- 18 Temmuz 2015
- 74
- 26
- 34
-
- Konu Sahibi Umutsenben
Bebek için nasıl olurbilmiyorum ama ablamın ciddi ağır bir diyet listesi vardı hastalığı ilk teşhis edildiğinde. Kuru baklagil, un, şeker falan hep yasaktı. Size de bir liste vermiş olmaları gerekiyor şundan şu kadar miktarda diye.
Ablama göre bebeğinizdeki oranlar çok iyi gerçekten. Ama bu hastalık sinsi bir hastalık. Herkeste aynı şekilde ilerlemiyor malesef. Çok hızlı ilerleyip üç dört ay içinde diyalize bağlananlar da var, yıllarca idare edende benim gördüğüm kadarıyla. Üre ve kreatinin değerlerine çok dikkat edin.
Ablam konuya benden daha hakim tabi ki. Ona da söyleyeceğim girsin bir baksın. Tavsiyeleri mutlaka olacaktır. Ablamın doktoru ege üniversitesi hastanesinde prof. Dr. Hüseyin Töz. İmkanınız varsa bir randevu alın. Türkiyedeki en iyi doktorlardan biridir. Çok çok ilgilidir hastalarıyla. Kendi de başka bir hastalıktan müzdarip olduğu için sanırım bağ kurup empati yapabiliyor. Hiç bir sorunuz cevapsız kalmaz.
Ablam için en zor dönem beş yıllık hastalık dönemiydi. Yeme içme konusu çok kısıtlı, diyet çok ağır o dönemde. Diyaliz dönemi biraz daha rahat. Yemek konusu biraz daha normale dönse de çok çok az miktarlarda sıvı alımı zorluyor insanı. En rahat dönem nakilden sonraki dönem. Artık normal insanlar gibi yiyip içebiliyorlar, hayatları normale dönüyor. Yorgunluk bitkinlik kalmıyor. Çalışabiliyorlar, evlenip bebek sahibi bile oluyorlar. Tek diyet tuz diyeti. Yine tuzsuz yemeye devam. Başka hiç bir şeyde sıkıntı yok.
Bebeğinize acil şifalar diliyorum. Çok çok geçmiş olsun. Ben genelde buralardayım. Aklınıza takılan, sormak şstediğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz bana her zaman.
Çok sağol bu kadar işgilendiğin için. Tamam size soracaklarım olursa kesinlikle rahatsız edeceğim.mesela nasıl ölçüyordunuz protein miktarını falan bir de saf karbonhidrat yemiyor muydu enerji alabilmek için ben araştırdım öyle yazıyor bal reçel şeker yemesi lazım falan.
Ablanıza verilen liste gibi bir liste verilmedi bana . En başta her şeyi yiyebilir dedi nefrolog işte süt bal hariç malum 1 yaşa kadar yasak bir de hazır mamayı kestirdi böbrekleri yorduğu için o kadar. Onun dışında son günlerde değerler artınca ben sordum proteini çok kaçırdım nasıl vermeliyim dedim abartmadan ver dedi yani dedim bilmiyorum sen karar ver bul gibisinden konuştu delirmiş sanırım toplantıya yetişecekti ama yine de böyle konuşulmaz yani. Ben de nasıl besleyeceğim hiç bilmiyorum işte proteini çok az tutmaya çalışıyorum. Nelere hevess ediyorum ama yapamıyorum hayır doğrusu bu mu onu da bilmiyorum yarın soracağım o istanbuldaki profa inşallah cevap liste verir.
Ablanızın doktoru yetişkin doktoruymuş baktım da yine de sağolun. Şuan asıl kararı cerrah da vermem gerekiyor nefrolog şehir şehir bakıcam en iyisini bulana kadar inşallah. Eski cerrah mı opere etmeli yeni bir prof mu.
Çok güzel ablanızın normale dönebilmesi ne mutlu maşallah. İnşallah oğlum diyaliz nakil süreçlerine gerek kalmadan iyileşir yaşayabilir. Tüm bebekler çocuklar hastalar iyi olur şifa bulur inşallah.
Ah ya çok üzüldüö bu böbrek böyle işte don moda salgın gibi. Ve o kadar sinsi ki o kadar tehlikeli ki. Bilemiyorsun da yarın öbür gün ne olacağını. Çok geçmiş olsun ailenize. En başta benim oğluma da polikistik demişlerdi.Allah yardimciniz olsun.Anne tarafim hepsi kronik bobrek hastasi.Bende sadece kist var.Abim 24 yasindan beri ilac kullaniyor polikistige bagli tansiyon hastasi.Annemin bobrekler %30 calisiyor.Hayati diyetle geciyor ama yavrunuz cok kucuk.Insallah nakil bir umut olur size.
Tamam öyleyse onu da araştırırım ben. Belki de yardımcı olur. Nakile gerek kalmasın inşallah ya allahım korusun diyaliz nakile gerek kalmadan oğlum iyileşsin inşallah çok sağolun ben ne yapacağımı şaşırdım inanın. Allaha teslimim o isterse her şey güzel olacak tek emin olduğum bu onun dışında her şey muamma.Evet yetişkin doktoru ama özel durumlarda bebeklerle de ilgilendiği için isim verdim. Kuzenimizin esi hamileyken rahatsızlandı. Hüseyin beye gittiler. Bebekte de böbrek rahatsızlığı oluştu annede olusunca. Doğduktan sonra bebekle de ilgilendi o dönemde. Ya da en azından tavsiye verir falan diye düşündüm.
Bu arada böbrek hastalıkları ve nakiller. konusunda bir numara akdeniz üniversitesi iki numara ege üniversitesi su an turkiyede. Bu da aklınızda bulunsun.
Tamam öyleyse onu da araştırırım ben. Belki de yardımcı olur. Nakile gerek kalmasın inşallah ya allahım korusun diyaliz nakile gerek kalmadan oğlum iyileşsin inşallah çok sağolun ben ne yapacağımı şaşırdım inanın. Allaha teslimim o isterse her şey güzel olacak tek emin olduğum bu onun dışında her şey muamma.
Sakin oyle dusunmeyin siz bir suc islediginiz icin diil rabbim sevdigi kulunu sinava tabi tutarmis sabrediyormu kulum bana diye buda bizlerin bir sinavi rabbim anlimizin akiyla cikabilmeyi nasip etsin insallah benim kardesim ilk okul bire giderken rahatsizlandi nerelere goturmedikki hic kimse bulamadi ozel devlet gitmedik yer birakmadik en sonunda bir cocuk hastanesini koridorunda annemin elinde kardesim bayilinca annem artik dayanamayip feryat figan herkesi basina toplamis basgekime kadar isde ondan sonra ilgilenilmis ve ozamn bulunmus tu 1sene sonra yani 8 yasindaydi sonra hastanede yatmalarimiz basladi tedavi icin daha sonra baska bir hastanede baska bir dktr bulduk ona goturduk bobrekler cok cabuk bitiyor demisdi okul tuvaletinden enfesiyona bagli kby dediler ve 10 yadinda nakil oldu fakat surekli kontrol altindayiz gerci butun nakil olanlar oyle ama bazen bizim sonuclarimiz korkutucu oluyor isde ameliyattan sonra bikac konplikasyon olusmus nakilli bobrekde kist huysuz bobrek s3ndromu gibi seyler kardesimi agresiflestiran simdi 16 yasinda cok sukur 6 sene oldu nakil olali rabbim herkesin sifasini versin icindede bizim insallahHadi ya çok geçmiş olsun allah inşallah ona da şifa versin. Bir de o var işte nakil demek her şey bitti demek değilmiş sütrkli ilaç kullanımı böbreğin reddedilme riski.
Nasıl ilerledi kardeşinizin hastalığı tanısı neydi bmbreklerün iflas süreci nasıl oldu. Allahım korusun ya çok kötü bir durum allah yae ve yardımcımız olsun inşallah. Ne diyim ki böbrek sağlık işte keşke hiç bozulmasa kimsenin ki. Ben mi çok günahkardım acaba oğlumdan sorulmasaydı keşke bilmiyorum isyan edemem tek bildiğim bu. Siz de etmeyin inşallah.
Tamam öyleyse onu da araştırırım ben. Belki de yardımcı olur. Nakile gerek kalmasın inşallah ya allahım korusun diyaliz nakile gerek kalmadan oğlum iyileşsin inşallah çok sağolun ben ne yapacağımı şaşırdım inanın. Allaha teslimim o isterse her şey güzel olacak tek emin olduğum bu onun dışında her şey muamma.
Anladım allah çok çok yardımcısı olsun onunada inşallah o da çok zor şeyler yaşamış yaşıyor da inşallah her şey rast gider de hayatına normal olarak devam edebilir sorunsuz şekilde.Sakin oyle dusunmeyin siz bir suc islediginiz icin diil rabbim sevdigi kulunu sinava tabi tutarmis sabrediyormu kulum bana diye buda bizlerin bir sinavi rabbim anlimizin akiyla cikabilmeyi nasip etsin insallah benim kardesim ilk okul bire giderken rahatsizlandi nerelere goturmedikki hic kimse bulamadi ozel devlet gitmedik yer birakmadik en sonunda bir cocuk hastanesini koridorunda annemin elinde kardesim bayilinca annem artik dayanamayip feryat figan herkesi basina toplamis basgekime kadar isde ondan sonra ilgilenilmis ve ozamn bulunmus tu 1sene sonra yani 8 yasindaydi sonra hastanede yatmalarimiz basladi tedavi icin daha sonra baska bir hastanede baska bir dktr bulduk ona goturduk bobrekler cok cabuk bitiyor demisdi okul tuvaletinden enfesiyona bagli kby dediler ve 10 yadinda nakil oldu fakat surekli kontrol altindayiz gerci butun nakil olanlar oyle ama bazen bizim sonuclarimiz korkutucu oluyor isde ameliyattan sonra bikac konplikasyon olusmus nakilli bobrekde kist huysuz bobrek s3ndromu gibi seyler kardesimi agresiflestiran simdi 16 yasinda cok sukur 6 sene oldu nakil olali rabbim herkesin sifasini versin icindede bizim insallah
Hayır değilim orada da mı varmış bir talishsiz umut allah hepsinin bahtşarını açık etsin hepsine biricik oğluma da onlara da şifa versin inşallah. Onhn neyi var kime gidiyor biliyor musunuztekirdağdaki umutun annesi misiniz siz?
Evet aynen dediğini gibi her an kayıp gidecek gibi geliyor. İçinde neler oluyor bilemiyorum verdiğim her yiyeceği acaba zarar mı veriyorum diye düşünüyorum çopu zaman. İyi doktor bulmak da çok zor işte şuan şu operasyonu yaptırsak belki daha net bir yol haritamız olurdu ama kime yaptıracağız ya devletteki eski doktoruna ya da istanbul ceraahpaşa profesörüne bilmiyorum. Kim yaptıysa o devam etmeli gibi geliyor profa gittik ama evveliyatını bilmediği için tam da konuşamıyor tabi. Ya bir de acaba doktor doktor diye diretmek abartmamak mı lazım Aallahım hangisini besile kılacağını nasıl bilebiliriz ki ben nasıl seçim yapıcam yardım edin bana kafam çok karışık. Ömrü boyu ilgilenilecek oğlumla en hayırlı ve en iyi seçimi yapmalıyız. Başka nefrolog kesin gidicem de işte cerrah kafamı ksrıştırıyorSakin olun, çok zor biliyorum her an elinizden kayıp gidecek gibi geliyor ama allahın izniyle tedavisi, çözümleri olan bir hastalık. İyi doktorlarla sağlıklı sapasağlam bir çocuk, genç bir adam olur inşallah.
Hayır değilim orada da mı varmış bir talishsiz umut allah hepsinin bahtşarını açık etsin hepsine biricik oğluma da onlara da şifa versin inşallah. Onhn neyi var kime gidiyor biliyor musunuz
Öncelikle Rabbim tüm hasta yavrulara ve bizim yavrularimiza sifa versin İnşallah.
Benim oğlum 20 aylık. Hamileyken önce polikistik teşhisi kondu sol bobrege. Perişan olduk çünkü o böbrek kurtarilmaz dediler. Sonra pi Prof Hayır polikistik değil. Sadece çıkışta darlık var operasyonla duzeltilecek dedi. Ben o stresle 34 haftalik doğum yaptım. Oğlum doğduğunda sol böbrek 55mm idi. Drlar şok oldular. Bir ay içinde 3 defa ameliyat oldu 2 defa çok ağır enfeksiyon geçirdi. Çok üzüldük çok yiprandik ama Rabbime sonsuz şükürler olsun şuan oğlum iyi durumda. Sağ bobreginde ufak tefek taşlar var. Hafif bir ilaç kullanıyoruz onun için. Düzenli kontrolletimiz oluyor. Sol böbrekte ne kadar fonksiyon kaybı var bilmiyoruz.
İlerde nakil yada diyaliz durumu olur mu bilmiyorum ama kimse bize böyle birşey söylemedi. Dün gece yazdıklarınızı eşimle okuduk strese girdi uyuyamadi. Ama ben rahatım... Neden çünkü Rabbim bizi bizden daha çok düşünüyor ne olursa bir hayır vardır kendinizi ne kadar hirpalarsaniz hirpalayin olacak olan oluyor. Hamileliğin sürecinde ve doğumdan sonra iki ay boyunca çok ağladım çok üzüldüm genç yaşımda saçlarım beyazladi. Rabbimë şükürler olsun şuan oğlum iyi,büyüyor. Hastaneye gittiğimde çok daha zor durumda okan aileleri goruyorum çok hasta bebekleri görüyorum... Ben de Yavrum da olabilirdik bu durumda diyorum. Hem sukrediyorum hem dua ediyorum. İlerde daha zor durumları yaşarşak eRabbim kolayligini ihsan edicektir ona inanıyorum... Siz de inanın şuan çocuğunuz iyi durumdaysa onu buyutmenin hazzini yaşayın mutlu olun.
Bu arada biz erciyes üniversitesi tıp fakültesinde yaptirdik ameliyati hala da oraya gidiyoruz kontrollere. Allah hepsinden razı olsun ilgililer çok zor zamanlarimizda bize yardımcı oldular.
Canım benim allah yardımcıları olsun inşallah. Face hesabım yok ama yine de bakarım sağolun neyi varmış yavrucağın acaba hala yatıyor demek ki. allah şifa versin inşallah tez zamanda ona da.tekirdağda devlet hastanesinde yatıyor oldukça uzun zamandır..
face de hayatına bir iyilik kat diye bir grup var yöneticisine ulaşın kendisinin istanbulda tanıdığı doktorlar var konuyla alakalı .. belki bir yardımı dokunur..
acil şifalar dilerim ..