- 25 Şubat 2020
- 1.447
- 1.301
- 83
- 45
- Konu Sahibi kelebek1979
-
Kekeleme geçici olabiliyor (benim kızımda da oldu)kızlar selam, oğlum 3 yaşına girecek. şimdiye kadar konuşmasında bir problem yoktu, yani öyle herkes çok rahat anlayamıyordu ama bizler anne babası dedesi falan anlayabiliyorduk. birden kekelemeye başladı. son 2 gündür, hiçbirşey yokken dünden beridir kelimeleri kekeleyerek söylüyor. ne yapmak lazım acaba, çok şok durumdayım, üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum. normalmi başına böyle bişey gelen varmı acaba
Korktugu bir durum mu oldu acaba en iyisi uzmanla görüşün çocuklar için terapistler var bence geçebilecek bir durumdur merak etmeyinkızlar selam, oğlum 3 yaşına girecek. şimdiye kadar konuşmasında bir problem yoktu, yani öyle herkes çok rahat anlayamıyordu ama bizler anne babası dedesi falan anlayabiliyorduk. birden kekelemeye başladı. son 2 gündür, hiçbirşey yokken dünden beridir kelimeleri kekeleyerek söylüyor. ne yapmak lazım acaba, çok şok durumdayım, üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum. normalmi başına böyle bişey gelen varmı acaba
Çok yakın arkadaşımin kızı yaşadı o çok iyi konuşurken birden kekeleme oldu aslında doktorun dediği şu bize göre birden oldu destekte öncesinde bir şeyler tetikliyor olabilmesi. Arkadaşım ilk yıl kendi baktı. 12 aydan sonra işe döndü anneaane ile kaldı. 1.5 yıl kadar sonra covid yaşandı. Arkadaşım zaman Zaman bağırmalarimin dozu artıyordu demişti. Geçici oldu onların inşallah sizinde geçer. Doktor 3 yaş civarında görülür olduğuna değinmişti.kızlar selam, oğlum 3 yaşına girecek. şimdiye kadar konuşmasında bir problem yoktu, yani öyle herkes çok rahat anlayamıyordu ama bizler anne babası dedesi falan anlayabiliyorduk. birden kekelemeye başladı. son 2 gündür, hiçbirşey yokken dünden beridir kelimeleri kekeleyerek söylüyor. ne yapmak lazım acaba, çok şok durumdayım, üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum. normalmi başına böyle bişey gelen varmı acaba
Son zamanlarda hiç öyle korku stres falan yaşamadı. Hatta aksine anneannesi dedesiyle birlikte, normalden daha güzel zaman geçiriyor. Birden başladı, tavsiyeniz için de teşekkürler. Çok yeni bir durum, inanın pedagog nedir hiç bilmiyorum, ama araştıracağım. Tekrardan teşekkür ederimprofesyonel yorumum yok ama etraftan duyduğumuz korkunca kekelemeye başlarlarmış derler. acaba korktuğu bir şey mi yaşadı? benim çocuğum olsa pedagogla görüşürdüm sanırım anlatamadığı bir şey mi oldu diye.
Kaç yaşında başladı, kaç ay sonra bitti acaba ? Kendiliğinden mi başlayıp bitti? Ne seviyedeydi? Hiç bir destek aldılarmı acaba ? Çok soru sorduysam kusura bakmayın lütfen ama çok yeni bir durum benim için ve çok stresliyimÇok yakın arkadaşımin kızı yaşadı o çok iyi konuşurken birden kekeleme oldu aslında doktorun dediği şu bize göre birden oldu destekte öncesinde bir şeyler tetikliyor olabilmesi. Arkadaşım ilk yıl kendi baktı. 12 aydan sonra işe döndü anneaane ile kaldı. 1.5 yıl kadar sonra covid yaşandı. Arkadaşım zaman Zaman bağırmalarimin dozu artıyordu demişti. Geçici oldu onların inşallah sizinde geçer. Doktor 3 yaş civarında görülür olduğuna değinmişti.
Bir ay içinde kendiliğinden başlayıp bittimi ? Ayyy inşallah benimkide öyle olur? Pedagog gitmişsiniz? Sadece görüştünüzmü, yoksa bir tedavi falan mı uyguladı ? Veya ffarklı bir yere mi yönlendirdi ? Rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama çok stres yaptım, bilgi toplamaya çalışıyorumDaha 1 ay önce 3 yaşına yeni giren yiğenim aniden kekelemeye başladı ondan öncesinde güzel konusuyordu. Kardeşim pedagog ile falan görüşmüş ve artik yeni kelimeler öğrenince cümle kurmaya çalışırken ilk kelimeyi söylerken arkasından kullanacağı kelimeyi düşünmeye odaklandığı için biz nasıl eeee falan diyorsak onlarda ilk kelimeyi ikinciyi çıkarana kadar kekeleme yaşıyormuş. Geçici oldu kendiliğinden düzeldi ve şuan normal konuşuyor.
3 yaş civarında başladı ve 6 ay kadar sürdü. Çocuk psikiyatrisinden destek aldılar. Sonra düzeldi. Çok güzel konuşurken birden başladı. Destekle süreci atlattilar.Kaç yaşında başladı, kaç ay sonra bitti acaba ? Kendiliğinden mi başlayıp bitti? Ne seviyedeydi? Hiç bir destek aldılarmı acaba ? Çok soru sorduysam kusura bakmayın lütfen ama çok yeni bir durum benim için ve çok stresliyim
Ne kadar bekledikten sonra çocuk psikiyatrisine gittiler acaba ? Birde nasıl bir destek, yani ne yapıyorkar orada :) tekrardan teşekkürler3 yaş civarında başladı ve 6 ay kadar sürdü. Çocuk psikiyatrisinden destek aldılar. Sonra düzeldi. Çok güzel konuşurken birden başladı. Destekle süreci atlattilar.
Hemen ilk ay götürdü canım ya çünkü bayağı can sıkıcı boyuttaydi. Anne baba çocuklu daha çok dışarda etkinlikler yaptılar. Daha fazla parka götürmeye başladı. Birçok işini askıya aldı. Bayağı bir ilgi odağında tuttular. Evde de etkinlikleri vardı .Ne kadar bekledikten sonra çocuk psikiyatrisine gittiler acaba ? Birde nasıl bir destek, yani ne yapıyorkar orada :) tekrardan teşekkürler
Son bir soru kusura bakmayın. Neden çocuk psikatrisine götürdü. Dil terapisi veya oedagog degil ? Esasında şunu ögrenmek istiyorum - çocuk paikiyatrisi, pedagog, dil terapisti. Bu üçünden hangisine hangi durumda gidiliyor ?Hemen ilk ay götürdü canım ya çünkü bayağı can sıkıcı boyuttaydi. Anne baba çocuklu daha çok dışarda etkinlikler yaptılar. Daha fazla parka götürmeye başladı. Birçok işini askıya aldı. Bayağı bir ilgi odağında tuttular. Evde de etkinlikleri vardı .
Yaşadığı şehir çok gelişmiş bir yer değildi. Dedikleriniz yok güneydoğu da bir şehirdeyiz. Sanırım yazın tatil için ailesinin yanına gidince dil terapistiyle de görüştü sonradanSon bir soru kusura bakmayın. Neden çocuk psikatrisine götürdü. Dil terapisi veya oedagog degil ? Esasında şunu ögrenmek istiyorum - çocuk paikiyatrisi, pedagog, dil terapisti. Bu üçünden hangisine hangi durumda gidiliyor ?
Tedavi yok kendiliğinden geçti gitti sadece panik yapmadılar normal bir süreç gibi sakin kaldılarBir ay içinde kendiliğinden başlayıp bittimi ? Ayyy inşallah benimkide öyle olur? Pedagog gitmişsiniz? Sadece görüştünüzmü, yoksa bir tedavi falan mı uyguladı ? Veya ffarklı bir yere mi yönlendirdi ? Rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama çok stres yaptım, bilgi toplamaya çalışıyorum
Merhaba ne kadar sürdü acaba benim kızım 22 aylık çok güzel konuşurken birden cumlenin başındaki harflerden takılmalar oldu 2 hafta olacak ne yapabilirimKekeleme geçici olabiliyor (benim kızımda da oldu)
Beyin gelişimi hızlı olup konuşma gelişimi yetişemeyince dönem dönem geçici kekemelik episodları doğal kabul ediliyor. Yaşı henüz çok küçük, 8 yaşa kadar ara ara olabilir. Biraz bekleyin, mesela 4 yaşa gelince geçmemiş olursa uzman yardımı alırsınız.
Ailede var mı onu sordurun eşinizin ailesine, büyüklerine filan. Ailede varsa kalıcı oluyor.Merhaba ne kadar sürdü acaba benim kızım 22 aylık çok güzel konuşurken birden cumlenin başındaki harflerden takılmalar oldu 2 hafta olacak ne yapabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?