• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum hasta olmaya çalışıyor.

Oyy masumluga bakarmısın canım benim. bizde küçükken birgün okula giderken abimle ablam beni sıkıştırdı hasta numarası yapacaksın eve gidip kardan oynarız diye. annem sana inanır dediler yarı yoldan koluma girip eve getirdiler, anne kardenin karnı ağrıyo diye annem o hasta size noluyo hadi siz okula deyip beni içeri aldı onları gönderdi. :KK48: onlarda eve geldikten sonra beni dövdüler hırslarından:sinirli:

Hangimiz araştırmadık çılgınlar gibi..

Utandığı, korktuğu bir sorun olabilir. Herhangi bi durgunluğu var mı onu gözlemleyin. Öğretmenine danışın sınıftaki halini.

Ohoo bu eskiden beri var olan bişey cocuklar arada gitmek istemez mızmızlık yapar
teşebir tozu yutup ateş cıkartmalar falan hic mi hababam sınıfı izlemediniz binbir türlü taktik var :D

Ahahah yerim onu
Zeki bir çocuğunuz var :)
Oğlunuz okula gitmemek için bahane arıyor bence
Ya ben bu konuda biraz değişik bir anneyim . Sanırım aramızda az yaş farkı olduğu için böyleyim .
Geçen hafta size lise 3 e giden oğlumla aramızda ki konuşmayı yazıyorum :
Sabah saat 6:20 hava karanlık yağmur yağıyor , üst kata çıktı yatak odama geldi
--Anne ya bi bakar mısın ?
--Söyle canım (Uyuyorum bu arada )
--Çok yağmur yağıyor
--Evet kış geldi
--Ve hava karanlık
--Evet ve saatleri almayacaklarmış alışsan iyi edersin
--Ya anne ne diycem ? :)
--Deee
--Bugün okula gitmesem ?
--Tamam oğlum git yat uyu
--Vuhuuuuu canım annem . Kız senden bir tane daha yok :KK66:

Tabi bu yılda iki kere falan oluyor . Ama belli yani gitmek istemiyor :)

Ufaklık yapar arada . 7 yaşında 2 ye gidiyor
Onu da ayda bir kez falan işe getiriyorum .Eğleniyoruz birlikte tüm gün

Belli sizinki de sıkılmış azıcık :)

e cocuklar buyuyunce kolay tabi bu :)
kucuk olunca evde yanliz kalamayacagi icin izin veremiyorsunuz boyle lukslere,
ama ne guzel yapmissiniz bence.

konu sahibi belki de yorulmustur, imkaniniz varsa evde kalmasina izin verin ayda bir gun mesela.

konu sahibi belki de yorulmustur, imkaniniz varsa evde kalmasina izin verin ayda bir gun mesela.

Büyüdüklerinde bana göre tabi sadece maddi zorluklar artıyor .
Manevi olarak hep destek tam destek
Ama bir de iki numara var . Arada o da arıza çıkarıyor . Valla işyerime o kadar çok geliyor ki anlatamam :)
Yazın neredeyse haftanın 3 günü , kışın illa o okul ayda bir kırılacak :)
Arada iyidir bence de :)

Allah razı olsun sizden. Bugün beni güldürdünüz. Çok tatlı oğlunuz yahu.
Hepimiz yapmadık mı zamanında bu tür şeyler. Eskiden arkadaşlardan duyardık ki benim zamanın en iyi hastalığı yenen tebeşirdi (ki yalanmış hiç de ateşim çıkmazdı), şimdi çocuklar internetten öğreniyorlar.

Ateş psikolojik birşey aslında. Ben okula gitmek istemeyince ateşim var ateşim var diye yorganın altına girerdim,babam gelene kadar hakikaten çıkardı ateşim :)
Coook normal şeyler. Belki sözlü-sinav falan vardır.
Bir konuşmakta yarar var ama çok da endiselenmeyin. Benim arkadaşım türk filminden görüp tepesir tozunu suya katıp icmiş :) o yaşlar böyle yaşlar

Oyy kıyamam ya..kaçıncı sınıfa gidiyor bilmiyorum ama inanın benim kızım lise 2de o bile okula gitmemek için kırk takla atıyor:)))çünkü sabah 6da kalkıyor servise binmek için..egitim sistemi malesef çok zor bu günlerde malum..çocukları bir yıldırma politikası var .ne yazık ki...yaşı küçükse idareyle konuşup durumu anlatın ve mümkünse birkaç gün izin alıp uzun uzun onunla konuşun...nedenlerini sorun..mutlaka gitmek istemeyişinin bir sebebi vardır..benim kızım mesela sabah kalkmak istemediği için okuldan sogumuş..keşke akşam okulu olsaymış öyle dedi...şimdi biraz daha alıştı mesela..sizde bir sorun bakalım gitmeyince .ne yapacakmış..bir arkadaşımda okuldan izin alıp çocuguna artık okula gitmiyorsun gitmeyeceksin çalış diye bir haftalık işe vermişti...sonuç ...bir sabah not ..ben okula geri dönüyorum..:)))çalışmak daha agır gelmişti çünkü...
oğlum 10 yaşında ..bende bir sorcam bakalım okuldamı bir sıkıntı var diye .. belki onada sabah kalkmak zor geliyordur..

Ahahah yerim onu
Zeki bir çocuğunuz var :)
Oğlunuz okula gitmemek için bahane arıyor bence
Ya ben bu konuda biraz değişik bir anneyim . Sanırım aramızda az yaş farkı olduğu için böyleyim .
Geçen hafta size lise 3 e giden oğlumla aramızda ki konuşmayı yazıyorum :
Sabah saat 6:20 hava karanlık yağmur yağıyor , üst kata çıktı yatak odama geldi
--Anne ya bi bakar mısın ?
--Söyle canım (Uyuyorum bu arada )
--Çok yağmur yağıyor
--Evet kış geldi
--Ve hava karanlık
--Evet ve saatleri almayacaklarmış alışsan iyi edersin
--Ya anne ne diycem ? :)
--Deee
--Bugün okula gitmesem ?
--Tamam oğlum git yat uyu
--Vuhuuuuu canım annem . Kız senden bir tane daha yok :KK66:

Tabi bu yılda iki kere falan oluyor . Ama belli yani gitmek istemiyor :)

Ufaklık yapar arada . 7 yaşında 2 ye gidiyor
Onu da ayda bir kez falan işe getiriyorum .Eğleniyoruz birlikte tüm gün

Belli sizinki de sıkılmış azıcık :)
inşallah sıkıldığı içindir... yinede üzüldüm böyle şeylere başvurmasına ... çünkü ben okula aşık biriydim..annem bizi tarlada çalıştırırdı bu tarla bitmezse sizi okula göndermicem derdi. o kadar çok üzülürdümki

vala hepimiz yaşadık okula gitmemek için ne yapılır mevzusunu.. çok sorun yaratılacak bir mevzu görmüyorum.
sadece okulda öğretmeni ile bir görüşün sınıfta birileriyle sıkıntı yaşıyor olabilir, veya bir kıza aşık olmuş da olabilir çok normal şeyler. sakinlikle kendisi ile konuşmadan önce arkasını doldurarak biraz bekleyin derim.
sizlerle konuşunca biraz rahatladım.bu arada (arkasını doldurarak biraz bekleyin ) demişsiniz ne anlamda bu anlayamadım:KK12:

Ne masum ya :)
Ben yakın arkadaşımla küstüğümde yada ödevi falan yapmayı unutursam gitmek istemezdim,işin garibi psikolojik olarak karnıma ağrılar girer,gidemeyecek duruma da gelirdim.
Bir konuşun sıkıntısını anlamak lazım bence.Belki okulda mutsuz olduğu,sevmediği bir durum vardır.
Yada uykudan kalkmak zor gelebilir ki bende o karanlıkta minicik çocukları okula giderken görünce üzülüyorum valla serviste uyuyor yavrular ya.

bu sabah telefonumun geçmişine baktım . 10 yaşındaki oğlum okula gitmemek için nasıl hasta olurum diye araştırmalar yapmış.dün akşam tuhaf tuhaf balkona çıkıyor orada uzun süre soğukta oturmaya falan çalışıyordu. bende soğuk napıyorsun diye içeri alıyordum. sabah bir uyandım odasına gittim sabaha kadar yatağının dibindeki camı açık bırakıp o şekilde uyumuş bende oglum sıcağa yandın herhalde hasta olcan niye böyle yaptın dedim . meğer internetten araştırma yapmış oradaki başkalarının hasta olmak için neler yapılır fikirlerini okumuş. onlarda camı falan açık bırak ,balkona çık falan yazmış .çok canım sıkıldı bu okula gitmemek için neden böyle yapıyor.ben akşam onunla konuşcam ama nasıl konuşsam neler desem bilemiyorum nasıl konuşmalıyım sizce

Çook tatlı ya :D benimde 18 aylık oğlum var ilerde bana neler yapacak bakalım. Bence telefondan nasıl hasta olunur diye araştırdığını yüzüne ifşa etme. Oglum bu aralar seni keyifsiz görüyorum okulda bir sorunun mu var diye konuya gir derim.

Bu zamanın çocukları dehşet vallahi.
Ellerindeki imkanlar da tabii ki bu anlamda araştırmalarını yapmayı genişletiyor.

Akşam konuştuğunuzda sakin ve cana yakın şekilde yaklaşın.
Suçlayıcı değil de, neden böyle birşey yaptığını öğrenmek istediğinizi vurgulayın.
Anlam veremediğinizi anlatın.
Neden böyle bir yol izlediğini sorun, okulda bir sorun mu var? onu rahatsız eden bir durum mu var?
Neden okula gitmek istemediğine yoğunlaşın.

Baktınız size cevabı verdi, bu cevabın üzerine yoğunlaşarak nedenlerini ve ne sonuçlar doğuracağını analiz edin.
Suçlamayın, kırmayın, küçümsemeyin.
Muhakkak hoşnut olmadığı bir durum var okulda ki bu kadar araştırmaya girişmiş.

Çocukluğumuzda biz de sevmediğimiz ders olduğunda veya istemediğimiz bir sınav olacağında okula gitmemek için türlü yol arardık. Ama tabii bizim zamanımızda internet gibi bir lüks yoktu, çoğunlukla okula gitmek zorunda kalırdık.
zaten bağırıp çağıran bir anne değilim. güzelce konuşucağım .

Çook tatlı ya :KK70: benimde 18 aylık oğlum var ilerde bana neler yapacak bakalım. Bence telefondan nasıl hasta olunur diye araştırdığını yüzüne ifşa etme. Oglum bu aralar seni keyifsiz görüyorum okulda bir sorunun mu var diye konuya gir derim.
telefonda araştırdığını gördüğümü söylemeyeyimmi.mantıklı öyle yapayım

yok yorulurmuyum zevkle okuyorum önerilerinizi allh razı olsun

Tebessüm ettim bende aşı gunü gitmemek için tebeşir tozu yutmuştum,o dönemde nereden duyduysam artık. Ha evde ateşlenmedim,paşa paşa gittim okula,orda ateşlendim maalesef,eve de dönemedim o gün öyle süründüm.
Bence konuşun,bilmiyormuş gibi tabi,sohbet ortamı yaratın,belki bir sebebi vardır.

Back
X