- 22 Mayıs 2012
- 10.743
- 29.660
- 798
Ay benimkindede tik var alerji var ergoterapi nedir ? 3 e gidiyor benim oglanda dertleri bitmiyor bunların vallaMerhabalar oğlumda 3.sinifa gidiyor, eskisi gibi değil tabii ite kakila öğrendi ezdirmiyor kendini ama ergoterapi de alıyor bazı takıntıları var
Merhaba şuan tikleri azalıp belli bir süre yok olup tekrar başlıyor ama şekil değiştirerek, şuan ergoterapi alıyor. Kaygıları azaldı bakalım inşallah gececek
Merhaba, tebrik ederim bilinçli bir anne olduğunuz için (biraz tuhaf oldu bu cümlemDeğil işte :) burdan ne kadar ifade edebilirsem üstte yazdım şuan 3.sinfta ergoterapiye başladi ve güzel gidiyor güzel gelişmeler var.
Çocuğunuz yaşıtlarina göre daha uysal ve olgun davranıyor bu güzel. Ama çocuk psikologdan destek alıp daha girişken olmasını öğrenmesi şart. Fazla iyi niyet hiç iyi değil bırakın ilkokulu üniversiteye kadar insanlar kullanır. Çocuk istediği ve kafası uyuştuğu ile arkadaşlık kursun. Acıktğı zaman hayır yeme düzenim bu şekilde yemekten sonra görüşürüz demesini bilsin. Rahatsız olduğu ortamlardan uzaklaşmasını veya cevabını vermesini öğrensin. Gözü açık yetiştirmek gerekiyor bizim akrabamızın oğlu 8 yaşında aşırı pısırık. Bu artık olgunluk değil bebekler bile saldırdığı zaman ağlamaya kadar gidebilen bir çocuk. Aşırı baskı onu yapma bunu yapma hayır bu doğru değil. Gibi yetiştirme tarzları da çocukları içine kapanık yapıyor. Ben şuan 28 yaşında evliyim çocuklarım yok büyük aileye sahibim 6 yeğenim var hepsi elimizde büyüdü. Çocukların nasıl olduklarını çözmüş durumdayım herşeyi geçtim benim ailemde beni çok savunmasız ve korkak yetiştirmeye çalıştılar. Hiç girişken olamadım bu yaşımda daha yeni yeni sesim çıkmaya başladı iş hayatı vs sonra yaşadığımız bir takım can sıkıcı olaylar derken kendimi savunurken milletin şaşırması bana okadar iğrenç geliyor ki, insanlar yaparken sıkıntı yok karşılığını alınca büyük Kaos oluyor..Merhaba,
Oğlum ile ilgili kafa karışıklığı yaşıyorum.
Oğlum 6.5 yaşında ilkokul 1.sinifa başladı.
Anaokulu sürecinde okuldaki davranışları adına bir sorun yaşamadım.
Anaokulunda öğretmenleri tarafından beğenilen bir çocuk. Fakat takıntılı bazı tikleri başladı. Bizde bir psikologa gittik iyi bir referans aldığımız uzman bir psikolog hemde ilkokula başlamadan bir sorun varsa eğer iyi olur diye düşündük. Kendine göre koyduğu teshisler oldu. Bazı testler istedi testler başarılı çıktı. Neyse dedik çocukta sorun yok herhalde kendimiz iş ariyoruz.
(Bu psikolog kısmı biraz sıkıntılı çok detaya girmedim. Ondan destek almadık testler iyi çıktığı için)
İlkokula başladığımızda bir veli ile sorun yasadik.
Oğlumu oğluna arkadaş secmis. Evet annesi seçmiş oglu degil.
Herşeye karışmaya basladi. Baya sorunlar yaşadık neyse atlattık onu.
Oğlum kurallara uymayı sever.Arkadaşlarıyla oynamaya bayılır.Öyle sesi çok gur çıkan haşarı çocuklardan değil kendi halinde oyun kurmayı sever. Mesela bir gün sinifina girdim öğretmenini sudoku çizmiş kağıda oynayarak bekliyor arkadaşıyla diğer çocuklar ayakta sıra ustlerinde.
İlkokulu anaokulundan daha çok sevdi. Şuan okumayı soktu. Dersler ile ilgili sorunumuz yok.
Fakat okulda eziliyor gibime geliyor. Mesela çok cekistiriliyor. Kimseye hayır diyemiyor.
Bir kaç gün beslenmesini yapmadığını farkettim normalde yemek yemeyi sever zaten o saate okadar aç kalamaz. Konuşmaya çalıştım ilk inkar etti. Sonra arkadaşına uyup teneffüste oyun oynamayı tercih ettiğinden aç kalmış.
Yani çocuklar genel olarak çekiştirip vuran çocuklar. Bizimkine şimdiye kadar bir şey olmadı fiziki anlamda. Sadece mesela elimi tutmazsan döverim diyor arkadaşı ben duyduğumda uyardim. Bunun gibi çok örnek var.
Mesela geçenlerde arkadaşlar ve çocukları toplandik sinemaya gittik ordan hamburger yemeye. Bizimki seçti ne yiyeceğini oturdu. Diğerleri bağırış çağrıs restaurantta bir kaç kez uyarildik gürültüden, yemek yerken de öyle. Oğlum için diyorlar hep böyle sakin mi diye. Evet diyorum genel olarak böyle kendini güzel ifade eden bir çocuk ama. Diğerleri gibi değil. İçimden diyorum keşke öyle olsa.
Yani olması gereken o mu bizimki gibi mi.
İçlerinde çok sakin kalıyor sanki eziliyor gibi. Üzülüyorum da.
Yani çok aklım kaliyor o okuldayken.
Çok şükür beni anlayan biri çıkmış :)Çocuğunuz yaşıtlarina göre daha uysal ve olgun davranıyor bu güzel. Ama çocuk psikologdan destek alıp daha girişken olmasını öğrenmesi şart. Fazla iyi niyet hiç iyi değil bırakın ilkokulu üniversiteye kadar insanlar kullanır. Çocuk istediği ve kafası uyuştuğu ile arkadaşlık kursun. Acıktğı zaman hayır yeme düzenim bu şekilde yemekten sonra görüşürüz demesini bilsin. Rahatsız olduğu ortamlardan uzaklaşmasını veya cevabını vermesini öğrensin. Gözü açık yetiştirmek gerekiyor bizim akrabamızın oğlu 8 yaşında aşırı pısırık. Bu artık olgunluk değil bebekler bile saldırdığı zaman ağlamaya kadar gidebilen bir çocuk. Aşırı baskı onu yapma bunu yapma hayır bu doğru değil. Gibi yetiştirme tarzları da çocukları içine kapanık yapıyor. Ben şuan 28 yaşında evliyim çocuklarım yok büyük aileye sahibim 6 yeğenim var hepsi elimizde büyüdü. Çocukların nasıl olduklarını çözmüş durumdayım herşeyi geçtim benim ailemde beni çok savunmasız ve korkak yetiştirmeye çalıştılar. Hiç girişken olamadım bu yaşımda daha yeni yeni sesim çıkmaya başladı iş hayatı vs sonra yaşadığımız bir takım can sıkıcı olaylar derken kendimi savunurken milletin şaşırması bana okadar iğrenç geliyor ki, insanlar yaparken sıkıntı yok karşılığını alınca büyük Kaos oluyor..bunu anlatmamın sebebi çocuğunuzu gözü açık ve kurnaz kendinden emin ve korkusuz yetiştirmeniz için ezik olmak en kötü şeylerden biri en azından benim için öyle. Okulda çok ezilen ve hiç bir arkadaş çevresine alınmayanlardandım zorbalık çok çektim çünkü diğer çocuklar gibi cin gibi değildim sakin utangaç saygılı mahcup tuhaf bişey yaşıyordum içime kapanıktım ergenliğe kadar gitti ta evlenene kadar :)
Aslında Google a yazdığımda öyle çıkıyor doğru ama oyun terapisi gibi düşünebiliriz çünkü oyun oynuyorlar, kutu oyunları vs oyun oynarken sohbet ediyor. Bize görev ödev vs vermedi ama bu sorunları yanında konuşmamak için uyardi en başta. Ama o hafta terapi başlamadan 5-10 dakika konuşuyoruz, zaten ortalama 6-8 ay süre verdi. Dediğiniz gibi sorunları da barındırıyor zaten sorun da bizimkinin kafasına vur ekmeğini al bir çocuk olduğuydu :) biraz cekismeyi rekabeti öğrenmesi gerekiyor dedi ve ona çalışıyorlar şuan. Mesela suursuz ağlamaları geçti, birşey canıni siktiginda yada o an mesela en basiti susadi hemen gözleri doluyordu, bende çok darlanmistim sürekli ağlamaklı bir çocuk olması aşırı zorluyordu vs Ama gerçekten büyüyor da bir yandan şuan iyi durumda. Mesela bir arkadasa bağlı kalıyordu üzülüyordum çünkü çok cingöz bir çocuktu oğlumu kullanıyordu yemek yemesin benle oynasın tenefuslerde diye bizimkide onun istediği gibi davranıyordu. Şimdi 3.sinif bitiyor ve asla öyle değil yemek yemesede kendi isteğiyle yemiyor. Çıkıyor başka arkadaşlarını çağırıp sitede oyun oynuyorlar eskiden tedirgin olurdu şimdi kaygıları azaldıMerhaba, tebrik ederim bilinçli bir anne olduğunuz için (biraz tuhaf oldu bu cümlem) benim oğlumda biraz sizin oğlunuza benziyor ilgimi çekti konunuz o yüzden. Ergoterapi daha çok fiziksel sorunlara odaklanıyor sanıyordum ama mesela hayır demek yada karşıdan gelecek tehlikenin farkında olma yada hakkını savunma gbi konularda ergoterapiyle çözülüyor mu? Bir de size evde ödevler verdi mi terapist? Nasıl yaklaşmak gerekiyor çocuğa veya neye alıştırma yapmak gerekiyor? Biraz anlatır mısınız?
Ara ara tikleri oluyor geçiyor sonra yine başlıyor bakalım bu ergoterapi bittiğinde nasıl olacakAy benimkindede tik var alerji var ergoterapi nedir ? 3 e gidiyor benim oglanda dertleri bitmiyor bunların valla
Orasını bende tam bilmiyorum oyun oynuyorlar ne konuşuyorlar bilmiyorum:) oyun oyayarak nasıl geliştiriyorlar bilmiyorum bizi psikolog Cihan Çelik yönlendirdi onun yönlendirmesiyle gittik ona çok güveniyorum gerçekten samimi buluyorum, cihan bey kaygıları yüzünden ileride başarılı olsa bile bu durumların önüne geçebilir ben şunu yapabilirdim diyip keşke diyebilir ileride dediÇok sevindim adınıza. Anneliğinizke gurur duydumevladınızın geleceğini şekillendirmişsiniz. İnsanlar sessiz sakin çocuk istiyor diyip normalleştirmek yerine peşine düşmüşsünüz. Vallahi helal olsun
Ergoterapide rekabet duygusunu nasıl aktif ediyorlar onu merak ettim.
Şöyle ki biz bu yıl başladık evet daha önce kötü bir psikolog deneyimimiz oldu ama, sadece gitme sebebimiz bu değildi.Benim oğlumda 4 yaşını dolduracak ama çok çekingen. Evde çok aktif konuşkan ama mesela parka gidince başka çocuk gelsin arkasından hemen iniyor ona yer veriyor. Bir arkadaşı var komşunun oğlu yırtık bi çocuk. Birlikte araba sürüyorlar o benimkine zarar vermek istiyor arabasına binmek istiyor mesela tutup arabayı çekiyor benimki hemen iniyor arabasından çocuk kendine zarar vermesin diye. Çocuk dün geldi benimkini itmeye başladı oğlum kalakaldı öyle ben tuttum yoksa düşecekti geldi anne bana niye böyle yaptı dedi. Kreşte okulda böyle olursa çok ezilir diye çok endişe ediyorum.
Eksik yazmışım, yani psikologun da dediği tepkisiz kalması iyi bir şey değil, uyumlu çocuk isteriz fakat fazla uyumlu çocuk olmaz cekismeyi rekabeti öğrenmesi lazım, huyudur diyip geçmeyin bence.Benim oğlumda 4 yaşını dolduracak ama çok çekingen. Evde çok aktif konuşkan ama mesela parka gidince başka çocuk gelsin arkasından hemen iniyor ona yer veriyor. Bir arkadaşı var komşunun oğlu yırtık bi çocuk. Birlikte araba sürüyorlar o benimkine zarar vermek istiyor arabasına binmek istiyor mesela tutup arabayı çekiyor benimki hemen iniyor arabasından çocuk kendine zarar vermesin diye. Çocuk dün geldi benimkini itmeye başladı oğlum kalakaldı öyle ben tuttum yoksa düşecekti geldi anne bana niye böyle yaptı dedi. Kreşte okulda böyle olursa çok ezilir diye çok endişe ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?