- 16 Haziran 2013
- 1.098
- 852
- 123
- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
-
Konuyla ilgili bilgim yok geçmiş olsun demeye geldim Allah şifa versin. Ben kızıma argivit kullandım çok iştahsız olduğu dönemlerde. İlk bir hafta filan etki etmişti. İçindeki arjinin sanırım bir madde boy uzatıyor diyordu düzenli kullanımda. Denemediyseniz doktorunuza danışınHerkese merhaba.Lütfen konumu taşımayın çok çaresizim.5 yaşında oğlum var anal atrezi(kapalı makat) ile doğdu gergin omurilik hastası, spina bifida hastalığı var.Mesanesinde sorun var.4 kere ameliyat oldu.Takipleri var.5 yaşında fakat 15 kilo 103 cm.Endokrin ve gastro takibi var. Bağırsaklarından olduğu ameliyatlar nedeniyle kronik kabızlık çekiyoruz.Lavman, ilaç ve kayısı ile idare ediyoruz. Kemik yaşı bile 2.5 yaş çıktı.Çok küçük ve çok zayıf boyu da kısa. Kilo aldırıcı mamalardan çok kullandık.Çok yemek seçiyor ve azıcık yiyip kalkıyor naptıysam değişmiyor saatlerce yemek vermesem açım demiyor.Değerlerine bakıldı kan ilacı, vitamin, balık yağı, keçiboynuzu özü vs.neler kullanmadım ki hâlâ da kullanıyoruz. Her gören ne kadar küçük çok zayıf deyip duruyor. Nasıl kilo alır benim oğlum ne iştahını açar yardımcı olur musunuz?
Vitamin , kan ilacı vs. veriyor yedirmeniz lazım diyor.Eski konularindan da taniyorum sizi.
Rabbim sifa versin. Doktorunuz ne diyor bu duruma ?
Anasınıfına gidiyor pek fark yok hatta okula başlayalı sürekli hasta olmaya başladı bir senede 7-8 kere üst solunum yolu, bronşit ya da bademcik hastalandı.okula gidiyor mu? ana sinifi anaokulu vs. gidiyorsa orada yemek durumu nasil?
Soracağım teşekkür ederim.Konuyla ilgili bilgim yok geçmiş olsun demeye geldim Allah şifa versin. Ben kızıma argivit kullandım çok iştahsız olduğu dönemlerde. İlk bir hafta filan etki etmişti. İçindeki arjinin sanırım bir madde boy uzatıyor diyordu düzenli kullanımda. Denemediyseniz doktorunuza danışın
Doktora sorayım sağolun.Çok geçmiş olsun.
Ben bir dönem ac karnına bir tatlı kaşığı polen yutuyordum suyla cok fena istahimi acmisti.
Çocuklarda nasıl olur bilmem ama polenin zarari olmaz sanırım.
Amin sağolun.Hic bir bilgim yok oglunuz icn rabbimden sifa diliyorum tez zamanda sagligina kavussun insallah
İnşallah bir çözüm bulabilirizAllahım şifa versin . Benim oğlum da 6 yaşında 16 - 17 kilo civarı . Ne yaptıysam kilo almadı. Zaten çok yemek seçiyor. Erken doğmuştu. Doktorumuz bize bir vitamin verdi onu veriyorum. Konuyu takipteyim
Tam anlamadım yorumunuzu hangi vitaminler karşı değilim yeter ki şifa olsun.Hangi vitaminleri istemeliyim doktordan.Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah. Vitaminler ise yarıyor karşı değilseniz tabi doktorunuz dan isteyin bi belki işe yarar.
Doktorların verdiği vitaminler bahsetmiştim ben veriyormussunuz zaten. Cok zaman geçti bize doktorumuz bi vitamin vermişti o iştahını açmıştı bide denize götürmüştük ilk kez acıktım demişti. İnşallah bulursunuz şifasını çok geçmiş olsunTam anlamadım yorumunuzu hangi vitaminler karşı değilim yeter ki şifa olsun.Hangi vitaminleri istemeliyim doktordan.
Kan ilacı ama hangisi bu da önemli bazıları tat olarak güzel ama değerleri yükseltmiyor, bazıları tat olarak kötü ama güzel yükseltiyor bunun yanında da sanırım tadından dolayı iştah kesiyor. Meyve suyu içiyorsa bu tür şeyler de iştah keser. Diğer taraftan ameliyat olmuş bağırsak florası bozulmuş olabilir ve geçirgen bağırsağa sahip ise muhtemelen çok iyi bir emilim gerçekleşmez bu da özellikle demir seviyesini, vitamin mineral değerlerini filan etkiler. Bağırsak duvarını onarmak için bol ilikli kuzu kemiği suyu içirin derim. 8-12 saat kaynamalı. Aynı zamanda iyi bir probiyotik takviyesi gerekir. Gluten tüketimini sıfırlamak gerekir ki bağırsak florası düzene girsin vs. Yani konu beslenme olunca benim okuyarak edindiklerim bunlar tabi eğer durumunuz elveriyorsa gaps danışmanlığı almanız çok çok iyi olur. Çocuğunuzun modern tıp yanında bütünsel olarak değerlendirilerek beslenmesinin kişiye özel düzenlenmesi şart. Bununla ilgili Türkiye de birkaç isim var çocuk doktoru olanı var olmayanı var fiyatları nedir tam bilmiyorum birisi dışında. İstanbul ve İzmir'deyseniz iki doktordan birine götürebilirsinizVitamin , kan ilacı vs. veriyor yedirmeniz lazım diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?