Selam kızlar
oğlum 2009 kasım doğumlu
bu yaşa kadar annem baktı sağolsun ama artık arkadaş edinme yaşı geldi
bugün 3 kreş gezdik kafam karıştı.
size danışmak istiyorum...
1- ilk gittiğimiz kreşin binası çok kötüydü bir apartmanın giriş dairesiydi,fakat öğretmen, bu ay sonu bizim eve çok yakın ve geniş bir binaya taşınacaklarını söyledi, çok sıcakkanlı ve canayakın bir öğretmen vardı uyguladıkları eğitim modeli montessoiri ağırlıklı olarak diğer eğitim programlarından da esinlendiklerini ifade etti, haftada belli saatlerle ing, orf, müzik, drama dersleri varmış satranç da olabilirmiş ilgiye bağlı olarak. geziler düzenliyorlarmış etkinlikleri filan var bir öğrt var, sınıflar yaklaşık 15 kişilik; yanlarında kız meslek mezunları varmış. saat benim iş saatime uyacak servis yok, fakaaaat kadın hamile, doğumuna da çok az kalmış doğumdan 20 gün sonra işe geleceğini söyledi fakat ben tereddütteyim çünkü kendi çocuğunun bakıma ihtiyacı çok. bizimkiyle ne kadar ilgilenebilir. onun dışında ben kadından elektirik aldım.
fiyat da çok uygundu.
2- ikinci gittiğimiz kreş 2 katlı bir binaya kurulmuştu ve bahçesi genişti, etkinlik alanı vardı parkı güzeldi benim oğlumu 4 yaş grubuna alacaklar fakat yine meslek lisesi mezunları var, ing drama müzik beden eğitimleri var, güler yüzlüydüler oğlumla konuşurken çömelip göz hizasına inerek konuşmaları benim için artıydı. servis yok fakat sahibi, ben alabilirim servis kullanmıyorum gerekirse ben arabamla alıyorum dedi, burda 12 yıldır hizmet veriyorlarmış. fiyat bir öncekine yakın.
3- aklımda kalan son kreş... özel bir kolejin anaokulu aslında. bir villaya kurulmuş, benim eve uzak fakat servis var, şimdi erken çocukluk dönemi olduğu için haftada 6 saat ing, diğer dersler beden müzik drama vs. var. oğlum öğretmeniyle tanıştı ve hemen kaynaştı oturdu onunla oynadı sohbet etti, bir şey daha dikkatimi çekti her şey ahşap. dolaplar masalar sandalyeler duvarlar... diğer kreşlerde hepsi plastikti, masa sandalye vs. beslenme konusunda da uzmanları istanbuldaki merkezden çocukların alacağı günlük kalori miktarını hesaplayıp özel bir mönü hazırlıyormuş , servis hariç bir ücret söylediler ama ücret çok tuzluydu. fakat bir kreşten daha çok okuldu, kafam karıştı işte. eksi yönü saati, meb e bağlı olduğu için 8.30-16.30 çalışıyorlar ve tam okullarla birlikte açılıyorlar bu da beni sıkıntıya sokar çünkü ben öğretmenim okullar açılmadan önce de kurul toplantımız var, sınavlar dönemi var bu yılki ders programım ne olacak o var...
başka kreş bakmadık diğerlerine gitmeyi gereksiz bulduk.
kızlar bir yerde bence iyi bir eğitim veren bir kurum var köklü bir kurum üstelik, fiyatı pahalı ama dişimizi sıkıp ödeyebiliriz sanıyorum bir yerde eğitim yönünden kafamda soru işaretleri olabilecek bir kurum var oğlum için çok önemli ilk adımı atıyor eğitim kurumlarına. ne yapacağımı bilmiyorum?
sürekli mış mış diye beklenti içine girmektense bence oturmuş bir düzeni olan yer tercih edin.
çok abartı paralar ödemeye gerek yok.
ayrıca özellerde adı duyulmuş okullar -haricinde meslek lisesi mezunu öğretmenler olur.(içlerinde çok başarılı olanlar da var) sadece buna takılmayın derim.çocuğunuzun gelişimini ne kadar desteklediğine önem verin.
montessori artık zamanın reklam malzemesi zaten emir gibi onu da araya sıkıştırıyorlar.
montessori eğitim ciddidir sertifika ile yapılır.yani söylenen reklama kanıp para dökmeyin.
sağol canm ben de kararımı verdim 12 yıldır var olan kuruma vereceğim.
Aynı kafa karışıklığını yaşamışız arkadaşım .
Benim oğlum da , biliyorsun 2009 ekim doğumlu . 4 kreş ile görüştüm , sonra baktım ki ne kadar çok yer ile görüşürsem o kadar kafam karışacak.
Gördüğüm anda bana da oğlumu da en sıcak gelen yeri tercih ettik . Hemen hemen hepsinin günlük etkinlik listesi aynı oluyor zaten .
Drama , yabancı dil , spor vs...
Yemek konusunda hassalıkları artı oldu benim için . Yoğurt mayalanması , sebzelerinin bahçeden toplanması gibi .
Bakalım nasıl maceralarımız olacak.
merhaba kreş olarak nereyi seçtiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?