Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Oglum için oda.. biraz kafam karisti

nadirensevda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
1.036
787
123
Merhaba arkadaşlar, 15 aylik oğlum için yaza doğru oda yapmaya ve odasını ayırmaya karar verdim. Bizim Odamıza yer yataginda yatıyor. Aslında yer yataginda olması güvenlik açısından benim için çok iyi oldu. Oğlum da gündüz uyku larında kendisi kalkıp yanıma gelebiliyor.

Ben montessori yöntemine uygun bir oda dizayn etmek istiyorum. Ancak onun yataklari ya yer yatagi biçiminde veya bayagi alçak. Dolaplar küçük doğal olarak. Felsefesi bu çünkü.

Eşim bunlar çok küçük 3 5 yıl sonra ne olacak yeniden mi oda yapacağız diyor.

Kardeşim ve etrafındaki çoğu kişi 6 yaşından sonra bu yataklarda yatmiyorlar diyor. Ayrıca büyüyünce dolaplar küçük kalacak diyorlar.

Dolap işine söyle bir cozum getiriyorum. Dolabın aşağı kısımları küçükken kullanılır büyüdükçe üst raflarınida kendisi kullanabilir. Ama yatak konusunda kimseyi ikna edemiyorum.

Bu konuda tecrübesi olan bu yönteme göre oda dizayn eden arkadaşlar yardimci olursa sevinirim. Yatak yere yakın olunca çocuklar büyüdükçe kullanımı Zor mu olur? Varsa fotolar koyabilir misiniz? Bana fikir verirseniz çok mutlu olurum.

Teşekkür ederim şimdiden.

Ben ekteki yatağı çok beğendim mesela. Ama dedigim gibi esim ve çoğu kişi 5 yaşına kadar ancak yatar. Sobra yeni yatak almak zorunda kalırsın. IKEA çilek gibi yerlerden al baskıları arttı

Eklentiler

• Screenshot_2018-02-12-09-49-36.png
    256,7 KB · Görüntüleme: 1.287
Ben ekteki yatağı çok beğendim mesela. Ama dedigim gibi esim ve çoğu kişi 5 yaşına kadar ancak yatar. Sobra yeni yatak almak zorunda kalırsın. IKEA çilek gibi yerlerden al baskıları arttı
Haklılar, ama maddi durum müsaitse her sene yatak alınır.
Bu beşik büyük hali.
Nedir bu tarz, ben hiç bilmiyorum
Kazanımı ne?

Haklılar, ama maddi durum müsaitse her sene yatak alınır.
Bu beşik büyük hali.
Nedir bu tarz, ben hiç bilmiyorum
Kazanımı ne?

Her sene yatak alamayız elbette. bu tarz yataklar çocukların kendi başlarına yataklari yatabilmeleri, toparlayabilmeleri kisacasi bağımsız şekilde hareket edip sorumluluk duygularının gelişmesi için yapılmış küçük yataklar.

Benimde 9 aylık kızım var bizde yaza doğru odasını yapacağız ve bende montessori odalardan almayı düşünüyorum .
Zaten 15 aylık cocuk diğer yataklardan düşer en uygunu böylesi .

Ben cok begendim ve buyuguncede yatar kucuk degil.ben bile yatarim

Degil mi? Ben de diyorum küçük değil. Aslında yere yakın olduğu için istemiyor esim. Nasıl yatacak diyor. Illa oda takımı aldik diye askere gidene kadar orda kalcak değil ya. 10 yaşında genç odası alınır. Gel de anlat. ..

Ya zaten 3-4 sene yatmis olacak. Sonra da bir tane daha genc eriskin yatagi alirsiniz, ayri eve gidene kadar yatar. Ömrü hayatinda 2 yatak almak cok da sokaga para atmak degil bence. Bu mantikla ne beşik, ne oyuncak, ne park yatak ne de baska bir sey alinir cocuga. Maddi durumunuz kotu değilse bence de boyle alin. Düşebiliyorlar çünkü ranzalardan. Bir de bu yer yatagina alisinca uykuları gelince gidip kendileri yatıyorlar filan. Bence de bayagi mantikli bir sistem.

Şöyle ki yatak besik aldik sıfır hiç kullanmadik. Böyle bir yatak da alınır ama esim en azından 7 8 yıl bari yatsın. Hem biliyorum ki sen sadece yatağı değiştirmez komple odayı yenilersin diyor. Bir de beğendiğim bu yatak 2500 lira. Ben çocuğum kendi başına dolabindan giysisi alsın kendi yatağına gidip yatsın istiyorum.

Sonuçta eşimin kendinc mantıklı istekleri ile çocuk için istediğim şeyleri birleştiremedim

İkea’nın KURA serisini aldık biz. Şu anda yer yatağı olarak kullanıyor. Büyüyünce ters çevirip ranza yapıcaz. Alt kat oyun alanı olacak. Beyaza boyadık çok güzel oldu. Tavsiye ederim.
Bizimki işte böyle oldu. Hem de 700 liraya aldık, sonradan boyadık sadece.

Eklentiler

• 106FD74A-CF16-473F-BAF8-42D613B11721.jpeg
    66,5 KB · Görüntüleme: 680
İkea’nın KURA serisini aldık biz. Şu anda yer yatağı olarak kullanıyor. Büyüyünce ters çevirip ranza yapıcaz. Alt kat oyun alanı olacak. Beyaza boyadık çok güzel oldu. Tavsiye ederim.

Baktim söylediğiniz yatağa güzel görünüyor. Teşekkür ederim. Bir de normal yatak baza alın korkuluk takın bir de merdiven koyun diyen oldu. .. çok kötü fikirler değil ama sanırım en iyisi yqtak ölçülerine bakmak.

Dediğim gibi şu aşamada en büyük sıkıntı yere yakın yataklarda yatmak rahat midir kısmı. ..

Ben şimdi bu paylaştığınız yatagi buldum, yatak ölçüsü 190 cm diyor. E 190 cm de obur boyu yatar cocuk sadece yasi büyüdükçe tarzını begenmedigi icin degistirmek isteyecektir. Erkek çocuksa 7 8 yasina kadar rahat yatar. Kiz cocuksa ergenlige kadar kullanir bence bu yatagi.

Doğum yapacağım dönem baskılarıma, inadıma, tüm bilgimi paylaşmama rağmen bu yatağı aldıramadım. Çevredeki herkes vik vik konuştu böyle, eşimde onlara uydu. Şimdi her yerde beni dinlemediği için çok pişman olduğunu anlatr.

6 yaşla falan alakası yok. Ben hala yerde yatmaya bayılırım. Çocuk istediği kadar yatar. Dolabı büyük alın, başka ekstra komidin falan almayın.

Küçük bi kütüphane ve masa da yeterli. Odayı doldurmayın.

Ay çok saolun. Vazgeçmek istemiyorum çünkü.

Iyiki konu acmisim içime şu serptiniz. dolabı yaptıracağım bir kaç fikri bir arada tasarladim. Büyük alın neden dediniz?

Bir kaç güzel fikir de edindim. Ama 3 4 kardeşin tek odada kaldığı kendine ait odaları olmayan beyler için bu fikirler marjinal

Eklentiler

• Screenshot_2018-02-12-10-08-13.png
    225,3 KB · Görüntüleme: 490
  • Screenshot_2018-02-12-10-07-11.png
    191,4 KB · Görüntüleme: 477
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…