oğlum çok hareketli

Siz katlanıyorsunuz belli eleştiriye:) cevapda vermemişsiniz:) ya sizinle ilgisi olmayan bir öfke benimki, çocuğumu günde 10 dk 20 dk yürütece koyduğum için ilgisiz anne oldum bravo:46: özgüvensizim demek hakıkımda başka teşhisleriniz var mı?

İspatlanmış bir şey mi bu milyonlarca insan bunu kullanıyor yeni bir şey değil bu, zararsız olduğunu söyleyenlerde var o zaman ne olacak, ayrıca doktorlarımıza sorduk kullanmayın diyen olmadı.

Teşhislere devam:46:

Hey Allah'ım işaretlediğim yer için söylüyorum çılgın bir bebek büyüttüm herkes yapabilir bu nasıl bir anlayış yürüteç kullandık diye beceriksiz mi olduk sizleride takdir eden olmadı heralde bebek yetiştirme konusunda gelip burada kendinizi övüyorsun, nedir bu yürüteç kullandık diye yapılan eleştiri pes! Bende çocuğumla çok güzel kaliteli vakit geçiriyorum montessori yöntemini uyguluyorum, yemek yaparken çocuğumu yürütece koyduğum için epey ilgisiz bir anne olmuşumda haberim yokmuş, yemek kültürüde önemli çocuk için bunu da biliyorsunuzdur eminim süper annelersiniz, düzenli yemek pişmesi saatinde sofra kurulması çocuğun bunu görerek büyümeside çok önemli.

Not: Benim oğlumda canımda çok hareketli 3 aylıkken dönen 6 aylıkken emekleyen 9 aylıkken sıralayan 15 aylıkken yürüyen bir çocuk, bir kere olsun ev kazası yaşamadık hamdolsun, yürüteçde dahil buna bir kere düşmedi sarkmadı üstüne bir şey çekmedi.Çünkü hep gözüm üstünde oldu.

ne kadar alıngan ve saldırgan bir tavrınız var hayrete düştüm şu an..
ben ne övündüm ne de size beceriksiz dedim..
emekleyen bebekler hele hareketli iseler onları oyalamak daha az yorulup daha güzel zaman geçirmek için tavsiyelerde bulundum sadece..
tamamen iyi niyetle..
çılgın bebek büyüttüm derken çok zorlandım ama yürüteç riskini almadan da oluyor yani riske gerek yok arkadaşlar demek istedim..
yürüteç kullanan kendiçocuğuna kullanıyor niye kızayım kendi kararıdır annenin diye de eklemiştim..
ilgisiz demedim.. hatta yürüteç kullanan anneler hakkında hiçbirşey demedim..
hareketliçocukla nasıl başaçıkmaya çalıştığımın örneklerini vermem ve evet ZARARLI olabilen yürüteci kullanmadığımı söylemem sizi bu kadar kızdırıyorsa hatta okuduklarınızı çarpıtmanıza sebep oluyorsa kusuruma bakmayın.

benim kızım da çok hareketli hatta tarif edilemez şekilde.. saniye yerinde durmaz, aşırı meraklı, hiç yorulmaz.. ne mama sandalyesinde ne park yatağın içinde ne kucakta ne arabada durmazdı.. şimdi 2 yaşında hala öyleyiz.. deli gibi emekledi sonra yürüdü hiç oturmadı şimdi fişek gibi koşturuyor.. sizi çok iyi anlıyorum ama 10 aylık bir bebek o daha.. tabiki ıslak mendilleri boşaltacak, her yeri karıştıracak.. daha oyuncakları ile kendi başına oynayacak bir dönemde değil zaten.. 18 aydan sonra oyuncaklara ilgi artar.. şimdi evdeki eşyalar daha çok ilgisini çekecektir.. ona karıştırma kutuları hazırlayın.. montessori aktivitelerine başlayabilirsiniz.. çok fikir edinirsiniz.. hem kaliteli zaman geçirirsiniz hem o tatmin olur yaptıklarından.. tv asla bir seçenek değil hele 2 yaşından önce ya da oyuncakları ile park yatağa hapsolmak.. gelişimini desteklemek daha önemli.. yemek yapmak evişleri tabiki çok zor.. biz eşimle bir ara resmen açlıktan ve yorgunluktan perişandık.. ama kızımız mutlu idi.. ona odaklandık.. yürüteç asla düşünmedim bile.. zararları ile ilgili üstte yorumum var.. çılgın bir bebek büyüttüm yürüteçsiz sanırım herkes yapabilir.. iyi plan ve programınız olursa bebeğinizle beraber herşey yoluna girer.. altını o an değiştirmiyor mu sakin olun bebeği evire çevire söylene söylene alt değiştirmenin manası olmaz.. korkutmaktan başka.. 1-2 dakika bekleyin.. "tamam canım birazdan o zaman diyin" herşeyi anlatarak yapın.. sürekli kurgulamak annenin işi oluyor.. sürekli konuşun paylaşın.. yaptıklarına ortak olun..ben kızımla çekmece karıştırırdım.. ev isterse alt üst olsun güvenli hale getirip bütün evi ona sundum.. onun dünyası ev ve sizsiniz.. sizinle evi rahatça keşfederek öğrenecek gelişecek.. bana göreçok normalbir bebeğiniz var anlattıklarınıza bakarak.. hareketli olması iyi birşey.. daha çooook yorulacaksınız evet.. ama bu zamanı iyi değerlendirmeye konsantre olun.. ilk 3 yaş çok önemli ve geri gelmiyor.. sevgiler

bu yazıma kızan arkadaşım,,,
konu sahibesi "nasıl idare edebilirim hareketli çocuğumu" demiş ben de kendi yaptıklarımla fikir vermeye çalışmışım, "herkes yapabilir" derken ben çok zorlandım sen de başarırsın korkma diyerek moralverme çabasındaydım.. yürüteçle ilgili fikrimi ayrı belirttim.. üstünüze alınıp beni kıran mesajınızın gereksizliğini vurgulamak isterim..

Bizimde doktorumuz önermedi kesinlikle.1 dak.lık bile olsa..o yüzden ben iki kızımdada kullanmadım..yokluğunuda çekmedim açıkcası. .belkide abarttim ama o riski göze alamadım.....

Sigaranin zarari kanser yapmak degildir. Sigara cigerleri mahveder katranla. Sigara icen herkes ciger filmi cektirdiginde sonucu gorur. Kanser olur olmaz ama zararini gorur.

Bu bahsettiginiz maddeler kanitlanmadi. Yurutec cok fazla piyasasi olan bir sey degil. Eger zararliysa herkes cikip korkmadan bindirmeyin cocuklarinizi suna der zaten. Doktorlar oyle bir sey demiyor. Tabidoktordan doktora gorus farkliliklari olabilecek bir konu. Kanitlanmamis oldugu icin. Sadece bir gorustur binsin ya da binmesin demek. Bilimsrl dayanagi olan bir sey degildir.

arkadaşım sigara örneği verirken şunu demek istedim..

"bebeğim bindi yürütece hiç de birşey olmadı zararlı değil" gibi çıkarım yapmamalıyız demek istedim.. herkes her zararlı durumdan aynı şekilde etkilenmiyor demek istedim.. bu zararsız demek için yeterli olmaz riskli olduğu gerçeğini değiştirmez..

sadece görüştür dediğiniz şey bir çok avrupa ülkesindeki pediatri derneklerinin görüşü ve yıllardır yasaklatmaya uğraşıyorlar.. fazla piyasası yok dediğiniz şeyse dünyada milyonlarcası satılan bir ürün..

"doktorlar öyle demiyor" nasıl bir genelleme şaştım.. birçok doktor gibi bizim doktorumuz "kesinlikle HAYIR" diyor aynı pediatri derneklerindekiler gibi.. tabi siz kimi isterseniz onu dinlersiniz.. ben ne desem boş..

maddeler size göre tüm kullanan bebeklerde sakatlık çıkınca mı kanıtlanmış olacak.. % 1 i zarar görürse önemsiz mi oluyor?? risk var arkadaşım kanıt mı lazım allah aşkına..saniyede bir metreden fazla yol alabilen bir araç.. yanında dururken bile engelleyemeyeceğiniz durumlar olabiliyor.. bu sebepten bebeğinikaybeden annelerin hepsi mi dikkatsiz ya da kördü? onlar da muhtemelen gözlerinin önünde tutuyorlardı..

kimin de zararlı olan kimin de olmayan şeye zararsız diyemeyiz.. risk var sonuçta.. ülkemizde satışı var ama satışı reklamı yasaklanan ülkeler de var..

illa gerekli olan birşey değil sonuçta risk almak manasız.. bana göre tabi..

allah bütün bebekleri korusun bir zarar görmesinler inşallah..

Son düzenleme:
Canim cok rica ediyorum.yazilarimda bece4iksiz, ilgisiz bi anne demek şoyle dursun.ima dahi etmedim
Ben sadece yapilan ardtirmalara ve yegenimde gördüğüm tecrübelere dayanarak goruşumu yazdim."yüruteç zararli" dedim.bunu söylemek çok bilmislikse sen de zararsiz diyerek ayni bilmişligi yapiyorsun demektir.
Ben ukalalik yapmadim.ama sen nedense alinganlik yaptin.neden zararli oldugunu arkadaş maddeler halinde yazmıs sagolsun.katilirsin beya katilmazsin.Montessori ile ilgilenen ve uygulamaya çalişan bi anne zaten asla ilgisiz olamaz.hatta eksyra bi caba sarf eder.ve ben de bunu uygulamaya calışıyorum ama bazen enerjim o kadar cok dusüyor ki kimi zaman istedigim ilgiyi gosteremiyorum.bu bile bende vicdan azabina yol aciyor.yine de istediğim kadar yetişemesem de kötü bi anne olduğum anlmina gelm3z.değol mi?
Ben yuruteci özellikle arastirdim.funku yeğenim balerine dönmüstu resmen.parmak ucunda yuruyordu surwekli d2 düşerdi.s3n bi zararini görmemissin cok sanslıymişsin.bi de bi düşuns2ne montessori felsefesine de hic uygun bi arav degil.çocugun doğal akişina aykirı.aslinda gunde 10 dk 20 dk zararsiz olabilir bence de ama cogu kişi bu niyetle alıyor ama sonra elinin altinda olunca hesap uzuyor.annem benim ogluma almıstı.ben de bi türlu ikna edemedim onu.sonra seaimi cikarmadim.çocuk biraz ahladi mi hooop yürutece atatdı.icinde gormek çok hosuna gidiyordu.yani kimisi kantarin topuzunu kacıriyor en iyisi eve hiç sokmamak.
Tekrar söylüyorum ben düşuncemi yazdim diye cok bilmişsem burdaki heekes cok bilmiş.
Kı en ufak bi hakarette etmedim
Ama cok bilmiş vs yazınca konuyu uzatmak istemedim
siz yeğeninizde gördüğünün tecrübeleri yazmışsınız ben bizzat oğlumda gördüğümü yazdım, illa yürüteç faydalı aman herkes kullansın demiyorum farkındaysanız günde 15-20 dk yürütece bindi diye çocuğa bir şey olmaz, sizinde dediğiniz gibi saatlerce koyup aman rahat rahat oturuyum diyerek kullanıma ben zaten karşıyım bu sadece yüreteç için geçerli değil, aman tek çocuğun sesi çıkmasın tv izlesin mantığıda aynı, yürüteci bende kullandım bizim yürütecemizi görümcemde kullandı ve defalarca kaza geçirdi, benim oğlum bir ker bile düşseydi asla tekrar koymazdmı yürütece ama o koydu dediğiniz gibi ıh dese yürütece koydu bende buna karşyım, yanlış anlaşılma olmuş kimseyi kırmaktan hoşlanmam sonradan çok üzülüyorum kalp kırıklığına, yürüteç kullananlar ilgisin annymiş gibi algıladım ben ve buna çok sinirlendim,parmak ucunda yürüme meselesi yürüteç kullanmayalarda da oluyor bunu da belirteyim, bebeğin ağırlığı arttıkça düz basmaya başlıyor.
ne kadar alıngan ve saldırgan bir tavrınız var hayrete düştüm şu an..
ben ne övündüm ne de size beceriksiz dedim..
emekleyen bebekler hele hareketli iseler onları oyalamak daha az yorulup daha güzel zaman geçirmek için tavsiyelerde bulundum sadece..
tamamen iyi niyetle..
çılgın bebek büyüttüm derken çok zorlandım ama yürüteç riskini almadan da oluyor yani riske gerek yok arkadaşlar demek istedim..
yürüteç kullanan kendiçocuğuna kullanıyor niye kızayım kendi kararıdır annenin diye de eklemiştim..
ilgisiz demedim.. hatta yürüteç kullanan anneler hakkında hiçbirşey demedim..
hareketliçocukla nasıl başaçıkmaya çalıştığımın örneklerini vermem ve evet ZARARLI olabilen yürüteci kullanmadığımı söylemem sizi bu kadar kızdırıyorsa hatta okuduklarınızı çarpıtmanıza sebep oluyorsa kusuruma bakmayın.
saldırgan demenin çok mu hoş şimdi, sizde düşüncelerinizi çok yumuşak bir üslupla yazmadınız, konu daha fazla uzamasın herkes kendi görüşünü ayzdı konu sahibinin konusu dağılmadın bizim yüzümüzden
bu yazıma kızan arkadaşım,,,
konu sahibesi "nasıl idare edebilirim hareketli çocuğumu" demiş ben de kendi yaptıklarımla fikir vermeye çalışmışım, "herkes yapabilir" derken ben çok zorlandım sen de başarırsın korkma diyerek moralverme çabasındaydım.. yürüteçle ilgili fikrimi ayrı belirttim.. üstünüze alınıp beni kıran mesajınızın gereksizliğini vurgulamak isterim..

Hey Allah'ım bende bende konu sahibine fikrimi beyan ettim, siz gelip benim mesajımda yazan yürüteç tavsiyemin üstüne yorum yaptınız üstüme alınmam çok normla değil mi, mesajıma gereksiz demek gibi bir hakkınızda yok, selametle kalın...

arkadaşım sigara örneği verirken şunu demek istedim..

"bebeğim bindi yürütece hiç de birşey olmadı zararlı değil" gibi çıkarım yapmamalıyız demek istedim.. herkes her zararlı durumdan aynı şekilde etkilenmiyor demek istedim.. bu zararsız demek için yeterli olmaz riskli olduğu gerçeğini değiştirmez..

sadece görüştür dediğiniz şey bir çok avrupa ülkesindeki pediatri derneklerinin görüşü ve yıllardır yasaklatmaya uğraşıyorlar.. fazla piyasası yok dediğiniz şeyse dünyada milyonlarcası satılan bir ürün..

"doktorlar öyle demiyor" nasıl bir genelleme şaştım.. birçok doktor gibi bizim doktorumuz "kesinlikle HAYIR" diyor aynı pediatri derneklerindekiler gibi.. tabi siz kimi isterseniz onu dinlersiniz.. ben ne desem boş..

maddeler size göre tüm kullanan bebeklerde sakatlık çıkınca mı kanıtlanmış olacak.. % 1 i zarar görürse önemsiz mi oluyor?? risk var arkadaşım kanıt mı lazım allah aşkına..saniyede bir metreden fazla yol alabilen bir araç.. yanında dururken bile engelleyemeyeceğiniz durumlar olabiliyor.. bu sebepten bebeğinikaybeden annelerin hepsi mi dikkatsiz ya da kördü? onlar da muhtemelen gözlerinin önünde tutuyorlardı..

kimin de zararlı olan kimin de olmayan şeye zararsız diyemeyiz.. risk var sonuçta.. ülkemizde satışı var ama satışı reklamı yasaklanan ülkeler de var..

illa gerekli olan birşey değil sonuçta risk almak manasız.. bana göre tabi..

allah bütün bebekleri korusun bir zarar görmesinler inşallah..

Doktorlar öyle demiyor diye genelleme yapmadım. Yazımın bir yerini cımbızladınız. sizin gibi söyleyenler de var dedim. ancak bunların hepsi birer görüş. Bizim doktorumuz eğleniyorsa, güvenli bir bölgede bindirebilirsiniz ama yürümeye bir faydası yok. oyuncak olarak kullanabilirsiniz dedi.

%1 risk evlat için çoook büyük bir risktir. Ancak yürüteç nedeniyle kalçası böyle olmuş, yürütece binmekten ayakları böyle kalmış denebilen %1 lik vakalar yok. İhtimaller söz konusu. Öne sürülen bazı teoriler söz konusu. Çocuğun o aletin içindeki duruşu çirkin evet. Buna dayanarak doktorların söylediği şeyler var ki bunları hepimiz görebiliyoruz. Ama bence çocuk eğleniyorsa anne yemek yaparken yarım saat 1 saat güvenli bir bölgede gezinmesinden sakınca görmüyorum.

Olay neden yürüteç tartışmasına geldi bilmiyorum. Burada hareketli bir yavrusu olan anne var. Ona hepimiz bazı tavsiyelerde bulunduk ve ben yürüteç tavsiye ettim. Uzun zaman önce yazdığım bir şeyi birileri çıkıp alıntılayıp benimle tartışma haline getiriyor çirkin bir uslupla. Ben sanki arkadaş çocugunu bindirsin de sakat kalsın diye söylemişim gibi bir tavır.

Ben yürüteci tartışamam o düzeyde bir bilgi birikimim yok. ORtopedi uzmanı değilim. Fizyoterapist değilim. Dediğim gibi ortada bir gerçek yok. bazı bilim çevrelerinin farklı görüşleri var. Kimisi fizyolojik olarak sakıncalı olduğunu söyler kimisi sadece gözetimde kullanılırsa bir şey olmayacağını söyler. Hangisine güveniyorsanız onu uygularsınız zaten.

Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederimm. Oglusumda bu aralar braz daha sakn zaten heryere bnmle berbr geldgi icin sanrm montessoriyide arastiracagm bakaalm neler bulcam :)

Back
X