• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Oğlum 51 gündür küvözde... Dua edin Ne olur...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar oğlum biberonla beslenmeye başladığından beri 100-150 gr kilo verdi :((( hemşireler normal diyorlar, emdiği için efor kaybediyormuş... bu konu hakkında söyleyebilecek birşeyiniz varmı... ben çok sıkıldım, kilo alıp toplamasını beklerken :((( inşallah bir problemimiz yoktur

canım benim bildiğim beslendikçe kilo alması gerektiği.biliyorsun benimkide çok küçük doğmuştu.enfeksiyon kapmadan önce besleniyordu.o zaman kilo almaya başlamıştı.serumla beslendiğinden beri kilosu inip çıkıyor.

haklısın canım... ama hemşirelerin açıklaması biberon dan dolayı yorulduğu ve kilo kaybettiği... normal diyorlar... çok verirse sorunmuş... şimdilik bu problem değil diyorlar.. inşallah bir sorun yoktur... yarın doktorumuza özellikle soracağım

sevgili nhal benim olumda küvezde kaldığı süre içersinde toplam 400 gr geriledi,ama çıktığında biraz anne sütü biraz mama toparladık hemen.kilo düşünmen gereken en son şey şu aşamada çünkü bir sağlık göstergesi değil..bu arada biberonla verilen mamamı yoksa senin sütünmü ?

kızlar rahim iç gelişme geriliğnden bahsediyorsunuz 2 hafta geriden geliyormuş bebekleriniz benim dogum yaptıgım kızım şuan allah uzun ömrünü versin 17 aylık 4 hafta geriden dogdu kiloso hep 2 hafta 3 hafta en son 4 hafta geriden geliyordu.2780 gram 39+3 dogum yaptım allaha şükürde saglıgıyda iyi.dr sen minyonsun eşinde minyon minyon olacak dedi.her şey normal dedi.bilmiyorum acaba sizin bebişlerde alınmadan bekleseydi tam dogum haftasına kadar ne olurdu.şidi yine hamileyim bebegim bir önceki kontrolde27 haftalıkta 2 hafta 5 gün gerideydi şimdik31 hafta i kontrolde 3 gün ilerde .
bilmiyorum drların teşhişleri çok farklı sizinkiler almış benim dr dogum haftasına kadar bekletti normal dedi eşinin ve senin yapına göre bir bebek dedi.ben 157 eşimde 170boyundayız..böyle durumlarda başka drlarada gözükmekte fayda var.allah bebeklerinizi size bagışlasın

sevgili nhal benim olumda küvezde kaldığı süre içersinde toplam 400 gr geriledi,ama çıktığında biraz anne sütü biraz mama toparladık hemen.kilo düşünmen gereken en son şey şu aşamada çünkü bir sağlık göstergesi değil..bu arada biberonla verilen mamamı yoksa senin sütünmü ?

sevgili adaşım malesef sütüm 1 ayda sıkıntı ile kesildi... oğlum prematil ile besleniyor... bu konuda çok üzgünüm ama ne yaptıysam sütüm olmadı

kızlar rahim iç gelişme geriliğnden bahsediyorsunuz 2 hafta geriden geliyormuş bebekleriniz benim dogum yaptıgım kızım şuan allah uzun ömrünü versin 17 aylık 4 hafta geriden dogdu kiloso hep 2 hafta 3 hafta en son 4 hafta geriden geliyordu.2780 gram 39+3 dogum yaptım allaha şükürde saglıgıyda iyi.dr sen minyonsun eşinde minyon minyon olacak dedi.her şey normal dedi.bilmiyorum acaba sizin bebişlerde alınmadan bekleseydi tam dogum haftasına kadar ne olurdu.şidi yine hamileyim bebegim bir önceki kontrolde27 haftalıkta 2 hafta 5 gün gerideydi şimdik31 hafta i kontrolde 3 gün ilerde .
bilmiyorum drların teşhişleri çok farklı sizinkiler almış benim dr dogum haftasına kadar bekletti normal dedi eşinin ve senin yapına göre bir bebek dedi.ben 157 eşimde 170boyundayız..böyle durumlarda başka drlarada gözükmekte fayda var.allah bebeklerinizi size bagışlasın

selam... rahim içi gelişme geriliği bildiğim kadarıyla riskli bir durum... bizde ki sorun dolaşım bozukluğu idi. bebeğime yeterli oksijen gitmiyordu. karnımda kaldığı her an oğlum içinde benim içinde riskdi... ama bizimde ana tanımız IUGG... dilerim bebeğinizi sağ salim kucağınıza alırsınız.. size tavsiyem, içinizde en küçük bir kuşku varsa mutlaka başka doktora da görünün derim... siz sık sık renkli doppler e giriyormusunuz

nihal1979 canim herzaman acamiyrum msjini simdi okudum ,, benim kizim 3400 grdi ciktiginda ..gökcemin bagirsaklarinda problemi vardi ameliyatlari vardi o yüzden cok kaldik ,,kilo almasi gerekiyodu cünkü...bebklerin enfeksiyon kapmasi annesinin ona dokunmasiyla olmazki hastane hijyene dikkat ediyosa aileler girerkn cikarken bebge dokunurken ellerini dezenfekte ediyosa sorun olmaz ,,, olmadida zaten..ben 5,5 ay sabah gittim aksam geldim..doktorlar hemsireler hepsi her an bilgi verdiler ...kizimin ameliyatlarinda ben agladim onlar agladilar...bunlar cok önemli seyler bence..ben onlarin destegiyle atlattigima inaniyorum ..rabbim sizlerde sabir versin ,, insallah cabucak gecer biter yavrulariniza kavusursunuz..öyle yoruldumki ,,o acilari öyle dérinden yasadimki kimin bebegi olursa olsun canim yaniyo ... rabbim acil sifalar versin ..

ylnz... söylediklerinde çok haklısın... bende hastaneye gittiğimde çok üzülüyorum.. hem kendi oğluma hemde diğer bebeklere ve ailelerine... rabbim evlatlarımızı sağ salim hayırlısı ile bize bağışlasın... inşallah gün gelir bunları hiç görmemişe döneriz..

canım bebegın nasıl ..........ne zaman cıkıcak bellımı.........ınşşşşş yakındır canım gelmesı

canım bebegın nasıl ..........ne zaman cıkıcak bellımı.........ınşşşşş yakındır canım gelmesı

Canım bebeğim iyi… iyiye gidiyor… biberonla beslendiği için 100-150 gr kilo verdi. Aslında 1200 lerdeydik… çıkış tarihi için bir şey demiyorlar… ama durumumuz stabil… umarım kilo vermesi normaldir… oksijen ihtiyacı kalmadı 1 haftadır… rabbim hayırlısını nasip etsin… beklemek çok zor… çok özlüyorum oğlumu…

kılo onemlı degıl canım onemlı olan cıgerlerının ıyı gelışmesı bende hep kıloya takmıstım ama öle degıl kılo bı alıyo bı verıyoo bıberon emerken gercekten kılo veroyolar o yuzden bazen hemsıreler agızdan hortumla besledıler ara arada olsa cok mınıkler ve cok zorlanıyolar dıye gercekten bızım bebeklerımız cok guclu normal bı bebek yaklasık uç kılo dogarken bızınmkıler bıı kılo cıvarlarında hayata atılıyo......kıloyu alması daha sonra kolay yeterkı cıddı sorunları olmasın cıger ıyı ols rabbım saglık versın bebeklerınıze bekleyen kım varsa cok zor bı surec cok zor .......rabbım annelere kavustursun bebeklerını..........bende sıksık gıttım hastaneye kucagıma aldım tabı bı bucuk kılo olunca verdıler oncesınde hep canmın arkasından sevdım bebeklerımı ............rabbım yardımcınız olssssssss

sımdı okudum ayy cok sukur oksıjen ıht yoksa artık tamamdır canım koılo almasını beklıcennnnnnnn ınşşşşşşşşşşbı ay ııcınde netlesır hersey ............cok guzel canım

sımdı okudum ayy cok sukur oksıjen ıht yoksa artık tamamdır canım koılo almasını beklıcennnnnnnn ınşşşşşşşşşşbı ay ııcınde netlesır hersey ............cok guzel canım

evet canım şükür... oksijen ihtiyacımız kalmadı... 1000 gram olduğundan beri alıyorum kucağıma... kanguru yapıyoruz.. besliyorum... çok farklı dünya onlar :))) inşallah durumunu korur ve kilosunu toplarlar... rabbim tüm bebeklerimizi ailelerine bağışlasın...

bizim doktorumuz anne emzirmeye başladıysa yakında vericez demektir,demişti.inşallah hayırlısıyla alırsın bebeğini.

efsanecim darısı en kısa zamanda senin bircenin ve bekleyen annelerimizin başına... bizim doktorumuzda öyle diyor ama, taburculuk için en düşük kilo 1500-1600 gram... bizim daha çok yolumuz var... 1250-1300 gramdan 1100-1150 gramlara düştük... olsun bekleriz.. sabırla goruk helva olmuş beklerken... tek onlar sağ salim yuvacıklarına annelerinin kollarına gelsinlerde...

oksijen gereksinimi son bulduysa çok kalmazsınız bence bu ayı evde tamamlar bebeğin.kilo konusuna hiç takılma,günden güne toparlayacak emin ol...benimde sütüm o kadar azdıki göğsümü almadı ve sağarak verdim.. 3 ay sonunda oda tamamen kesildi zaten.ağırlıklı olarak preaptamil ile beslendi o dönem.kötü günler geride kalmak üzere , bundan böyle hergün güzel haberler alacaksın artık oğlundan, sen kral yatağını yap bence çıkışa az kaldıı :)

canım ya ne güzel işte oksijen sorunu gidince çok hızlı kilo alıyolar benim oğluşumda aynen uzun bi dönem alıp vermişti sonrasında hatta bi hafta içinde 400gr ı çok rahat almıştı sabır canım bencede bu ayın içinde evinize götürürsün artık sonrasında büyümesi daha bi hızlı olucak

Back