntıya sokar çünkü ben öğretmenim okullar açılmadan önce de kurul toplantımız var, sınavlar dönemi var bu yılki ders programım ne olacak o var...

başka kreş bakmadık diğerlerine gitmeyi gereksiz bulduk.

kızlar bir yerde bence iyi bir eğitim veren bir kurum var köklü bir kurum üstelik, fiyatı pahalı ama dişimizi sıkıp ödeyebiliriz sanıyorum bir yerde eğitim yönünden kafamda soru işaretleri olabilecek bir kurum var oğlum için çok önemli ilk adımı atıyor eğitim kurumlarına. ne yapacağımı bilmiyorum?
 


sürekli mış mış diye beklenti içine girmektense bence oturmuş bir düzeni olan yer tercih edin.
çok abartı paralar ödemeye gerek yok.
ayrıca özellerde adı duyulmuş okullar -haricinde meslek lisesi mezunu öğretmenler olur.(içlerinde çok başarılı olanlar da var) sadece buna takılmayın derim.çocuğunuzun gelişimini ne kadar desteklediğine önem verin.
montessori artık zamanın reklam malzemesi zaten emir gibi onu da araya sıkıştırıyorlar.
montessori eğitim ciddidir sertifika ile yapılır.yani söylenen reklama kanıp para dökmeyin.
 

sağol canm ben de kararımı verdim 12 yıldır var olan kuruma vereceğim.
 
sağol canm ben de kararımı verdim 12 yıldır var olan kuruma vereceğim.

Aynı kafa karışıklığını yaşamışız arkadaşım .

Benim oğlum da , biliyorsun 2009 ekim doğumlu . 4 kreş ile görüştüm , sonra baktım ki ne kadar çok yer ile görüşürsem o kadar kafam karışacak.

Gördüğüm anda bana da oğlumu da en sıcak gelen yeri tercih ettik . Hemen hemen hepsinin günlük etkinlik listesi aynı oluyor zaten .
Drama , yabancı dil , spor vs...

Yemek konusunda hassalıkları artı oldu benim için . Yoğurt mayalanması , sebzelerinin bahçeden toplanması gibi .

Bakalım nasıl maceralarımız olacak.
 

evet cnm benim oğlum da kasım 2009 doğumlu. ne kadar kreş gezersek kafamız o kadar karışıyor. hepsinin listeleri aynı ben artık yemek konusunda soruşturmadım yarın öğlen gibi yazdırmaya gidicez kreşe. bir de eve bıraksınlar istiyorum öğretmenleri kendi arabasıyla bırakıyormuş eve. belki her gün gidip alamam diyorum en iyisi baştan konuşmak.
ben açıkçası çok endişeliyim çünkü yaz tatilinde bana çok bağlandı yapışık ikiz gibi geziyoruz oğlumla. dün arabanın ön koltuğuna oturdum ağladı, geçen gün eşim ben oğlum geziyorduk tuvalete kadar gittim arkamdan ağlamış nasıl dayanacağız nasıl ayrılacağız bilmiyorum durumumuz pek de iç açıcı değil ama pzt işe başlıyorum toplantımız var ben öğretmenim, mutlaka gitmesi gerek. bana kalsa dizimin dibinden ayırmam ama gelişimi için de arkadaş ortamı şart. hayırlısı olsun diyorum. hem senin oğlun hem de benim oğlum için.
 
Kızlar ben oğlumu kreşe yazdırdım bugün. pazartesi başlayacak
kreş 7.30da açılıyor babası 8de işe gdiyor babası mı bıraksın ilk gün yoksa ben de gideyim mi daha mı zor olur bilmiyorum bugün öğretmeniyle tanıştı anlaştı oynadılar filan, içime sindi. ama ilk günden çocuğun psikolojisini bozmak da istemiyorum ne yapsam gitsem mi ben de b,r de pzt benim işim kısa sürecek öğretmeni ararsınız sıkıntı varsa gelir alırsınız akşama kadar kalmayabilir alıştırma süreci var dedi olmadı ben pzt oğlumu erken alırım bir de yürümek lazım araba kullanamıyorum. tecrübeli anneler paylaşabilir mi ilk gün sıkıntısını nasıl atlattılar?
 
merhaba kreş olarak nereyi seçtiniz ?

2. seçeneği cnm iki katlı binaya kurulmuş olan tecrübeli kreşi seçtim.

dün birinci günümüzdü, oğlumu eşim götürdü ben de almaya gittim bana bayağı bir sarıldı. ben seni çok özledim anne dedi içim burkuldu ama elimden gelen bir şey yok. bütün gün çişini yapmamış ama yemek yemiş, hemen çişini yaptırdım neden yapmadın diye sordum anne orda lazımlık yok dedi ben evde tuvalet yukarda boyu erişmiyor diye çişini lazımlığa yaptırıyordum. sonra da tembihledim mutlaka öğretmenine söyle sana yardımcı olur dedim. eve geldik kreşte oynamış yediklerini anlattı filan.abartılı davranmadım her zamanki gibi davrandım. bu sabah babası işe gitti benim bugün işim yok fakat öğretmeni mutlaka getirin alışma sürecinde bu önemli dediği için oğlumu hazırlamaya çalıştım. gitmek istemiyorum seninle gelicem dedi oğlum olmaz dedim birkaç kez anlattım neden olamayacağını ama ağladı. kendimi zor tuttum eğer bir kez ben de kendimi koyverirsem önüne geçemem biliyorum. ama yapması zor. neyse, başardım. giydirdim tuttum elinden hem yürüdük hem konuştuk kreşe yaklaştığımızda tamam anne ağlamıcam dedi ama kapıda bastı yaygarayı öğretmeni yetişti hemen sarıldı kucağına aldı bana baktı ben bir yorum yapmadım ayakkabılarını çıkardım, biliyorum içeri girersem beni bırakmayacak. onlar yukarı çıktı ben birkaç dk bekledim kreşin müdürü geldi bekleyeyim mi dedim hayır gerek yok eğer halledemezsek ararız sizi dediler bugün de 15.30-16.00 arası gidip alıcam alışması lazım sabah beri ev bomboş geliyor bana. bücüre fena alışmışım.... kendime iş icat edip duruyorum. evi sildim süpürdüm, çamaşır yıkıyorum ütü yapıcam kendimi boş tutmucam hatta yemeği bile yapmayı düşünüyorum ki oğlumla eve geldiğimizde güzelce ilgileneyim.
ikinci gün izlenimlerimiz de böyleydi.
 
bir de benim oğlum daha 28 aylık küçük bilemiyorum bugün maymun gibi yapıştı bana bırakma diye çok üzüldüm ondan önce sanırım ben alışmalıyım, oysaki çok iyi gidiyordu orada işler yolunda mı emin olamıyorum
 
canım ben istanbulda değilim kreş ayvalıkta.
bizim kreşte kamera var istediğinde bakıyorsun ama ben hiç bakmadım. aslında merak ediyorum ama ipin ucunu kaçırıp başından kalkamazsam diye korkuyorum sizin kreşte kamera yok mu?
bizimki de bugün babasıyla gitti ama kahvaltıda başladı ağlamaya ben gitmem diye, bu akşam da ben aldım öğretmenine ben yarın yine gelcem hiç ağlamıcam dedi ama bi dk geçmeden ben gelme sevmiyorum burayı dedi şimdi babasıyla içerde konuşuyorlar ben gitmem diye ağlıyor arkadaşımın kızı on beş gün sıkıntı yapmuş öğrt de bugün bir öğrencimiz 1 ay boyunca yukarıya çıkmadı girişte bir taburede oturdu dedi, böyle şeyler oluyor ben biliyorum böyle yapacağını. ama sağlam duruyorum önemli olan tutarlı davranmak çocuk eğitimnde. biliyorum ki kreş benden daha yararlı şu aşamada. çalışmasam da verirdim hiç değilse yarım gün. sosyalleşmeleri için şart. ama ben de zorlanıyorum üzülüyorum. bakalım yarın kreşte süprizleri varmış öğrt öyle dedi bu sabah giderken oğlumun cebine minik bir kağıda kalp çizip koydum bu senin için merak etme alıcam seni akşam işim bitince dedim.
siz de böyle yapabilirsiniz ne anlar demeyin bence, onlar daha anne karnında duymaya başlıyor. açıklayın defalarca soracak bıkmadan anlatın ben öyle yapıyorum ayy ne güzel okulun diyorum mesela.
bir de bir nesne veriyorum ama bu oyuncak olmuyor, yasak çünkü, minik bir kağıt, koluna bir saat gibi, bu sende oldukça bak ve bil ki anne seni gelip alacak diyorum çocuğun güveni kendine gelsin, bana inansın
mesela bu sabah da bana anne gitmek istemiyorum dedi neden dedim arkadaşlarım ağlıyor çünkü, dedi. neden ağlıyorlar dedim anneleri onları bıraktığı için dedi (içim acıdı ama belli etmedim) peki anneleri gelip onları akşam almıyor mu dedim alıyor dedi o zaman bırakmış olmuyorlar ki ben de seni akşam alıyorum orda akşam hiçbir çocuk kalmıyor oraya beraber oynayın ders yapın diye gidiyorsunuz dedim az teselli buldu gibime geldi.
benim oğlum en azından derdini anlatıyor ama biliyorum şimdi ct pazar girecek araya ve benim ct pazar da işe gitmem gerek, ct mecburen işe götürücem şimdiden oğlana dedim ki belki mdr amca izin verirse seni işe götürebilirim ama her zaman olmaz dedim:) sen kal burda diyor (kreşte) olmaz senin mdr bana kızar diyorum:) pazar babası evde olcak umarım o gün sorunsuz olur ama pazartesi nasıl götürücez bilmem bi de babaların bırakması daha kolaymış çocuk anneden daha zor ayrılıyormuş daha çok ağlıyormuş arkasından. imkanınız varsa babası bıraksın hem babalar da daha otoriter olur.
 
kızlaaar oğlumu bu sabah eşim bıraktı kreşe, beni aradı sonra; bugün kendisi girmiş hiç ağlamamış ay nasıl mutlu oldum sabah da geç uyanmışız kahvaltı yaptıramadım oğlum kahvaltıya geç kaldık dedim bana anne olsun okulda yaparım dedi:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…