oğlum kepçe kulak

Benim kızım 17 aylık
6 aylıkken anneannesi kepçe kızım diye severdi
Halası da kepçe diye takılırdı.
Şimdi unuttular gitti çünkü kulakları gayet güzel:anne:
Büyüdükçe düzeldi.
Bizim ailelerde de kepçe kulak yok ben de kendim sebep oldum diye üzülüyordum.
İnşallah sizde de öyle olur

benim kardeşiminde kulakları kepçeydi ama büyüyünce düzeldi. zaten artık çaresi de var ufak bir ameliyatla düzeltilebilir

Öyle tabi ki dert değil zaten.ama anne olunca ilerde beni suçlar mı neden zorla yan yatırmadın, çaresine bakmadın der mi? Diye vicdan yapıyorum. Allah kimseyi evladı ile terbiye etmesin, acısını göstermesin. Yoksa benim ki gerçekten dert değil
Amin insallah siz soyleyince baktim zaten %95genetikle alakaliymis sonradan olan bisey deyilmis sizi suclarsa acar okutursunuz :KK39:

Kepçe külahı bilmiyorum da kafasının arkası düz olmasın o benim kafama takılıyor bebeklerde. Cunku onun ameliyatı da yok zannedersem. Sadece ilk 1-5 ay arası kask takması gerekiyor kafa yapısının düzelmesi icin. Ama bazi bebekler yan yatmıyor yapacak bisey yok. Kulakları takmayın düzelir.

Bugün aileme bebeğin videosunu attım, hemen aradılar eee bu çocuğun kulakları kepçe olmuş iyice.

O nasil bir tepki ya. Bir de buyuk olacaklar. Oglumun agzinda ayni benim gibi gulerken az kayma var (Berna Lacininki gibi ama o derece degil). Uzuldugum icin falan degil sadece oyle olduguna sasirdigim icin anneme soyledim onun da agzi kayiyor diye annem bana nasil kizdi, eli ayagi saglam akli fikri yerinde daha ne istiyorsun, hem o onun gulusunu ozel yapiyor sen ne anlarsin falan bi dovmedigi kaldi. Cok yanlis konusmuslar.

@Efsha haklı. yazık kız yavruna. onun yan yatırılması gereken bir sağlık sorunu yok ki. tamam ana yüregi, ilerde yakışıklı olsun veya kulaklarını kafaya takmasın istiyorsun, biraz dene gene yan yatırmayı ama fazla da ağlatma minnoşu, yazıktır.
Sürekli sırt üstü yatmaktan kafasının arka tarafında saçları döküldü :) ne yapacağımı şaşırdım. Hem kafası düzleşecek diye de korkum var. O yüzden zorladım

Benim kızım 17 aylık
6 aylıkken anneannesi kepçe kızım diye severdi
Halası da kepçe diye takılırdı.
Şimdi unuttular gitti çünkü kulakları gayet güzel:anne:
Büyüdükçe düzeldi.
Bizim ailelerde de kepçe kulak yok ben de kendim sebep oldum diye üzülüyordum.
İnşallah sizde de öyle olur
İnşallah

O nasil bir tepki ya. Bir de buyuk olacaklar. Oglumun agzinda ayni benim gibi gulerken az kayma var (Berna Lacininki gibi ama o derece degil). Uzuldugum icin falan degil sadece oyle olduguna sasirdigim icin anneme soyledim onun da agzi kayiyor diye annem bana nasil kizdi, eli ayagi saglam akli fikri yerinde daha ne istiyorsun, hem o onun gulusunu ozel yapiyor sen ne anlarsin falan bi dovmedigi kaldi. Cok yanlis konusmuslar.
Ya onlar da severek ve gülerek söylediler ama anne olunca zoruma gitti

Ya bence bunu vicdan yapın, kepçe kulak bir şekilde düzelir, ameliyat olur, uzun saç kullanır vs. , yüz hatları erkekleştikçe ergenlikten sonra göze batmaz fln ama o yavrunun zorla yan yatırılarak iç Çeke çeke uyuması hiç iyi bir şey değil psikolojisi açısından.
Elbette ama sürekli sırt üstü yatmaktan arkadaki saçları da döküldü,kafası düzleşecek. Bir an evvel alışsın diye yaptım :(

Ya onlar da severek ve gülerek söylediler ama anne olunca zoruma gitti

Gider tabi saka da olsa olumsuz konusmamalilar. O dunyadan haberi olmayan saf minicik bir bebek. Agri cekmesin ac kalmasin tek derdimiz. Ayrica insanlar guzelligi/yakisikliligi dogrultusunda degil kendine guvenine orantili olarak kendini iyi hisseder. Bunu da aile saglar.

Ya zaten vicdanım hiç rahat değil. Keşke daha dikkat etseydim diyip durdum bugün.
Ben de ikinci ayından sonra kepçe kulak olmasın diye altıncı ayına kadar uyku zamanları hariç bandana kullandım bebeğime. bandı çıkarır çıkarmaz yine kepçe oldu. yani olacağı varsa yapacak bir şey yok.

Kepce kulak estetigi yaptirin.. cunku ilerde psikolojik olarak etkilenebilir.. cocukken yaptirirsaniz daha iyi.. bir gunde hastaneden cikar, bir aya kalmaz duzelir.. benim kulaklarimda asiri derecede kepce kulak yoktu, ama ergenlikte oturup agladigimi bilirim.. okulda bazi insanlar dalga gecerdi benimle, annem babama hep derdim neden yaptirmadiniz ben kucukken diye.. psikolojik olarak cok etkilenmistim.. bizzat kendim yaptirdim bu ameliyati.. tabikide ilk gunler dikislerden bandajlardan dolayi sancili bir surec, benim bandajimi gozume yakin yaptiklarindan dolayi anlimin ortasinda cizgiler olustu, ben kbb uzmanina yaptirmistim.. ama dedigim gibi bir aya kalmiyor sislikler iniyor, kulaklar yerine oturuyor..

Canim benim kizim da o aylarda oyleydi biraz.Cok abarti olmasa da.Bandana taktim cikardi hep kivirir yatardi.Ikide bi duzeltirdim.Bi sure sonra kivrilmadi ne degisti bilmiyorum.Artik yatarken kivrilmiyolar,hic de kepce degiller.Saclari cok kisaysa o da kepce gorunum yaratabilir.

Sadece kepçeyse bence gayet sevimli. Hem kepçe hem büyükse dikkat çeker sanırım..
Aamaan nolacak canı içinde olsun da..:nazar::KK46::KK36:

Benim oğlum yan yatınca kulağı içe bükülüyordu.:-) Ne zaman yatsa o kulak yapışık kalkıyordu. Bandana falan taktım bu sefer de ondan huylanıyordu. Şimdi 3,5 yaşında kulaklar kepçe :-)
Çok tatlı görünüyor ama. Bazen güneş atlasında olduğu zaman kulaklardan ışık giriyor gibi oluyor çok gülüyoruz :-)
Bazen kepçük diye seviyorum.

Erkek kardeşimin kulakları kocaman ve kepçeydi.şimdi çok normal kulakalrı var. Zamanla düzeliyor.

Siz anlatinca hayal ettim yaa ne tatlii masallah:KK48::KK46:

Benım kızım şuan 3 yaşında ve saçları uzayana kadar aaa kepçe kulaklara bak diye sevıyorlardı.saçsız ve kepçe olunca daha dıkkat çekiyordu.ne yaparsam yapayım o kulaklar uzun sure katlandı durdu.kbb dru bı arkadas dıkkat et kıkırdak kırılmasın (yani elinden geldipince düzekt)demişti.gece gunduz uyusada hep düzeltiyordum kulaklarını.şuan o kdr azki sanki kulak zmnla düzeldi kendılıgınden.zaten düzelmese ilkokula baslamadan kulaklara küçük bir operasyonla kepçeliği yok edıyorlar.dayı oğlum bu operasyonu gecırdı cokta basıt bı işlem.en azından üç yaşa kadar bekleyın ve üzülmeyın sevimli birşeydir o şimdi bide gülümseyınce .kızımın o hali gözümün önüne geliyor:)üç günlük bebeğim var direk kulaklarına baktım:)budamı oyle olcak diye.

Benim kızimda o aylarda kulakları kepceydi gorenler aa bu kepce kulaklı diyordu

Zamanla o kepcelik kayboldu suan 5 yaşinda

Back