Konuşma Problemleri oğlum 2 yaşına girdi anne demiyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
goturun benim oglumda 10 15 kelime tek biliyo anne baba bile demiyo ben goturdum psikyatriye bi sorunu yok dedi reklm tv klip izletmeyin 30 mayista iki yas gircek

goturun benim oglumda 10 15 kelime tek biliyo anne baba bile demiyo ben goturdum psikyatriye bi sorunu yok dedi reklm tv klip izletmeyin 30 mayista iki yas gircek
Bizimki net olarak sadece baba ve ver diyo onun dışında anlatmaya çalışıo ama biz söylediklerini anlamıyoruz işte tek korkum 4 -5 yaşına kadar sürmesi

Haklısınız. Biraz daha bekleyip bıraktırmak için birşeyler yaparsınız. Süper dadı diye bir program var, ben izleyemedim ama orada bıraktırma partileri yapılıyormuş, sizinki de biraz alışınca yaparsınız.
Birden kesilirse çok huysuz oluyorlarmış.

ayni korkular bizdede var sac diyorum ben o (aca) diyo ben kola diyorum o (do) diyo gunumuz sorunu dedi psikiyatri bize erkk cocuklarinda cok goruluyo bizm cocuk solak ondan sozel ifadesi gecikebilir dedi teknolojden uzak tutun dedi tv pc tel sizde bunlari yapin bazen geceleri uykum kaciyo bi sorun cikarmi diye allah yardimcimz olsun

Amin cnm bizimkide solak ya ayrıca teknolojik alet manyağı vazgeçiremiyoruz evde en çok huzurumuz bu telefon için bozuluyo gördüğü an ağlıyo istiyo alana kadarda susmuyo)

sanki bnm oglumu anlatiyo gibisn bizdede durumlar ayni sinirli bi cocuk cokta hareketli
Aynen valla çok hiperaktif sinirli ama ben sinirinin konuşamamasına bağlıyorum düşünsene biz bile anlatmak istediğimiz bişeyi anlatamasak sinirlwniyoruz bu kuzular napsın bizimki başlıyo auuuu auuuu demeye çok şey anlatıyo eliyle koluyla sonrada bağırıyo bakalım çarşamba psikoloğa randevu aldım ne dicek merak ediyorumm

pek bisey yaptiklari yok sadece cocugun davranislarini inceliyorlar.isitme testi sordu bize otizm bulgulari varmi yokmu diye bikac soru soruyor.goz temasina cok onm veriyolar siz doktordan sonra buraya yazarsiniz sonucu farkli onerileri olr fln

Günaydın kızlar dün oğlumu psikiyatriye götürrdüm korkacak vişe yok konuşacak dedi gelişim testi yaptılar herşey normal bi tek dil yönünden 20 aylık çıktı oğlum ise 28 aylık emziği kesinlikle bırakıcaksınız dedi evden uzaklaşrırın tv pc tablet tlfn kesinlikle yok eşyaların ismini falan sık sık kendine söylwyin dedi bol bol oyun oynayın çocuklarla vakit geçirsin dedi bilhassa da baba daha çok ilgilenmeliymiş ayrıca kreş kesinlikle şart dedi yarım günlükde olsa onun dışında formlar verdi konuşma ve tuvalet için dil çalışmaları zeka çalışmalaeı bugünden itibaren başlıyoruz işte sorularınız olursa buyrun sorun kesinlikle psikiyatriyide tavsiye ediyorum çok bilgilendiriyor 

7 mayısta konuyu açmışsın.. hırpalaman işe yaramış olacak ki!!!???!!! 15 mayısta yani 1 haftada ANNE demiş.. benim oğlum da konuşmuyor hırpalasam mı ki!!! Allahım aklımı koru

7 mayısta konuyu açmışsın.. hırpalaman işe yaramış olacak ki!!!???!!! 15 mayısta yani 1 haftada ANNE demiş.. benim oğlum da konuşmuyor hırpalasam mı ki!!! Allahım aklımı koru
saçma sapan yorumlar yazmanız için açmadım konuyu . hırpaladım derken ne anlıyorsun aceba kafan basmıyo sanırım. böyle yorum yapmak sana düşmez ve seni de ilgilendirmez. o an gerçeken çok üzgün ve yardıma ihtiyacım olduğu için yazdım yardımcı olan arkadaşlar için ve özellikle özelden yorum yapıp bana desek olan herkese halden anlayan herkese tşk.ler. üzerine düşmeyen yorumları yapanları da bu konuya yorum yapmamaya davet ediyorum. çok bilmişlik yapanlar bu konu sizi ilgilendirmez haddiniz olmayacak kadar yorum yapmayın. allah sizi de bi anlık böyle bi imtihana tabi tutsun inşallah o zaman anlarsınız.

Aslında anne olmak için de yeterlilik sınavı gibi bir sınav olmali ya da egitim görmeli anne adayları ki annelik vasfını tasiyamayacak olanlar yani haketmeyenler ayiklansin...

ben geç konuşan çocuklarda, ailelerinin çocukla pek konuşmadıklarını gözlemliyorum. belki çocuğunuzla daha fazla konuşmalısınızdır. baba da ilgisizse sadece sizden öğrenebilir çünkü.

ben geç konuşan çocuklarda, ailelerinin çocukla pek konuşmadıklarını gözlemliyorum. belki çocuğunuzla daha fazla konuşmalısınızdır. baba da ilgisizse sadece sizden öğrenebilir çünkü.
evet oğlumla sürekli konuşuyorum yemek yaparken bile yemeği nasıl yaptığımı anlatıyorum. oğlum anne demye başladıktan sonra cesaretlendi ve bir sürü kelime kullanmaya başladı. zaten konuşulan herşeyi hafızalarında kaydediyor vakti geldiğinde ortaya çıkarıyorlar

Hanımlar,
lütfen üsluplara dikkat edelim ve çözüme yönelik yorumlar yapalım, polemiğe de girmeyelim rica ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…