• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Oğlum 51 gündür küvözde... Dua edin Ne olur...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
nihalcim bebeğin nasıl?bildiğin gibi biz yine zor bir döneme girdik.siz bağırsaklarda incelme gibi bir problem yaşadınızmı

canım biz 2-3 hafta nec ile mücadele ettik... ama şimdi bir sorunumuz yok... sizinkide geçicektir.. ben inanıyorum... onlar çok güçlü bebekler... sağlıklı sıhhatli annelerinin kucaklarına gelecekler allahın izniyle...

canım oğlumu dün gördüm... sondası çıkmış :))) çok şükür.. bir de açç :) doymuyor ve kıyameti koparıyor... oksijen 2 gündür hiç almıyordu... inşallah da ihtiyacı olmaz bir daha allahın izniyle.. evre 1 rop var tek gözünde. 15 gün sonra kontrolü varmış, inşallah ilerlemez... sabırla evime getireceğim günü bekliyorum... umarım hepimiz iyi haberler yazarız buralara...

lore özel yazamıyorum... 2. odadaydık.. mutlaka karşılaşmısızdır... siz ne zaman çıktınız hastaneden... telefon yazarsan bana özelden görüşmek isterim

Çok geçmiş olsun. Tez zamanda inşallah sağlıkla bebişinizi alıp evinize dönersiniz. Sağlıkla büyür inşallah.

rabbim bu cuma günün hürmetine size ve sizin gibi sıkıntıda olan tüm annelere yardım etsin yavrunuzu size bağışlasın inşallah duam sizinle:Saruboceq:

amin... dualarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim... onlar hayatın anlamının ta kendisi... allahın izniyle evlerine de gelecekler inşallah sağ salim... hepimizin bebeklerine bol bol dua ediyorum... rabbim yüzümüzü güldürsün

nihal,, birce ,, efsane ,, ylmz ,,hepinizin bebeklerine ismini bilmedigim ,, sayamadigim tüm annelerin bebeklerine acil sifalar versin...benim gökcemde 24 haftalik 730 gr dogdu ciger gelistirici ignede olamadim aniden kanamam oldu 2,5 ay oksijen destegi aldi ,, 1 kalp ameliyati 2 bagirsak ameliyati oldu ,, her ameliyatta yavrum ölümlerden döndü .ben bittim zaten hergün sabah gittim hastaneye aksam geldim .... 5,5 ay hastanede kaldik 2 aydirda evdeyiz allaha sükür ,, ama unuttunmu deseniz hicbiseyi unutmadim yazdiklarinizi okurken tekrar tekrar yasadim ogünleri ,, aglaya aglaya okudum...rabbim sizleride kavustursun insallah yavrulariniza .. ama anlamadigim bisey var burda ben hergün istedigim kadar kalabiliodum bebegimin yaninda .. daha 800grdi kucagima aldim kanguru pozisyonunda ..bunun tedaviden daha önemli olduugnu söylüyodu doktorlar...ameliyatlardan 1 hatfa sonra yine verdiler...onalrin anne kokusuna ihtiyaci var olabildiignce yanlarinda kalmaya calisin...dualarim sizinle rabbim yardimciniz olsun....

nihal,, birce ,, efsane ,, ylmz ,,hepinizin bebeklerine ismini bilmedigim ,, sayamadigim tüm annelerin bebeklerine acil sifalar versin...benim gökcemde 24 haftalik 730 gr dogdu ciger gelistirici ignede olamadim aniden kanamam oldu 2,5 ay oksijen destegi aldi ,, 1 kalp ameliyati 2 bagirsak ameliyati oldu ,, her ameliyatta yavrum ölümlerden döndü .ben bittim zaten hergün sabah gittim hastaneye aksam geldim .... 5,5 ay hastanede kaldik 2 aydirda evdeyiz allaha sükür ,, ama unuttunmu deseniz hicbiseyi unutmadim yazdiklarinizi okurken tekrar tekrar yasadim ogünleri ,, aglaya aglaya okudum...rabbim sizleride kavustursun insallah yavrulariniza .. ama anlamadigim bisey var burda ben hergün istedigim kadar kalabiliodum bebegimin yaninda .. daha 800grdi kucagima aldim kanguru pozisyonunda ..bunun tedaviden daha önemli olduugnu söylüyodu doktorlar...ameliyatlardan 1 hatfa sonra yine verdiler...onalrin anne kokusuna ihtiyaci var olabildiignce yanlarinda kalmaya calisin...dualarim sizinle rabbim yardimciniz olsun....

canım ben bebeğimi 5 dk görebiliyorum doktor bilgi verince yoğun bakımdan çıkarıyorlar.bebeklerin enfeksiyon kapmamaları için.buna rağmen benim bebeğim enfeksiyon kaptı ama neyse...genel bir durum değildi sadece benimki kaptı.ben bebeğime hiç dokunmadım sadece sesleniyorum ona annesinin sesini tanır diye.aynı uygulamanın burda olmasını isterrdim.

Ylnz günaydın… evladınızı sağ salim kucağınıza almışsınız. Ne mutlu size. İnşallah bizlerede nasip eder rabbim. Biz ege üniversitesinde yatıyoruz. Ben 51 gün boyunca haftada 2 gün ikişer dakika görebildim oğlumu. Özellikle eşimle fazla kalmıyorduk yanlarında. Benim bebeğim ve diğer bebekleri korumak adına. Aman enfeksiyon riski olmasın diye. O 51 günde 2 kere okşadım sadece.. oda birer ikişer dakika.. sonrada çıkıp dakikalarca doktordan bilgi almak için bekledik ve evimize döndük. Hergün arayıp bilgi aldım. Taki 51. güne kadar. Sanırım bu kanguru olayı için genel durumunun iyi olmasına bakıyorlar. İlk kucağıma aldığımda 1,5 saat kaldı. Ve hemşireler bile maşallah demişti. Çünki hiç saturasyonu düşmedi ve bir olumsuzluk olmadı. Oğlum şuan iyiye gidiyor şükür. Ve 10 gündür hergün gidiyorum. Biberonla besliyorum gazını çıkarıyorum. Uyuyor veya uyanık 1-1,5 saat oldumu çıkalım diyorum. Hemşireler sağolsunlar her konuda çok yardımcı oluyorlar. Ve en zoruda kucağımdan küveze yatırıp eve eli boş dönmek. Çok koyuyor insana.. ama sabır.. en kısa zamanda efsane de umarım tadar bu duyguyu… rabbim evlatlarımızı sağ salim evlerimize getirmeyi nasip eder inşallah… siz 5,5 ay yatmışsınız… eve kaç kilo ile çıktınız..

arkadaşlar bebeğim hala küvezde, solunum cihazına bağlı ama bazı günler solunum cihazından ayrı, çok şükür başka bir problemi yok, arada bir kan takılıyor, çok şükür yaşıyor, inanıyorum rabbim onu bizden ayırmayacak ve evimize sağlıkla döneceğiz

ylmznrmn çok sevindim.. seni çok merak ediyordum... cihazdan da çıkar bak yakında allahın izniyle hiç ihtiyacı kalmaz... kilosu nasıl toparladımı biraz

Back