oğlum kepçe kulak

Malesef temmuz yani yaz bebeği olduğu için takmadık

Benim oglumda yaz bebegi bende takmak
Istemiyordum ama annem takti hep
Hatta kulaklarini duzelterek takardi
Yamuk olmasin diye.
Bende niye takiyosun sicak diye kiziyordum
Oda kulaklari duzgun olsun diye derdi
Oradan aklima geldi simdi.

Ilerde duzelir bence
Baktin duzelmiyor caresi var sonucta
Hic uzme kendini.
En kotusu sorunu bu olsun.
Eminim cok tatlidir zaten..

El kadar bebise kulaklari kepce diyen bir ailen oldugu icin sana uzuldum. Kepce kulak hallolurda onlari nasil yaparsin bilemem

Benim oglum da 21 aylik 5 6 aylikken daha kepceydi. Simdi biraz daha duzeldi. Uzulecek bir sey degil buyudugunde kendi de rahatsiz olursa kucuk bi operasyonla halledilir

Benim oglumda yaz bebegi bende takmak
Istemiyordum ama annem takti hep
Hatta kulaklarini duzelterek takardi
Yamuk olmasin diye.
Bende niye takiyosun sicak diye kiziyordum
Oda kulaklari duzgun olsun diye derdi
Oradan aklima geldi simdi.

Ilerde duzelir bence
Baktin duzelmiyor caresi var sonucta
Hic uzme kendini.
En kotusu sorunu bu olsun.
Eminim cok tatlidir zaten..
Tşkler. Keşke ben de akıl edebilseydim veya söyleyen olsaydı. Neyse düzelir diye umut ediyorum.

İnşallah
Benim oglum da 21 aylik 5 6 aylikken daha kepceydi. Simdi biraz daha duzeldi. Uzulecek bir sey degil buyudugunde kendi de rahatsiz olursa kucuk bi operasyonla halledilir
Belki biraz azalır büyüyünce. Artık olmadı tıbbi yöne yönelir. Tşkler

ben sizin kaygınızı anlıyorum konu sahibi :) kızım ilk doğduğunda kulaklarına bakmıştım hemen :KK70: çünkü benim tek kulağım kepçeydi (operasyon geçirdim, sadece biri çok göze batıyordu) eşimin de küçüklük fotolarında kepçe gibi ama şimdi sadece biraz belirgin kepçe değil.
ben de zamanında anneme "keşke bantlasaydın bi çözüm bulsaydın" diye az sitem etmedim :) ama operasyonu yapan doktor prematüre doğduğum için kulağımda kıkırdak oluşumunun tamamlanmamış olduğunu söyledi.
o zaman anladım ki bu iş genetik, fizyolojik vs...
oğlan çocuğu kız kadar dikkat çekmiyor, belki ilerde eşiminki gibi oturur ama çok sorun ederseniz erken yaşta çözümü var, çocuklukta olunca daha başarılı ve daha az ağrılı (hatta hiç) oluyormuş bu operasyonlar.

Ayy kuzum ya yerim onun kulaklarini minnoş :D benim yeğenim de kepçe çok tatlı duruyo bide büyük kulakları Ahaha tam isirmalik üzme yın kendinizi büyüyünce küçük bi operasyonla hal olur

Dert etme hic kafa yapisi buyudukce goze batmaz oAllah dermansiz dert vermesin kardesim boyle seyleri kafana taktigin zaman engelli cocugu olan aileleri getir aklina yuruyemiyolar konusamiyolar ne kadar zor bizler icin sukur sebebi Allahim yardimcilari olsun sabir versin insallah

Dert etme hic kafa yapisi buyudukce goze batmaz oAllah dermansiz dert vermesin kardesim boyle seyleri kafana taktigin zaman engelli cocugu olan aileleri getir aklina yuruyemiyolar konusamiyolar ne kadar zor bizler icin sukur sebebi Allahim yardimcilari olsun sabir versin insallah
Öyle tabi ki dert değil zaten.ama anne olunca ilerde beni suçlar mı neden zorla yan yatırmadın, çaresine bakmadın der mi? Diye vicdan yapıyorum. Allah kimseyi evladı ile terbiye etmesin, acısını göstermesin. Yoksa benim ki gerçekten dert değil

Üzülmeyin yahu. Cok küçük daha kafatası geliştikçe düzelebilir. Kepçe kulak baskın bir genetik özellik. Öyle yatma pozisyonuyla olacak bir şey değil. Yatma pozisyonuyla olsa olsa sürekli sırtüstü yatmaktan düz kafa sendromu olur. Kardeşim ailede hiç kepçe kulaklı olmamasına rağmen kepçe kulaklıydı ki bariz biçimde yarım küre şeklindeydi kulakları küçükken şimdi 27 yaşında sadece biraz büyük kulaklı. Eşim de küçükken kepçe değil de sivri kulaklıymış. Çocukluk fotoğraflarında lülüş lülüş uzun saçlarının arasından kulaklarının uçları gözüküyor. :)
Şimdi gayet normal kulakları. Bence çok sempatik kepçe kulak. Ne kardeşimin, ne eşimin kompleks haline getirip annelerini suçladığına şahit olmadım.
Bence endişe etmeyin. Düzelmezse de büyüyünce ufak bir operayonla düzeltir oğlunuz.

İç çeke çeke uyudu :KK43:

Ya bence bunu vicdan yapın, kepçe kulak bir şekilde düzelir, ameliyat olur, uzun saç kullanır vs. , yüz hatları erkekleştikçe ergenlikten sonra göze batmaz fln ama o yavrunun zorla yan yatırılarak iç Çeke çeke uyuması hiç iyi bir şey değil psikolojisi açısından.

D DesifreUye haklı. yazık kız yavruna. onun yan yatırılması gereken bir sağlık sorunu yok ki. tamam ana yüregi, ilerde yakışıklı olsun veya kulaklarını kafaya takmasın istiyorsun, biraz dene gene yan yatırmayı ama fazla da ağlatma minnoşu, yazıktır.

Back