Konuşma Problemleri Oglum 2.5 yaşında hala konuşmuyor.

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

asudemm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
106
1
96
İstanbul
Oglum 2.5 yaşında hala konuşmuyor.
sadece anne gel git vs çok kısa cümleler kuruyor.
çocuklarınız kaç yaşında konuştu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oğlum 1.5 yaşından sonra uzun cümleler kurmaya başlamıştı.Kızım şimdi 17 aylık daha 6-7 kelime söyleyebiliyor.Her çocuk farklı 3 yaşından sonra konuşup şimdi çenesi kapanmayanları da gördüm endişelenme :)

Merak etme canım,benimde bir tanıdığımın kızı var 2,5 yaşında.Oda çok az ve kısa konuşuyor anne,baba,mama gibi.Ama benim oğlum 1,5 yaşındayken bile çok fazla cümle kuruyordu şu an 2,5 yaşında ve gayet güzel konuşuyor.Yani bu çocuktan çocuğa göre değişiyor.Hatta bir arkadaşımın oğlu 3 yaşındayken bile hiç konuşmı-uyor sürekli hareketlerle anlatıyordu derdini.Ama sonra kendiliğinden konuşmaya başladı.Seninki yine azda olsa kelimeleri çıkartıyor bence bir problem yok.Endişe etme..Bol bol kitap oku sürekli konuş herşeyi anlat..Ben öyle yapmıştım...

hareketlerinde,algılamasında bir eksiklik gözlemlemiyorsanız çocuklarda konuşma yaşının geç olması çok da problem olmuyor.Ancak önlem olarak çocuk örneğin su istediğinde onu su demesi için teşvik edin suyu vermemekte ısrar edin,söylediği kelimelerin hemen ardından ödüllendirme yapın,o söylemese bile her nesnenin adını belirgin şekilde tekrar edin.Gecikmiş konuşma bir çok çocukta görülebiliyor ama tabiki bu önlem alınmaması anlamına gelmez gelişimi gözlemleyin.

Teşekurler çevremde herkes bu çocuk daha niye konuşmuyo konuşması lazım diyenler oluyor ve benimde moralim bozluyor ...

merhabalar ...
benim de 28 aylık bir oğlum var. oda daha konuşmuyo. 10 tane filan kelimesi var ama tam anlamıyla konuşmuyor...
ben psikiyatriste de psikoloğa da götürdüm. hiç bir sorun yok dediler.testler filan yapıldı.. 5 yaşına kadar akranlarını yakalamsı yeterli dedi...
ben de çok üzülüyordum, hatta konuda açmıştım bunun hakkında. ama artık hiç dert etmiyorum. vakti gelince konuşacak...
kendini işaretlerle de olsa ifade edebiliyorsa, bir kaç kelimesi varsa konuşacaklar....

Son düzenleme:
Babama sordum bamam dediki sabak namazında camiinin kapısı açılmadan camii anahtarını çocugun agzında çevir dedi bulbul gibi konuşur dedi:))))denessemmi aceba

Benım bır akrabamın cocugu 4 yasından sonra konusmaya basladı. O yuzden endıselenmeye gerek yok :)

Benım bır akrabamın cocugu 4 yasından sonra konusmaya basladı. O yuzden endıselenmeye gerek yok :)

benim 26 aylık oğlumda konuşamıyor hala,en fazla 10-15 tane kelimesi vardır,hergün düzenli konuşuyorum onunla kitaop falan okuyorum ama pek bir ilerleme yok.benimde çok canım kılılıyor bu konuya,özellikle insanlar hala kocaman çoçuk olmussun hala konuşamıyormusun sen dediklerinde sinir oluyorum ve üzülüyorum...

benim ikizlerim var.Biri kız biri erkek.26 aylıklar.Kızım güzel konuşuyor,cümleler kuruyor.oğlum 4-5 kelime anca konuşuyor.İster istemez karşılaştırıyor insan.İkisine aynı oranda ilgi göstermeye çalışıyorum.Doktora sordum,neden bu kadar farklılar diye.Bana ''kızlar erken konuşuruz ve bir ömür boyu susmazlar '' dedi :)) Doktorumuzun erkek olduğunu anlamışsınızdır..

benim de kızım 27 aylık. Ve henüz cümle kuramıyor bir hafta önce haftanın 3 günü yarım gün gidebileceğimiz bir oyun grubuna başladık. Umarım gelişme kaydederiz. Temmuza kadar ben de bekleyeceğim. Hala aynı devam ederse ben de doktora gideceğim. Zaten temmuz da rutin kontrolümüz de var.. Allah yardımcımız olsun kızlar.
Sevgilerimle,

Teşekurler çevremde herkes bu çocuk daha niye konuşmuyo konuşması lazım diyenler oluyor ve benimde moralim bozluyor ...

aynen bendede bu sorun var. şu çevre baskısı yok mu sanki onlar doğar doğmaz konuşmuşlar gibi mana buluyorlar (

benim oglumda hala bi gelişme yok malesef sadece anne kelimesini net kullanabiliyor süt e cüs diyor suya du diyor gidelim yeri diiiiiii diyor baba yerine ada diyor babasını ismi adnan:))) bu kadar inşllhh üç yaşında konuşur erkek çocukları geç konuşur diyorlar çevremde... bakalım bekleyip görecez....:44::44::44::44::44::44:

asudem biz kader ortağıyız. konuna daha öncede yazmıştım. benim oğlum 31 aylık oldu. 20 gündür anneannesi bizde. ilerleme var maşallah. annem geldikten sonra nene,dede,yoğ,emem(tamam),git demesini öğrendi. aslında istese daha çok konuşur ama hala çok isteksiz. annem 3ay içinde açılır bu çocuk diyor. bana inanması çok güç geliyor ama artık endişelenmiyorum. çünkü gittikçe yeni kelimeler söylemeye başladı.
ben oğlumu 6 ay öncede psikiyatriste götürmüştüm. o zaman sadece anne diyebiliyordu. dr eğer üstüne bir kaç kelime daha koyarsa bir ha getirme ama konuşmazsa 6 ay sonra getir demişti. gerek kalmadı artık. beklemekten başka çaremiz kalmadı....,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…