- 16 Haziran 2013
- 1.098
- 852
- 123
- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
-
Özelden yazar mısınız ban isimlerini size zahmet.Kan ilacı ama hangisi bu da önemli bazıları tat olarak güzel ama değerleri yükseltmiyor, bazıları tat olarak kötü ama güzel yükseltiyor bunun yanında da sanırım tadından dolayı iştah kesiyor. Meyve suyu içiyorsa bu tür şeyler de iştah keser. Diğer taraftan ameliyat olmuş bağırsak florası bozulmuş olabilir ve geçirgen bağırsağa sahip ise muhtemelen çok iyi bir emilim gerçekleşmez bu da özellikle demir seviyesini, vitamin mineral değerlerini filan etkiler. Bağırsak duvarını onarmak için bol ilikli kuzu kemiği suyu içirin derim. 8-12 saat kaynamalı. Aynı zamanda iyi bir probiyotik takviyesi gerekir. Gluten tüketimini sıfırlamak gerekir ki bağırsak florası düzene girsin vs. Yani konu beslenme olunca benim okuyarak edindiklerim bunlar tabi eğer durumunuz elveriyorsa gaps danışmanlığı almanız çok çok iyi olur. Çocuğunuzun modern tıp yanında bütünsel olarak değerlendirilerek beslenmesinin kişiye özel düzenlenmesi şart. Bununla ilgili Türkiye de birkaç isim var çocuk doktoru olanı var olmayanı var fiyatları nedir tam bilmiyorum birisi dışında. İstanbul ve İzmir'deyseniz iki doktordan birine götürebilirsiniz
Teşekkür ederim araştıracağım sağolunGeçmiş olsun. Hastalıklar ile ilgili özel olarak bir şey söyleyemem ama bağırsak sağlığının her hastalıkta çok önemli olduğunu biliyorum. Probiyotik takviyelerini ve bağırsak sağlığına faydalı beslenmeyi araştırmanızı tavsiye ederim. Bununla ilgili face de çok grup bulabilirsiniz.
Eşit: şimdi dikkatli okudum, sürekli lavman ile bağırsak florasının kötü bir hale geldiğine eminim. Bağırsakları boşaltılması gereken bir boru değil emilimi sağlayan, yoğun sinir ağı olan ikinci beyin olarak isimlendirilen bir organ olarak görmeliyiz. Lütfen geçirgen bağırsak, bağırsak sağlığı, probiyotikler bunları detaylı araştırınız.
Sağ olun yorumunuz için anasınıfına gidiyor oğlum.Kuzum benim,küçücük yaşında neler yaşamış, çok geçmiş olsun.
Sağlığı yerinde olsun varsın biraz minyon olsun.
Sağlık sorunları nedeniyle bebekliğinden beri sindirim ve boşaltım sorunları yaşadığı için iştahsız olması normal.
Daha önceki konularınıza yazmış mıydım?Bilmiyorum ama ben oğlunuza oyun terapisi ve psikolojik destek aldırmanızı tavsiye ederim.
Anasınıfına devam etmesi elbette faydalı.Sağ olun yorumunuz için anasınıfına gidiyor oğlum.
Ayni durumdayi 6 yasinda ve 16 17 civari cok zayif biz 2kilo 450 gr doğduk aslinda istahsiz bi cocukta değil ama yumurta arada yiyo yogurt peynir sevmiyo diger herseyi yiyo meyve de dahil ama kilo aldiysa boyu uzamistir ne yapsam bilemedim bendeAllahım şifa versin . Benim oğlum da 6 yaşında 16 - 17 kilo civarı . Ne yaptıysam kilo almadı. Zaten çok yemek seçiyor. Erken doğmuştu. Doktorumuz bize bir vitamin verdi onu veriyorum. Konuyu takipteyim
Vitamin olarak immun 44 çok iyi canım bide dalak falan kırmızı et yedir bol bolVitamin , kan ilacı vs. veriyor yedirmeniz lazım diyor.
Bende bu vitamini kullanıyorum. İştah açmıyor ama en azından vitaminleri tamamlıyorVitamin olarak immun 44 çok iyi canım bide dalak falan kırmızı et yedir bol bol
Benimkisi yemiyor . Yumurta yer sadece omlet olacak yanlız. Muz dışında meyve yemez. Bebekliğinden beri kusma durumu var.Çok doktora gittik. Ne yapalım böyle olacak demek ki .Vitamin verelim eksik kalmasın dediler. Boyu ortalama gözüküyor.Ayni durumdayi 6 yasinda ve 16 17 civari cok zayif biz 2kilo 450 gr doğduk aslinda istahsiz bi cocukta değil ama yumurta arada yiyo yogurt peynir sevmiyo diger herseyi yiyo meyve de dahil ama kilo aldiysa boyu uzamistir ne yapsam bilemedim bende
Canım eczacıya danış öyle al istersen ama sipraktin şurup al uykuyu ve iştahı mükemmel olurBende bu vitamini kullanıyorum. İştah açmıyor ama en azından vitaminleri tamamlıyor
Allahim sifa versin insallah safii isminden. Bunyesinde aleejik bi durum olabilir hersey ustuste gelip tetiklemis olabilir alerjisini. Bazen iyi sandigimiz seyler bile sebep olabiliyor. Hic alerjik olma durumunu dusundunuz mu. Bi cocuk alerji uzmanina gitseniz
Anasınıfına devam etmesi elbette faydalı.
Bununla birlikte yaşadığı sağlık sorunları ve operasyonlar çocuğunuzun ruh dünyasında iz bırakmış olmalı.
Oyun terapisi bu tip durumlarda çok sağaltıcı bir etki yapabilir.
Çocuk ruhsal olarak rahat ve iyi olursa fiziksel olarak da daha iyi gelişir.
Ayni durumdayi 6 yasinda ve 16 17 civari cok zayif biz 2kilo 450 gr doğduk aslinda istahsiz bi cocukta değil ama yumurta arada yiyo yogurt peynir sevmiyo diger herseyi yiyo meyve de dahil ama kilo aldiysa boyu uzamistir ne yapsam bilemedim bende
Öncelikle çok çok geçmiş olsun kilosu az ama çok da kısa bir çocuk değil bu yaşta olup daha 100-101 cm olan öğrencilerim çok oldu. İştah için sevdiği yemekleri tercih edin ilk evrede. Tabaklarına sevimli sunumlar hazırlayın mesela. Tabağını çok doldurmayın az doldurun bitirsin başarma hissi yaşasın. Eğer yetmezse bitince yenisini koyarsınız. Çocuğunuz üstünde tatlı-sert bi otorite kurun dövmeyin tabiki ama kararlığınızı gösterin tutarlı olun ona yemesi gerektiğini anlatın, her defasında anlatmak sizi yorsa da gerekirse her öğün anlatın bir gün anlatıp üçüncü gün vah vah yemiyor diye dövünmeyin sabırla anlatmaya devam edin. Masaya ailece oturun. Bu arada sevdiği yemekleri yapın demiştim başta ama ona özel yemek asla yapmayın siz barbunya yerken o köfte istedi diye yapmayın alternatif yaratmayın asla. Ne yenmesi gerekiyorsa ailece onu yiyin. Çok su içen bir çocuksa yemeklerden önce suyu sınırlandırın şişkinlik yapmasın ve asla yemediği zaman yargılamayın üzüntünüzü yansıtmayın suçluluk duymasın bundan.
Cok gecmis olsun. Allah sifa versin insallah.
Annem sindirim.sistemi icin unlu bi markanin aktardan aldigi kudret narini tuketiyordu sanirim gunde bir kasik. Ve bunu zeytinyagiyla tuketince kabizligi geciriyor diye biliyorum. Annem cok memnun kalmisti. Bunu bi arastirsaniz, insallah faydasi olur.
Kudret nari macunu diye geciyor.
Vitamin olarak immun 44 çok iyi canım bide dalak falan kırmızı et yedir bol bol
Bende bu vitamini kullanıyorum. İştah açmıyor ama en azından vitaminleri tamamlıyor
Rabbim şifa versin inşallah başka çocuklarla birlikte yemesi iştah açıyor genelde çocuklarla bir de öyle deneyin :))
Benimkisi yemiyor . Yumurta yer sadece omlet olacak yanlız. Muz dışında meyve yemez. Bebekliğinden beri kusma durumu var.Çok doktora gittik. Ne yapalım böyle olacak demek ki .Vitamin verelim eksik kalmasın dediler. Boyu ortalama gözüküyor.
Benim kızımda bir dönem aşırı iştahsızdı. Doktor bana nutrigen üzüm şurubu vermişti. O dönem çok güzel açılmıştı iştahı. Bir arada balık yağı kullandık easy fishoil.jelibon gibi olan. Oda bayağı iştah yapmıştı. O aralar iyi kilo almıştı. Doktorunuza danışabilirsiniz. Allah evladınıza acil şifalar versin. Eski konularınızdan hatırlıyorum sizi. Zor bir hayatınız var. Bol sabırlar sizede..
Hepinize tek tek cevap yazamadım teşekkür ederim önerileriniz ve dualarınız için tüm yorumları okudum hepsini araştırıp doktorlarımıza da sorup deneyeceğim inşallah şifa olur.Canım eczacıya danış öyle al istersen ama sipraktin şurup al uykuyu ve iştahı mükemmel olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?