• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Oğlum için yardımcı olun lütfen 😔😓

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Seni eski konularından hatirladim çok geçmiş olsun canım.. inşallah biran önce sağlığına kavuşur.. allah yüzüne baksın inşallah.. benim kızımda 2.5 yasinda ve şu an 10 kilo.. 10 12 kilo arası gidip geliyor.. bende fazla yediremiyorum.. bizde de sizin gibi ama farkli rahatsizligi var.. bizde de makat vajinaya yakin.. yanı makat olması geren yerden biraz daha önde doğuştan.. doktor önce ameliyat dedi fakat sonra vazgeçti.. ameliyatı genelde kaçırma yada kaslar işini iyi yapamadiginda yapılıyor.. doktor bize şimdilik kasları iyi çalışıyor dedi makat deliginin etrafindaki tutmamızı sağlayan kaçırmayı önleyen kaslar.. bu yüzden erteledi ameliyatı çünkü ameliyat başka hastalıklara da sebep olabiliyor o yüzden gerekli durumlarsa yapıyorlar başka çare olmadığında.. Bize doktor bezi bıraktığında kaçırma problemi olursa tekrar gel ameliyatı o günkü duruma gore düşünürüz bağırsak eğitimi verirsin kaçırma olursa.. bizim şu an en büyük korkumuz yakınlıktan dolayı enfeksiyon riski ki ilerisi böbreklere kadar zarar verebilir inşallah başımıza gelmez..
Allah yardımcımız olsun inşallah

Çok üzüldüm. Geçmiş olsun.
İştah sorunu hastalıklardan oluşmuştur. Beslenme solüsyonu için iyi bir diyetisyenle görüşün
Gerekirse damardan verilen beslenme solüsyonları var. Çünkü sindirim sistemi sorunlu.damardan verilenler çözüm olabilir. Hastanelerin “beslenme ve diyet” bölümüne danışın.
Yalnız her doktor yeterince bilgili değil. Bende kronik hastalıklarla mücadele veriyorum. Başladığında 10 yaşında falandım. O yüzden biliyorum yanlış teşhisler müdaheleler olabiliyor. Farklı doktorlara danışın.oğlunuzun sağlık sorununu internetten araştırın.
Üzüntünüzü geçiremezsiniz ama hayatınıza devam edin. Güçlü annelere en çok hasta çocukların ihtiyacı var. Kendinizi bırakmayın. Çocuğunuzla da kendinizle de ilgilenmeye devam edin.
Diyetisyene de gittik sağ olun başka doktora da gitsek iyi olacak dediğiniz gibi.

Üzülmeyin benim de o yasta kızım var kilo ve boyu nerdeyse ayni.Bi rahatsizligi olmamasina ragmen hic kilo alamiyor.Siz bir de ,nelerle ugrasiyosunuz.Saglikla ilgili problemleri hallolsun da,varsin kucuk olsunlar.Cevreden konusanlari bosverin.
Sağolun desteğiniz için

Benim kızımda bir dönem aşırı iştahsızdı. Doktor bana nutrigen üzüm şurubu vermişti. O dönem çok güzel açılmıştı iştahı. Bir arada balık yağı kullandık easy fishoil.jelibon gibi olan. Oda bayağı iştah yapmıştı. O aralar iyi kilo almıştı. Doktorunuza danışabilirsiniz. Allah evladınıza acil şifalar versin. Eski konularınızdan hatırlıyorum sizi. Zor bir hayatınız var. Bol sabırlar sizede..
Nutrigen üzüm şurubunun tadı nasıl. Severek içti mi kızınız

Cok gecmis olsun..nacizane tavsiyem karbonhidrati yuksek besinler cabuk aciktirir..saglikli mi degilmi diye titizlenmeden ne yiyorsa onu verin..Bunun yanisira sütlac gibi pirincli gidalar hem kilo yapiyor hem de cabuk aciktiriyor.Gerekirse abur cubur da verin yeterki yesin bizim dr umuz oyle diyordu benimki de cok istahsizdi hala da oyle.Bir de bizim kullandigimiz bir sebze tableti vardi dr umuz onerdi yemek yemese bile tum vitaminleri ondan aliyor diye kullandirtti 2 yil kullandik boyumuz da uzadi cok sükür.Dilerseniz ozelden yazayim adini dr unuza sorarsiniz

Herkese merhaba.Lütfen konumu taşımayın çok çaresizim.5 yaşında oğlum var anal atrezi(kapalı makat) ile doğdu gergin omurilik hastası, spina bifida hastalığı var.Mesanesinde sorun var.4 kere ameliyat oldu.Takipleri var.5 yaşında fakat 15 kilo 103 cm.Endokrin ve gastro takibi var. Bağırsaklarından olduğu ameliyatlar nedeniyle kronik kabızlık çekiyoruz.Lavman, ilaç ve kayısı ile idare ediyoruz. Kemik yaşı bile 2.5 yaş çıktı.Çok küçük ve çok zayıf boyu da kısa. Kilo aldırıcı mamalardan çok kullandık.Çok yemek seçiyor ve azıcık yiyip kalkıyor naptıysam değişmiyor saatlerce yemek vermesem açım demiyor.Değerlerine bakıldı kan ilacı, vitamin, balık yağı, keçiboynuzu özü vs.neler kullanmadım ki hâlâ da kullanıyoruz. Her gören ne kadar küçük çok zayıf deyip duruyor. Nasıl kilo alır benim oğlum ne iştahını açar yardımcı olur musunuz?
Madem az yiyor az ama öz yemesini sağlayacaksınız. Kabız olmaması için bol sebzeli haşlama, çerez, kıymalı sebze yemekleri bunlar geldi aklıma. Allah yardımcınız olsun oldukça zor.

Çok sıkıntılı durumları olmuş.
Bu kadar kilo iyi bile.
Benim ki 5.5 yaşında olmasına rağmen 15 kilo. :KK43:
Ağzının tadına göre cogunluk besleyin.
Vardır illaki sevdiği şeyler.
Anaokuluna gidince de ilk yıl bu kadar çok hasta olması çok normal.
Benimki bu sene yılın yarisi gitmedi desem abartmis olmam.
İlk yıl onun da.
Sıkmayın canınızı. Ana saglik problemleri iyi olur inşaallah da grip vs. onlari her çocuk yasiyor zaten.
Rabbim şifalar versin.

Bir de yediklerine hakiki zeytinyağı katın.
Bağırsaklara çok iyi gelir.

Cok gecmis olsun..nacizane tavsiyem karbonhidrati yuksek besinler cabuk aciktirir..saglikli mi degilmi diye titizlenmeden ne yiyorsa onu verin..Bunun yanisira sütlac gibi pirincli gidalar hem kilo yapiyor hem de cabuk aciktiriyor.Gerekirse abur cubur da verin yeterki yesin bizim dr umuz oyle diyordu benimki de cok istahsizdi hala da oyle.Bir de bizim kullandigimiz bir sebze tableti vardi dr umuz onerdi yemek yemese bile tum vitaminleri ondan aliyor diye kullandirtti 2 yil kullandik boyumuz da uzadi cok sükür.Dilerseniz ozelden yazayim adini dr unuza sorarsiniz
Özelde yazın lütfen teşekkür şimdiden

Geçmiş olsun çok zor bir durum anlıyorum sizi. Bu konuda diyetisyen yardımı alsanız o size yüksek kalorili hemde bağırsaklarına iyi gelecek bir liste verir.Birde büyük çocuk ve yetişkinler için mamalar var diyetisyeniniz bu konuda da yardımcı olabilir size.

Oncellikle cok gecmis olsun.. Benim oglumda yemek yemiyrdu istahi yoktu ama bi ot war yavsan otu diyorlar onu kaynatip bir su bardagi banyo suyuna katip banyo yaptirdim bir iki yudumda kaynattigim sudan normal suya katip icirdim iatahi acildi kilo aldi smdi cok iyi yiyor deneyin isterseniz bir

Oncellikle cok gecmis olsun.. Benim oglumda yemek yemiyrdu istahi yoktu ama bi ot war yavsan otu diyorlar onu kaynatip bir su bardagi banyo suyuna katip banyo yaptirdim bir iki yudumda kaynattigim sudan normal suya katip icirdim iatahi acildi kilo aldi smdi cok iyi yiyor deneyin isterseniz bir
Deneyeceğim sağolun

Madem az yiyor az ama öz yemesini sağlayacaksınız. Kabız olmaması için bol sebzeli haşlama, çerez, kıymalı sebze yemekleri bunlar geldi aklıma. Allah yardımcınız olsun oldukça zor.
Çok sıkıntılı durumları olmuş.
Bu kadar kilo iyi bile.
Benim ki 5.5 yaşında olmasına rağmen 15 kilo. :KK43:
Ağzının tadına göre cogunluk besleyin.
Vardır illaki sevdiği şeyler.
Anaokuluna gidince de ilk yıl bu kadar çok hasta olması çok normal.
Benimki bu sene yılın yarisi gitmedi desem abartmis olmam.
İlk yıl onun da.
Sıkmayın canınızı. Ana saglik problemleri iyi olur inşaallah da grip vs. onlari her çocuk yasiyor zaten.
Rabbim şifalar versin.

Bir de yediklerine hakiki zeytinyağı katın.
Bağırsaklara çok iyi gelir.
Geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.
İştahını muhtemelen kabızlık etkiliyordur,probiyotik vermeyi denediniz mi?
Her gün aynı saatte içirirseniz kabızlık toparlayabilir belki.
Geçmiş olsun çok zor bir durum anlıyorum sizi. Bu konuda diyetisyen yardımı alsanız o size yüksek kalorili hemde bağırsaklarına iyi gelecek bir liste verir.Birde büyük çocuk ve yetişkinler için mamalar var diyetisyeniniz bu konuda da yardımcı olabilir size.
Tavsiyelerinizi deneyeceğim sağolun Şifa olsun inşallah teşekkür ederim.

Sadece geçmiş olsun demek istedim, allah yardımcınız olsun.
Amin inşallah sağolun
sizin konunuzu ne zaman okusam icim sizliyor o yavru icin. siz de o da cok zorlanmissinizdir.aklima geldikce dua edecegim onun icin. insallah istahi da acilir toparlar.
Ben tükendim artık oğlum hasta, kardeşlerimde farklı hastalıklar başladı annem de rahatsızlandı bi annem iyidi o daha kötü şuanda ve ben de rahatsızlıklar başladı yaşadığım üzüntülerden dolayı dualarınızda unutmayın
Rabbim sifa versin yawrunuza ve tum yawrulara :dua::KK200:
Amin inşallah teşekkür ederim.

Back