- 26 Mart 2015
- 580
- 65
-
- Konu Sahibi Fatosumm06
evet ilk çocuğum o yüzden o sebep benim de aklıma geldi ama nasıl söylemeyi öğrenecek pekievde size anne diyen yoksa normal değil mi dememesi başka birşey konuşmuyor mu peki
canım takılma bu kadar ne güzel konuşuyormuş işte baktın olmuyor eşine söyle sana annesi su ver annesi gel felan desin üzüldüğüne değmez eskiden insanlar kahve içerken dünyayı kurtarırdı şimdi başkasının çocuguna laf ediyor ya.evet ilk çocuğum o yüzden o sebep benim de aklıma geldi ama nasıl söylemeyi öğrenecek peki
bir sürü kelimesi var aslında bi tek su içeceğim baba geldi baba gitti cümleleri dışında cümlesi de yok
hem oğlumu hem kendimi üzüyorum aslındacanım takılma bu kadar ne güzel konuşuyormuş işte baktın olmuyor eşine söyle sana annesi su ver annesi gel felan desin üzüldüğüne değmez eskiden insanlar kahve içerken dünyayı kurtarırdı şimdi başkasının çocuguna laf ediyor ya.
Hırpalamak derken ? Anne demesi için mi hırpaladınız ?
Siz ne kadar ısrarcı olursanız o o kadar bu kelimeyi arkaya atacak. Okula giden çocuklar gibi tahtaya yazılarak öğretilmez ki ?
Çocuğunuz zamanla duyduğunu tekrarlayacak. Şuan için anne demek ona zor geliyordur hepsi bu. Eni sonu anne diyecek. İster 3 yaşı da ister 5 yaşında. Ama bu baskıyı, ona kızmanızı unutmayacak.
Bazı çocuklar 4 yaşında bile çince konuşuyor gibi Türkçeyi kullanıyor. 4 yaşına kadar 15 20 kelimeyle geliyorlar.
Her çocuk farklıdır. Bu zekayla ilgili değildir.
Maalesef ki anne de diye ısrar ettikçe söylemez.
Kesinlikle baski yapilmamasi lazimmis hatta sevgi ve ilgi eksikliginden bile gec konusan varmis
Anne demediği için mi hırpaladin?
Yanlış okudum sanırım dimi? saniyor musun sen ısrar ettikçe o anne diyecek bak konuşuyormuş işte varsın anne demesin bu problem değil ki sen çevreden doldukca 2 yaşındaki bebeği üzecek isen bence anneden daha büyük sorunlara yol acarsin
Kızım 15 aylik ayakkabı bile derken anne demiyor ne yapayım gidip söyle bi silkelesem kendine gelir mi acep
Ben konu sahibine inanamadim,hırpaladim ama o da anne demiyor bende hırpalaniyorum ne yapayım demiş.bu tarz anne çocuk konularında hep ılımlı olmaya çalışırım ama...Sevgi eksikliği, kavgaların ortasında kalması, yanında " konuşmuyor" denmesi, baskı yapılması ve korkması geç konuşmasına, hatta konuşamamasına , ileride kekelemesine yıl açar.
Eğer zeka yönünden veya işitme yönünden problem yoksa zamana bırakılmalı. Çokça yanı da konuşulmalı. Öğretmeye çalışarak değil sanki sohbet havası verilmeli.
Anneler çok dikkatli olmalı. O çocuğun kişiliğini ciddi etkileyen anne babalar var yanlış eğitimden dolayı
Aynen cnm çocuğun var mı bilmiyorum benimde ocak 2013 doğumlu oğlum hala konuşmuyo sadece baba dio ama herşeyi bilio bizde bol bol konuşuyoruz oynuyoruz ayrıca bizimki telefon hastası kriz geçiriyo istiyo vermiyoz ve hala emzikçiyiz bilmiyorum çok istiyoruz konuşmasını ha milletide hiç takmıyoruz allaha sonsuz şükürler olsun bi sorunu yok kpnuşur inşallahSevgi eksikliği, kavgaların ortasında kalması, yanında " konuşmuyor" denmesi, baskı yapılması ve korkması geç konuşmasına, hatta konuşamamasına , ileride kekelemesine yıl açar.
Eğer zeka yönünden veya işitme yönünden problem yoksa zamana bırakılmalı. Çokça yanı da konuşulmalı. Öğretmeye çalışarak değil sanki sohbet havası verilmeli.
Anneler çok dikkatli olmalı. O çocuğun kişiliğini ciddi etkileyen anne babalar var yanlış eğitimden dolayı
canım bu çocuğu sen doğurdun sonuçta mutlaka anne diyecektir ne var ki bu kadar büyütecek annesi sensin sonuçta .)kızlar 2013 nisan doğumlu oğlum hala anne demiyor. etrafın laflarını sözlerini duydukça çıldıracak gibi oluyorum herkes bi şey söylüyor. bu gün iyice sinirlerim bozuldu anne demiyor diye ve baya jırpaladım çok üzüldüm sonra ama anne demediği için de hergün üzülüyorum(((
babamız zaten çok passif ve hiç uğraşmıyor. oğlum nasıl anne diyecek ne yapmam lazım
baba diyor iki kelimelik bazı cümleleri söylüyor ve çoğu eşyanın adını da sylüyor ama anne demiyor
Aynen cnm çocuğun var mı bilmiyorum benimde ocak 2013 doğumlu oğlum hala konuşmuyo sadece baba dio ama herşeyi bilio bizde bol bol konuşuyoruz oynuyoruz ayrıca bizimki telefon hastası kriz geçiriyo istiyo vermiyoz ve hala emzikçiyiz bilmiyorum çok istiyoruz konuşmasını ha milletide hiç takmıyoruz allaha sonsuz şükürler olsun bi sorunu yok kpnuşur inşallah
Çok denedik cnm gündüzler az vermeye çalışıyorum ama vermezsekde uyumuyo ağlayarak kriz geçiriyo bizde kendi bıraksın dedik bizde tekiz evin içinde yaşadığımız yerde kimsemiz yok babamız hep çalışıo onunda etkisi oluyo Var, Allah bağışlasın hepsini, korusun.
Çok normal ; en konuşmayan çocuk bir gün birden açılır.. Rabbimden bir mani yoksa, tıbbi tedavi gerektirmiyorsa 3 ,5 konuşur. Bizleri anlıyorlarsa sıkıntısını az anlatabiliyorsa ne güzel.
Yalnız emzik damak yapısını bozuyor, devamlı ağızdaysa pratik yapmasına mani.
Keşke bıraktırabilseniz diyorum da o da büyük rahatlık :)