• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet Oğlum(6 yaş) sünnet olacak beni neler bekliyor tecrübeli anneler yardım edermisiniz

Carpediem4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2021
3.326
3.394
83
33
Kızlar selam konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama gün yaklaştıkca stres oldum oğlum 6 yaşında salı günü sünnet olacak bu süreç nasıl birşey çok tikli bir çocuk olması beni ekstra düşündürüyor bakmam gereken 15 aylık bir kızım da var kaç günde iyileşiyorlar veya sürekli bir acı halindemi oluyor çocuk beni neler bekliyor ? Çocuğu Bebekken sünnet olan annelerden ziyade yaşı oğluma yakın çocukların tecrübeli anneleri bilgi verirse çok sevinirim

Kusura bakmayin konunuzu gorunce aklima takilan bi soruyu sormak istedim bilenlere. 4 yaşında oğlum var 3_6 yas arası sünnet olunmuyormus doğrumu acaba doktorla görüşsek olmaz diyip gonderirmi 4 yaşta..

Size de geçmiş olsun şimdiden .Allah kolaylık versin..

Ben oğlumu 6 yaşında sünnet ettirdim. Benimkinin canı tatlıdır. Bana bunu neden yaptınız diye ağladı durdu. Kardeşi de 1,5 yasindaydı iki gün acıdı sonra yavaş yavaş normale döndü. Büyüğünkü bir hafta sürdü ya. Yaş büyüdükçe iyileşme süreci üzüyor 😐 ilk birkaç çiş çok sıkıntılıydı. Sonra tuvalete çıkmakta sıkıntı yaşamadı. Sünnet külodu almıştık. Onunla epey rahat etti. Normalde bir- iki gün kullanıyorlar ama benimki nazlı olduğu için biraz daha fazla giydi. Kremleri sürmek sıkıntı oldu bir de. Canı acıdı için elettirmek istemiyordu. Bir hafta sonunda her şey normale döndü şükür.

Kusura bakmayin konunuzu gorunce aklima takilan bi soruyu sormak istedim bilenlere. 4 yaşında oğlum var 3_6 yas arası sünnet olunmuyormus doğrumu acaba doktorla görüşsek olmaz diyip gonderirmi 4 yaşta..

Bende öyle biliyorum yedi yaşına birkaç gün önce girdi oğlum bugün randevu aldım bende

Evet pskolojik acidan oyle diyorlar 2.6 yas arasi yapilmasin diyorlar mesela bizde bitik denen durumda var pipi yapisik ve cis yaparken sismeye basladi bu tarz durumlar varsa önce saglik deyip yaşa bakilmiyor amin cok sagolun umarim kolay atlatiriz 🙏

Ben oğlumu 6 yaşında sünnet ettirdim. Benimkinin canı tatlıdır. Bana bunu neden yaptınız diye ağladı durdu. Kardeşi de 1,5 yasindaydı iki gün acıdı sonra yavaş yavaş normale döndü. Büyüğünkü bir hafta sürdü ya. Yaş büyüdükçe iyileşme süreci üzüyor 😐 ilk birkaç çiş çok sıkıntılıydı. Sonra tuvalete çıkmakta sıkıntı yaşamadı. Sünnet külodu almıştık. Onunla epey rahat etti. Normalde bir- iki gün kullanıyorlar ama benimki nazlı olduğu için biraz daha fazla giydi. Kremleri sürmek sıkıntı oldu bir de. Canı acıdı için elettirmek istemiyordu. Bir hafta sonunda her şey normale döndü şükür.
Ay allahim gercekten benim oglumu tarif ettiniz sanki cekecegim dert var desenize 😔 birde sunu sormak istiyorum sünnet oldugunda yürüyebiliyormu yoksa yatalak mi kalacak .... surekli aciyor aciyor diye aglarsa vallahi bittik biz sunnet kulodu bende aldim 3 adet umarim ise yarar

Ay allahim gercekten benim oglumu tarif ettiniz sanki cekecegim dert var desenize 😔 birde sunu sormak istiyorum sünnet oldugunda yürüyebiliyormu yoksa yatalak mi kalacak .... surekli aciyor aciyor diye aglarsa vallahi bittik biz sunnet kulodu bende aldim 3 adet umarim ise yarar
Benimki yürümek istemedi 🙄 normalde ikinci gün yürümeye başlar. Benimki naz yaptı. İlk iki gün çok fenaydı da gerisi daha ufak nazlanmalarla geçti. Ama kolay değildi onu söyleyeyim 😬

Benimki yürümek istemedi 🙄 normalde ikinci gün yürümeye başlar. Benimki naz yaptı. İlk iki gün çok fenaydı da gerisi daha ufak nazlanmalarla geçti. Ama kolay değildi onu söyleyeyim 😬
İçim ferahladı bee 😂 engin bilgilerinizle beni aydınlattığınız için çok minnetarım 🤪 olsun en azından hazırlıklıyım şuan tamam başarıcaz inşallah 🤦🤪🙏

Ewt biz 4bucuk yasinda geri donmustuk psikolojik algilari gelismedigi icin organinin hep yok oldugunu dusunuyolarmis ilerde cinsuyet degistirmeye bile gidiyo bilinc altina yerlesiyo cocugun demisti dr

Ewt biz 4bucuk yasinda geri donmustuk psikolojik algilari gelismedigi icin organinin hep yok oldugunu dusunuyolarmis ilerde cinsuyet degistirmeye bile gidiyo bilinc altina yerlesiyo cocugun demisti dr
Teşekkür ederim 6 yasa kadar beklemek en iyisi o zaman

Merhaba öncelikle geçmiş olsun,
Benim de 7 yaşında ve 4 aylık bebeğim aynı gün sünnet oldular, öncelikle şunu söyleyeyim büyük olanı çok daha rahat oldu ve daha çabuk iyileşti, her çocuk değişik tabi bazısında iğne korkusu, pipisi kopacak korkusu falan olabilir belki ama biz öncesinde bu durumları konuştuk ve hazırladık kendisini hatta istemiyorsan yaptırmayalım dedik oğlum da bana "olur mu anne ilerde ben oğluma ne diyicem "dedi :D
Sünnet kilodu zaten önerecektir doktor, ilk idrarı acılı oluyor dediler ben ondan çok korkuyordum ama çok şükür sünnet sonrası hiç bir sıkıntı yaşamadık, doktorun verdiği sarı kantaron yağı ile kremi düzenli uyguladık ve 4 aylık bebeğim bezli olup hava almadığından ona göre çok daha kısa sürede iyileşti şükür.
5 gün banyo yasak sonrasında her gün banyo yaptırın dedi doktorumuz..

Back