oğlum kepçe kulak

kış geliyor bere tak abla yatarken o bere yana doğru tutar
yada kulağı üşümesin diye küçükler için kulaklık gibi şey var ya ondan tak bence onlar iyi gelebilir .

Bu kepcelik hem genetik hemde yatış pozisyonuyla alakali . Ben de eşim de kepçe değiliz
Ama oğlum 3 aylıkken 7 ayliga gelene kadar kwpceydi . Şimdi şimdi kulağin kıkırdaği oturdukca düzeliyor . Benimki düzeldi çok az üst kısmında var .düzeliyor merak etme
Bandana falan takmaya gerek yok. Sen elinle gördükçe düzelt

Merhaba. 5.5 aylık oğlum ne yaparsam yapayım yan yatmadı. Aslında başlarda çok sorun etmedim ta ki 2 ay önce kepçe kulak olduğunu fark edinceye kadar. Bandana taktım olmadı, kepçe kulak bandı aldım çıkıp durdu,yan yatış yastığında da sırt üstü dönüyor. Bugün aileme bebeğin videosunu attım, hemen aradılar eee bu çocuğun kulakları kepçe olmuş iyice. Çok sıkıldım allah başka dert vermesin tabi ama dert oldu bana. Önerileriniz var mı, ya da zamanla geçer mi?
Gecer canim korkma.benim de kizim asla yan yatmazdi hep kafasinin ustune duz yatti.e haliyle kafasinin arkasi basik oldu.ay o donem gelen giden kendi annem dahil bu cocugun kafasi ne boyle yazik gunah yamuk kalacak vs diyordu.bir de habire gidip uyuyan cocugumu yan cevirmeye kalkiyorlardi kafa duzelsin diye o da uyaniyordu haliyle.ama ben hiccccccc dert etmedin umursamadim da.kimin kafasi yamuk kalmis allahaskina kalsa da zaten saclardan belli olmaz derdim.wn son millete kizdim agizlarini kapattim bebegime hic karismadim istedigi gibi yatti.simdi kafasi yusyuvarlak:))hic bir problem yok

Benım oglumda kepçe ama bıldıgınız kepcelerden degıl.
Kucuk ve acık . Daha hamıleyken doktor soyledi Dogdugunda doktorlara gıttık ddılerkı bu kepcelık degıl, bu kırık kulak sendromu yanı genetık bıseymıs kucuk ve kepce olması resımdende az cok bellı oluyor . Ancak bende buyudugunde amelıyat olabılır ıstıyorsa dıyorum

Kepce kulak estetigi yaptirin.. cunku ilerde psikolojik olarak etkilenebilir.. cocukken yaptirirsaniz daha iyi.. bir gunde hastaneden cikar, bir aya kalmaz duzelir.. benim kulaklarimda asiri derecede kepce kulak yoktu, ama ergenlikte oturup agladigimi bilirim.. okulda bazi insanlar dalga gecerdi benimle, annem babama hep derdim neden yaptirmadiniz ben kucukken diye.. psikolojik olarak cok etkilenmistim.. bizzat kendim yaptirdim bu ameliyati.. tabikide ilk gunler dikislerden bandajlardan dolayi sancili bir surec, benim bandajimi gozume yakin yaptiklarindan dolayi anlimin ortasinda cizgiler olustu, ben kbb uzmanina yaptirmistim.. ama dedigim gibi bir aya kalmiyor sislikler iniyor, kulaklar yerine oturuyor..
Geçmiş olsun. Şimdi memnun olduğunuza çok sevindim

Merhaba. 5.5 aylık oğlum ne yaparsam yapayım yan yatmadı. Aslında başlarda çok sorun etmedim ta ki 2 ay önce kepçe kulak olduğunu fark edinceye kadar. Bandana taktım olmadı, kepçe kulak bandı aldım çıkıp durdu,yan yatış yastığında da sırt üstü dönüyor. Bugün aileme bebeğin videosunu attım, hemen aradılar eee bu çocuğun kulakları kepçe olmuş iyice. Çok sıkıldım allah başka dert vermesin tabi ama dert oldu bana. Önerileriniz var mı, ya da zamanla geçer mi?
çok bi aşırılık y ok ise sıkıntı yapmayın. ileride kendisinin bunu dert edeceğini düşünüyorsanız operasyon yaptırtabilirsiniz . sünneti de aradan çıkarırsınız .
geniz eti operasyonunda sünneti araya sıkıştırmıştık biz

Elbette ama sürekli sırt üstü yatmaktan arkadaki saçları da döküldü,kafası düzleşecek. Bir an evvel alışsın diye yaptım :KK43:

Arka saçlarının dökülmesi normal , her Bebek de oluyor o, bizde de oldu.

Bi sırt üstü yatırın, bir sağına, bir soluna dönüşümlü olarak ama o illa belirliyorsa Nasıl yatacağını, üstelemeyin, Nasıl rahat ediyorsa öyle yatsın.

çok bi aşırılık y ok ise sıkıntı yapmayın. ileride kendisinin bunu dert edeceğini düşünüyorsanız operasyon yaptırtabilirsiniz . sünneti de aradan çıkarırsınız .
geniz eti operasyonunda sünneti araya sıkıştırmıştık biz
Sünneti haftaya yaptırmayı düşünüyoruz rendevuyu aldık. Hayırlısı olsun artık. Tşkler

Dediginiz gibi Allah baska dert vermesin görsellik bu cok kafaya takmayin bebeginiz daha cok kücük günden güne degisiyor yüz hatlari vücut hatlari yavas yavas oluyor. Benin oglun su an 2 yasina girmez üzere gecen sene bende bazi seyleri sorguluyordum. Mesela kafasi yamuk degil hep degisik pozisyonlarda yatirdim aam saclari az oldugu icin tuhaf duruyordu ve kafasinin bazi yerleri sanki icine basilmis gibi duruyordu ve kulaklaei sanki dogru yerde degilmis lulaklarin hizasi anormal geliyordu (normal kulak hizasi ne oluyorsa artik). Sonuc olarak cocugun görünüsünde hic bir terslikyok gayet normal ben abartiyormusum olmayan yerde birsey görüyormusum megersen. Kime sorduysam sacmalama dedi bende kafama takmadin fazla. Hem ben kulaklari cikik olan cocuklari cok cok tatli ve sevimli buluyorun. Sizde dert etmeyin eger cocugunuz ileridebu durumdan cok rahatsiz oluyorsa ameliyat olur.

o zaman eğer çok da belirgin bi kepçelik var ise . doktor ile görüş . iki doktor aynı anda ameliyata giriyor .
Çok aşırı değil kepçelik. Zaten yatıştan kaynaklı ama dün zorla yan yatırdım bir süre devam edeyim belki düzelir

Ailenizin tavrı çok kötü ya utandım onlar için.
Allah başka dert vermesin üzmeyin kendinizi, kimseyi de dinlemeyin yanında böyle konuları konuşmayın zarar vermeyin çocuğa.

bir daha video falan yollamayın o zaman .
ne gerek var böyle bi şeyi söylemeye. ki diyelim ki kepçe nolmuş yani. bunu söylemek lazım mı şimdi.

allah başka dert vermesın canım yaa tedavisi var amelyetaı var sıkam canını

Yatmayla, bantla düzelmez. Benim kızımın da kafasının arkası biraz düz. Yatmayla hiç alakası yok. Yalnız bunu konu açmaya değer bulmadım, düzeleceğini sanmıyorum belki de düzelir bilemem ama isterse ameliyat olur, bu kadar basit.

İnsanlar evlat hasretiyle yanıp tutuşur sizin dert ettiğiniz şeye bak.Sağlıklı mı bebeğiniz gerisi boş.

Yapmayın Allah aşkına böyle şeylere takılmayın.Allah sağlık sıhhat çaresiz hastalık vermesin.Hayırlı evlat etsin gerisi boş.

Anlamadım ki ben de. Hatta kepçe kulak bandını onların yanında aldım medikalden. Elimden geleni yaptım olacağı varsa olur dedim. Ama canım sıkıldı tabi
böyle şeylere sıkmayın canınızı lütfen
anlıyorum hem de çok iyi, istiyorsunuz evladınızdaki herşey mükemmel olsun ama inanın sağlığı yerinde olsun gerisi hiç önemli değil
benim kızım doğuştan işitme engelli, kulakları ilk doğduğu zamanlar küçücüktü şimdi şimdi hafif kepçeleşmeye başladı eşim diyor ki bazen cihaz kullanmaktan kızımın kulakları kepçe olacak ben de diyorum ki keşke senin benim kadar sağlıklı işitseydi de kepçe kulak olsaydı
o yüzden Allahım evladınızla ilgili başka dert vermesin size, hem belki büyüdükçe çok da göze batmaz, hem batarsa da ve çocuğunuz rahatsız olursa estetik yaptırırsınız sıkmayın lütfen canınıza :KK66:

böyle şeylere sıkmayın canınızı lütfen
anlıyorum hem de çok iyi, istiyorsunuz evladınızdaki herşey mükemmel olsun ama inanın sağlığı yerinde olsun gerisi hiç önemli değil
benim kızım doğuştan işitme engelli, kulakları ilk doğduğu zamanlar küçücüktü şimdi şimdi hafif kepçeleşmeye başladı eşim diyor ki bazen cihaz kullanmaktan kızımın kulakları kepçe olacak ben de diyorum ki keşke senin benim kadar sağlıklı işitseydi de kepçe kulak olsaydı
o yüzden Allahım evladınızla ilgili başka dert vermesin size, hem belki büyüdükçe çok da göze batmaz, hem batarsa da ve çocuğunuz rahatsız olursa estetik yaptırırsınız sıkmayın lütfen canınıza :KK66:
Kendimden utandım şimdi.

Back