• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Oğlum Çok Zayıf

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

egecan0612

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
5
0
36
İstanbul
Merhaba,
5,5 yaşındaki oğluma yemek yedirmek imkansız. ya çok küçük oranlarda birşeyler yiyor ya da hiç yemiyor.İştahını açmak için bir çok yol denedim malesef işe yarayaı olmadı.Vitaminlerle desteklemesek hali ne olacak bilemiyorum...İştah açmak için işe yarayan bir yol var mıdır:(

Allah sabır versın benım oglumda cok zayıf doudugundan berı kucuk dogdu zaten kucuk doganlar daha cok buyur dedıler ama ıhh ıhh bızımkı hala yerınde sayıyor bırsey yedıremıyorum mama ıcmıyor benı emmedı zaten dogru duzgun sımdı ek gıdayıda ucundan acık yıyor sız 5.5 senedır mı ugrasıyorsunuz helal olsun sıze en zor sey yemeyen cocuk maalesef zınco c dıye bır surup varmıs denedınızmı ben onu alıcam sımdı

teşekkür ederim. Gerçekten yemeyen bir çocukla uğraşmak çok zor. özellikle annesi iseniz ciddi anlamda ruhsal çöküş yaşatıyor insana:(bahsettiğiniz sıkıntıları bebekliğinde biz de yaşamıştık. 3,5 ay anne sütü aldı sonrasında reddetti. zaten sütüm az olduğu için 3 günlükken ek olarak mamaya başlamıştık. sonrası hep mama devam etti.şuanda da istikrarlı olarak tek aldığı besin sabah içtiği devam sütü.. bahsettiğiniz ilacı denemiştik hatta bunun dışında mide kaslarını çalıştırarak iştah açan ilaçlar bile denedik malesef başarılı olmadı:( sizin bebeğiniz nekadarlık?

Ah ah aynen benimde oğlum böyle. yaşıtlarındaki kızlar bile nasıl iri duruyor benimki 14 aylık 9 kilo :( Neler yedirmiyoruz ki. Tam toparlandı diş faslı. Yani bu çocuklar böyle gelmiş böyle gider. Bu durumla barışık olmak gerek. Ben böyle sizin gibi çok üzülüyordum. Tanıdıklar bana moral veriyor. Bak benim çocuğum şöyle zayıftı ağlardım, bana derlerdi herşeyi sen mi yiyorsun, bu çocuğa bir şey vermiyorsunuz diye ama şimdi gel gör nasıl kilolular çok iyiler diyorlar. O yüzden üzülmek vs beyhude çaba. durumla barışmak gerek. Çocuğunuz 2-3 öğün az mı yemek yiyor işte o yemeği öyle faydalı pişirmeliyiz ki çocuk bütün ihtiyacını karşılayabilsin. Elden başka birşey gelmez. Bu arada Balık yağı şurubu vermişti doktor faydalı..

teşekkür ederim. Gerçekten yemeyen bir çocukla uğraşmak çok zor. özellikle annesi iseniz ciddi anlamda ruhsal çöküş yaşatıyor insana:(bahsettiğiniz sıkıntıları bebekliğinde biz de yaşamıştık. 3,5 ay anne sütü aldı sonrasında reddetti. zaten sütüm az olduğu için 3 günlükken ek olarak mamaya başlamıştık. sonrası hep mama devam etti.şuanda da istikrarlı olarak tek aldığı besin sabah içtiği devam sütü.. bahsettiğiniz ilacı denemiştik hatta bunun dışında mide kaslarını çalıştırarak iştah açan ilaçlar bile denedik malesef başarılı olmadı:( sizin bebeğiniz nekadarlık?

aynı şekilde bizimki de yaşıtlarından küçük görünüyor. haklısınız sağlık sorunu yaşamadığımız sürece doktorumuzda endişe etmemem gerektiğini her defasında söylüyor ama elimde olmuyor malesef:( Ben de şuanda içerisinde balık yağı bulunan bir vitamin kullanıyorum. iştah açıcı özelliğini görmedim ancak hastalıklardan koruduğunu kesinlikle söyleyebilirim.

Merhaba,
5,5 yaşındaki oğluma yemek yedirmek imkansız. ya çok küçük oranlarda birşeyler yiyor ya da hiç yemiyor.İştahını açmak için bir çok yol denedim malesef işe yarayaı olmadı.Vitaminlerle desteklemesek hali ne olacak bilemiyorum...İştah açmak için işe yarayan bir yol var mıdır:(

benim kızımda 5,5 yaşında kilosu ne kadar kızımda hiçbirşey yemez ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ne yaptıysam olmadı hiçbirşey iştahını açmaya yaramadı yemeyen çocukla uğraşmak gerçekten çok zor

Benim oglum cok güzel yiyor ama kilo almıyo 4 yasında 14 kilo bütün testlerini yaptırdım doktor endişelenme bişey yok dedi ama nasıl o kadar yemek yiyip hiç kilo almıyo gelde endişelenme

Back