oğlum kepçe kulak

Ailen niye böyle tepki verdi ki
Allah dermansız dert vermesin onunda çaresi var canınızı sıkmayın
Anlamadım ki ben de. Hatta kepçe kulak bandını onların yanında aldım medikalden. Elimden geleni yaptım olacağı varsa olur dedim. Ama canım sıkıldı tabi

Benim oğlum yan yatınca kulağı içe bükülüyordu.:-) Ne zaman yatsa o kulak yapışık kalkıyordu. Bandana falan taktım bu sefer de ondan huylanıyordu. Şimdi 3,5 yaşında kulaklar kepçe :-)
Çok tatlı görünüyor ama. Bazen güneş atlasında olduğu zaman kulaklardan ışık giriyor gibi oluyor çok gülüyoruz :-)
Bazen kepçük diye seviyorum.

Erkek kardeşimin kulakları kocaman ve kepçeydi.şimdi çok normal kulakalrı var. Zamanla düzeliyor.

Benim oğlum yan yatınca kulağı içe bükülüyordu.:-) Ne zaman yatsa o kulak yapışık kalkıyordu. Bandana falan taktım bu sefer de ondan huylanıyordu. Şimdi 3,5 yaşında kulaklar kepçe :-)
Çok tatlı görünüyor ama. Bazen güneş atlasında olduğu zaman kulaklardan ışık giriyor gibi oluyor çok gülüyoruz :-)
Bazen kepçük diye seviyorum.

Erkek kardeşimin kulakları kocaman ve kepçeydi.şimdi çok normal kulakalrı var. Zamanla düzeliyor.
Böyle anlatınca kanım kaynadı çocuğunuza benim yerime de Sevin :)

Geçen bir gazetede gördüm,sağlık sayfasında,kepçe kulakları bantla yapıştırin diyordu,ne kadar doğru bilmiyorum,bi araştırın ama yinede çok dert etmeyin,sağlıkla büyütün yavrunuzu.....

Geçen bir gazetede gördüm,sağlık sayfasında,kepçe kulakları bantla yapıştırin diyordu,ne kadar doğru bilmiyorum,bi araştırın ama yinede çok dert etmeyin,sağlıkla büyütün yavrunuzu.....
Çok tşkler. Bir bakayım nete

İşin ilginci ne benim ailemde ne de eşim tarafında kepçe kulaklı yok. Tşkler en kötü ihtimalle estetik cerrahisine başvururuz

benim kuzenimin kulakları inanılmaz kepçeydi, bi de beyaz tenli sarışın, güneş vurunca kıpkırmızı olurdu kulakları, futbolcu sergen e benziyordu çocukken, şimdi büyüdü 25 yaşında, inanmayacaksınız ama sergen yalçından kıvanç tatlıtuğ a evrildi çocuk. kafası büyüdükçe kulaklar geriye gitti hiç kepçe değil artık.
ama liseden bir arkadaşımın oğlu kepçe kulaklıydı, kızın yapmadığı kalmadı çocuğa, yan yatırdı, bereyle uyuttu, saç bandı taktı ne yaptıysa değişmedi o kulak, çocuk lisede şimdi bilmiyorum bu yaştan sonra düzelir mi...
yani elinizden bişey gelmez, yatıramadım kaldıramadım diye üzmeyin kendinizi, sağlığı yerinde olsun da tek derdi kulak şekli olsun :KK66:

beni kızım 2 aylık civarıydı.baktım yavaş yavaş kepçelik oluşuyor.hemem yüzü koyun yatırdım.yüzüde yana doğru.ilk üç gün ağladı yatmak istemedi ama dönemediği için mecbur yattı.ve kulakları düzeldi şükür.kepçelik oğlumdada var ona bu yöntem hariç herşeyi denedim.ama fayda etmedi.dene dicem ama dönmeyi öğrendiyse öyle yatmak istemeyecektir.

beni kızım 2 aylık civarıydı.baktım yavaş yavaş kepçelik oluşuyor.hemem yüzü koyun yatırdım.yüzüde yana doğru.ilk üç gün ağladı yatmak istemedi ama dönemediği için mecbur yattı.ve kulakları düzeldi şükür.kepçelik oğlumdada var ona bu yöntem hariç herşeyi denedim.ama fayda etmedi.dene dicem ama dönmeyi öğrendiyse öyle yatmak istemeyecektir.
Daha dönemiyor ama yüzükoyun yatınca ya uyanıyor ya da yatmak istemiyor ağlıyor. Şaşırdım kaldım ne yapacağımı

bence uğraş bikaç gün sonra alışıyor başka şekilde yatmak istemiyor.gerçekten çok işe yarıyor.başarabilirsen düzelmeyi sende görürsün.benimkide üç gün boyunca ağladı ama ben pes etmedim.umarım başarırsın canım kolay gelsin.

Evet kepçe kulak genetik.kızımın kulakları resmen yapışık ama oğlum kepçuk oldu:) bende neler yaptım kulağı kıvrıldı ondanmı acaba diye düşündüm yok yok.ne yaptıysam düzelmedi.bende eşimde kepçe değiliz ama amcası küçükken kepçeymiş büyüdükçe düzelmiş ama.valla bence ayrı bi tatlılık katıyo o kepçuk kulakları oğluma:KK36:

Merhaba. 5.5 aylık oğlum ne yaparsam yapayım yan yatmadı. Aslında başlarda çok sorun etmedim ta ki 2 ay önce kepçe kulak olduğunu fark edinceye kadar. Bandana taktım olmadı, kepçe kulak bandı aldım çıkıp durdu,yan yatış yastığında da sırt üstü dönüyor. Bugün aileme bebeğin videosunu attım, hemen aradılar eee bu çocuğun kulakları kepçe olmuş iyice. Çok sıkıldım allah başka dert vermesin tabi ama dert oldu bana. Önerileriniz var mı, ya da zamanla geçer mi?
Çocuğun anatomik özelliklerini neden değiştirmek istiyorsunuz ki ben onu anlamadım. Eğer sağlık sorunu yoksa öyle bant falan kullanıp da çocuğu rahatsız etmeyin. Benim baba tarafımda tüm sülale kepçe kulak, henüz bir zararını görmedik.

Çocuğun anatomik özelliklerini neden değiştirmek istiyorsunuz ki ben onu anlamadım. Eğer sağlık sorunu yoksa öyle bant falan kullanıp da çocuğu rahatsız etmeyin. Benim baba tarafımda tüm sülale kepçe kulak, henüz bir zararını görmedik.
Zaten genetik ise ne yaparsam yapayım düzelmez ameliyat lazım. Ben yatıştan kaynaklı ise düzeltmenin yollarını arıyorum. Ha sağlıklı olsun kepçe kulaklı olsun sorun değil. Ama düzebiliyorsa ilerde neden araştırmadım,ihmal ettim diye pişman olmamayım

yatırırken kulağının burkuk olmamasına dikkat edin kıkırdak gelişirken ona göre gelişsin.

bir de ileride gerekirse ameliyat olur rahatsız olursa sıkıntı değil bunlar.

Kepçe kulaklı bi oğlun var işte ne güzel :)

Hamileyken benim sıpanın usg fotoğraflarına doktor dahil herkes "patlıcan burunlu" diyordu. Bi ara kafam bozuldu ama sonra amaaaan boşver kız sağlıklı olsun da gerisi tırı vırı dedim. Zaten sevgiden öyle diyorlardı herhalde, o yüzden annenin söylediklerini kötüye yorma.

Bir de genetik olan bir durum nasıl senin suçun olabilir ki?
Hiç takma sen bunu kafana, hem belki ilerde değişir kulaklarının yapısı.
Değişmezse de yukardaki bi arkadaş gibi sen de "kepçuk" diye seversin oğlunu.

Güle güle büyüt :)

bence uğraş bikaç gün sonra alışıyor başka şekilde yatmak istemiyor.gerçekten çok işe yarıyor.başarabilirsen düzelmeyi sende görürsün.benimkide üç gün boyunca ağladı ama ben pes etmedim.umarım başarırsın canım kolay gelsin.
Üstüne düşeyim bakalım. Tşkler umarım faydasını görürüm

yatırırken kulağının burkuk olmamasına dikkat edin kıkırdak gelişirken ona göre gelişsin.

bir de ileride gerekirse ameliyat olur rahatsız olursa sıkıntı değil bunlar.
Dikkat ediyorum uyuduktan sonra düzeltmeye çalışırken uyanıyor. Sil baştan uyutmaya çalışıyorum zaten uyumayan bir bebek. Resmen sinir harbi.

Back