Bebek Beslenmesi oğlum 17 aylık ve hiç çorba içmiyor.lütfen bir yöntem....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kardln

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
119
2
26
Kahramanmaraş
arkadaşlar benim oğlum makarna,pilav,kıyma kavurması,yani katı yiyecekler yiyor ama hiç çorba içmiyor.bende istiyorum tarhana çorbası,yayla çorbası içsin ama olmuyor.zaten dediğim yiyeceklerden 4-5 kaşık anca yiyor.ama çorba içseydi bir kasede bütün yiyeceklerin tadına varmış olacaktı.benim gibi sorun yaşayan pek çok anne vardır eminim. hadi bize yardımcı olun...o yüzden nutrigen vegy şurup almayı düşünüyorum.bu şurubu kullananlar görüşlerini yazarsa sevinirim.

canım bende yazmadan geçemicem
benim oğlumda 15.5 aylık.seninkiyle aralarında çok bişey yokmuş.
ve çorba dışında bişey yediremiyorum.bende istiyorum ki makarna,pilav yesin.çok hareket ettikleri için enerjiye
ihtiyaçları oluyor.ama yediremiyorum.diliyle itiyor.ve çorbalardanda sıkıldı artık.ne yapıcağımı şaşırdım.
sürekli makarna,pilav gibi katı gıdalar yemesi sakıncalı olabilir tabi.en başta tek tük beslenme,kabızlık...
ama genelde çocuklar yoğurtlu çorbayı sever.seninki yemiyormış gerçi.hoş makarnayıda her çocuk sever genelde ama
bizimkide yemiyor.ne kadar yerse kardır deyip 4-5 kaşıkta olsa vereceksin alışana kadar sanıırm
Bende makarnayı,pilavı öyle yapıyorum.
gerçi kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş.bende merak ediyorum bizim gibiler varmı diye.
konunu takip edicem inşallah çaresini bulursun.

çorbasına biraz kızartılmış ekmek katsan, hem biraz yumuşar hem de katı katı ağzına geldiğinden yer sanırım dene bakalım belki yer,şehriyeli çorbasını da kaşar peynirli yap belki çiğner kaşarları derken inşaaallah bakarsın alışmıştır.

arkadaşlar benim oğlum makarna,pilav,kıyma kavurması,yani katı yiyecekler yiyor ama hiç çorba içmiyor.bende istiyorum tarhana çorbası,yayla çorbası içsin ama olmuyor.zaten dediğim yiyeceklerden 4-5 kaşık anca yiyor.ama çorba içseydi bir kasede bütün yiyeceklerin tadına varmış olacaktı.benim gibi sorun yaşayan pek çok anne vardır eminim. hadi bize yardımcı olun...o yüzden nutrigen vegy şurup almayı düşünüyorum.bu şurubu kullananlar görüşlerini yazarsa sevinirim.

sanki benim kızımı anlatmışsınız,bir çözüm bulabildinizmi,her yolu deniyorum çorba içmiyor yoğurt çorbasından da hoşlanmıyor,yediği şeyler makarna kıyma prinç bulgur pilavı kıyma kavurması hiç sebze yok,sabahları azda olsa domates ve salatalık o kadar, böyle olmaz dimi lütfen yardım!

Benim oglumda iki yasina kadar mercimek corbasindan baska corba yemezdi ve pilav.
Simdi uc yasinda iki bucuk yasina gelince kendisi istemeye basladi bazi seyleri eti, baligi, yogurtu felan. Asla yogurt corbasi, sut, peynir yediremiyordum.
Hala bzi seyleri sevmez ve yemez mesela manti, makarna, eriste gibi seyleri eger agzinda kayiyorsa yedigi diksiniyor. Cocugun yapisinada bagli.
Biraz zaman lazim biraz sabir.
Bir de corba cubuklari satiliyor onlardan alabilirsiniz. Onunla ayni tabakdan cubuk patirip en cok kim yiyecek yarisi yapabilirsiniz.
Yemedigi yemekler degisik goruntuler verebilirsiniz veya bunu yersen parka goturecem, bir tane kurabiye verecem, balon verecem gibi seyler yapabilirsiniz.
Cocuklar odullenmeyi severler...
Ama bunu surekli kullanirsaniz aliskanlik yapar. Tadini severse zaten artik yemeye baslar sevmezsede zorlamamak lazim.
Soylediklerim insAllah yardimci olur. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Benim oglumda iki yasina kadar mercimek corbasindan baska corba yemezdi ve pilav.
Simdi uc yasinda iki bucuk yasina gelince kendisi istemeye basladi bazi seyleri eti, baligi, yogurtu felan. Asla yogurt corbasi, sut, peynir yediremiyordum.
Hala bzi seyleri sevmez ve yemez mesela manti, makarna, eriste gibi seyleri eger agzinda kayiyorsa yedigi diksiniyor. Cocugun yapisinada bagli.
Biraz zaman lazim biraz sabir.
Bir de corba cubuklari satiliyor onlardan alabilirsiniz. Onunla ayni tabakdan cubuk patirip en cok kim yiyecek yarisi yapabilirsiniz.
Yemedigi yemekler degisik goruntuler verebilirsiniz veya bunu yersen parka goturecem, bir tane kurabiye verecem, balon verecem gibi seyler yapabilirsiniz.
Cocuklar odullenmeyi severler...
Ama bunu surekli kullanirsaniz aliskanlik yapar. Tadini severse zaten artik yemeye baslar sevmezsede zorlamamak lazim.
Soylediklerim insAllah yardimci olur. Kolay gelsin.

önerileriniz için çok teşekkür ederim hepsini deneyeceğim en azından biri işe yarar diye düşünüyorum olmasada,sanırım dediğiniz gibi zamanla düzelecek ama sabretmesi çok zor, üzülmemek elde değil,sağolun.

Rica ederim, insAllah ise yarar.
Evet üzülmemek elde degil ama bir kac taktik disindada yapacak bir sey yok maalesef.
Ne kadar sıkarsaniz o kadar kacar, diksinir cocuklar.
Insanin evladi doymayinca anneler yemek yesede doymuyor:(
Kolay gelsin.

canım çorbalarını blendırdan geçirmeden yapsan,kıvamlı ve taneli olunca yer belki.Ben de ağzıma tane gelmezse çok sevmem mesela.Ben azcık geçiriyorum,küçük taneleri kalıyor öyle veriyorum.

Back