Konuşma Problemleri Oglum 2.5 yaşında hala konuşmuyor.

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
acaba nekadar aralıkla tv izletiyorsunuz..bizim bulunduğumuz yerdeki parkta hiç çocuk olmuyor kışın..:5:

acaba nekadar aralıkla tv izletiyorsunuz..bizim bulunduğumuz yerdeki parkta hiç çocuk olmuyor kışın..:5:

biz eskiden -yani ekim ayına kadar- günde 3-4 saat sadece bebek kanallarını izlettiriyorduk.
sonra bir dostum geldi şehir dışından.."allah aşkına şunu kapat, bu TV aptala çeviriyor çocukları" dedi..o gün bugündür kapalı..
ben de sanırdım ki, bebek kanalları yararlı..
uzun süre o uyuyana kadar hiç TV açmadık.
geçenlerde TV açıktı, haber kanallarından birini izliyorduk, ilgilenmedi bile..
şimdi arada pepe nin maceralarından izletiyoruz haftada 1 ya da 2 kez, o da youtubetaki 11 dakikalık olanlardan..ve kesinlikle yalnız bırakmıyorum, çizgi film oynarken ona açıklama yapıyorum tek tek..

benim gittiğim parkta da çocuk yoktu..
ben de ne yaptım: çevredeki parkları öğle saatlerinde -kışın en sıcak saatleri- dolaştım arabayla, en kalabalık parkı belirledim, şimdi oraya gidiyorum devamlı, hep dolu öğle saatlerinde..
nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama kapalı oyun alanları var, hani saatlik ücret ödenen..oraları da oldukça kalabalık oluyor yağmurlu havalarda, bilginiz olsun..

biz eskiden -yani ekim ayına kadar- günde 3-4 saat sadece bebek kanallarını izlettiriyorduk.
sonra bir dostum geldi şehir dışından.."allah aşkına şunu kapat, bu TV aptala çeviriyor çocukları" dedi..o gün bugündür kapalı..
ben de sanırdım ki, bebek kanalları yararlı..
uzun süre o uyuyana kadar hiç TV açmadık.
geçenlerde TV açıktı, haber kanallarından birini izliyorduk, ilgilenmedi bile..
şimdi arada pepe nin maceralarından izletiyoruz haftada 1 ya da 2 kez, o da youtubetaki 11 dakikalık olanlardan..ve kesinlikle yalnız bırakmıyorum, çizgi film oynarken ona açıklama yapıyorum tek tek..

benim gittiğim parkta da çocuk yoktu..
ben de ne yaptım: çevredeki parkları öğle saatlerinde -kışın en sıcak saatleri- dolaştım arabayla, en kalabalık parkı belirledim, şimdi oraya gidiyorum devamlı, hep dolu öğle saatlerinde..
nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama kapalı oyun alanları var, hani saatlik ücret ödenen..oraları da oldukça kalabalık oluyor yağmurlu havalarda, bilginiz olsun..

oğlum 30 aylık şu an altınoluk burası tatil beldesi pek sosyal aktivite yok maalesef,,yazın çok kalabalık ama kışın pek kimse olmuyor..yazdıklarınızı dikkate alıcam ..bizimkide herşeyi anlıyor,,maaşallah ..ama hep göstererek istiyor birşeyleri..dr da tv izlettirme dedi sadece kan değerleri vs. normalmiş

bende almanyada yasiyorum bugün hava 2 derece idi öglen uykusundan sonra saat 3 gibi ciktik eve döndügümüzde saat 5 ti yemek fasli biraz oyun ki cok oyun uydurur oglum oynadik biraz hikaye saat sekiz olmadan uyudu cünkü yoruldu.

bu arada 3 4 saat tv izletmek ne demek arkadasim :53: zaten bu cocuklar gün icinde yemek uyku haric kac saat ayaktalar.
benim oglum 27 aylik 2 yasina kadar ne reklam ne klip tv izletmedim. simdi ise kontrolum dahilinde trt cocuk o da günde bazen bi kere yarim saat veya bi saat ki bi saat izledigi vakit tüm gün boyunca kendimi suclu hissediyorum.

bu arada oglum degil kelime söylemek benimle sohbet ediyor bi yetiskin kivaminda konusuyor.

parkta cocuk yok demissiniz , inanin burasi daha felaket yazin bile öyle türkiye gibi sen civil civil cocuk parki yok gibi öyle tek tük.

ki benim ailem yok yalnizim. ilk birbucuk sene nerdeyse sadece oglum ve ben vardim. herseyi bi kenara biraktim onunla oyun oynadim sarki söyledim, tekerleme söyledim, kitap okudum, yaptiklari ona anlattim karsimda yetiskin biri varmis gibi.

cünkü etrafimda konusma problemi olan cok cocuga rastladim ve en büyük sorunun tv ve iletisimsizlik oldugunu ögredim.

simdi oglum 2 yasini gecti, yogum cabalarimla ona arkadas da buldum her ne kadar alman olsalarda iyi anlasiyorlar sosyellesiyorlar.

tabi iki yasinda zorluklari var ama ilgi emegin karsiligini aldi mi insan nasil mutlu oluyor.

ha bu arada genetik faktörler de önemli konuşmamasında..
ben 2 ayrı pedagoga gittim, ikisi de babanın kaç yaşında konuştuğunu öğrenmek istediler..babanın konuştuğu yaş etkilermiş çocukların konuşma zamanını, bilginiz olsun..

benimde 27 aylik kizim var bende cok sIkinti ediyorum ya kelime olrak konusmaya cok erken baslamisti fakat hala kelime seklinde konusuyo cumle olarakda anne dur , anne bekle mesela kizim seni yatirayiimi diyorum cevap olarak hayir yatak veya hayir yemek diye cevap veriyo :-)) gununu tv karsisinda geciriyo diyebilirim acmazsam evi basima yikio aglamaktan yorgun dusuyo bu sefer mecbur kalip aciyorum onunda bi etkisi varmidir sizce? yalniz izledigi cizgi filmlerden bir cok seyi ogrendi diyebilirim. Allah cocuklarimizi bizlere bagislasin hanimlar (amin):-)

ben de çok endişeleniyorum şarkılar söylüyorum bol bol konuşuyorum fakat bir değişiklik yok şimdi kreşe başladık inşallah faydası olur

slm arkadaşlar benim kızımda geç konuştu 3 yaşına girecek 1 ayımız var ama endişe etmeyin bizim doktorumuz 3 yaşına kadar çok güzel konuşmasını bekleme demişti çocuktanda farkeder benim kızım şimdi herşeyi anlıyor ve 1 aydır aniden herşeyi söylemeye başladı çok şaşırıorum bi anda en zor isimleri bile çok güzel söylüyor o yüzden sırası gelince hepsi konuşur bekleyin bence:)

Back