Oğlum böbrek hastası ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum

Çok sağol bu kadar işgilendiğin için. Tamam size soracaklarım olursa kesinlikle rahatsız edeceğim.mesela nasıl ölçüyordunuz protein miktarını falan bir de saf karbonhidrat yemiyor muydu enerji alabilmek için ben araştırdım öyle yazıyor bal reçel şeker yemesi lazım falan.
Ablanıza verilen liste gibi bir liste verilmedi bana . En başta her şeyi yiyebilir dedi nefrolog işte süt bal hariç malum 1 yaşa kadar yasak bir de hazır mamayı kestirdi böbrekleri yorduğu için o kadar. Onun dışında son günlerde değerler artınca ben sordum proteini çok kaçırdım nasıl vermeliyim dedim abartmadan ver dedi yani dedim bilmiyorum sen karar ver bul gibisinden konuştu delirmiş sanırım toplantıya yetişecekti ama yine de böyle konuşulmaz yani. Ben de nasıl besleyeceğim hiç bilmiyorum işte proteini çok az tutmaya çalışıyorum. Nelere hevess ediyorum ama yapamıyorum hayır doğrusu bu mu onu da bilmiyorum yarın soracağım o istanbuldaki profa inşallah cevap liste verir.

Ablanızın doktoru yetişkin doktoruymuş baktım da yine de sağolun. Şuan asıl kararı cerrah da vermem gerekiyor nefrolog şehir şehir bakıcam en iyisini bulana kadar inşallah. Eski cerrah mı opere etmeli yeni bir prof mu.

Çok güzel ablanızın normale dönebilmesi ne mutlu maşallah. İnşallah oğlum diyaliz nakil süreçlerine gerek kalmadan iyileşir yaşayabilir. Tüm bebekler çocuklar hastalar iyi olur şifa bulur inşallah.

Evet yetişkin doktoru ama özel durumlarda bebeklerle de ilgilendiği için isim verdim. Kuzenimizin esi hamileyken rahatsızlandı. Hüseyin beye gittiler. Bebekte de böbrek rahatsızlığı oluştu annede olusunca. Doğduktan sonra bebekle de ilgilendi o dönemde. Ya da en azından tavsiye verir falan diye düşündüm.

Bu arada böbrek hastalıkları ve nakiller. konusunda bir numara akdeniz üniversitesi iki numara ege üniversitesi su an turkiyede. Bu da aklınızda bulunsun.

Ah ya çok üzüldüö bu böbrek böyle işte don moda salgın gibi. Ve o kadar sinsi ki o kadar tehlikeli ki. Bilemiyorsun da yarın öbür gün ne olacağını. Çok geçmiş olsun ailenize. En başta benim oğluma da polikistik demişlerdi.

Evet sıkı bir diyet gerekiyormuş. Çok zorlanıyor mu yakınlarınız allah yardımcıları olsun inş. Oğlumda da kistler var şuan ama benim karnımdayken gelişememiş böbrekler baskıdan dolayı.

İnşallah oğlum diyaliz ve nakile gerek kalmadan iyileşir şifa bulur bu günler gerise kalır amin. Siz de iyi olursunuz inşallah hergangi bir sorun yaşamazsınız.

Tamam öyleyse onu da araştırırım ben. Belki de yardımcı olur. Nakile gerek kalmasın inşallah ya allahım korusun diyaliz nakile gerek kalmadan oğlum iyileşsin inşallah çok sağolun ben ne yapacağımı şaşırdım inanın. Allaha teslimim o isterse her şey güzel olacak tek emin olduğum bu onun dışında her şey muamma.

Oncelikle gecmis olsun rabbim kimseyi evladiyla sinamasin cok zor Rabim seninde benimde gunahsiz evlatlarimiza sifa versin

Sakin olun, çok zor biliyorum her an elinizden kayıp gidecek gibi geliyor ama allahın izniyle tedavisi, çözümleri olan bir hastalık. İyi doktorlarla sağlıklı sapasağlam bir çocuk, genç bir adam olur inşallah.

Sakin oyle dusunmeyin siz bir suc islediginiz icin diil rabbim sevdigi kulunu sinava tabi tutarmis sabrediyormu kulum bana diye buda bizlerin bir sinavi rabbim anlimizin akiyla cikabilmeyi nasip etsin insallah benim kardesim ilk okul bire giderken rahatsizlandi nerelere goturmedikki hic kimse bulamadi ozel devlet gitmedik yer birakmadik en sonunda bir cocuk hastanesini koridorunda annemin elinde kardesim bayilinca annem artik dayanamayip feryat figan herkesi basina toplamis basgekime kadar isde ondan sonra ilgilenilmis ve ozamn bulunmus tu 1sene sonra yani 8 yasindaydi sonra hastanede yatmalarimiz basladi tedavi icin daha sonra baska bir hastanede baska bir dktr bulduk ona goturduk bobrekler cok cabuk bitiyor demisdi okul tuvaletinden enfesiyona bagli kby dediler ve 10 yadinda nakil oldu fakat surekli kontrol altindayiz gerci butun nakil olanlar oyle ama bazen bizim sonuclarimiz korkutucu oluyor isde ameliyattan sonra bikac konplikasyon olusmus nakilli bobrekde kist huysuz bobrek s3ndromu gibi seyler kardesimi agresiflestiran simdi 16 yasinda cok sukur 6 sene oldu nakil olali rabbim herkesin sifasini versin icindede bizim insallah

Bu arada nerede yasiyorsunuz bikemiyorum ama isterseniz Ankara hacettepe hastanesinede bir gosterin derim bizim nakil ve tedavi islemimiz orada devam ediyor 8 senedir diyetiyle ilgilide size yardimci olurlar belki anlayisli bir dktara denk gelirseniz cunki dktrlarin hepsi farkli yapidalar

tekirdağdaki umutun annesi misiniz siz?

Anladım allah çok çok yardımcısı olsun onunada inşallah o da çok zor şeyler yaşamış yaşıyor da inşallah her şey rast gider de hayatına normal olarak devam edebilir sorunsuz şekilde.

Ben ankarada değilşm ama olabilir orayı da süşünürüm yaeın istnbulda agmet nayır barmış ona gideceği bakalım neler diyevek olmaSa kapı kapı doktor doktor ggezicem belki biri iyileşmesine veaile olur. Ama ilte ığlumun hasstalığının şuan için bi yesavisi yok yani ameliyat oldu yine ollacak ilk aneliiyat işr yaradı darlık açıldı şimdi de mesanede bir başoncuk var kalın duvarlı biraz şüpheliydi emin olamadı doktorlar onu patlattırıvaz ama hangi doktora bilmiyoruz bir yanınız eskiden beri takip eden cerrah yalpaın ama baska doktorlar da bmbrek takibi yapsın diyor bir yanımız bulduğumuz profesör yapsın diyor ama myle olunca da devletteki eaki doktor ilgilenmez diye ensişe yapıyorum onlar daha eniş bilgiye sahip çünkü bilmiyorum.
Doğru karar hayırlı kararı nasıl vericez bilmiyorum ve önümde iki gün var. Pazartesi ya proftan ya da devletten gün almam lazımm kesin tedavi olur mu işe yarar mı kimse bilmiyor ama yine de yaptıracağız. Tabi biraz da suvarı kalınmış xor olur dedi prof ama bilmiyorum devletteki becereme mi acaba ona da iyi demişlerdi oğlumj darlığını tamamen kesmiş aççabilmiş mesesla çok karışığım. İlle de bu işin sonj böbrek yetmezliği mi onu da bilmiyorum öyle konuşmalar da yaptılar çünkü. Of iyice karıştırdım yazdıklarımı kusura bakmayın

Evet aynen dediğini gibi her an kayıp gidecek gibi geliyor. İçinde neler oluyor bilemiyorum verdiğim her yiyeceği acaba zarar mı veriyorum diye düşünüyorum çopu zaman. İyi doktor bulmak da çok zor işte şuan şu operasyonu yaptırsak belki daha net bir yol haritamız olurdu ama kime yaptıracağız ya devletteki eski doktoruna ya da istanbul ceraahpaşa profesörüne bilmiyorum. Kim yaptıysa o devam etmeli gibi geliyor profa gittik ama evveliyatını bilmediği için tam da konuşamıyor tabi. Ya bir de acaba doktor doktor diye diretmek abartmamak mı lazım Aallahım hangisini besile kılacağını nasıl bilebiliriz ki ben nasıl seçim yapıcam yardım edin bana kafam çok karışık. Ömrü boyu ilgilenilecek oğlumla en hayırlı ve en iyi seçimi yapmalıyız. Başka nefrolog kesin gidicem de işte cerrah kafamı ksrıştırıyor

Öncelikle Rabbim tüm hasta yavrulara ve bizim yavrularimiza sifa versin İnşallah.
Benim oğlum 20 aylık. Hamileyken önce polikistik teşhisi kondu sol bobrege. Perişan olduk çünkü o böbrek kurtarilmaz dediler. Sonra pi Prof Hayır polikistik değil. Sadece çıkışta darlık var operasyonla duzeltilecek dedi. Ben o stresle 34 haftalik doğum yaptım. Oğlum doğduğunda sol böbrek 55mm idi. Drlar şok oldular. Bir ay içinde 3 defa ameliyat oldu 2 defa çok ağır enfeksiyon geçirdi. Çok üzüldük çok yiprandik ama Rabbime sonsuz şükürler olsun şuan oğlum iyi durumda. Sağ bobreginde ufak tefek taşlar var. Hafif bir ilaç kullanıyoruz onun için. Düzenli kontrolletimiz oluyor. Sol böbrekte ne kadar fonksiyon kaybı var bilmiyoruz.
İlerde nakil yada diyaliz durumu olur mu bilmiyorum ama kimse bize böyle birşey söylemedi. Dün gece yazdıklarınızı eşimle okuduk strese girdi uyuyamadi. Ama ben rahatım... Neden çünkü Rabbim bizi bizden daha çok düşünüyor ne olursa bir hayır vardır kendinizi ne kadar hirpalarsaniz hirpalayin olacak olan oluyor. Hamileliğin sürecinde ve doğumdan sonra iki ay boyunca çok ağladım çok üzüldüm genç yaşımda saçlarım beyazladi. Rabbimë şükürler olsun şuan oğlum iyi,büyüyor. Hastaneye gittiğimde çok daha zor durumda okan aileleri goruyorum çok hasta bebekleri görüyorum... Ben de Yavrum da olabilirdik bu durumda diyorum. Hem sukrediyorum hem dua ediyorum. İlerde daha zor durumları yaşarşak eRabbim kolayligini ihsan edicektir ona inanıyorum... Siz de inanın şuan çocuğunuz iyi durumdaysa onu buyutmenin hazzini yaşayın mutlu olun.
Bu arada biz erciyes üniversitesi tıp fakültesinde yaptirdik ameliyati hala da oraya gidiyoruz kontrollere. Allah hepsinden razı olsun ilgililer çok zor zamanlarimizda bize yardımcı oldular.

Hayır değilim orada da mı varmış bir talishsiz umut allah hepsinin bahtşarını açık etsin hepsine biricik oğluma da onlara da şifa versin inşallah. Onhn neyi var kime gidiyor biliyor musunuz

tekirdağda devlet hastanesinde yatıyor oldukça uzun zamandır..
face de hayatına bir iyilik kat diye bir grup var yöneticisine ulaşın kendisinin istanbulda tanıdığı doktorlar var konuyla alakalı .. belki bir yardımı dokunur..

acil şifalar dilerim ..

Canım benim çok üzüldüm yavrunuza da. Neler yaşamış küçük bedeniyle benim yavrum gibi. Benzer şeyler yaşamısız gibi. Sizi çok iyi anlıyorum o anlattığınız düşünceler var ya aslında ben de hep öyle düşünüyorum oğlum sonsuz şükürler olsun ki yaşamaz diyorlardı ama iyi durumda hele de hastanede gördüğüm hastalardan sonra ne kadar şükretsem az. Evet allahu teala derdi veriyorsa dermanımı da veriyor onu yoktan var etti 30 gün bir camın arkaasından gördüm onu yaşamaz eve gelemez nakile kadar dayanmaz dediler süt bile sağdırmadılar bana üresi kreaitini tavandı düşmüyordu diyalize rağmen sonra birgün aniden emzirmeye gel diye aradılar beni birden bir günde her şey değişti sanki değerler normale yaklaştı allahım onu bana bağışladı ölümlerden döndürdü. Açıkçası doktorlara da çok güvenmiyorum ben polikistik dediler 1.5 ay boyunca mahfettiler bizi. Sonra da bir şey yokmuş gibi tanı değişti. Ben hep allahıma güvendim inandım onlara kalsa üç günlükken kefeni hazırdı benim oğlumun ama rabbim merhamet etti. İnaşialh daha da fazla edecek o en merhametli anneden bile merhametlidir güzel rabbim acısın evlatlarımıza şifa versin şafi adıyla inşallah. Öok sevindim evladınızın şuan iyi olmasına. Demesinler aman allah korusun. Bize dediler ama bilmiyoruz tabi ileride böbrekler yetmeyebilir iflas edebilir dendi belki. 72 ye 28 şuan birbirini compense ediyorlarmış neden bu kadar olumsuz konuşuyorlar bilmem şaşırıyolar bence ölecek çocuğun böyle olmasına. Eşinizin yapıtığını daha çok ben yaparım benim eşimde sizin gibi rahattır der hep Allahtan der ağla üzül çabala neyi değiştirecekain der allah ol dedik sonra der tabi doğru bunlar çok doğru ama insanım içi sıkılıyor yüreği kanıyor elinden bir şey gelsin istiyor.
Ben de evladımı nereye takip ettireceğim bilmiyorum eski doktorları devlette şimdi de özelde bulduk ist üni de prof yani özel dediysem hasttaneye geliyor. Kime ameliyat ettirsek kafamız çok karışık pipisinden girip bir mesane kisti var onu patlatacaklar ama duvarı kalınmış görülmesi zor göreemediler falan o yüzden kafam çok karışıyor. Yanlış patlatılırsa mesaneyi delme riski var ve böbrrklere kaçak riski de var her iki domtor da bunu söyledi. Devletteki hatta eskiden yapmış mesaneyi delmiş anlattı bunu. Ama dün prof da dedi ki iyi birisinin yapmasınlazım falan ona mı yaptıraak o zaman da devlettekiler ilgilenmez ki eskisi gibi bbu şehirde de başka doktor yok

Allah hepimizin yavrularına şifa versin inşalah tez zamanda. Ne diyaliz ne nakile gerek kalmadan sapasağlam yaşadınlar büyüsünlrr önce allah yolunda giden evlatlar olsunlar inşallah.

Canım benim allah yardımcıları olsun inşallah. Face hesabım yok ama yine de bakarım sağolun neyi varmış yavrucağın acaba hala yatıyor demek ki. allah şifa versin inşallah tez zamanda ona da.

canım benım kıyamam...
allah tez zamanda sıfasını versın oglunuzun ve tum hastaların. (amın)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…