• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Oğlum herşeyi fırlatıyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Oğlum 2,5 yaşında. Herşeyi konuşabiliyor ve anlayabiliyor. Ben çalışan bir anneyim. Oğluma annem bakıyor. Biz akşamları eve geldiğimizde sadece çocukla ilgileniyoruz ama ben bazen geç saatte geliyorum eve. O zamanlarda da babası ilgileniyor oyunlar oynuyor. Evde annem de var o da ilgileniyor herşeyi ile...
Oğlum bir ara daha sık yapıyordu, elindeki herşeyi fırlatıyordu ne bulursa. Büyük küçük demir plastik rasgele. Şimdi de direk kafamıza fırlatıyor elinde ne varsa. Yapma oğlum diyince fayda vermiyor tam tersi fırlatacak başka şeyler bulup ardı ardına fırlatmaya başlıyor. Kaç defa aniden gelip babasının kafasına da fırlattı. Daha çok babasına yapıyor. Veya tekme de atıyor.
Birgün babası ona da aynı şekilde vurmuş, bak acıdı değilmi sen yaptığında da acıyor bu şekilde diye.
Çünkü güzellikle anlatıyoruz fayda etmiyordu. Ben de sesimi çıkarmadım içim içimi yese de..
Dün yine aynı oldu. Genelde oğlum yapma bak acıyor diye güzellikle anlatıyorum. Ama dün oğlum yapma diye hafifçe kızdım. Kaçıyor bu sefer. Annem de bana kızıyor çocuğun önünde, niye kızıyorsun çocuğa diye. Çocuk da bunu görüyor tabi.
Bütün oyuncaklarını fırlatıp kırıyor zaten.
Gayet uysal bir çocuk bunların dışında. Hikayeler anlatıyoruz konuşuyoruz karşılıklı, oyunlar oynuyoruz vs.
Acaba daha başka ne yapmalı ?
Sizler de bu tür sorunlar yaşıyor musunuz?
Geçici bir süreç mi ?

Bir tavsiye...
Yumuşak peluş toplardan alın.Onları attığı zaman,oyuna katılın.
Diğer eşyaları attığı zaman,O atılmaz,bunu at,oynayalım diye yönlendirirsiniz.
Sadece kutu oyunu ve kitapla oyalanmıyor olabilir.
Atma ihtiyacı varsa,yumuşak toplarla giderebilir.

Bir tavsiye...
Yumuşak peluş toplardan alın.Onları attığı zaman,oyuna katılın.
Diğer eşyaları attığı zaman,O atılmaz,bunu at,oynayalım diye yönlendirirsiniz.
Sadece kutu oyunu ve kitapla oyalanmıyor olabilir.
Atma ihtiyacı varsa,yumuşak toplarla giderebilir.

Evet iyi fikir, öyle deneyelim. Evde yumuşak toplardan 10 tane vardır heralde.
Biraz da apartmanda büyüdüğü için çoluk çocuk görmüyor, toprak görmüyor enerjisini atamıyor belki de..
Bilmiyorum atma fikrine iyice alıştırmayız değil mi o şekilde ?

çalışan annelerin çoğu bu tip sorunlar yaşıyo.benim yeğenim de çalışıyo çocuğa ablam bakıyo o da öle.bütün gün anneyi görmeyince gelince bi şımarıyo bi şımarıyo :))) tabi anne de özlemiş oluyo.çocukta kime nasıl davranacağını iii biliyo.bence yaptığının yanlış olduğunu tekrar tekrar söleyin gerekirse hafif yollu kızın da.en önemlisi anneniz asla karışmasın.çocuğun eğitimini en iyi siz verirsiniz.ama siz eğitirken dışarıdan müdahale olunca çocukta salıyo kendini.bence ipleri bırakmayın derim ben nacizane tabiki akıl vermek haddim değil.çalışıyorsunuz ama trt1 deki süper dadı programı bence çok faydalı.internetten videolarını izleyebilirsiniz.

Bence o kadar büyütülücek bişey değil ya her çocukta olur bi dönem geçer sonra ama yine de anneniz karışmadan sizin uyarmanızda fayda var derim ben..

çalışan annelerin çoğu bu tip sorunlar yaşıyo.benim yeğenim de çalışıyo çocuğa ablam bakıyo o da öle.bütün gün anneyi görmeyince gelince bi şımarıyo bi şımarıyo :))) tabi anne de özlemiş oluyo.çocukta kime nasıl davranacağını iii biliyo.bence yaptığının yanlış olduğunu tekrar tekrar söleyin gerekirse hafif yollu kızın da.en önemlisi anneniz asla karışmasın.çocuğun eğitimini en iyi siz verirsiniz.ama siz eğitirken dışarıdan müdahale olunca çocukta salıyo kendini.bence ipleri bırakmayın derim ben nacizane tabiki akıl vermek haddim değil.çalışıyorsunuz ama trt1 deki süper dadı programı bence çok faydalı.internetten videolarını izleyebilirsiniz.

Evet annem de diyor zaten bana hiç yapmıyor size yapıyor diye...
Annem de sanki biz suçluymuşuz gibi söylüyor, daha da sinirleniyorum ben.
Kızmama bile izin vermiyor. Hiç kızmayacakmışız ona kalınırsa. Valla şımarık olacak diye korkuyorum.

Bence o kadar büyütülücek bişey değil ya her çocukta olur bi dönem geçer sonra ama yine de anneniz karışmadan sizin uyarmanızda fayda var derim ben..

Birşeylere tepki için yaptığını düşünüyorum. Daha önceki bakıcımızda daha çok yapıyordu, şimdi azaldı mesela.
O biraz daha otoriderdi ve ilgisizdi o yüzden yapıyordu bence.
Annem de o yüzden çocuğa kızmayın daha çok yapar diye tepki veriyor..

öncelikle merhaba..
bence de ilgi çekmek için yapıyordur...endişe etmeye hiiç gerek yok...aslında onlar çok güçlüler bizden bile ...öyle farklı dönemlerden geçiyorlar ki takip edemeyip panikliyoruz biz ebebeynler :)))

öncelikle merhaba..
bence de ilgi çekmek için yapıyordur...endişe etmeye hiiç gerek yok...aslında onlar çok güçlüler bizden bile ...öyle farklı dönemlerden geçiyorlar ki takip edemeyip panikliyoruz biz ebebeynler :)))

Merhabalar,
Sandigimizdan daha guclu olduklari kesin. Bir de herseyi anliyorlar.

hacdayken gözlemlediğim bir şeydir:bütün dünya halklarının çocukları(en sarışınından en siyahına) anne-babalarının yanlarında melül-mahzun dolaşırken bizimkiler adeta bir terminatör gibi oraya buraya saldırma, birşeyler yıkıp dökme sevdasındaydı.çocuk yetiştirmede sınıfta kaldığımız kesin!

Back