Konuşma Problemleri Oglum 2.5 yaşında hala konuşmuyor.

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
benim yeğenimde 4 yaşında konuşmaya başladı....sadece anne ve baba dışında bir şey konuşamıyordu....şimdi askerlik çağında bülbül gibi....kaç kere doktora götürüldü...duyma testi felan yapıldı...doktor duyan çoçuk her zaman konuşabilir dedi.....eğerki duymada bi problem yoksa endişelenmeyin..

Arkadaşlar bence hiç panik yapmayın benim küçük yeğenimde 2,5 - 3 yaşına kadar doğru düzgün konuşamadı. Suya duguda, gidelim e igiloş falan gibi konuşuyordu. Sonra ne olduysa birden takır takır konuşmaya başladı bu sefer susturabilene aşkolsun hahahah.

Hatta bir cümleler kuruyordu ağzımız açık kalıyorduk. Şu an on yaşında hala bile bazen bir cümle kurar sanki 50 yaşında olgun biri o cümleyi kurmuş. :))

Siz çevreye pek kulak asmamaya çalışın konuşup ta konferans vermeyecek ya bu çocuklar Allahın izniyle bi gün konuşacaklar nasılsa :)))

asudem biz kader ortağıyız. konuna daha öncede yazmıştım. benim oğlum 31 aylık oldu. 20 gündür anneannesi bizde. ilerleme var maşallah. annem geldikten sonra nene,dede,yoğ,emem(tamam),git demesini öğrendi. aslında istese daha çok konuşur ama hala çok isteksiz. annem 3ay içinde açılır bu çocuk diyor. bana inanması çok güç geliyor ama artık endişelenmiyorum. çünkü gittikçe yeni kelimeler söylemeye başladı.
ben oğlumu 6 ay öncede psikiyatriste götürmüştüm. o zaman sadece anne diyebiliyordu. dr eğer üstüne bir kaç kelime daha koyarsa bir ha getirme ama konuşmazsa 6 ay sonra getir demişti. gerek kalmadı artık. beklemekten başka çaremiz kalmadı....,

birde oglum bu yapmıyacaksın tamammı diyorum sadece bişye diyor ve kafa sallıyor heralde tamm diyordurr... burda ki camiiye göturecektik cuma namazından sonra hoca anahtar çevirsin agzında diye:)) ama hoca umreye gitmiş gelincede geri vaz geçtik komşumuz hoca buna hurafe der dedi ... ramazanda kayseriye gidecem orda babam göturur eger ozmana kadar konuşmassa tek dilegim ozmaana kadar konuşmasııı bişey diyor anlamıyoruzz biz anlamayıncada çocuk bizi çekiştirmek zorunda kalıyor...birde konuşamadıgının bize bişeyler anlatamanın sıkıntısını yaşıyor .. ALLAHIM bir önce dili açılsın diye dua ediyorum parkta çocukları göruyorum oglumla yaşıtlar çok güzel konuşuyorlar valla imreniyorum oglum ne zman konuşacak diye....:50::50::50::50:

benım oğlumda 29 aylık ama konuşmuyor. sadece baba ve gel dıyor. ve işin kötüsü konusmak içinde hiç çabalamıyor :( doktor konusma terapisine götürün diyor ama bizimkiler bıraz daha bekleyelım konusur falan dıyorlar..bu konu benı çok üzüyor........:(

2 yasında ıkızlarım var 24 ayı bu ay doldurdular ama konusamıyolar benımkılerde bırkac kelıme dıyolar oda de dıye sorunca

merhabalar ...
benim de 28 aylık bir oğlum var. oda daha konuşmuyo. 10 tane filan kelimesi var ama tam anlamıyla konuşmuyor...
ben psikiyatriste de psikoloğa da götürdüm. hiç bir sorun yok dediler.testler filan yapıldı.. 5 yaşına kadar akranlarını yakalamsı yeterli dedi...
ben de çok üzülüyordum, hatta konuda açmıştım bunun hakkında. ama artık hiç dert etmiyorum. vakti gelince konuşacak...
kendini işaretlerle de olsa ifade edebiliyorsa, bir kaç kelimesi varsa konuşacaklar....

Merhabalar.kizim 31 aylik ve cumle kuramiyor.bakarken sizin yazinizi gordum.sizde bir ioerleme oldu mu neler yaptiniz bilgi almak istiyorim.

kızlar benim kızım 6 yaşında daha düzgün bi cümlesi yok..5 yaşında gitti ana okuluna psikolog falan her yere gittim
ama yok hiç gelişme..dr göre kalıtsal anne yada baba konuşmada geç kalmışsa bebekte olurmuş..
geçen öğretmenine dedim acaba iletişiminiz nasıl 1. sınıfa başlasınmı önümüzdeki yıl..öğretmeni dediki
önceleri biraz zorlandık ama şimdi gayet iyi anlaşıyoruzz.
tek gıcık olduğum şey arkadaşlarının dalga geçmesi ...bi psikolog dediki eniyi yöntem akrabalarla buluştur kuzenlerel falan bi arada kalsın çünkü aile dışlamaz..

sanırım sıkıntı çeken çok ama genel olarak erkek çocuklarda
zaten büyükler hep erkek çocuk geç konuşur diyorlar
benim kızım 21 aylık bir çok kelime söylüyor ve çoğuda anlaşılır ama konuşmak için çabası yok
bütün beden hareketleriyle ve canı isterse kelimelerle derdini anlatıyor bende şıp diye anlıyorum onu hiç yormuyorum
sanırım asıl sorun bende biraz zorlamalıyım anlamamazdan gelmeliyim hareketlerini belkide o zaman çözülür dili
kız çocuk olduğu için insan cıvıl cıvıl konuşsun anlatsın istiyor ama ne çare
inşallah konuşacaklar

kızlar selam,
endişelenmeyin, benim oğlum da 28 ayı yeni bitirdi, hala konuşmuyor.
istediği şeyleri elimizden tutup bizi oraya götürerek gösteriyor ama hiç kelime yok..ama ağzı dolu, sürekli ses çıkarmaya çalışıyor.
üstelik ben o kadar çok konuşmama rağmen, her öğle ve akşam uykusundan önce masal okumama rağmen ilerleme yok..
ben biraz da çevresinde hiç arkadaşının olmamasına bağlıyorum, şimdi 1 haftadır oyun grubuna gidiyoruz ama ne yazık ki orası da ingilizce bir oyun grubu, türkçe bir oyun grubu yok antalya'da..hep kreş var ama kreşe 3,5-4 yaştan önce göndermeyi düşünmüyorum...buna rağmen oğlumun tepkileri çok değişti, artık çocuklardan çekinmiyor, yavaş yavaş alışmaya başladı...ilk götürdüğüm gün kucağımdan inmiyordu :1:

biraz sabırlı olun..en önemlisi bol bol sevgi verin..çocuklar bunu çok hissediyorlar..mümkün mertebe yaşıtlarıyla biraraya getirmeye çalışın..

benim de kizim 23 aylik oldu hala konusamiyor..kelimeler soyluyor sadece cumle kuramiyor. cok uzuluyorum:( insallah konusur 3yasina kadar beklicem...dr.goturmedim hic.

kızlar selam,
endişelenmeyin, benim oğlum da 28 ayı yeni bitirdi, hala konuşmuyor.
istediği şeyleri elimizden tutup bizi oraya götürerek gösteriyor ama hiç kelime yok..ama ağzı dolu, sürekli ses çıkarmaya çalışıyor.
üstelik ben o kadar çok konuşmama rağmen, her öğle ve akşam uykusundan önce masal okumama rağmen ilerleme yok..
ben biraz da çevresinde hiç arkadaşının olmamasına bağlıyorum, şimdi 1 haftadır oyun grubuna gidiyoruz ama ne yazık ki orası da ingilizce bir oyun grubu, türkçe bir oyun grubu yok antalya'da..hep kreş var ama kreşe 3,5-4 yaştan önce göndermeyi düşünmüyorum...buna rağmen oğlumun tepkileri çok değişti, artık çocuklardan çekinmiyor, yavaş yavaş alışmaya başladı...ilk götürdüğüm gün kucağımdan inmiyordu :1:

biraz sabırlı olun..en önemlisi bol bol sevgi verin..çocuklar bunu çok hissediyorlar..mümkün mertebe yaşıtlarıyla biraraya getirmeye çalışın..

benim kizimda ne istiyorsa elimizden tutup oraya goturuyor. benim kizimda evde benle hic yasiti yok acaba kresler varmidir iki saatlik kadar sadece oyun oynamak icin yasitlariyla?

Teşekurler çevremde herkes bu çocuk daha niye konuşmuyo konuşması lazım diyenler oluyor ve benimde moralim bozluyor ...:19::19::19:

sen etrafın ne düşündüğüne ne dediğine bakma. her çocuk bir değildir, oğluşun er yada geç konuşmaya başlayacak dert etmemeye çalış :) allah büyük..

benim kizimda ne istiyorsa elimizden tutup oraya goturuyor. benim kizimda evde benle hic yasiti yok acaba kresler varmidir iki saatlik kadar sadece oyun oynamak icin yasitlariyla?

İstanbul'da yaşıyorsanız eğer, kesinlikle var..
İzmir ve Ankara'da da aynı şekilde..
Antalya'da da yeni yeni başladı, daha başka şehirleri bilmiyorum:/

ewt istanbulda var
2 saatlik oyun gruplari.ben. agustostan beri arastiriyorum.ama gercekten cok pahali.sadece 2 saat icin 300 lira istiyorlar:((

ewt istanbulda var
2 saatlik oyun gruplari.ben. agustostan beri arastiriyorum.ama gercekten cok pahali.sadece 2 saat icin 300 lira istiyorlar:((

yine iyiymiş, çünkü Antalya'da fiyatlar daha fazla..aylık 400-500 civarı..ve evet, burada da 2 saat..üstelik burada bir elin parmaklarını geçmiyor oyun grubu sayısı..
benim bulduğum yer de 300 tl civarında, 15 gündür gidiyorum, oğlumda epey değişiklikler var gibi..bakalım, biraz daha zaman..

bizde aynı dertten muzdaribiz ne yazıkki.oğlum 2 yaşını doldurdu ama temel kelimeler (anne,baba,gel,gitti,bitti vs.) dışında konuşamıyor,aslında birşeyler anlatıyor fakat ne dediği anlaşılmıyor.doktorumuza sordum erkek çocukları geç konuşur sıkıntı yapmayın dedi.

Televizyon izlettirmeyin cocuklara, bilhassa reklam ve klipler. oyun grublarina gidin göz temasi kurarak konusun ama hep konusun.

Televizyon izlettirmeyin cocuklara, bilhassa reklam ve klipler. oyun grublarina gidin göz temasi kurarak konusun ama hep konusun.

evet kesinlikle haklısınız..
ne zamandır buraya yazamadım..
ben Ekim ayından beri oğluma TV seyrettirmiyorum. Oğluma kelime kartları ve kitapları aldım, hergün oğlumla tekrar ediyoruz..bir de alerjilerimiz sona erdi, dolayısıyla yağmur olmadığı hergün parktayız, inanılmaz değişim yaşadık...artık diğer çocukları görünce kaçmıyor, paralel oyun oynuyorlar..
bugün inanılmaz bir gündü: biz annemle konuşurken oğlum durup dururken "anane" diye bağırmaya başladı..acayip mutlu oldum ama annemin nasihatı üzerine normal birşey gibi davrandım, sanki hep söylüyormuş gibi...sonra da kitabını eline alıp, aylardır söyletemediğim "ayı, fil, köpek, penguen" falan demeye başladı :52::52: bunun karşılığında ödül verdim -Pinguin- kendisine ama doğal birşeymiş gibi davrandım...
bu arada artık "hayır" dediğim şeylerden hemen uzaklaşıyor, dudağını büzüp ağlıyor azıcık ama taviz vermediğimiz için disiplin konusunda da ciddi bir mesafe kaydettik..eğer "hayır" sözünü dinlerse hep ödüllendiriyoruz (parka gitmek, haftada bir yaptığımız boyalara izin vermek gibi) tamamen pekiştirme amaçlı...

öncelikle sabırlı olun.
sonra kesinlikle rahat olun, bizim endişelerimizi, mutluluğumuzu, kızgınlığımızı...herşeyimizi hissediyorlar..ve ona göre davranıyorlar..
oyun grubuna gönderme imkanınız yoksa bol bol parklara, oyun alanlarına götürün..ya da çevrenizde çocukları olan herkesle kontak halinde olun.çevresinde mutlaka başka çocuklar görsün, çok farkediyor..

Back